Έκτρωση: Η γνώμη σας;

Θα κάνατε ποτέ έκτρωση;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 361)
  • Είμαι γυναίκα και κατά της έκτρωσης

    Ψήφοι: 93 25.8%
  • Είμαι γυναίκα και υπέρ της έκτρωσης

    Ψήφοι: 93 25.8%
  • Είμαι άντρας και κατά της έκτρωσης

    Ψήφοι: 60 16.6%
  • Είμαι άντρας και υπέρ της έκτρωσης

    Ψήφοι: 86 23.8%
  • Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ σοβαρά

    Ψήφοι: 29 8.0%

GiorgosAsi

Δραστήριο μέλος

Ο GiorgosAsi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 781 μηνύματα.
Εχεις πολυ δικιο,το νομιμο με το ηθικο ειναι οπως το περιγραφεις!Εγω πλεον εχω ξεχασει τι ειναι ηθικη και συνηθως μενω στο νομιμο,αυτο δηλαδη που σου επιτρεπει να μην σε βρει το μεγαλυτερο κακο...οπως μια ανεπιθυμητη εεγγυμοσυνη:P

τι ηθικη...η ηθικη ειναι για τους ωραιους ιδεαλιστες!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

memento_mori

Νεοφερμένος

Η memento_mori αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 113 μηνύματα.
Αγγελούδι....ψυχούλα.
I rest my case.
Επίσης...ερώτησις προς τους pro-lifers το φόρουμ.
Ας υποθέσουμε πως είτε είστε έγκυες,ή ή συντροφός σας είναι.
Και σας λέει ο γιατρός....ξέρετε κάτι αγαπητό μου ζευγάρι,το έμβρυο έχει σύνδρομο down....ή κάποια άλλη γενετική ανωμαλία ή κληρονομική ασθένεια.
Θα το αφήσετε να γεννηθεί;

Ας παραλείψουμε τις ασθένειες. Η υποκριτική ικανότητα μερικών δεν σταματάει εκεί. :P
Όλοι εσείς,που λέτε ότι τα παιδιά είναι ευλογία,θα λέγατε το ίδιο,αν το παιδί σας σε μερικά χρόνια σας έλεγε ότι είναι τρανς/γκέι ή αν επέλεγε άλλο επάγγελμα/σύντροφο από αυτό που του θέλατε;
Στο ένα θέμα είστε "α παιδάκια-αγγελουδάκια,νοιαζόμαστε για το καλό της κοινωνίας" και στα άλλα δέκα,αρνείστε τα δικαιώματα της lgbt κοινότητας,απαξιοίτε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα,ρίχνετε ένα θάψιμο στο ροζ μαλλί και δεν αποδέχεστε τίποτα που να διαφέρει παραπάνω από το Χ όριο,που έχετε θέσει. It doesn't work that way. Αν είστε έτοιμοι να κάνετε παιδιά,να είστε και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε διαφορετικές συμπεριφορές από τις αναμενόμενες. Έχει γεμίσει το ίντερνετ με ειδήσεις περί αυτοκτονίας ανθρώπων λόγω μη αποδοχής των από τους ίδιους τους τους γονείς.

Ψιλοάκυρο με το θέμα,αλλά δεν άντεξα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Παιδίατρος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Εγώ ας ρωτήσω το άλλο (παρότι δεν τάσσομαι ούτε ξεκάθαρα υπέρ ούτε ξεκάθαρα κατά, συμφωνώ με την Stavri_ παραπάνω).

Αν για τον χ,ψ λόγο ο γιατρός σας σας είχε πει ότι η οποιαδήποτε κύηση θα αποδεικνυόταν επικίνδυνη για την υγεία σας ή ακόμα και για την ζωή σας, και μένατε έγκυος προφανώς χωρίς να το επιδιώξετε, θα το κρατούσατε?
Αν απαντήσετε όχι, αναιρείτε όλα τα προηγούμενα ηθικοπλαστικά επιχειρήματα κατά της έκτρωσης άνευ οποιουδήποτε "ναι μεν αλλά".
Αν απαντήσετε ναι, θα σας ζητήσω να μου πείτε πώς απαντάτε με τόση σιγουριά αφού δεν το έχετε βιώσει, να διακινδυνεύετε τα πάντα για μία μάζα κύτταρα εν δυνάμει εξελισσόμενη σε άνθρωπο. Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε όλοι, αλλά αν δεχτώ ότι θα θυσιάσετε καριέρα, στόχους, όνειρα για ένα παιδί, αν δεχτώ ότι θα καταπιείτε το γεγονός ότι το παιδί είναι προϊόν βιασμού, πρέπει κάπως να με πείσετε να δεχτώ ότι επί 9 μήνες θα θέλετε να κουβαλάτε μία ωρολογιακή βόμβα μέσα σας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

