Τον γονιό τον φτάνει στην χειροδικια το γεγονός πως συνέβησαν αρκετά πράγματα την μέρα εκείνη που τον εκνεύρισαν, και το παιδί έτυχε να κάνει την λάθος πράξη, την λάθος στιγμή και να ξεχυλισει τι ποτήρι.
Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνεις τα παιδιά σου να κάνουν πράγματα που σε εκνευρίζουν, και ακόμη πιο σημαντικό να μην αντιπαθείς τα παιδιά σου.
Τα νευρα σου οταν αποφασιζεις να γινεις γονιος παει να πεις οτι τα κοντρολαρεις και αν δεν τα κοντρολαρεις βαρα το χερι σου στον τοιχο εκεινη την στιγμη ή καλυτερα βαρα το κεφαλι σου στον τοιχο αν νομιζεις οτι το να βαρεσεις ενα παιδι την δεδομενη στιγμη έντασης ειναι οτι καλυτερο ...
Οταν φτανεις εκτος οριων γιατι ανθρωπος εισαι και μαλιστα εχω ερθει απειρες φορες σαν γονιος ειδικα τωρα που ξαναπερναω εφηβεια με τον γιο μου ,προτιμώ να παρω αποστασεις και χρονο οταν μια κατασταση ειναι τεταμενη, γιατι οσες φορες και να προσπαθησα να βγαλω ακρη την δεδομενη στιγμη τα παντα εγιναν χειροτερα ...
Πολυ περισσοτερα οταν ηταν μικρα και αναγνωριζα πως αν δεν τους εξηγησω με λογια ποια ειναι τα ορια τους πως εχω την απαιτηση να γινονται κατανοητα και πολυ περισσοτερο να τους τα δειχνω μεσω της ασκησεις σωματικης βιας ...
Οταν εχεις νευαρα και δεν τα κοντρολαρεις ξεσπας αλλου ,οχι πανω στο παιδι σου ..
Αλλιως δεν μιλαμε για γονιους ...
Ξερεις ποσα παιδια δεχονται παραβατικες συμπεριφορες γιατι νομιζουν οτι ειναι ο μοναδικος τροπος για να μαθεις ενα πραγμα ?
Ναι, πολύ γονεις αντιπαθούν τα παιδιά τους.
Και μην παρερμηνευεις τα λόγια μου. Δεν είμαι υπέρ του να δέρνεις τα παιδιά σου. Αυτό που λέω είναι πως συμβαίνει όμως αρκετές φορές, και οι περισσότεροι έχουμε φάει σφαλιάρες μικροί (ιδιαίτερα από τις μανάδες) και ούτε δολοφόνοι βγήκαμε, ούτε παίρνουμε ναρκωτικά. Διότι δεν είναι τα μεμονωμένα σπάνια περιστατικά που καθορίζουν την ζωή μας.
Ποια λογια ρε συ χακερ παρερμηνευω..Παιδακια ειμαστε να παιζουμε με τις λεξεις ?Μιλησες για χειροδικια ,τι αλλο πιο ξεκαθαρο απο αυτο ..
Γνωριζω πολυ καλα τι γονεις υπαρχουν αφου εχω γνωρισει και συνεχιζω να γνωριζω δεκαδες απο αυτους και μαλιστα απο ολες τις παστες ..
Γιατί δεν μου εξηγείς λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα; Για πες μου, ποιος είναι ο λόγος που συγκεκριμένα παιδιά δέχονται bullying στο σχολείο και άλλα όχι; Ποιος είναι ο λόγος που συγκεκριμένα παιδιά είναι πάρα πολύ ευάλωτα στην επιρροή των συνομιλιών και άλλα όχι; Το ότι πολλά από αυτά τα παιδιά δεν είχαν ποτέ καλή σχέση επικοινωνίας με τους γονείς, οι οποίοι δεν φρόντισαν ποτέ να θωρακισουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού τους, αλλά πολλές ποφρες την κατεστεστρεφαν και οι ίδιοι δεν παίζει ρόλο;
Περιμένω να μου εξηγήσεις πως ένα παιδί που μεγαλώνει σε υγιές περιβάλλον και με γονείς πρότυπα καταλήγει σε παρακμιακες καταστασεις.
Μα ειναι αυτο που σου ειπα ...Πως κρινεις ενα γονιο και αποκλειεις τον εξωτρικο παραγοντα ?
Ολοι οι γονεις θωρακισμενα παιδια θελουμε να βγαλουμε και φυσικα συμφωνω οτι υπαρχουν και οι κακοι γονεις ..
Που την πηγαμε την συζητηση ρε συ χακερ πραγματικα απορώ ?
Αν ειναι να γενικευσουμε μια κατσταση να αρχισω να σου λεω και εγω παραδειγματα ..
Εδω εγω σου μιλησα αρχικα για ενα κοριτσι που οι μαρτυριες των δικων της και των ανθρωπων που την ζουσαν απο παιδι αποδεικνειουν οτι αυτοι οι γονεις εκαναν και κατι καλο και εσυ ερχεσαι και μου τους ακυρωνεις παραβλεποντας αυτο το γεγονος .
Και για να επανελθω στο συγκεκριμενο θεμα ....
Για εμενα ολο αυτο δειχνει μεγαλη ασεβεια και ειδικα την δεδομενη στιγμη που διαλεγεις να το πεις ...
Δεν τσουβαλοποουμε καταστασεις και γεγονοτα και λεμε οτι θελουμε να περασουμε, κλεβοντας εντυπωσεις και παρουσιαζοντας ασχετα γεγονοτα απο αυτο που υποστηριξες αρχικά ..
Εσυ ,στην δεδομενη περιπτωση ,στο δεδομενο θεμα που αφορα ενα κοριτσι εχεις ακυρωσει πληρως τους γονεις της ..
Ε οχι για εμενα αυτο δηλωνει αλλα πραγματα και για τον τροπο που σκεφτεσαι και ενεργείς την δεδομενη στιγμη και οτι και να εχεις περασει δεν το δικαιολογει ,ειτε αρεσει σε καποιους ,ειτε οχι ...
Καθαρα προσωπικη αποψη ...