deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Μια μύτη μπορεί να ανοίξει πολύ εύκολα ακόμα και από σχετικά απότομη διαφορά θερμοκρασίας ή πίεσης και αυτές τις μέρες η θερμοκρασία όλο ανεβοκατεβαίνει....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

Μη ζητάς συγνώμη Michelle μου. Εδώ δεν ήξερα εγώ που είμαι και η μαμά της...![]()
Ξερετε τι σκεφτόμουν τώρα...ότι θα 'πρεπε να πάω να παρακολουθήσω μαθήματα πρώτων βοηθειών. Ποτέ δε ξέρεις πότε θα χρειαστεί να ξέρεις... Αλλά που κάνουν τέτοια μαθήματα?
ιζι μου μπορεις να αγορασεις τπτ βιβλια για πρωτες βοηθειες...ειναι πολυ πρακτικα και λενε για ολες τις περιπτωσεις τι να κανεις.

εγω εχω ολοκληρη σειρα...

το θεμα ειναι να τα χεις διαβαει απο πριν οχι εκεινη την ωρα που γινεται το ατυχημα να πιασεις το βιβλιο να δεις τι να κανεις...πανω στον πανικο σου το τελευταιο που θα θες ειναι να διαβασεις πρωτες βοηθειες.

αν χρειαστεις τπτ μπορω να δω την περιπτωση απο κει και να σου πω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος

Μπορεί να μάθει κανείς να κάνει CPR από βιβλίο? Και αν χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσεις, μπορείς να είσαι βέβαιος πως θα το κάνεις σωστά?

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Είναι σωστό αυτό που λέει η Βίκη. Ένα βιβλίο πρώτων βοηθειών είναι πολύ χρήσιμο στο σπίτι. Εμείς έχουμε 2-3, αλλά το ένα (το πιο μικρό) είναι απίστευτα εύχρηστο και είναι σχεδιασμένο για διάβασμα την ώρα που γίνεται το κακό. Συγκεκριμένα έχει αριθμημένα βήματα για το τι πρέπει να κάνει κανείς ανάλογα με το είδος τραυματισμού και την ειδική περίπτωση του κάθε ατόμου (αν έχει αισθήσεις ή όχι, αν είναι βρέφος, παιδί ή ενήλικας κτλ)
EDIT: Έχει οδηγίες για CPR στα περισσότερα βιβλία πρώτων βοηθειών, αλλά κ εκεί τονίζουν ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο αν δεν ξέρεις να το εφαρμόσεις σωστά. Οπότε προτείνεται η εξάσκηση μέσω σεμιναρίων πρώτων βοηθειών...
misslittledevil
Επιφανές μέλος

Από όσο ξέρω πρέπει να έχει ψηλά το κεφάλι της και να κρατάει τη μύτη. Αλλά με προσοχή μην καταπιεί αίμα.
Αυτο πως γινεται? Αν γυρισεις πισω το κεφαλι σου, δεν θα καταπιεις αιμα ετσι κι αλλιως?

Εμενα που μου εχει ανοιξει η μυτη παρα πολλες φορες στα καλα καθουμενα, μου εχει πει γιατρος οτι ειναι απο την υπερβολικη πιεση. Μπορει να συμβει ειτε απο αγχος δλδ, ειτε αν κανει ζεστη και εχεις φαει πολυ, απο στεναχωρια και αλλα σχετικα.
Δεν ειναι κατι που πρεπει να σε φοβιζει. Θα πρεπει να την αφησει να τρεξει το αιμα, και να τριβει το κοκκαλο της μυτης. Θα σταματησει.

viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

αν θυμάμαι καλά από το βιβλίο πρώτων βοηθειών που έχουμε σπίτι μας,όταν ανοίγει η μύτη πρέπει το άτομο να καθίσει, να ανοίξει τα πόδια του και ανάμεσα σε αυτά να τοποθετηθεί μια λεκάνη (εκτός αν θες να βάψεις τίποτα χαλιά κόκκινα) και στη συνέχεια να σκύψει μπροστά (ΟΧΙ πίσω! Αυτό το θυμάμαι ξεκάθαρα!). Έπειτα αρκεί μια πετσέτα με κρύα παγάκια πάνω στη μύτη και κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσει η αιμορραγία σε λίγα λεπτά. Αν όχι, τότε πρέπει να επικοινωνήσεις με νοσοκομείο...
Είναι σωστό αυτό που λέει η Βίκη. Ένα βιβλίο πρώτων βοηθειών είναι πολύ χρήσιμο στο σπίτι. Εμείς έχουμε 2-3, αλλά το ένα (το πιο μικρό) είναι απίστευτα εύχρηστο και είναι σχεδιασμένο για διάβασμα την ώρα που γίνεται το κακό. Συγκεκριμένα έχει αριθμημένα βήματα για το τι πρέπει να κάνει κανείς ανάλογα με το είδος τραυματισμού και την ειδική περίπτωση του κάθε ατόμου (αν έχει αισθήσεις ή όχι, αν είναι βρέφος, παιδί ή ενήλικας κτλ)
EDIT: Έχει οδηγίες για CPR στα περισσότερα βιβλία πρώτων βοηθειών, αλλά κ εκεί τονίζουν ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο αν δεν ξέρεις να το εφαρμόσεις σωστά. Οπότε προτείνεται η εξάσκηση μέσω σεμιναρίων πρώτων βοηθειών...
με καλυψε απολυτα ο μοναχος...αυτο ακριβως πρεπει να γινει σε ανοιγμα μυτης

εχει πολλα στα βιβλια πρωτων βοηθειων ιζι μου... λεει και για εμφραγματα...εγκεφαλικα κλπ κλπ...τις πρωτες βοηθειες που μπορεις να προσφερεις μεχρι να ερθει το ασθενοφορο... σε καμια περιπτωση δεν μετακινουμε τον ασθενη απ τη θεση που επεσε.

suspiria
Διάσημο μέλος

DrJ7000
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες αυτές τις πληροφορίες!
Σαν υπερβολική μαμά που είμαι () μετά το άνοιγμα που δεν ήξερα τι να κάνω, το μυαλό μου πήγε σε όλες τις πιθανές και απίθανες περιπτώσεις που μπορεί να μην ξέρεις τι να κανεις γι' αυτό σκέφτηκα τα μαθήματα πρώτων βοηθειων.. (χαζομαμά!
)
Ευχαρίστησή μου να καθησυχάζω υπερβολικές μαμάδες

Όσον αφορά τον καυτηριασμό, πιστεύω πως είναι περιττός. 2 φορές έκανα και απλά δε μου άνοιξε για 1-2 μηνες...μετά κανονικά

Όπως και να χει, σε περίπτωση που συνεχιστεί το φαινόμενο θα πάρεις και μια άποψη γιατρού γιατί κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Σε καμία περίπτωση να μην ανησυχήσεις.Η ποσότητα αίματος που χάνεις είναι μικρή και ένα παιδί την αναπληρώνει σε μερικά λεπτά. Εγώ έχω χάσει κουβάδες...

Εκτός των άλλων, μερικές φορές και ιδιαίτερα σε μεγάλες ηλικίες, το άνοιγμα της μύτης βοηθάει σε περιπτώσεις υψηλής αρτηριακής πίεσης.
ΥΓ:
Και εγώ τις περισσότερες φορές δε χρειαζόταν να κάνω κάτι παραπάνω από αυτό.Εγώ πολλές φορές, λόγω της κατάστασης που βρισκόμουν, δεν έκανα τίποτα, απλά έβαζα ένα χαρτί να μη λερωθώ και σταματούσε μετά απο λίγα λεπτά..
mania
Επιφανές μέλος

roumana
Διάσημο μέλος

ακούγετε πολύ "τσουχτερό" …δεν θα τολμούσα να το δοκιμάσω… σκέψου να το κάνεις και σε παιδιά...Βασικά, αυτό το είχα απο τότε που θυμάμε τον εαυτό μου, άνοιγαν και οι δύο συγχρόνος και αναγκαστικά κατέβαζα κάτο το κεφάλι μέχρι να έρθει κάποιος, είχαν δοκιμάσει τα πάντα βάζοντες τα δάχρηλα ψηλά για λίγη ώρα μέχρι και κάτω το κεφάλι για να αναπνέυσω, τελικά όσο χαζό και να ακούγετε έβαλα λεμόνι στην μύτη 3 φορές και σταμάτησε, ταλεποριώμουν πολλά χρόνια και ήταν η μόνη λύση, σας πληροφορώ η καλύτερη καφτιρίαση όσο κομπογιανήτικο και να ακούγετε![]()
Παρακαλώ τα μέλη πριν να δοκιμάσουν την οποιαδήποτε συμβουλή που διαβάζουν, να μιλήσουν και με κάποιο προσωπικό τους γιατρό.
Paty
Πολύ δραστήριο μέλος