koukimanster

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η koukimanster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 298 μηνύματα.
ηθελα να ήξερα τι θα εκανες αν και η μητερα σου σκεφτοταν ετσι...

Mind blown. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα, σύντροφοι. Γρήγορα όλοι ενημερώστε γιατρούς ερευνητές επιστήμονες νοσοκομεία όλους ότι πολύ θα θέλαμε να ξέραμε τι θα έκαναν αν οι μανάδες τους τους ΕΡΙΧΝΑΝ. Οι άνθρωποι ζουν σε μια πλάνη.

Επίσης όλοι πιάστε από μια γυναίκα που δε θέλει να γίνει μητέρα και πείτε της ότι θα γίνει με το στανιό και καλά να πάθει και να κόψει τον κώλο της (όπως γράφτηκε εδώ μέσα) να γεννήσει και να μεγαλώσει το μωρό. Και αυτή θα είναι σίγουρα η αρχή μιας υπέροχης ζωής για τη νέα οικογένεια! Καλωσόρισες μωράκι!

MIND.BLOWN.CANNOT.EVEN.

Σου λεω ειμαι κατα, δε θα το εκανα και σημερα ειμαι σε ηλικια που θελω να κανω και πολλα παιδια και μου λες θα γινω υπερ της εκτρωσης?

Δε σου λέει ότι θα αλλάξεις γνώμη. Σου λέει ότι κάποιες φορές μπορεί να μείνεις έγκυος και να μη θες να είσαι έγκυος. Οπότε μπορεί να καταφύγεις στην ιατρική για να βοηθηθείς. Αυτό εννοεί. Ότι καμία δεν είναι εκ προοιμίου ΥΠΕΡ ("αχ η έκτρωση είναι τέλεια κορίτσια, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε"), αλλά ενίοτε η ζωή και οι συνθήκες μας φέρνουν μπροστά σε μια εγκυμοσύνη την οποία δε θέλουμε.

Να πω κι εγώ τι πιστεύω: χρησιμοποιώ πάντα αντισύλληψη (όχι προφυλακτικό) και θεωρώ ότι είμαι ασφαλής. Όμως αν ποτέ κάτι γινόταν και οι ορμόνες δε με έπιαναν, και ταυτόχρονα ήμουν αρκετά άτυχη ώστε εκείνη τη μέρα να έχω κάνει σεξ, και ακόμα περισσότερο άτυχη ώστε εκείνη τη μέρα ο φίλος μου να είναι απρόσεχτος (τρεις ατυχίες μαζί, αλλά θεωρητικά μπορεί να συμβεί), τότε ναι θα έκανα έκτρωση. Δεν είμαι σε φάση για οικογένεια (λεφτά, δουλειά - θα έχω μέχρι του χρόνου, μετά πάλι στο ψάξιμο) και γενικώς δε θέλω παιδιά, δε νομίζω να θελήσω ποτέ αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Γι' αυτό παίρνω αντισύλληψη (με σωστό τρόπο και όπως πρέπει, όχι μέρα παρά μέρα) και προσέχουμε και έξτρα σαν ζευγάρι.

Αν όμως έρθει ο κόσμος ανάποδα και υπάρξει ατύχημα, τότε θα πιστέψω και θα ακολουθησω την ιατρική που λέει ότι μέσα σε 10 εβδομάδες το έμβρυο έχει μέγεθος φασολιού (kidney bean συγκεκριμένα) και δεν ξεπερνά τα 4 γραμμάρια σε βάρος και τα 3 εκατοστά σε μήκος.

Ναι, είναι δικαιολογίες όταν μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή. Αυτά τα όνειρα μπορούν να περιμένουν σε αυτήν την περίπτωση.

