Έκτρωση: Η γνώμη σας;

Θα κάνατε ποτέ έκτρωση;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 361)
  • Είμαι γυναίκα και κατά της έκτρωσης

    Ψήφοι: 93 25.8%
  • Είμαι γυναίκα και υπέρ της έκτρωσης

    Ψήφοι: 93 25.8%
  • Είμαι άντρας και κατά της έκτρωσης

    Ψήφοι: 60 16.6%
  • Είμαι άντρας και υπέρ της έκτρωσης

    Ψήφοι: 86 23.8%
  • Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ σοβαρά

    Ψήφοι: 29 8.0%

olga_serb

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η olga_serb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
Οταν σκοτωνουμε τοσα ζωα καθημερα ειναι καλυτερα δηλαδη? Αναφερθηκε και πριν αλλα αληθεια ποια ειναι η διαφορα? Ο καθενας κανει οτι θελει αμα θελει κανει εκτρωση αν δεν θελει δεν κανει that simple..

Ότι πεις.... :knife::knife::kill::kill::beating::beating::xtipao::xtipao:.........:wall:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

merry poppins

Δραστήριο μέλος

Η merry poppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φωτογράφος και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Και από ποτε θεωρείται κακό το να βοηθάνε οι γονείς τα παιδιά τούς; Όσο υπάρχει ανθρωπότητα, στην ανατροφή των παιδιών βοηθάνε και συμμετέχουν και οι παππούδες και οι γιαγιάδες, και άλλοι συγγενείς στην ανάγκη. !
Πολυ ωριμο, τι να πω! Ξες δν ειναι κανεις υπχρεωμενος να μεγαλωσει το παιδι του αλλου οτι βαθμου συγγενειας και να εχει. Οποιος αποφασιζει να κρατησι ενα παιδι οφειλει κ να ειναι σε θεση να το μεγαλωσει και να ειναι υπευθυνος των πραξεων του. Δν γινεται να βασιζεσαι σε αλλους...δν ειναι λογικη αυτη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Παιδίατρος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Για ρωτά το κοντινό σου πρόσωπο τη προτιμάει - έτσι όπως μεγάλωσε η να μην υπήρχε καν;

Ας ξεφύγουμε από τα κοντινά πρόσωπα, υπάρχουν ένα κάρο περιπτώσεις που αφού έχουν περάσει ένα σωρό δυσκολίες που κυμαίνονται σε όλο το φάσμα του προβληματικού, θα προτιμούσαν 100000 φορές να μην είχαν γεννηθεί καν από το να μεγαλώνουν καθ' αυτόν τον τρόπο.

Σαν εξωτερικός παρατηρητής δεν θα ρωτήσεις ποτέ κανέναν μα κανέναν αν προτιμούσε να ζει ή να είχε πεθάνει πριν καλά καλά καταλάβει την ύπαρξή του. Είναι σαν να ρωτάς έναν πεινασμένο αν προτιμάει να φάει ή να μείνει νηστικός. Να φάει θα σου πει, αλλά άμα είναι να τον ταισεις χώμα και άμμο, τι κατάφερες?

Συγγνώμη αυτό τώρα το είδα:

Ο, ναι! Πολύ βολικό είναι αυτό να λέμε - το μωρό, όταν το περιμένουμε, και έμβρυο, όταν είναι ανεπιθύμητο!
Κοίτα κοριτσάκι να μάθαινες και κάτι:
οι εβδομάδες της κύησης - 10η έως 14η εβδομάδα
https://m.youtube.com/#/watch?v=uB1gEl2WDO8

Κοίτα γυναικούλα να μαθαίνεις κάτι, έχω κάνει πολύ περισσότερη εμβρυολογία και ξέρω πολύ περισσότερα από εσένα που είδες 3 βιντεάκια στο γιουτιουμπ και σε έπιασε η συμπόνια. Το ότι έχεις γεννήσει δεν σε κάνει και ειδική επί του θέματος.


Και πες τεράστιο ευχαριστώ στη μανούλα σου πο δεν σε έκανε έτσι όταν ήσουνα 11-12 , όπως λες, εβδομάδων....

Εμένα η μανούλα μου με ήθελε και με προγραμμάτισε. Το ακριβώς αντίθετο από ό,τι συζητάμε στο thread.

Για μένα αυτό το έμβρυο είναι μωρό! Θα με καταλάβεις και εσύ όταν μεγαλώσεις.

Και για μένα μπορεί να είναι μονόκερος. Το τι λες εσύ ότι είναι δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό.

Κοίτα μόνο να μην κανείς τέτοια λάθοι, γιατί θα έχεις τεράστιες τύψεις, πίστεψέ με!

Παρεκτός και αν έκανες και συ τέτοια λάθΟΙ και αισθάνεσαι τύψεις, δεν μπορείς να με πείσεις για το πώς θα αισθάνομαι εγώ.

