Εσύ λες οτι δεν πρέπει να κατηγορούνται - ενοχοποιούνται οι γονείς για τίποτα γιατί κάνουν ό,τι μπορούν κι εγώ σού λέω οτι αν ίσχυε αυτό που λες δε θα υπήρχαν νόμοι για παραμέληση ανηλίκων. Δείχνει λοιπόν οτι σε κάποιες περιπτώσεις, όχι μόνο ηθικά (όπως στην περίπτωση της Κάρολαιν) αλλά και νομικά μπορεί να κατηγορηθεί ένας γονέας για το πώς φέρθηκε ή δε φέρθηκε στο παιδί του.
Αντιλαμβάνεσαι πολύ λάθος αυτά που λέω και μάλλον είσαι προκατειλημμένη.
εγώ ξέρω πολύ καλά τι λέω .
Εσύ όμως συνεχίζεις και δεν μου λες με επιχειρήματα ακριβώς τι εννοείς όπως σου είπα .
Δεν είπα πουθενά ότι ένας γονιός δεν ενοχοποιείται για τίποτα .
Είπα μην τσουβαλοποιε καταστάσεις.
Πάρε παράδειγμα Τοπαλουδη και τα υπόλοιπα.
Τι δεν καταλαβαίνεις .
Άλλωστε δεν μπορείς να τα λες όλα αυτά σε έναν άνθρωπο που έχει αναφέρει ότι έχει καταγγέλει γονέα όταν διαπίστωσε βία στο σώμα του παιδιού ,όταν δούλευε σαν δασκάλα προσχολικής ηλικίας .
Μην αρπαζομαστε από μεμονωμένες λέξεις και λέμε ότι μας βολεύει .
Χειροπιαστα επιχειρήματα έχεις ?
Το πιο βασικό που μού φαίνεται εμένα, μόλις δει οτι πάει να μπλέξει με κάποιον ενήλικα, να πάει να πιάσει τον ενήλικα και να του πει να μείνει μακριά από το παιδί του ή/και να τον καταγγείλει στην αστυνομία.
Σού θυμίζω την περίπτωση του δασκάλου που κατήγγειλε πατέρας ανήλικης για χυδαία μηνύματα που της έστελνε στο βάιμπερ. Αν ο γονιός δεν ήταν εκεί να αναλάβει το θέμα και να σώσει το παιδί του, ποιος ξέρει πού θα έφτανε η ιστορία αυτή και πόσες ακόμα δεν θα υπήρχαν.
Συμφωνώ μαζί σου .
Εγώ θα ενεργούσα και λίγο πιο επεμβατικα και δεν θα εμένα στα λόγια αν καποιος πλησίαζε την ανήλικη κόρη μου ,ειδικά ο πατέρας της .
Μην σου πω τι θα γινόταν αλλά μετά θα πάμε αλλού ...
Πρώτον αυτό δεν το ξέρεις. Δεύτερον αυτό που λες είναι χειρότερο. Το να κάνεις λάθη και να έχεις πλήρη άγνοια οτι αυτά που κάνεις είναι λάθη είναι το χειρότερο. Για ποιο λόγο έκανες παιδί αν δεν έχεις ιδέα πώς να τα μεγαλώσεις; (γενικό το εσύ)
Μα εδώ ερχόμαστε και λέμε πάλι ότι όλες οι καταστάσεις δεν είναι ίδιες .
Πάλι τα βλέπεις όπως θέλεις και μετά κάνεις και παράπονα για επίθεση .
Παρεπιπτόντως αυτό δεν λέγεται επίθεση .
Υπάρχει ενσταση σε όλα αυτά που λες και εκφράζουμε την αντίθετη άποψη που απ' ότι βλέπω δεν είμαι η μόνη .
Αυτό γίνεται στα πλαισια ενος διαλόγου και όχι επιθετικών καταστάσεων .
Υπάρχουν άτομα με ψυχολογικά προβλήματα που το περιβάλλον τους δεν φρόντισε ούτε να μην φέρουν στον κόσμο παιδιά αλλά ούτε όταν γεννήθηκαν να ειδοποιήσουν τις αρχές ότι είναι ακατάλληλοι γονείς ..
Τι είναι χειρότερο δηλαδή σε αυτό που λέω .
Όλοι αυτοί που φέρνουν στον κόσμο παιδιά δεν είναι ανευθυνοι .Είναι δυστηχως και κάποιοι ψυχικά άρρωστοι που δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε την κρίση για κάτι τέτοιο.
Ανεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που τα βλέπουν και δεν κάνουν κινήσεις να τα πάρουν από αυτούς .
Καλώς η κακώς έκαναν παιδιά ,ταραστιο λάθος τους .
Εσύ και εγώ που το βλέπουμε γιατί δεν κινούμαι γη και ουρανό να σώσουμε αυτό το παιδί ?
Μόνο θεωρείες ?
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι με αυτη την λογική συνυπεύθυνος στο οποιοδήποτε έγκλημα γίνεται και ο περίγυρος.καινοχι μόνο ο γονέας ..
Αυτόματα γινόμαστε και εσύ και εγώ γιατί ήταν δίπλα μας και δεν κάναμε κάτι .(παράδειγμα φέρνω )
Αν πούμε οτι κι άλλοι έχουν ευθύνη (έστω 0,001%, κι αυτό ευθύνη είναι) λέτε οτι πάμε να δώσουμε άφεση αμαρτιών στον δολοφόνο. Εσύ το είπες...
Καλό μου κορίτσι τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό που έγραψα .
Είπα ότι έτσι πως πάτε μονίμως την συζήτηση το συμπέρασμα είναι οι κατάλληλοι γονείς .
Ξαναδιάβασε και πεσμου αν κάνω λάθος .
Ναι είναι ο δολοφόνος ,ο ψυχακιας ,ο παιδεραστής ,αλλά στο τέλος οι γονείς φταίνε ακόμα και που τους δόθηκε η προσωρινή επιμέλεια .
Αυτό το έκριναν ειδικοί .
Μπορείς εσύ να τους αμφισβητήσεις?
Τότε τι κάνεις εδώ και δεν είσαι σε ένα τετοιο σώμα ?
Αυτά είπα .
Ε καλά δεν μπορώ να σε φτάσω, μη λέμε κι ό,τι θέλουμε.
Εντάξει με έχετε εντυπωσιάσει και οι δυο τι να λέμε τώρα ,ατρανταχτα επιχειρήματα .