Προφανώς τα όνειρα αυτά θα πρέπει να περιμένουν μια ζωή. Κι αυτό για σένα είναι αποδεκτό. Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνετε. Κάποιοι δε θέλουμε να κάνουμε παιδιά. Να κάνουμε με το στανιό; Ναι, προσέχουμε, προσπαθούμε να προσέχουμε στο 100%, αν όμως είμαστε άτυχοι; Το αντισυλληπτικό ΑΓΓΙΖΕΙ το 100% προφύλαξης, ΑΓΓΙΖΕΙ. Βιολογία, ορμόνες, παθολογία, μας λένε ότι μπορεί το 100% να γίνει 99%. Και τότε τι κάνεις; Κάνεις παιδί με το ζόρι;! Δηλαδή, εγώ αυτό πρέπει να κάνω, αν μου τύχει κάτι τέτοιο; Να κάνω παιδί με το ζόρι; Αυτό λέτε; Μα είστε καθόλου σοβαροί/σοβαρές;

Μήπως υποστηρίζετε και το να μη γίνονται μεταμοσχεύσεις γιατί "καλά να πάθεις, έπινες, χάλασες το συκώτι σου, τώρα δε δικαιούσαι μεταμόσχευση, θα το πάρει το μόσχευμα ο άλλος";

Έχω τρελαθεί στα edits, lol. Σταματάω. EDIT: Κάνω άλλο ένα, τελευταίο, απευθύνομαι στην mindcircus.

*βίντεο με μωρά*

Τα βιντεάκια με τα μωράκια που έχουν πολλή πλάκα και είναι γλυκούλια, γιατί τα χρησιμοποιείς ως επιχείρημα ακριβώς; Είπε κανένας ότι μισεί τα μωρά, ότι δεν έχουν πλάκα, ότι δεν τα γουστάρει μία, ότι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και ακούνε Παντελίδη; Δηλαδή το να είσαι "υπέρ της έκτρωσης" (λολ) χτυπιέται με το επιχείρημα "μα κοίτα τι γλυκό μωράκι!!!" λες και είπε κανείς ότι θα πάρει την καραμπίνα και θα καθαρίσει όλα τα νήπια;

Επίσης, εγώ που είμαι "υπέρ της έκτρωσης" (ξανά λολ) να βάλω βιντεάκια με χεσμένα πάμπερς και μωρά που ουρλιάζουν στις 3 τη νύχτα για να "στηρίξω το επιχείρημά μου"; Γιατί είναι αντίστοιχα γελοίο, ελπίζω να το βλέπεις κι εσύ.

Αν δεν έχετε κανονικά επιχειρήματα (πέρα απ' το απόλυτα αποδεκτό για μένα "εγώ αυτό πιστεύω γιατί ΕΤΣΙ") αφήστε τα ενοχικά, τα ψυχοπονιάρικα, τα θρησκευτικά, τα γλυκουλίστικα. Πιάστε τα κανονικά επιχειρήματα, σα σοβαροί ενήλικες άνθρωποι. Αποδεκτά εδάφια από εμβρυολογία, κοινωνιολογία, όχι απ' το φόρουμ manoules enomenes ούτε απ' την κυριακάτικη κοπή πίτας στον Άγιο Φανούριο. Εμπρός, παράθεση επιχειρημάτων.

Ενταξει,τωρα πλακα κανουμε;
Δηλαδη επειδη καποιοι δεν μπορουν να κανουν παιδια,πρεπει ολες οι υπολοιπες να γινουμε κουνελες ;:crazy:
Δηκαδη οκ,αυτο δεν ειναι σκεπτικο ουτε λογικη.

Επίσης ευχαριστώ Πουπουλίνα, είχα ξεχάσει να τραβήξω τα μαλλιά μου μ' αυτό το "επιχείρημα". Που ακόμα κι αν έστεκε σαν επιχείρημα (κάντε παιδιά για άλλες γυναίκες), ξέρουμε πόσο ευτυχισμένα είναι τα παιδιά στα ιδρύματα μέχρι να υιοθετηθούν απ' την υπέροχη, δεμένη, αγαπημένη οικογένεια που θα τους δώσει όλα τα καλά στη ζωή.