Και τέλος, συγχαρητήρια. Δεν έχεις επιχειρήματα, μόνο ηθικοπλαστικές παπαρολογίες για να προκαλέσεις συμπόνια, τύψεις, στεναχώρια και ενοχές στον χρήστη που δεν συμφωνεί με σένα. Εξαιρετικά ώριμο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Κ
άτσε λιγάκι κοπελιά, μην πανικοβάλλεσαι! Πριν σκεφτείς εγωιστικά και απαντήσεις, προσπάθησε να καταλάβεις τι σου λέω! Εγώ δεν έγραψα πώς ονειρεύομαι για μια προχωρημένη επιστήμη, η οποία δεν θα σκοτώνει τα έμβρυα αλλά θα τα περνει να θα μεγαλώνει εκτός μήτρας....; Που στα λόγια μου παρατηρείς τι θέλησή μου να τιμωρηθεί κανείς; Εκτός από αυτό, η μητρότητα δεν είναι τιμωρία, αλλά θαύμα και ευλογία! Το οποίο μπορεί να καταλάβει κανείς μόνο αν γίνει μητέρα!
Σε πληροφορώ, πως κάθε γυναίκα, μένοντας έγκυος, σκέφτεται μήπως να κρατήσει το μωρό (εκτός βέβαια, εάν έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα), αλλά δεν την υποστηρίζει κανείς, και έτσι προχωράει στην έκτρωση. Οπότε για πιο ψυχολογικό εκβιασμό μου γράφεις εδώ, εφόσον στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς αντίθετο, και οι νεαρές γυναίκες πιέζονται από όλο το περιβάλλον γύρω τους να κάνουν έκτρωση, δήθεν, για να μην υπάρχει εμπόδιο στη ζωή τους. Μα δεν καταλαβαίνεις, πως αν υπήρχε η ηθική, κοινωνικη και οικονομική υποστήριξη, ποτές ένα μωρό δεν θα θεωροταν εμπόδιο, αλλά μόνο χαρά και ευτυχία μιας γυναίκας!
Και από ποτε θεωρείται κακό το να βοηθάνε οι γονείς τα παιδιά τούς; Όσο υπάρχει ανθρωπότητα, στην ανατροφή των παιδιών βοηθάνε και συμμετέχουν και οι παππούδες και οι γιαγιάδες, και άλλοι συγγενείς στην ανάγκη. Το μωρό αυτό χρειάζεται - αγάπη και φροντίδα, και δεν το νιαζει και πολύ από ποιόν τα εισπράττει. Και στο κάτω κατω.... Αν φοβάσαι τόσο πολύ - να προσέχεις πιο πολυ!!!! Και όχι με ανευθυνότητα να δημιουργείς μια ζωή, για να την διαγράψεις με ευκολία!!! Τώρα είσαι μικρή και νομίζεις πως έχεις αιώνια ζωή μπροστά σου. Αλλά μια στιγμή, η οποία θα έρθει πολύ σύντομα, θα καταλάβεις πως η ζωή είναι παρά πολύ μικρή, περνάει και χάνεται... , και όλες σημερινές σου αξίες και 1002 λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτή τη πράξει, θα γίνουν ασήμαντοι. Τότε, οι όλες σου δικαιολογίες με τεις οποίες θα προσπαθήσεις στη πορεία να θαψεις της τήψεις σου στα βάθη της συνείδησής σου, τα παύσουν να ισχύον!
Το πρόβλημα με σένα εκτός του ότι δεν έχεις κανένα ουσιαστικό επιχείρημα είναι ότι είσαι τρομερά μονόπλευρη.
Δεν είναι το θέμα μόνο να έχει υποστήριξη μία κοπέλα για να αποφασίσει να κρατήσει ένα παιδί αλλά εξαρτάται κυρίως τι στο διάλο θέλει να κάνει με τη ζωή της. ΤΗ ΔΙΚΙΆ ΤΗΣ ΖΩΉ! Όταν αποφασίζει να γεννήσει θα πρέπει όλη της η ζωή να περιστρέφεται γύρω από το παιδί της. Ότι και να κάνει, ότι απόφαση και να θέλει να πάρει πρέπει να το περιλαμβάνει. Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.. Πάρε κάτι ηλικίες 20 χρονών (μη πω και λιγότερο) και πες σε μια κοπέλα που ακόμα δεν άρχισε τη ζωή της να την σταματήσει. Γιατί δηλαδή; Πες ότι υπήρξε απρόσεχτη δηάδή τι θα την τυμωρήσεις φορτώνοντας της ένα μωρό για όλη της τη ζωή;
Κανείς εδώ δεν είπε ότι είναι καλή η έκτρωση ή ότι είναι μία εύκολη από φαση το αντίθετο μάλιστα. Αλλά μερικές φορές δεν γίνεται αλλιώς. Η έκτρωση είναι δικαίωμα και για να φτάσει μία γυναίκα να το αποφασίσει θα έχει τους λόγους της. Κανένας δεν είναι κριτής για να της πει τι θα κάνει με το σώμα της. Όπως και να το κάνεις έξ από το χωρό όλοι μας ότι θέλουμε μπορεί να λέμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

