Αρκετοί από εσάς ίσως να έχουν ακούσει για αυτή την μέθοδο. Τελευταία διάβασα ένα βιβλίο σχετικά με αυτήν και αναρωτιόμουν ποια είναι η γνώμη σας αλλά και αν κάποιος από εσάς έχει εξασκήσει αυτού του είδους διαλογισμό ή έχει πάει σε κάποιο σεμινάριο.
Πιστεύετε ότι μια τέτοια μέθοδος μπορεί στ' αλήθεια να μας βοηθήσει στην καθημερινή μας ζωή; Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι υποστηρικτές αυτής της μεθόδου και πιστεύουν ότι τους άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο.
Λίγο περιληπτικά κάποια πράγματα για τον Έλεγχο του νου.
Η
Μέθοδος Σίλβα, συμπεριλαμβάνει μια σειρά από επιστημονικές τεχνικές που αναπτύσσουν τις έμφυτες ικανότητες του ατόμου, χωρίς όμως να κουράρουν τον οργανισμό. Όποιος κι αν είναι ο δείκτης νοημοσύνης αυτού που εκπαιδεύεται, η ανάπτυξή του ή το πνευματικό του επίπεδο, θα αποκτήσει στο τέλος της διδασκαλίας της μεθόδου μια σημαντική βελτίωση στο μηχανισμό σκέψης. Αυτό θα τον βοηθήσει να λύσει τα προβλήματα της καθημερινής zωής και να βελτιώσει έτσι σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής του.
Πώς εφαρμόζεται;
Μεσώ ορισμένων νοητικών ασκήσεων που γίνονται προοδευτικά και προκαλούν χαλάρωση, αυτός που εκπαιδεύεται μαθαίνει να διατηρεί το νου του σε εγρήγορση και να φτάνει σε βαθύτερα επίπεδα συνείδησης (υποσυνείδητο) αναπτύσσοντας μια ικανότητα αυτοελέγχου την οποία διατηρεί και στο μέλλον χωρίς την ανάγκη καθοδήγησης.
Ποιό είναι το επιστημονικό της υπόβαθρο;
Είναι γνωστό ότι ο εγκέφαλος εκπέμπει ηλεκτρικά κύματα σε διαφορετικές συχνότητες, που ονομάζονται: Βήτα, Άλφα, Θήτα, Δέλτα.
Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην παραγωγή των εγκεφαλικών κυμάτων, των νοητικών καταστάσεων και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο άνθρωπος.
Αν λοιπόν το άτομο βρίσκεται σε εγρήγορση νοητική και ενεργεί με τις φυσικές του αισθήσεις, επικρατεί n παραγωγή των κυμάτων Βήτα.
Η συχνότητα ʼλφα, από την άλλη μεριά, είναι χαμηλότερη κατά μία κλίμακα και περισσότερο ενεργητική από την Βήτα (αυτή είναι η πιο ενεργητική παραγωγική και συγχρονισμένη από τις άλλες κι έχει άμεση σχέση με το υποσυνείδητο.
Στο υποσυνείδητο συναντώνται οι δημιουργικές ικανότητες του ατόμου. Η Μέθοδος Σίλβα διδάσκει πώς να
αλλάζουμε την εγκεφαλική συχνότητα, με τρόπο ώστε να μπορούμε να παραμείνουμε ταυτόχρονα σε νοητική εγρήγορση, παράγοντας περισσότερα , κύματα ʼλφα κατά βούληση και να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας με περισσότερο πρακτικό τρόπο.
Ποιές ικανότητες σχετίζονται με τα κύματα Άλφα;
Εκτός από την δημιουργικότητα, τα κύματα Άλφα έχουν σχέση με την ικανότητα της χαλάρωσης και της ξεκούρασης, την επιτάχυνση κάποιας θεραπείας, την ηρεμία, την ανάκτηση δυνάμεων (που φυσιολογικά αποκτάμε μέσω του ύπνου και του ονείρου), την ενίσχυση της μνήμης, τη συγκέντρωση, τη φαντασία, τη διαίσθηση, το διαλογισμό και γενικά με όλες τις δραστηριότητες της ανθρώπινης σκέψης.
Πηγή
Ποια η γνώμη σας λοιπόν;