Πολλή τηλεόραση βλέπετε κάποιοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Με την ίδια λογική του επιχειρήματος σου, σου λέω μείνε έγκυος, μεγάλωσε το παιδί ΜΟΝΗ ΣΟΥ, χωρίς την ευκολία του να έχεις ένα κάρο άτομα να σε στηρίζουν και μετά έλα πες μας πόσο λάθος είναι η έκτρωση.
Όχι το παιδί σύμφωνα με μερικούς εδώ μέσα για να μεγαλώσει θέλει μόνο αγάπη. Με τι θα το ταίσεις και θα του παρέχεις όσα χρειάζεται αν δεν έχεις μία το παραλείπουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 892943

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ας παραλείψουμε τις ασθένειες. Η υποκριτική ικανότητα μερικών δεν σταματάει εκεί. :P
Όλοι εσείς,που λέτε ότι τα παιδιά είναι ευλογία,θα λέγατε το ίδιο,αν το παιδί σας σε μερικά χρόνια σας έλεγε ότι είναι τρανς/γκέι ή αν επέλεγε άλλο επάγγελμα/σύντροφο από αυτό που του θέλατε;
Στο ένα θέμα είστε "α παιδάκια-αγγελουδάκια,νοιαζόμαστε για το καλό της κοινωνίας" και στα άλλα δέκα,αρνείστε τα δικαιώματα της lgbt κοινότητας,απαξιοίτε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα,ρίχνετε ένα θάψιμο στο ροζ μαλλί και δεν αποδέχεστε τίποτα που να διαφέρει παραπάνω από το Χ όριο,που έχετε θέσει. It doesn't work that way. Αν είστε έτοιμοι να κάνετε παιδιά,να είστε και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε διαφορετικές συμπεριφορές από τις αναμενόμενες. Έχει γεμίσει το ίντερνετ με ειδήσεις περί αυτοκτονίας ανθρώπων λόγω μη αποδοχής των από τους ίδιους τους τους γονείς.

Ψιλοάκυρο με το θέμα,αλλά δεν άντεξα.
Από τις πιο σωστές παρατηρήσεις, μπράβο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όχι το παιδί σύμφωνα με μερικούς εδώ μέσα για να μεγαλώσει θέλει μόνο αγάπη. Με τι θα το ταίσεις και θα του παρέχεις όσα χρτειάζεται αν δεν έχεις μία το παραλείπουμε.

Ξεχνάς βέβαια μια σημαντική παράμετρο, το μάννα εξ ουρανού, που δίνει ο Θεός για να τραφούν όσοι έχουν πολύ αγάπη, όπως οι Ισραηλίτες στην έρημο. Για να τα νεογνά βέβαια που δεν μπορούν να φάνε στέρεα τροφή, έχει προβλεφτεί και το γάλα εξ ουρανού το οποία πέφτει από ειδικά σύννεφα που σχηματίζονται πάνω από τις οικίες των γυναικών που λόγω αγάπης αποφάσισαν να μην κάνουν έκτρωση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Ξεχνάς βέβαια μια σημαντική παράμετρο, το μάννα εξ ουρανού, που δίνει ο Θεός για να τραφούν όσοι έχουν πολύ αγάπη, όπως οι Ισραηλίτες στην έρημο. Για να τα νεογνά βέβαια που δεν μπορούν να φάνε στέρεα τροφή, έχει προβλεφτεί και το γάλα εξ ουρανού το οποία πέφτει από ειδικά σύννεφα που σχηματίζονται πάνω από τις οικίες των γυναικών που λόγω αγάπης αποφάσισαν να μην κάνουν έκτρωση.
Μα πως δεν το σκέφτηκα. Ντάξυ τώρα όλες οι γυναίκες με ανεπιθύμητη εγκυμωσύνη μπορούν να μείνουν ήσυχες. Βρέχει και άλλα είδη ανάγκης για παιδάκια από αυτά τα σύννεφα; :look:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μα πως δεν το σκέφτηκα. Ντάξυ τώρα όλες οι γυναίκες με ανεπιθύμητη εγκυμωσύνη μπορούν να μείνουν ήσυχες. Βρέχει και άλλα είδη ανάγκης για παιδάκια από αυτά τα σύννεφα; :look:

Ίσως αν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός δεήσεων, να προβλεφθούν και άλλα είδη όπως πάνες εξ ουρανού, πιπίλες εξ ουρανού, κούνιες εξ ουρανού κτλ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

memento_mori

Νεοφερμένος

Η memento_mori αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 113 μηνύματα.
Ίσως αν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός δεήσεων, να προβλεφθούν και άλλα είδη όπως πάνες εξ ουρανού, πιπίλες εξ ουρανού, κούνιες εξ ουρανού κτλ.