*Serena*

Τιμώμενο Μέλος

Η Raven αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Χορογράφος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 5,992 μηνύματα.
Αν και με κάλυψαν οι προλαλήσασες βλέπω διάφορες μπούρδες ως απάντηση σε δικό μου ποστ οπότε πάμε.
Κάτσε λιγάκι κοπελιά, μην πανικοβάλλεσαι! Πριν σκεφτείς εγωιστικά και απαντήσεις, προσπάθησε να καταλάβεις τι σου λέω! Εγώ δεν έγραψα πώς ονειρεύομαι για μια προχωρημένη επιστήμη, η οποία δεν θα σκοτώνει τα έμβρυα αλλά θα τα περνει να θα μεγαλώνει εκτός μήτρας....;
Δεν πανικοβάλλομαι κοπελιά. Σχεδόν γελάω με το bold . :whistle:
Που στα λόγια μου παρατηρείς τι θέλησή μου να τιμωρηθεί κανείς; Εκτός από αυτό, η μητρότητα δεν είναι τιμωρία, αλλά θαύμα και ευλογία! Το οποίο μπορεί να καταλάβει κανείς μόνο αν γίνει μητέρα!
Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΝΑ. Αυτό.
Σε πληροφορώ, πως κάθε γυναίκα, μένοντας έγκυος, σκέφτεται μήπως να κρατήσει το μωρό (εκτός βέβαια, εάν έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα), αλλά δεν την υποστηρίζει κανείς, και έτσι προχωράει στην έκτρωση. Οπότε για πιο ψυχολογικό εκβιασμό μου γράφεις εδώ, εφόσον στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς αντίθετο, και οι νεαρές γυναίκες πιέζονται από όλο το περιβάλλον γύρω τους να κάνουν έκτρωση, δήθεν, για να μην υπάρχει εμπόδιο στη ζωή τους. Μα δεν καταλαβαίνεις, πως αν υπήρχε η ηθική, κοινωνικη και οικονομική υποστήριξη, ποτές ένα μωρό δεν θα θεωροταν εμπόδιο, αλλά μόνο χαρά και ευτυχία μιας γυναίκας!
Μάλιστα. Το να έχει τη νοημοσύνη και την ωριμότητα η γυναίκα να καταλάβει ότι δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει στο παιδί της ότι χρειάζεται και παίρνει την απόφαση να κάνει έκτρωση δεν παίζει ε?
Ξέρεις, δε γυρνάει όλων των γυναικών η ζωή γύρω από το πότε και αν θα κάνουν παιδιά. Κάποιες δεν θέλουν. Με το ζόρι θα τις ευλογήσουμε με τη μητρότητα αυτές?
Και από ποτε θεωρείται κακό το να βοηθάνε οι γονείς τα παιδιά τούς; Όσο υπάρχει ανθρωπότητα, στην ανατροφή των παιδιών βοηθάνε και συμμετέχουν και οι παππούδες και οι γιαγιάδες, και άλλοι συγγενείς στην ανάγκη. Το μωρό αυτό χρειάζεται - αγάπη και φροντίδα, και δεν το νιαζει και πολύ από ποιόν τα εισπράττει.
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να βοηθάνε περιστασιακά οι συγγενείς και το να βρω έναν μαλάκα εεε σορι έναν πρόθυμο και στοργικό παππού, γιαγιά, κουμπάρο, θείο, ξάδερφο or whatever για να του φορτώνω όλη την ώρα το παιδί που ποτέ δεν ήθελα να αποκτήσω.
Και στο κάτω κατω.... Αν φοβάσαι τόσο πολύ - να προσέχεις πιο πολυ!!!! Και όχι με ανευθυνότητα να δημιουργείς μια ζωή, για να την διαγράψεις με ευκολία!!!
Βραβείο επιχειρηματολογίας εδώ. :worship:
Τώρα είσαι μικρή και νομίζεις πως έχεις αιώνια ζωή μπροστά σου. Αλλά μια στιγμή, η οποία θα έρθει πολύ σύντομα, θα καταλάβεις πως η ζωή είναι παρά πολύ μικρή, περνάει και χάνεται... , και όλες σημερινές σου αξίες και 1002 λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτή τη πράξει, θα γίνουν ασήμαντοι.
Σόρι δε βγάζω νόημα εδώ. Μόνο κάτι ορθογραφικά μου βγάζουν το μάτι λίγο αλλά ντάξει. Εύχομαι πάντως αν μεγαλώσω και αρχίσω να πιστεύω τις ίδιες μαλ***ες να υπάρχει κάποιος γύρω μου να με βρίσει λίγο να έρθω στα ίσα μου.
Τότε, οι όλες σου δικαιολογίες με τεις οποίες θα προσπαθήσεις στη πορεία να θαψεις της τήψεις σου στα βάθη της συνείδησής σου, τα παύσουν να ισχύον!
Συνεχίζω να μη βγάζω νόημα αλλά οι τύψεις είναι προτιμότερες από το να γεννήσεις ένα παιδί και να του προκαλέσεις ψυχολογικά προβλήματα.

