nPb
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος

Εχμμμ.. όχι; Που το ξες και γενικεύεις έτσι;Πιστεύω ότι οι σχέσεις με άτομα που γνωρίζεις στο ίντερνετ δεν είναι για πολύ..Απλώς ψάχνεις κάτι για τη δεδομένη στιγμή και είναι η πιο εύκολη λύση.
Ελάτε ρε παιδιά δεν είναι τέρας το ίντερνετ που όποιον γνωρίζεις από εκεί είναι φέιλ.

Παραδείγματα που ακυρώνουν τελείως αυτό που λες ξέρω πολλά πάντως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος

Πιστευω οτι υπαρχουν πιο πολλα παραδειγματα ανθρωπων που γνωριστηκαν απο το ιντερνετ και η ολη φαση εξελιχθηκε ομορφα παρα το παραδειγμα του επιδοξου βιαστη που ψαχνει θυματα μεσω φέισμπουκ.Μα ακομη κι ενας τετοιος να σε πλησιασει, δεν ειναι αναγκη να φερθεις ανοητα και να πεσεις στην παγιδα. Προσεχεις για να εχεις.
Αυτο.Οση ανωνυμια εχει ο αλλος ,αλλη τοση εχεις και εσυ ,οποτε την χρησιμοποιεις προς οφελος σου ,αναλογα την περιπτωση
Nicole1987
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Πιστεύω ότι οι σχέσεις με άτομα που γνωρίζεις στο ίντερνετ δεν είναι για πολύ..Απλώς ψάχνεις κάτι για τη δεδομένη στιγμή και είναι η πιο εύκολη λύση.
Μπορείς να εξηγήσεις γιατί το να γνωρίσεις κάποιον από το διαδίκτυο και να εξελιχθεί η γνωριμία σας σε σχέση είναι πιο επιπόλαιο από το να γνωρίσεις κάποιον σε μια στάση του μετρό και να προχωρήσει η κατάσταση?
Θεωρώ εξαιρετικά αφελή την προσέγγιση, συγγνώμη. Προφανώς και υπάρχουν κάποιοι/κάποιες που ψάχνουν για "κάτι" (σεξ είναι η λέξη, ας μην την φοβόμαστε). Και ναι μπορούν να το βρουν σε sites γνωριμιών, και ναι είναι πιο εύκολο να μπεις και να γράψεις "είμαι το ΤαπεινόΧαμομηλάκι97 και αισθάνομαι μόνη" σε ένα σάιτ από το να βγεις και να το...εκδηλώσεις

nPb
Επιφανές μέλος

DarthFederer
Διάσημο μέλος

Ενώ έχει καθιερωθεί ότι οι γνωριμίες που γίνονται σε clubs, καφετέριες, Πανεπιστήμια...μεταξύ 2 φύλων δεν έχουν ως motivation το σεξ;Μένω άφωνος για το ωραίο παραμύθι που μας αρέσει να καλλιεργούμε σαν αυταπάτη ως νέοι άνθρωποι.
Ολοι οσοι πανε σε κλαμπ για να την πεσουν ψαχνουν να κανουν οικογενεια δεν το ηξερες;
GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος

KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος

Μπορείς να εξηγήσεις γιατί το να γνωρίσεις κάποιον από το διαδίκτυο και να εξελιχθεί η γνωριμία σας σε σχέση είναι πιο επιπόλαιο από το να γνωρίσεις κάποιον σε μια στάση του μετρό και να προχωρήσει η κατάσταση?
Θεωρώ εξαιρετικά αφελή την προσέγγιση, συγγνώμη. Προφανώς και υπάρχουν κάποιοι/κάποιες που ψάχνουν για "κάτι" (σεξ είναι η λέξη, ας μην την φοβόμαστε). Και ναι μπορούν να το βρουν σε sites γνωριμιών, και ναι είναι πιο εύκολο να μπεις και να γράψεις "είμαι το ΤαπεινόΧαμομηλάκι97 και αισθάνομαι μόνη" σε ένα σάιτ από το να βγεις και να το...εκδηλώσειςσε ένα μπαρ/κλαμπ. Αλλά πώς από αυτό καταλήγουμε στην γενίκευση ότι οποιαδήποτε γνωριμία από το ίντερνετ έχει την ρετσινιά του εύκολου/βολικού/παροδικού?
![]()
Εγώ αυτό βλέπω στο κοινωνικό μου περίγυρο...Έχω ακούσει πολλούς που όταν ξεμένουν από γκόμενο/α ψάχνουν στο Facebook και βρίσκουν κάποιον που τους φαίνεται ωραίος από τη φώτο προφίλ και ποιανουν την κουβέντα απλώς για να έχουν κάτι να ασχολούνται, με σκοπό να ζητήσουν κάποια έξοδο μια καφέ και μετά ότι προκύψει.Εντάξει, έχω ακούσει και περιπτώσεις στις οποίες αναπτύχθηκε μια σχέση και κατέληξε όμορφα.Απλώς όταν είσαι σ'ένα μπαρ μπορείς να φλερτάρεις με τον άλλον και αν υπάρχει ανταπόκριση να πράξεις αναλόγως, ενώ στο ίντερνετ μπορείς να πεις ένα σωρό σαλιαρόλογα(που τις περισσότερες φορές δεν σε αντιπροσωπεύουν)αφού μιλάς εκ του ασφαλούς, προκείμενου να εντυπωσιάσεις τον άλλον και να είναι πιο εύκολο να τον ρίξεις όταν συναντηθείτε από κοντά.
Και ξαναλέω...Δεν υποστηρίζω ότι δεν μπορει να υπάρξει επιτυχημένη σχέση που έχει ξεκινήσει μέσω διαδικτύου απλώς αυτός ο τρόπος γνωριμίας έχει γίνει τόσο διαδεδομένος και οι άνθρωποι πλέον χάνουν τον αυθορμητισμό τους και προτιμούν να αναζητούν το ταίρι τους μέσω ενός υπολογιστή!
prinCess.
Επιφανές μέλος