Τι τις θέλετε τις κούνιες και τις πιπίλες κακομαθημένα όντα; Μόνο αγάπη,μόνο hardcore. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Τι τις θέλετε τις κούνιες και τις πιπίλες κακομαθημένα όντα; Μόνο αγάπη,μόνο hardcore. :P
Στο πάτωμα θα κοιμάται το μπεμπέ να σκληραγωγηθεί κιόλας. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.
And now the pro-lifers won't even talk to us.
Δείτε τί κάναμε....τους διώξαμε απο την συζήτηση...
Τώρα τί;; Θα συμφωνούμε μεταξύ μας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
And now the pro-lifers won't even talk to us.
Δείτε τί κάναμε....τους διώξαμε απο την συζήτηση...
Τώρα τί;; Θα συμφωνούμε μεταξύ μας;
Ένα πόιντ το έχεις δεν έχει πλάκα τώρα. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 712911

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γι' αυτό το θέμα έχω να πω ότι όποιος είναι έξω απ' το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει... :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

koukimanster

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η koukimanster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 298 μηνύματα.
Ο καθενας αλλωστε ειναι αξιος της μοιρας του.
Γιατι να ξερεις, ολα καποτε εδω σαυτη την ζωη πληρωνονται.

Τώρα το είδα αυτό. Εντάξει, απογοήτευση. Σύμφωνα με τη λογική σου, μωρό = ο τιμωρός της κάθε απρόσεχτης ή προσεχτικής. Θα το πληρώσει η απρόσεχτη ή η προσεχτική κάποια στιγμή γιατί "όλα εδώ πληρώνονται". Θα κατέβουν τα Χερουβείμ και θα της κόψουν τον κώλο, θα την πιάσουν απ' το μαλλί και θα της πουν "έλα δω μωρή". Και θα δει αυτή.

Είναι πολύ κρίμα να μιλάμε με τέτοιους όρους: τιμωρία, μοίρα, κάρμα και δεν ξέρω κι εγώ τι. Το ημερολόγιο λέει 8 Μαρτίου του 2015.

Ερώτηση γενικώς: τι γνώμη έχετε για την αντισύλληψη, την προφύλαξη και τον αυνανισμό; Είμαι περίεργη να μάθω το πού στέκεστε σχετικά με το σεξ που δεν έχει σκοπό τη δημιουργία οικογένειας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Επειδή οι ενάντιοι της έκτρωσης έχουν σα βασικό "επιχείρημα" ότι το έμβρυο είναι "ζωή" άρα ..."έκτρωση = φόνος", ας δούμε τα χαρακτηριστικά του εμβρύου τις πρώτες εβδομάδες του.
1η εβδομάδα (από τη γονιμοποίηση)
Δεν υπάρχει έμβρυο, αλλά απλά ένα κύτταρο που προέκυψε από την ένωση ωαρίου - σπερματοζωαρίου.
2η εβδομάδα (από τη γονιμοποίηση)
Το έμβρυο είναι μια μικρή τελεία διαμέτρου 0,2mm.
3η εβδομάδα (από τη γονιμοποίηση)
Έχουμε μια μπαλίτσα διαμέτρου 1-2mm (σαν σπόρος από σουσάμι)
4η εβδομάδα (από τη γονιμοποίηση)
Μέγεθος εμβρύου 2-4 mm (από φακή ως μικρό φασολάκι)
5η εβδομάδα (από τη γονιμοποίηση)
Μέγεθος 5-9mm (φασόλι), αρχίζει να παίρνει μορφή.
6η εβδομάδα (από τη γονιμοποίηση)
Μέγεθος 1-2cm (ρόγα σταφυλιού), σχηματισμός καρδιάς.
7 εβδομάδα (από τη γονιμοποίηση)
Μέγεθος 2-3cm (κέρμα 2€)
8η εβδομάδα (από τη γονιμοποίηση)
Μέγεθος 2,5 - 4cm, βάρος 5-10gr, αρχίζει σχηματισμός νευρικού συστήματος.
9η εβδομάδα (από τη γονιμοποίηση)
Μέγεθος 4-6cm, βάρος 10-20gr
10η εβδομάδα (από τη γονιμοποίηση)
Μέγεθος 6-9cm, βάρος 20-30gr
--- Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Η Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Barista. Έχει γράψει 4,687 μηνύματα.
Ερώτηση γενικώς: τι γνώμη έχετε για την αντισύλληψη, την προφύλαξη και τον αυνανισμό; Είμαι περίεργη να μάθω το πού στέκεστε σχετικά με το σεξ που δεν έχει σκοπό τη δημιουργία οικογένειας.