Γενικότερα όταν έχεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα κατά της έκτρωσης τα ξαναλέμε. Αλλιώς συνέχισε να ονειρεύεσαι "μια προχωρημένη επιστήμη, η οποία δεν θα σκοτώνει τα έμβρυα αλλά θα τα περνει να θα μεγαλώνει εκτός μήτρας". :clapping:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

olga_serb

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η olga_serb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
Πολυ ωριμο, τι να πω! Ξες δν ειναι κανεις υπχρεωμενος να μεγαλωσει το παιδι του αλλου οτι βαθμου συγγενειας και να εχει. Οποιος αποφασιζει να κρατησι ενα παιδι οφειλει κ να ειναι σε θεση να το μεγαλωσει και να ειναι υπευθυνος των πραξεων του. Δν γινεται να βασιζεσαι σε αλλους...δν ειναι λογικη αυτη

Μα δεν εννοούσα αυτά που νομίζεις. Ήταν η απάντηση μου στη κοπέλα οποία κατέκρινε τη θέλησή μου να βοηθήσω στο μέλλον τη κόρη μου στην ανάγει...

Ας ξεφύγουμε από τα κοντινά πρόσωπα, υπάρχουν ένα κάρο περιπτώσεις που αφού έχουν περάσει ένα σωρό δυσκολίες που κυμαίνονται σε όλο το φάσμα του προβληματικού, θα προτιμούσαν 100000 φορές να μην είχαν γεννηθεί καν από το να μεγαλώνουν καθ' αυτόν τον τρόπο.

Σαν εξωτερικός παρατηρητής δεν θα ρωτήσεις ποτέ κανέναν μα κανέναν αν προτιμούσε να ζει ή να είχε πεθάνει πριν καλά καλά καταλάβει την ύπαρξή του. Είναι σαν να ρωτάς έναν πεινασμένο αν προτιμάει να φάει ή να μείνει νηστικός. Να φάει θα σου πει, αλλά άμα είναι να τον ταισεις χώμα και άμμο, τι κατάφερες?

Συγγνώμη αυτό τώρα το είδα:



Κοίτα γυναικούλα να μαθαίνεις κάτι, έχω κάνει πολύ περισσότερη εμβρυολογία και ξέρω πολύ περισσότερα από εσένα που είδες 3 βιντεάκια στο γιουτιουμπ και σε έπιασε η συμπόνια. Το ότι έχεις γεννήσει δεν σε κάνει και ειδική επί του θέματος.




Εμένα η μανούλα μου με ήθελε και με προγραμμάτισε. Το ακριβώς αντίθετο από ό,τι συζητάμε στο thread.



Και για μένα μπορεί να είναι μονόκερος. Το τι λες εσύ ότι είναι δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό.



Παρεκτός και αν έκανες και συ τέτοια λάθΟΙ και αισθάνεσαι τύψεις, δεν μπορείς να με πείσεις για το πώς θα αισθάνομαι εγώ.

Και τέλος, συγχαρητήρια. Δεν έχεις επιχειρήματα, μόνο ηθικοπλαστικές παπαρολογίες για να προκαλέσεις συμπόνια, τύψεις, στεναχώρια και ενοχές στον χρήστη που δεν συμφωνεί με σένα. Εξαιρετικά ώριμο.

Ενώ εσύ έχεις επιχειρήματα.... :wall:.......:whatever::whatever::whatever:

Αν και με κάλυψαν οι προλαλήσασες βλέπω διάφορες μπούρδες ως απάντηση σε δικό μου ποστ οπότε πάμε.

Δεν πανικοβάλλομαι κοπελιά. Σχεδόν γελάω με το bold . :whistle:

Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΝΑ. Αυτό.

Μάλιστα. Το να έχει τη νοημοσύνη και την ωριμότητα η γυναίκα να καταλάβει ότι δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει στο παιδί της ότι χρειάζεται και παίρνει την απόφαση να κάνει έκτρωση δεν παίζει ε?
Ξέρεις, δε γυρνάει όλων των γυναικών η ζωή γύρω από το πότε και αν θα κάνουν παιδιά. Κάποιες δεν θέλουν. Με το ζόρι θα τις ευλογήσουμε με τη μητρότητα αυτές?

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να βοηθάνε περιστασιακά οι συγγενείς και το να βρω έναν μαλάκα εεε σορι έναν πρόθυμο και στοργικό παππού, γιαγιά, κουμπάρο, θείο, ξάδερφο or whatever για να του φορτώνω όλη την ώρα το παιδί που ποτέ δεν ήθελα να αποκτήσω.

Βραβείο επιχειρηματολογίας εδώ. :worship:

Σόρι δε βγάζω νόημα εδώ. Μόνο κάτι ορθογραφικά μου βγάζουν το μάτι λίγο αλλά ντάξει. Εύχομαι πάντως αν μεγαλώσω και αρχίσω να πιστεύω τις ίδιες μαλ***ες να υπάρχει κάποιος γύρω μου να με βρίσει λίγο να έρθω στα ίσα μου.

Συνεχίζω να μη βγάζω νόημα αλλά οι τύψεις είναι προτιμότερες από το να γεννήσεις ένα παιδί και να του προκαλέσεις ψυχολογικά προβλήματα.

