kleftra
Διάσημο μέλος

Μπορεί το κράτος ή ο στρατός να καταδικάζει ερήμην σε θάνατο κάποιους για να σώσει άλλους;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vkey
Επιφανές μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από kleftra:Μπορεί το κράτος ή ο στρατός να καταδικάζει ερήμην σε θάνατο κάποιους για να σώσει άλλους;
αυτό το ερήμην είναι που με τρομάζει....
και πως μπορούμε να ξέρουμε χίλια τα εκατό και πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η τραγωδία θα είχε το "προβλεπόμενο" απ τον στρατό ή κάποιον άλλον φορέα αποτέλεσμα?
και αν οι "μαθηματικοί" τους υπολογισμοί ήταν ελάχιστα λάθος? και αν δεν έπεφτε ακριβώς πάνω σε μία πολυκατοικία αλλά στο διπλανό οικόπεδο?
και αν ο "κάθε συνομότης" προέβλεπε μια τραγωδία για να φάει λάχανο κάποιους άλλους και με τις ευλογίες του κοινού?
Αν ήμουν εκτός του αεροπλάνου θα έλεγα ναι ρίχτε το να μην πέσει στο σπίτι μου.... αν ήμουν όμως μέσα? θα έλεγα... ρε παιδιά... ίσως σωθώ.. μη με σκοτώνετε στα σίγουρα!
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

crazyhelen
Διάσημο μέλος

lilith
Δραστήριο μέλος

Καλό είναι, να μην φθάνουμε στο σημείο, να είμασθε αναγκασμένοι να κάνουμε τέτοιες επιλογές...

Όποια πάντως απόφαση και να έπαιρνα, εάν εξαρτάτο από εμένα η απόφαση αυτή...,
θα ήμουν για όλη την υπόλοιπη ζωή μου... αιχμάλωτη στις τύψεις της... και στη συνείδησή μου,
που είναι πάντα και ο πιο σκληρός κριτής κατακριταία και ένοχη...

Δεν θα μπορούσα να ηρεμίσω ποτέ ξανά, όσο και αν η υποκειμενική μου λογική... και η κοινή λογική... παράλληλα,
με διαβεβαίωναν, πως αποφάσισα το δυνατόν σωστότερο...

.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...