Υπάρχουν τα ανάλογα θέματα (για να μη βγούμε off topic) :

"Ποια μέθοδο αντισύλληψης χρησιμοποιείτε;"
"Προφυλάξεις"
"Αυνανισμός..."
"Αυνανισμός"

:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Theophilus

Νεοφερμένος

Ο Theophilus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Πως μπορεί κάποιος να κρίνει, αν κάτι είναι ζωή από το μέγεθός του ;

Είτε το έμβρυο φαίνεται σαν "τελίτσα", είτε σαν "μπαλίτσα", είτε μοιάζει με "φασολάκι", είτε με "κέρμα 2 Ευρώ", είναι εν δυνάμει άνθρωπος, που δεν έχει ακόμα εκδηλώσει όλες τις δυνατότητες που έχει μέσα του.
Το DNA του, θα του καθορίσει όλη την εξελικτική του πορεία μέσα στο χρόνο ( και που η αιτία της ύπαρξής του γενικά χαρακτηρίζεται ως μυστήριο ).

Όποιος λοιπόν δεν έχει ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητες, που υπάρχουν μέσα του (λόγω έλλειψης χρόνου), αυτό σημαίνει ότι δεν είναι άνθρωπος ;
Τότε (μ΄ αυτή τη λογική) ούτε ένα παιδί ενός έτους είναι άνθρωπος, αφού είναι μικρό πλάσμα σε μέγεθος και δεν έχει ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητες που έχει για να γίνει άνδρας. Αν κάποιος διακόψει την εξελικτική πορεία αυτού του πλάσματος μέσα στο χρόνο, πως μπορεί να λέγεται ;

Η ζωή είναι ζωή από τα πρώτα της στάδια (από τη στιγμή της σύλληψης) κι όχι από ένα μεταγενέστερο στάδιο (που ο καθένας το καθορίζει αυθαίρετα πχ. με το αν έχει και χτυπά η καρδιά του, με το αν έχει σχηματίσει τα μέλη του, με το αν καταλαβαίνει κλπ ).
Όλοι ξέρουν πως αν πάω σ΄ ένα φυτώριο και καταστρέψω ένα τόσο μικρό πευκάκι, είναι σαν να έχω καταστρέψει ένα μεγάλο πεύκο,αφού δεν έδωσα το χρόνο σ΄ αυτό το μικρό φυτό να ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητες που κρύβει μέσα του.

Εξ άλλου αφού ούτε ένα κύτταρο από το σώμα μας δεν μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας από το μηδέν,πως αποκτούμε
το δικαίωμα να την καταστρέφουμε ;

Πήραμε όλοι τη ζωή σαν δώρο από τους άλλους (τους γονείς μας ) κι αυτοί με τη σειρά τους από άλλους τους προπάτορες μας κ.ο.κ. Πήραμε ζωή από άλλους και την μεταβιβάζουμε σε άλλους και αυτοί σε άλλους κ.ο.κ. Αυτό μοιάζει σαν μια σκυταλοδρομία, μόνο που δεν είναι δική μας η σκυτάλη!
Παίρνομε τη σκυτάλη (=τη ζωή) και την δίνουμε! Κάποιος όμως διοργάνωσε την σκυταλοδρομία και η σκυτάλη (=η ζωή) δεν είναι δική μας!
Και κάθε τι που δεν είναι δικό μας κατασκεύασμα (όπως το σώμα μας ή το σώμα των άλλων ) δεν δικαιούμαστε να το καταστρέφουμε (αν κι έχουμε την ελευθερία να το κάνουμε)!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 892943