Γενικότερα όταν έχεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα κατά της έκτρωσης τα ξαναλέμε. Αλλιώς συνέχισε να ονειρεύεσαι "μια προχωρημένη επιστήμη, η οποία δεν θα σκοτώνει τα έμβρυα αλλά θα τα περνει να θα μεγαλώνει εκτός μήτρας". :clapping:

Και Θα συμβεί στο μακρινό μέλλον! Την επιστήμη εννοώ... Τώρα μπορείς να γελάσεις - δεν με πειράζει. Και συγγνώμη εάν σε ενοχλούν τα ορθογραφικά μου λαθοι, αλλά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα τα ελληνικά. Μάλλον και δεν εκφράζομαι όπως θα το ήθελα...Αλλά σε τέτοια θέματα δεν μπορούν να μην μπουν συναισθηματικά και ηθικά επιχειρήματα. Ενώ από τη δικιά σας πλευρά το μοναδικο επιχείρημα που έχετε είναι ο εγωισμός. Και μην στεναχωριέσαι...Μπορεί και να μεγαλώσεις και πάλι να μην πίστευης αυτά που πιστευω εγω, γιατί καποιοι δεν αλλαζουν τα μυαλα τους ποτες.

Τώρα τα είδα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης..... Ευτυχώς, είναι οι περισσότερες "κατά"...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

xzc213

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο xzc213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 204 μηνύματα.
Τι ακούω εδώ... :mad: Για ρωτά το κοντινό σου πρόσωπο τη προτιμάει - έτσι όπως μεγάλωσε η να μην υπήρχε καν;

Τρομερός συλλογισμός. Να ρωτήσουμε και αυτόν που δεν γεννήθηκε και μπορεί να γεννιόταν όταν οι συνθήκες θα ήταν κατάλληλες, αλλά δεν έγινε γιατί αποφάσισαν να κρατήσουν το πρώτο. Να κρατήσουμε και ενός λεπτού σιγή για όλους του ανθρώπους που δεν υπήρξαν λόγω της αντισύλληψης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

olga_serb

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η olga_serb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
Τρομερός συλλογισμός. Να ρωτήσουμε και αυτόν που δεν γεννήθηκε και μπορεί να γεννιόταν όταν οι συνθήκες θα ήταν κατάλληλες, αλλά δεν έγινε γιατί αποφάσισαν να κρατήσουν το πρώτο. Να κρατήσουμε και ενός λεπτού σιγή για όλους του ανθρώπους που δεν υπήρξαν λόγω της αντισύλληψης.

Ο ναι! Δεν σου αρέσει ο συλλογισμός μου. Εσύ όμως γράφεις τα παράλογα. Μιλάμε για αυτούς που δημιουργήθηκαν, αλλά τα πέταξαν στα σκουπίδια. Και όχι υποθετικά για κάποιους που δεν υπήρξαν ποτές!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Παιδίατρος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Δεν ξέρω γιατί πάτε όλες που είστε κατά και φτιάχνετε ως μοναδικό σενάριο την ανεύθυνη έφηβη/νεαρή ενήλικη που βαριόταν/δεν ήξερε να πάρει προφυλάξεις. Συμβαίνουν ατυχήματα (μπορώ να σου μετρήσω 2-3 από τον κύκλο μου). Γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμού συνέχεια. Άντρες παρατάνε τις σοβαρές σχέσεις τους όταν προκύπτει μια εγκυμοσύνη. Ο κύκλος είναι ασταθής σε ένα 20% των γυναικών, άντε να προβλέψεις γόνιμες μέρες για να προφυλαχτείς (σε σταθερή/μόνιμη σχέση). Δεν θα διαφωνήσω ότι είναι και μερικές που κάνουν το προφυλακτικό μπαλόνι και τρέχουν μετά να μαζέψουν τα σπασμένα, δεν θα διαφωνήσω ότι από σεξουαλική διαπαιδαγώγηση γενικά η Ελλάδα πάσχει, και δεν θα διαφωνήσω ότι όταν η μάνα αλλάζει κανάλι μόλις παίξει διαφήμιση για προφυλακτικό δεν προστατεύει αλλά καταστρέφει το κοριτσάκι στην προεφηβεία, αλλά γιατί να είναι το πρότυπο σενάριο αυτό? Γιατί είναι κατακριτέο μια γυναίκα στα 20,30,40 της χρόνια να μην θέλει να περάσει 9 μήνες εγκυμοσύνης, 20 χρόνια νταντέματος και 50 χρόνια μητρικής ανησυχίας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που θα μείνει έγκυος? Γιατί εδώ στο θρεντ έχουμε φτάσει να κατηγορούμε την γυναίκα ως ανώριμη που δεν θέλει να κρατήσει ένα παιδί, και δεν σχολιάζουμε τον άντρα ο οποίος έπαιξε καθοριστικότατο ρόλο σ αυτήν την εγκυμοσύνη και μετά απ' αυτό μπορεί να γίνει και καπνός αφήνοντας την γυναίκα να καθαρίσει?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

