Αφορμη να ανοιξω αυτο το thread ειναι τα δυδαρεστα νεα που ελαβα πριν απο μερικες ωρες και οπου πληροφορηθηκα μετα λυπης μου, οτι ακομα ενας νεος κια μαλιστα φιλος μου ποτισε με το αιμα του την ηδη βαθυκοκκινη σε χρωμα ασφαλτο....
Το παλικαρι στα 20 του χρονια περιπου, σκοτωθηκε ακαριαια οταν το αυτοκινητο στο οποιο ηταν συνοδηγος καρφωθηκε
με υπερβολικη ταχυτητα πανω σε μια τσιμεντενια κολλωνα και κοπηκε στην μεση...
Η λυπη μου ειναι ανεκδιηγητη οχι μονο γιατι μιλαμε γιαεναν φιλο μου με τον οποιο πιναμε καφε τα χριστουγεννα και το Πασχα μου ελεγε τα σχεδια του τα καλοκαιρινα, αλλα και γιατι αλλο ενα νεο παλικαρι, αλλη μια ζωη χανεται στους δρομους...
Για ποιον λογο χρειαζεται να τρεχουμε και να κανουμε ατυπες και ανουσιες οδηγικες επειδηξεις στους ηδη κακοφτιαγμενους ελληνικους δρομους;
Γιατι απο την στιγμη που ξερουμε σε τι κατασταση βρισκεται το οδικο δικτυο στην Ελλαδα στην επαρχια και μη, εμεις αντι να εχουμε τα ματια μας 14 και να οδηγουμε οσο γινεται πιο
προσεκτικα αντιθετα αποφασιζουμε να παιξουμε την ζωη μας κορωνα γραμματα μονο και μονο για μερικα λεπτα εξαρσης της αδρεναλινης μας;
Για ποιον λογο να προσφερουμε ετσι ασκοπα τις ζωες νεων,μωρων,μαναδων,πατεραδων,γυναικων και ανδρων τις ζωες θυσια στον αιμοσταγη θεο της ασφαλτου;
Ποιο το νοημα να χανονται ζωες και απο πισω να μενουν ζωντανοι νεκροι για μια ζωη τοσοι συγγενεις και φιλοι;
Γιατι οχι απλως δεν σεβομαστε τον εαυτο μας οταν οδηγουμεν αλλα ουτε και τους αλλους;ειτε ειναι συνεπιβατες, ειτε αλλοι οδηγοι ειτε πεζοι...
Τα ερωτηματα ειναι πολλα και θα ειναι παντα επαναλαμβανομενα μεχρι να καταλαβουμε ολοι μας πως στον δρομο αφενος δεν ειμαστε μονοι μας, αλλα υπαρχουν και αλλοι οδηγοι ή ακομα και πεζοι και πως θα πρεπει να σκεφτομαστε πολυ καλα πριν αποφασισουμε να κολλησουμε το ποδι μας στο γκαζι και να δουμε το στροφομετρο να τερματιζει προς τερψη των "θελω" μας...
Ζητω συγγνωμη εαν υπαρχει αναλογο θεμα, αλλα καθε αλλο παρα καθαρο μυαλο για να κανω εστω ενα search...
Λιγο προσοχη θελει παιδια...Στο χερι ολων μας ειναι να μην θρηνησουμε αλλα θυματα...