mania
Επιφανές μέλος

Οπώς είπε και η Ρουμάνα μην το κάνετε ποτέ μόνοι σας είναι επικύνδηνο και πάρα πολλύ επώδυνο
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Βασικά, αυτό το είχα απο τότε που θυμάμε τον εαυτό μου, άνοιγαν και οι δύο συγχρόνος και αναγκαστικά κατέβαζα κάτο το κεφάλι μέχρι να έρθει κάποιος, είχαν δοκιμάσει τα πάντα βάζοντες τα δάχρηλα ψηλά για λίγη ώρα μέχρι και κάτω το κεφάλι για να αναπνέυσω, τελικά όσο χαζό και να ακούγετε έβαλα λεμόνι στην μύτη 3 φορές και σταμάτησε, ταλεποριώμουν πολλά χρόνια και ήταν η μόνη λύση, σας πληροφορώ η καλύτερη καφτιρίαση όσο κομπογιανήτικο και να ακούγετε![]()
το οποίο ποιος σας το σύστησε να το κάνετε και το κάνατε? από περιέργεια ρωτάω περισσότερο επειδή με προβληματίζει ΠΩΣ κάποιος κάνει κάτι τέτοιο
δλδ αν σου έλεγαν να χώσεις πυρομένο σίδερο στη μύτη σου θα το έκανες?
είναι εντελώς παράλογο δλδ να βάζει κάποιος λεμόνι στην μύτη που τρέχει
mania
Επιφανές μέλος

το οποίο ποιος σας το σύστησε να το κάνετε και το κάνατε? από περιέργεια ρωτάω περισσότερο επειδή με προβληματίζει ΠΩΣ κάποιος κάνει κάτι τέτοιο
δλδ αν σου έλεγαν να χώσεις πυρομένο σίδερο στη μύτη σου θα το έκανες?
είναι εντελώς παράλογο δλδ να βάζει κάποιος λεμόνι στην μύτη που τρέχει
Βασικά ποντάραμε στον καφτηριασμό με το λεμόνι

Subject to change
e-steki.gr Founder

Βασικά γιατί τζούζει; Αφού η πληγή είναι μέσα στη μύτη, όχι εξωτερικά, και απ'οτι κατάλαβα το λεμόνι το βάζεις εξωτερικά (για τον ίδιο λόγο δεν καταλαβαίνω και πως σταματά την αιμορραγία). Εκτός αν κατάλαβα λάθος την "θεραπεία".
Απ'οτι κατάλαβα το λεμόνι το έβαζε εσωτερικά, μέσα στο ρουθούνι, όπου και είναι η πληγή γι αυτό και τσούζει. Να το βάλεις εξωτερικά πιστεύω δεν έχει νόημα. mania τα φώτα σου

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

τώρα το πρακτικό του ζητήματος (πως δλδ χώνεις το λεμόνι στη μύτη ενώ αυτή έχει ροή αίματος και μάλιστα κι απ τα δύο ρουθούνια, ούτε εγώ το κατάλαβα

deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Ντοματούλα;
Για να σοβαρευτούμε λιγάκι....

mania
Επιφανές μέλος

Απορείες;
dooo
Διακεκριμένο μέλος

εγώ έχω μία: τσούζει όταν ουρείς λεμόνι που έχει περάσει από τη μύτη άραγες?Λοιπόν, όταν τελειώσει να τρέχει πάνω που λές σταμάτησε σηκώνεις το κεφάλη και στάζει απο πάνω κάποιος λεμόνι στην μήτη, περνάει όλο το σύστημα της μύτης και κατεβένει κάτω, το νοιώθεις το λεμόνι απο την ώρα που θα μπεί μέχρι που θα περάσει απο το λαιμό.
Απορείες;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.