olga_serb

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η olga_serb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
Την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων καταλαμβάνει πλέον η Ελλάδα . Μια θλιβερή πρωτιά, που σχετίζεται όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια και με παράγοντες που διαμορφώνουν η οικονομική κρίση, η αβεβαιότητα και η αύξηση της ανεργίας.
Παράλληλα, η ελλιπής στήριξη από την πλευρά του κράτους ενισχύει την υπογεννητικότητα.
Σύμφωνα, πάντως, με τελευταία έρευνα,που πραγματοποιήθηκε από την Eurostat, το 22% των ελληνίδων δηλώνει πως έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση, ενώ το 10 % των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι μόλις εφηβικής ηλικίας. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις εκτρώσεις, καθώς πριν από 10 χρόνια ο αριθμός τους έφτανε τις 200.000 σε πληθυσμό 11 εκατομμυρίων περίπου. Υπολογίζεται, μάλιστα , και «παγκόσμιο ρεκόρ», με 140 δικοπές κύησης ανά 1.000 ελληνίδες, ενώ πλέον ο αριθμός τους φτάνει τις 300.000 ετησίως.
Στη χώρα μας, συνεχίζονται οι εκτρώσεις σε μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τον πληθυσμό μας, αν και η ακριβής καταγραφή τους είναι πολύ δύσκολη, καθώς το 85% γίνεται ιδιωτικά .
Στην Ελλάδα, όπως έδειξε η έρευνα, η κύρια μέθοδος αντισύλληψης είναι το προφυλακτικό (73%), ακολουθεί η απόσυρση, το κοινώς λεγόμενο «τράβηγμα» του συντρόφου (36%), ενώ το αντισυλληπτικό χάπι αποτελεί επιλογή για μόλις το 4% των γυναικών. Αντίθετα, στην Ευρώπη η χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού φτάνει το 24% και ακολουθεί το προφυλακτικό με ποσοστό 23% ως ο μόνος τρόπος προφύλαξης από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Στην Ελλάδα σήμερα γίνεται κάποια προσπάθεια ενημέρωσης για θέματα σεξουαλικής αγωγής σε μαθητές, που φαίνεται ότι δεν αρκούν στο να αντιστρέψουν καθιερωμένες ιδέες και θέσεις.

:redface: Στα κορίτσια εδώ οφείλω ένα μεγάλο συγγνώμη, επειδή πραγματικά δεν φανταζόμουν πώς δεν γνωρίζετε σχεδόν τίποτα για τη αντισύλληψη και τη προφύλαξη.

....Γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμού....
- αντιμετωπίζεται με αντισυλληπτικό χάπι (πριν καν γονιμοποιηθεί το ωάριο ή εμφυτευθεί στη μήτρα)
Άντρες παρατάνε τις σοβαρές σχέσεις τους όταν προκύπτει μια εγκυμοσύνη...
- σε μια σοβαρή σχέση η εγκυμοσύνη δεν προκύπτει, αλλα προγραμματίζεται με συμμετοχή και του άνδρα...
...άντε να προβλέψεις γόνιμες μέρες για να προφυλαχτείς (σε σταθερή/μόνιμη σχέση)...
Η μέθοδος αυτή δεν είναι ούτε προφύλαξη, ούτε αντισύλληψη, αλλά ακριβώς αντίθετο - υπολογίζεις τεις γόνιμες μέρες για να ξέρεις ποτέ θα μπορέσεις να συλλάβεις, όταν προγραμματίζεις μια εγκυμοσύνη!!!
Δεν θα διαφωνήσω ότι είναι και μερικές που κάνουν το προφυλακτικό μπαλόνι
...και το "σκισμένο προφυλακτικό" αντιμετωπίζεται με αντισυλληπτικό χάπι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

x_xChristine

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 191 μηνύματα.
- αντιμετωπίζεται με αντισυλληπτικό χάπι (πριν καν γονιμοποιηθεί το ωάριο ή εμφυτευθεί στη μήτρα)

τι ειπε ρε φιλε

Και για να τελειώνει η καραμέλα.

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στο λάθος, κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να κάνει έκτρωση.
Επίσης το αντισυλληπτικό χάπι έχει παρενέργειες.
Δήθεν ηθικολογίες έχουν πάρα πολλές φορές απαντηθεί με επιχειρήματα στο συγκεκριμένο thread. Επαναλαμβάνεις ότι έχουν πει οι υπόλοιποι ομοιδεάτες σου.
Αν θεωρείς άνθρωπο ένα έμβρυο δεν έχεις ιδέα τι εστί άνθρωπος.
Αυτά..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