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πως μπορεί κάποιος να κρίνει, αν κάτι είναι ζωή από το μέγεθός του ;

Είτε το έμβρυο φαίνεται σαν "τελίτσα", είτε σαν "μπαλίτσα", είτε μοιάζει με "φασολάκι", είτε με "κέρμα 2 Ευρώ", είναι εν δυνάμει άνθρωπος, που δεν έχει ακόμα εκδηλώσει όλες τις δυνατότητες που έχει μέσα του.
Το DNA του, θα του καθορίσει όλη την εξελικτική του πορεία μέσα στο χρόνο ( και που η αιτία της ύπαρξής του γενικά χαρακτηρίζεται ως μυστήριο ).

Όποιος λοιπόν δεν έχει ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητες, που υπάρχουν μέσα του (λόγω έλλειψης χρόνου), αυτό σημαίνει ότι δεν είναι άνθρωπος ;
Τότε (μ΄ αυτή τη λογική) ούτε ένα παιδί ενός έτους είναι άνθρωπος, αφού είναι μικρό πλάσμα σε μέγεθος και δεν έχει ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητες που έχει για να γίνει άνδρας. Αν κάποιος διακόψει την εξελικτική πορεία αυτού του πλάσματος μέσα στο χρόνο, πως μπορεί να λέγεται ;

Η ζωή είναι ζωή από τα πρώτα της στάδια (από τη στιγμή της σύλληψης) κι όχι από ένα μεταγενέστερο στάδιο (που ο καθένας το καθορίζει αυθαίρετα πχ. με το αν έχει και χτυπά η καρδιά του, με το αν έχει σχηματίσει τα μέλη του, με το αν καταλαβαίνει κλπ ).
Όλοι ξέρουν πως αν πάω σ΄ ένα φυτώριο και καταστρέψω ένα τόσο μικρό πευκάκι, είναι σαν να έχω καταστρέψει ένα μεγάλο πεύκο,αφού δεν έδωσα το χρόνο σ΄ αυτό το μικρό φυτό να ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητες που κρύβει μέσα του.

Εξ άλλου αφού ούτε ένα κύτταρο από το σώμα μας δεν μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας από το μηδέν,πως αποκτούμε
το δικαίωμα να την καταστρέφουμε ;

Πήραμε όλοι τη ζωή σαν δώρο από τους άλλους (τους γονείς μας ) κι αυτοί με τη σειρά τους από άλλους τους προπάτορες μας κ.ο.κ. Πήραμε ζωή από άλλους και την μεταβιβάζουμε σε άλλους και αυτοί σε άλλους κ.ο.κ. Αυτό μοιάζει σαν μια σκυταλοδρομία, μόνο που δεν είναι δική μας η σκυτάλη!
Παίρνομε τη σκυτάλη (=τη ζωή) και την δίνουμε! Κάποιος όμως διοργάνωσε την σκυταλοδρομία και η σκυτάλη (=η ζωή) δεν είναι δική μας!
Και κάθε τι που δεν είναι δικό μας κατασκεύασμα (όπως το σώμα μας ή το σώμα των άλλων ) δεν δικαιούμαστε να το καταστρέφουμε (αν κι έχουμε την ελευθερία να το κάνουμε)!
Ποιος είναι ο διοργανωτής; Και ποιανού είναι η ζωή μας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

koukimanster

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η koukimanster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 298 μηνύματα.

Είναι και οφ τοπικ και ον τοπικ ταυτόχρονα αλλά ναι, έχεις δίκιο. Απλά αν η έκτρωση είναι δολοφονία, δεν καταλαβαίνω γιατί να μηνείναι δολοφονία και η αντισύλληψη ή γιατί να μην είναι κατακριτέο το σεξ που δεν έχει σκοπό την αναπαραγωγή. Δε συνεχίζω το οφ τόπικ ωστόσο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top