Subject to change
e-steki.gr Founder

Μήπως ξέρει κανείς τι μπορεί να έχω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Αφοδειυεις κανονικα, ενοω δλδ συχνα; Γιατι εγω που εχω δυσκιλοια απο μικρος δεν αφοδευω για μεγαλα χρονικα διαστιματα (3-4 μερες και πολλες φορες ακομα πιο σπανια) και καπια στιγμη με πιανουν πονοκοιλοι, αλλωτε περισσοτερο δυνατοι αλλες φορες λιγοτερο, αλλες πηγενοερχονται αλλες με πιανουν και δεν με αφηνουν και οταν με πιανει θελω και να επισκτευτω την τουαλετα. Μολις παω τουαλετα μου περναει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Τον τελευταίο χρόνο είναι που μου συμβαίνει.
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτό μπορώ να σκεφτώ.
duke nukem
Νεοφερμένο μέλος

Πλάκα κάνω.
Λοιπόν συμφωνώ και εγώ ο κοιλιακός πόνος που επιμένει πρέπει να εξετάζεται από γιατρό για να αποκλιστούν σοβαρές παθήσεις του εντέρου ακόμα και άλλων οργάνων, άσχετων με το γαστρεντερικο σύστημα
Αλλά λόγω της περιοδικότητας που έχει ο δικός σου πόνος και λόγω της ηλικίας σου δεν δείχνει κάτι σοβαρό, καθώς και ότι περνάει στην τουαλέτα. πάμε και λίγο παρακάτω Καταρχήν επειδή ανάφερες το στομάχι σου
πόνος είναι πάνω η κάτω από το αφαλό σου??
Αν είναι πάνω δοκίμασε ένα Maalox η διαφορά αντιοξινα αν ο πόνος υποχωρήσει δεν θα είναι τίποτα σοβαρό(γαστρίτιδες ίσως ).. άλλα πήγαινε στο γιατρό.
Αν δεν υποχωρεί θα πρέπει να …πας στο γιατρό.
Αν ο πόνος είναι κάτω από τον αφαλό μπορεί να είναι κάποια κολίτιδα συνήθως η σπαστική…οπού την έχουν παρά πόλοι άνθρωποι …αλλά επειδή υπάρχουν και άλλες κολίτιδες οι οποίες απαιτούν φαρμακευτική περίθαλψη τι άλλο…πήγαινε στο γιατρό.
ακόμα….αέρας χωρίς πλάκα τα σωρευμένα αέρια στην κοιλιά μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και αφόρητους πόνους και να χρειαστούν περίθαλψη, τα αέρια σωρεύονται ακόμα και από τα στενά ρούχα , δοκίμασε την επόμενη φορά που θα το πάθεις να ξαπλώσεις χωρίς κάτι να σου πιέζει την περιοχή, ανάσκελα τα γόνατα λυγισμένα έτσι ώστε οι πατούσες σου να ακουμπούν στο κρεβάτι και η κοιλία σου να είναι ζεστή με μια κουβέρτα (τώρα το καλοκαίρι δύσκολο αλλά βρες κάτι),αστα να βγουν.
Και τελευταίο αν πόνος διαρκεί πάνω από μια ώρα..(μα πόσες φορές το είπα σε 5 λεπτά??) πήγαινε στο γιατρό
Και παραθέτω με την ευκαιρία μερικές πρώτες βοήθειες( έχω κόλλημα με αυτές) σε περιπτώσεις σοβαρές αν και στην ουσία δεν μπορείς να κανείς κάτι.
Δηλαδή όταν 1 ο έντονος πόνος επιμένει πάνω από 4 ώρες
2 συνοδευτεί από εμετούς χωρίς να ηρεμεί
3 παρουσιάζει φούσκωμα και ευαισθησία
4 υπάρχουν και αλλά σημαντικά συμπτώματα
Δεν βάζουμε τίποτα στο στόμα μας γιατί μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση και μπορεί να επιδείνωση ένα ήδη ερεθισμένο στομάχι και καλούμε ασθενοφόρο.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Για σκέψου το λίγο και τσεκάρισε το.... μηπως σε πιάνει πιο συχνά όταν είσαι κοντά με άλλους ανθρώπους που δεν αερίζεσαι φυσικά για λόγους ευγενείας? (και στάνταρ δεν πας και τουαλέτα για να το κάνεις

Subject to change
e-steki.gr Founder

Subject to change
e-steki.gr Founder

Δεν θυμάμαι αν ο πόνος είναι πάνω η κάτω απο τον αφαλό

DiavolakoS
Πολύ δραστήριο μέλος

Μαρια43
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Να ρωτησω κατι?? υπαρχουν καποια ειδικα φαρμακα που μειωνουν την κινητικοτητα του εντερου??
Εαν είναι επείγουσα η κατάσταση και πας κάθε 5 λεπτά πχ τουαλέτα με διάρροιες, στο κοκκαλώνει το έντερο το Immodium. Δεν είναι όμως τα φάρμακα για να τα παίρνουμε σαν καραμέλες αν πχ. θέλουμε να πάμε για καφέ και δε θέλουμε να μας πιάσουν τα κακάκια μας.
Εαν έχεις πρόβλημα και δε μπορείς να πας σε γιατρό, πήγαινε στον φαρμακοποιό σου, θα σε κατατοπίσει επαρκέστατα, επιστήμονες είναι κι αυτοί, δεν είναι σωστό να τους απαξιώνουμε με το δόγμα "Ή γιατρός ή ίντερνετ".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος

Αν συμβούλευεστε φαρμακοποιο δε λαμβάνει αυτός την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί δε φέρει καμια ευθύνη αυτός αλλα εσείς.
Μαρια43
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εαν είναι επείγουσα η κατάσταση και πας κάθε 5 λεπτά πχ τουαλέτα με διάρροιες, στο κοκκαλώνει το έντερο το Immodium. Δεν είναι όμως τα φάρμακα για να τα παίρνουμε σαν καραμέλες αν πχ. θέλουμε να πάμε για καφέ και δε θέλουμε να μας πιάσουν τα κακάκια μας.
Εαν έχεις πρόβλημα και δε μπορείς να πας σε γιατρό, πήγαινε στον φαρμακοποιό σου, θα σε κατατοπίσει επαρκέστατα, επιστήμονες είναι κι αυτοί, δεν είναι σωστό να τους απαξιώνουμε με το δόγμα "Ή γιατρός ή ίντερνετ".![]()
το immodium στην ουσια σταματει την λειτουργια του εντερου για μερικες ωρες??
kostas-p
Νεοφερμένο μέλος

Έχω την εντύπωση ,αν και δεν είμαι ειδικός, πως αυτό που κάνει είναι να στεροποιεί ότι υπάρχει μέσα στο έντεροτο immodium στην ουσια σταματει την λειτουργια του εντερου για μερικες ωρες??

Μαρια43
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έχω την εντύπωση ,αν και δεν είμαι ειδικός, πως αυτό που κάνει είναι να στεροποιεί ότι υπάρχει μέσα στο έντερο![]()
στερεοποιει ομως δεν αναστελλει τη λειτουργια του εντερου??
American Economist
Επιφανές μέλος

Κ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
American Economist
Επιφανές μέλος

American Economist
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.