*Serena*

Τιμώμενο Μέλος

Η Raven αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Χορογράφος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 5,992 μηνύματα.
:redface: Στα κορίτσια εδώ οφείλω ένα μεγάλο συγγνώμη, επειδή πραγματικά δεν φανταζόμουν πώς δεν γνωρίζετε σχεδόν τίποτα για τη αντισύλληψη και τη προφύλαξη.
Συγχωρεμένη. :D
- αντιμετωπίζεται με αντισυλληπτικό χάπι (πριν καν γονιμοποιηθεί το ωάριο ή εμφυτευθεί στη μήτρα)
Σωστά. Γιατί όλα τα θύματα βιασμού έχουν διάθεση να προβούν σε καταγγελία, να πάνε να πάρουν χάπι μέσα στις πρώτες 24 ώρες και πάνε και σουπερμαρκετ μετά. Α, και το χάπι της επόμενης ημέρας δεν είναι καραμέλα να το παίρνεις όποτε θες. Έχει σοβαρές παρενέργειες όπως βέβαια και τα κανονικά αντισυλληπτικά.
- σε μια σοβαρή σχέση η εγκυμοσύνη δεν προκύπτει, αλλα προγραμματίζεται με συμμετοχή και του άνδρα...
Ε ναι. Γιατί κανένας άντρας δεν έγινε ποτέ μπουχος έπειτα απο την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της κοπέλας του.
Η μέθοδος αυτή δεν είναι ούτε προφύλαξη, ούτε αντισύλληψη, αλλά ακριβώς αντίθετο - υπολογίζεις τεις γόνιμες μέρες για να ξέρεις ποτέ θα μπορέσεις να συλλάβεις, όταν προγραμματίζεις μια εγκυμοσύνη!!!
Ενώ αντίθετα δεν γίνεται να υπολογίσεις τις γόνιμες για να μην έρθεις σε επαφή τότε ή να τραβιέται ο άλλος αν δεν σας βρίσκεται προφυλακτικό εύκαιρο ε?

...και το "σκισμένο προφυλακτικό" αντιμετωπίζεται με αντισυλληπτικό χάπι...
Το οποίο έχει πολλές παρενέργειες και δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιείται non stop για τα 30 χρόνια αναπαραγωγικής ηλικίας της γυναίκας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

olga_serb

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η olga_serb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
Και για να τελειώνει η καραμέλα.

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στο λάθος, κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να κάνει έκτρωση.
Επίσης το αντισυλληπτικό χάπι έχει παρενέργειες.
Δήθεν ηθικολογίες έχουν πάρα πολλές φορές απαντηθεί με επιχειρήματα στο συγκεκριμένο thread. Επαναλαμβάνεις ότι έχουν πει οι υπόλοιποι ομοιδεάτες σου.
Αν θεωρείς άνθρωπο ένα έμβρυο δεν έχεις ιδέα τι εστί άνθρωπος.
Αυτά..

Και έχεις ιδέα εσύ;! :baby: Α-χα-χα-χα! :whatever:

Και τι δεν κατάλαβες για το αντισύλληπτικο χάπι μετά από το βιασμό; Είναι προτιμότερο να περιμένει να μείνει έγκυος για να κάνει έκτρωση ; :blink::wacko::wall: Και τι γνωρίζεις εσύ για παρενέργειες ; Δηλαδή, σε άλλες πολιτισμένες χώρες οι γυναίκες μπορούν να τα χρησιμοποιούν, αλλά για τεις ελληνίδες είναι καλύτερα να κάνουν εκτρώσεις;;;;;;;; :worship::down:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

memento_mori

Νεοφερμένος

Η memento_mori αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 113 μηνύματα.
Και έχεις ιδέα εσύ;! :baby: Α-χα-χα-χα! :whatever:

Και τι δεν κατάλαβες για το αντισύλληπτικο χάπι μετά από το βιασμό; Είναι προτιμότερο να περιμένει να μείνει έγκυος για να κάνει έκτρωση ; :blink::wacko::wall: Και τι γνωρίζεις εσύ για παρενέργειες ; Δηλαδή, σε άλλες πολιτισμένες χώρες οι γυναίκες μπορούν να τα χρησιμοποιούν, αλλά για τεις ελληνίδες είναι καλύτερα να κάνουν εκτρώσεις;;;;;;;; :worship::down:

Από που προκύπτει το συγκεκριμένο; :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

merry poppins

Δραστήριο μέλος

Η merry poppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φωτογράφος και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 425 μηνύματα.
νομιζω ξεφυγαμε λιγακι, το θεμα δεν ειναι προληψη, που ειναι σαφως σημαντικο, αλλα η εκτρωση..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.
εσείς που είστε κατά έχετε την άποψή σας και είναι σεβαστή. γιατί όμως δεν μπορείτε να σεβαστείτε τη γυναίκα που δεν το θέλει το παιδί? ξεχάστε βιασμούς, αιμομιξίες και άλλους τυχόν παράγοντες. σκεφτείτε απλά πως δεν το θέλει. είναι τόσο δύσκολο να το χωνέψετε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

merry poppins

Δραστήριο μέλος

Η merry poppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φωτογράφος και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 425 μηνύματα.
εσείς που είστε κατά έχετε την άποψή σας και είναι σεβαστή. γιατί όμως δεν μπορείτε να σεβαστείτε τη γυναίκα που δεν το θέλει το παιδί? ξεχάστε βιασμούς, αιμομιξίες και άλλους τυχόν παράγοντες. σκεφτείτε απλά πως δεν το θέλει. είναι τόσο δύσκολο να το χωνέψετε?

