PIL
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έγκυρες πληροφορίες μου αναφέρουν ότι στη συνέχεια αυτού του βίντεο θα κάνει την εμφάνισή του ο Swarzchenegger και τελικά θα καταφέρει να σώσει την κατάσταση. Οπότε, κανένας λόγος ανησυχίας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

Όχι εντάξει, πλάκα κάνω, το πείραμα με ενδιαφέρει.
miv
Επιφανές μέλος

Αγχώσου, αγχώσου!
Ναι, αν είσαι μαλάκας από κάπου θα το βρεις. Αυτή το βρήκε από 'κει. Το δικό της το κεφάλι φταίει και κανενός άλλου.
Πάντως το συνολικό κόστος λειτουργίας του CERN είναι όσο ένα αεροπλανοφόρο γι' αυτό σταματήστε τις πίπες περί χρηματοδότησης.
1 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα ετησίως, εκ των οποίων το 20% καλύπτει η Γερμανία και το υπόλοιπο βασικό μέρος τα άλλα 7-8 βασικά κράτη χρηματοδότησης, στο κλαμπ των οποίων, μετά το 2004, έχει μπει και η Ελλάδα.
EpaRon
Εκκολαπτόμενο μέλος

1 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα ετησίως, εκ των οποίων το 20% καλύπτει η Γερμανία και το υπόλοιπο βασικό μέρος τα άλλα 7-8 βασικά κράτη χρηματοδότησης, στο κλαμπ των οποίων, μετά το 2004, έχει μπει και η Ελλάδα.
Η Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος ήταν από τα ιδρυτικά κράτη-μέλη του CERN, και χρηματοδοτεί το κέντρο από τη χρονιά που ιδρύθηκε, δηλαδή από το 1954.
el_greco
Εκκολαπτόμενο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Afey
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι εγκυκλοπαίδεια boy, είπα κάτι διαφορετικό; Get a grip.
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος

ωχ...έρχεται το τέλοςΑρχική Δημοσίευση από Fosa:

Πάντως παιδιά κάποιοι τα λεν και τα πιστεύουν έλεος δηλαδή...άμα δηλαδή ήταν επικίνδυνο το πείραμα θα το άρχιζαν;;;
Anarki
Διάσημο μέλος

Γιατί μου φαίνεται λίγο εμένα;1 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα ετησίως, εκ των οποίων το 20% καλύπτει η Γερμανία και το υπόλοιπο βασικό μέρος τα άλλα 7-8 βασικά κράτη χρηματοδότησης, στο κλαμπ των οποίων, μετά το 2004, έχει μπει και η Ελλάδα.
desolator_X
Εκκολαπτόμενο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Ναι εγκυκλοπαίδεια boy, είπα κάτι διαφορετικό; Get a grip.
Nop, η πηγή είναι εντός του Cern. Αλλά λόγω κεκτημένης ταχύτητας, έκανα λάθος. Προφανώς και είναι ένα δις-εκατομμύριο φράγκα. Γιατί ένα εκατομμύριο είναι 600-700 χιλιάδες ευρώ, που αυτονόητα είναι ψίχουλα.
-----------------------------------------
Βασικά και γω διάβασα ότι το ποσό της χρηματοδότησης είναι αρκετά μικρό σε σχέση με την 'έκταση' του πειράματος. Οπότε όλα αυτά που ακούγονται περι φαγώματος των χρημάτων δεν νομίζω να έχουν μεγάλη βάση.
Αυτό που λέω εγώ έχει να κάνει με την ετήσια χρηματοδότηση του Cern από τα κράτη-μέλη. Δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο πείραμα που αποτελεί παγκόσμια συνεισφορά. Τα χρήματα ποιος να τα φάει; Οι λογιστές του Cern; Δε νομίζω...Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχω την εντύπωση.
desolator_X
Εκκολαπτόμενο μέλος

Nop, η πηγή είναι εντός του Cern. Αλλά λόγω κεκτημένης ταχύτητας, έκανα λάθος. Προφανώς και είναι ένα δις-εκατομμύριο φράγκα.
-----------------------------------------
Αυτό που λέω εγώ είναι η ετήσια χρηματοδότηση του Cern από τα κράτη-μέλη. Δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο πείραμα που αποτελεί παγκόσμια συνεισφορά. Τα χρήματα ποιος να τα φάει; Οι λογιστές του Cern; Δε νομίζω...Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχω την εντύπωση.
Α οκ. Πάντως και αυτό που λέω για την χρηματοδότηση του πειράματος, αυτό καθ' αυτό, ισχύει.
miv
Επιφανές μέλος

desolator_X
Εκκολαπτόμενο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

el_greco
Εκκολαπτόμενο μέλος

Συγκεκριμένα για το πείραμα, μην το βλέπεις οικονομικά μόνο. Ελληνικά εργαστήρια και πανεπιστήμια έχουν δημιουργήσει πανάκριβα εξαρτήματα του LHC. Οπότε υπάρχει και η υλική χρηματοδότηση που δεν ήταν και τόσο μικρή, σύμφωνα πάντα με το μέγεθος της Ελλάδος, συγκριτικά με αρκετές εκ των 83 χωρών που συμμετέχουν στο εγχείρημα.
Χμ... δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν η Ελλάδα δημιούργησε κάτι (και αυτό λόγω απουσίας τόσο εξειδικευμένης βιομηχανίας - μιλάμε για ακρίβειες nm στα επιμέρους εξαρτήματα). Αυτό που μετά βεβαιότητας ξέρω είναι ότι στην Ελλάδα έγινε ο εξονυχιστικός τεχνικός έλεγχος των θαλάμων ολίσθησης μιονίων (MDT Chambers) που είναι πολλοί.
ΥΓ: Σίγουρα είναι αρκετά περισσότεροι από είκοσι. Στο CERN γενικά ελάχιστοι είναι από όλες τις χώρες αυτοί που μένουν εκεί όλο το χρόνο - οι περισσότεροι επιστήμονες εργάζονται εξ αποστάσεως από τις χώρες τους, και πηγαίνουν στο CERN κάποιες εβδομάδες το χρόνο. Αρκετοί είναι και οι technical students που δουλεύουν αυτή τη στιγμή σε πολλά από τα σημεία του LHC (ATLAS, CMS, CAST κλπ κλπ). Αυτή τη στιγμή βέβαια, λόγω της έναρξης των δοκιμών του επιταχυντή, ξέρω σίγουρα ότι είναι πάνω από δέκα καθηγητές του ΕΜΠ στο CERN οι οποίοι είναι CERN Staff όπως το περιέγραψα πριν. Συν καμιά δεκαριά φοιτητές από όλη την Ελλάδα που δουλεύουν εκεί όλο το καλοκαίρι. Συν οι μόνιμοι.

ΥΓ2: και μην το γράφετε "Cern" ρε παιδιά, αρχικά είναι! Θα γράφατε ποτέ "Οηε" ;

miv
Επιφανές μέλος

el_greco
Εκκολαπτόμενο μέλος

Unkown-User
Πολύ δραστήριο μέλος

Hackers attack Large Hadron Collider
(αν θέλετε σας κάνω και μία τεχνική ανάλυση για την μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε.)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.