Εγω μαζι σου αλλα ...πολλοι θα πουν μα δεν γινεται να μην το θελεις ειναι παιδι σου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

olga_serb

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η olga_serb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
Σωστά. Γιατί όλα τα θύματα βιασμού έχουν διάθεση να προβούν σε καταγγελία, να πάνε να πάρουν χάπι μέσα στις πρώτες 24 ώρες και πάνε και σουπερμαρκετ.....
......24 ώρες;;;;
Ε ναι. Γιατί κανένας άντρας δεν έγινε ποτέ μπουχος έπειτα απο την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της κοπέλας του.
Όχι βέβαια. Γιατί να γίνει μπουχος εφόσον μαζί κάνανε τη προσπάθεια για να συλλάβουν.

Ενώ αντίθετα δεν γίνεται να υπολογίσεις τις γόνιμες για να μην έρθεις σε επαφή τότε ή να τραβιέται ο άλλος αν δεν σας βρίσκεται προφυλακτικό εύκαιρο ε?
Γίνεται, αλλα δεν είναι προφύλαξη, αλλα όχι πάντα αποτελεσματική προσπάθεια για προφύλαξη. Αφού δεν μπορείς με την ακρίβεια να υπολογίσεις μην γόνιμες μέρες ή να είσαι σίγουρη πώς ο άλλος θα τραβηχτεί εγκαίρως - δεν μπορείς και να υπολογίζεις σε τέτοιους είδους προφυλάξεις, όταν φοβάσαι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Το οποίο έχει πολλές παρενέργειες και δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιείται non stop για τα 30 χρόνια αναπαραγωγικής ηλικίας της γυναίκας.
Και γιατί non stop; Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο ως βασική προφύλαξη, μπορείς, μόνο στα "ατυχήματα", να πάρεις το χάπι της επόμενης ημέρας.
Είναι μύθος ότι είναι επικίνδυνο. Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο το έχουν δοκιμάσει με ασφάλεια και συνίσταται η χρήση του.

νομιζω ξεφυγαμε λιγακι, το θεμα δεν ειναι προληψη, που ειναι σαφως σημαντικο, αλλα η εκτρωση..
Δεν ξεφύγαμε εφόσον, δήθεν, μην δυνατή προφύλαξη είναι για κάποιους το επιχειρημα να
δικαιολογιθει η έκτρωση.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

merry poppins

Δραστήριο μέλος

Η merry poppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φωτογράφος και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Και γιατί non stop; Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο ως βασική προφύλαξη, μπορείς, μόνο στα "ατυχήματα", να πάρεις το χάπι της επόμενης ημέρας.
Είναι μύθος ότι είναι επικίνδυνο. Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο το έχουν δοκιμάσει με ασφάλεια και συνίσταται η χρήση του.



Το χαπι της επομενης μερας δεν ειναι μεσο συστηματικής αντισύλληψης (μόνο έκτακτης ανάγκης)...ενημερωσου πρωτα απο γιατρο και μετα μιλα επι του θεματος...ελεος δηλαδη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

*Serena*

Τιμώμενο Μέλος

Η Raven αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Χορογράφος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 5,992 μηνύματα.
......24 ώρες;;;;
Οι εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο το παίρνουν όποτε το θυμηθούν? Γιατί το χάπι δρα για 72 ώρες και μετά το πρώτο 24ωρο έχει μικρότερο ποσοστό επιτυχίας.
Όχι βέβαια. Γιατί να γίνει μπουχος εφόσον μαζί κάνανε τη προσπάθεια για να συλλάβουν.
Το σεξ δεν αποτελεί μόνο προσπάθεια για να συλλάβεις, ξέρεις.

Γίνεται, αλλα δεν είναι προφύλαξη, αλλα όχι πάντα αποτελεσματική προσπάθεια για προφύλαξη. Αφού δεν μπορείς με την ακρίβεια να υπολογίσεις μην γόνιμες μέρες ή να είσαι σίγουρη πώς ο άλλος θα τραβηχτεί εγκαίρως - δεν μπορείς και να υπολογίζεις σε τέτοιους είδους προφυλάξεις, όταν φοβάσαι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Και έστω ότι το κάνω αυτό μια φορά και μένω έγκυος. Με το ζόρι θα το κρατήσω το παιδί δηλαδή?

Και γιατί non stop; Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο ως βασική προφύλαξη, μπορείς, μόνο στα "ατυχήματα", να πάρεις το χάπι της επόμενης ημέρας.
Υπέροχη λογική. Δηλαδή από το φόβο να μην σπάσει το προφυλακτικό ( γιατί έτσι ξεκίνησε το point με το χάπι εδώ) θα παίρνω τεχνητές ορμόνες μια ζωή.
Είναι μύθος ότι είναι επικίνδυνο. Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο το έχουν δοκιμάσει με ασφάλεια και συνίσταται η χρήση του.
Κανονικοί γιατροί λένε άλλα πάντως. :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top