Απλώς όταν είσαι σ'ένα μπαρ μπορείς να φλερτάρεις με τον άλλον και αν υπάρχει ανταπόκριση να πράξεις αναλόγως, ενώ στο ίντερνετ μπορείς να πεις ένα σωρό σαλιαρόλογα(που τις περισσότερες φορές δεν σε αντιπροσωπεύουν)αφού μιλάς εκ του ασφαλούς, προκείμενου να εντυπωσιάσεις τον άλλον και να είναι πιο εύκολο να τον ρίξεις όταν συναντηθείτε από κοντά.
Θες να πεις ότι ο τύπος που θα στη πέσει στο μπαρ, δε θα προσπαθήσει να σε εντυπωσιάσει και θα είναι αυθεντικός; Τις ίδιες μλκιες θα σου λένε όλοι, γιατί μπορούν, απλά ο ένας θα το κάνει μέσω φβ επειδή του άρεσε η prof pic σου, και ο άλλος θα το κάνει έξω επειδή του άρεσε ο κώλος σου.

nPb
Επιφανές μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Πιστεύω οτι το κύριο χαρακτηριστικό, η ιδιομορφία μιας ιντερνετικής γνωριμίας, έγκειται στο οτι στην περίπτωση αυτή τον κύριο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η φαντασίωση. Κι αυτό ενίοτε μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, οταν δεν κρατηθούν οι ισορροπίες. Όπως και να'χει, μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, η τάση αυτή διαρκώς θα αυξάνεται.
Το interntet είναι εδώ, όπως και 21ος αιώνας.
sparkling
Εκκολαπτόμενο μέλος

Tabby
Πολύ δραστήριο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Το σημαντικό πιστεύω σε μία διαδικτυακή γνωριμία είναι να συναντήσεις σχετικά γρήγορα τον άλλον αν όντως σε ενδιαφέρει φιλικά ή ερωτικά και να περάσεις πραγματικό χρόνο μαζί του για να μην καλλιεργηθεί αυτή η παραπλανητική φαντασίωση που ανέλυσε η alcyone. Μπορεί να τα λες ωραία και καλά από τον υπολογιστή σου, αλλά η πραγματική ζωή διαφέρει. Δύσκολοι καιροί για πάσης φύσεως σχέσεις...![]()
Ασφαλώς και θα'ρθει η στιγμή που θα χρειαστεί η γνωριμία να γίνει και "δια ζώσης", που μια (ενδεχομένως ανοιχτή) κάμερα του υπολογιστή, δεν θα είναι αρκετή. Αυτό σαφώς βοηθάει στο τέλος των φαντασιώσεων και στην προσγείωση στην πραγματικότητα..
Όμως πόσο διατεθειμένος είναι κάποιος να το κάνει αυτό? Για μένα το πρώτο-πρώτο που μετράει και που έχει τη μέγιστη σημασία μπαίνοντας κάποιος σε κάποιο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης/γνωριμιών, είναι να έχει αποφασίσει εκ των προτέρων τι ακριβώς ψάχνει, τι ζητάει από αυτό: Να βρει καινούργιους φίλους και, πιθανόν, ερωτικό σύντροφο? Να ενημερωθεί? Να περάσει απλώς την ώρα του?
Ή να καλύψει κάποια συναισθηματική ανάγκη του (ή και σωματική ενδεχομένως) που η καθημερινότητα δεν του επιτρέπει? Λ.χ. μπορεί κάποιος συνειδητά να έχει αποφασίσει οτι του αρέσει η φαντασίωση και δεν θέλει κάτι παραπάνω, να είναι ακριβώς αυτό που τον "φτιάχνει" (με, ή χωρίς εισαγωγικά) και δεν το θεωρώ καθόλο μεμπτό αυτό. Εκείνο όμως που δυστυχώς, όπως και στην "πραγματική ζωή" επικρατεί, είτε ξέρει κάποιος τι θέλει είτε όχι, είναι η συνειδητή απόπειρα παραπλάνησης του άλλου, προκειμένου να πετύχει διάφορους ιδιοτελείς σκοπούς (που δεν ανήκουν κατ'ανάγκη στον σεξουαλικό τομέα).
EnnisDelMar!
Δραστήριο μέλος

Nicole1987
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν ειναι παντα ομως οταν αναζητάς κατι. Και γω το φιλο μου πριν 7 χρονια τον γνώρισα στο ιντερνετ. Τοτε ημουν φοιτήτρια και έμπαινα απλα για να περάσω την ωρα μου, δεν έψαχνα ουτε σχεση αφου ημουν Αγγλία τοτε ουτε φιλίες. Απλα ετυχε...μιλώντας για πολυ καιρο γνωριστήκαμε...το θεωρω και καπως το να μπαινει καποιος και να ψάχνει για σχεση απο τη στιγμη που οι πιο πολλοι ειναι κατι αλλο απο αυτο που δείχνουν τουλάχιΣτον απο αποψεως εμφάνισηςΑσφαλώς και θα'ρθει η στιγμή που θα χρειαστεί η γνωριμία να γίνει και "δια ζώσης", που μια (ενδεχομένως ανοιχτή) κάμερα του υπολογιστή, δεν θα είναι αρκετή. Αυτό σαφώς βοηθάει στο τέλος των φαντασιώσεων και στην προσγείωση στην πραγματικότητα..
Όμως πόσο διατεθειμένος είναι κάποιος να το κάνει αυτό? Για μένα το πρώτο-πρώτο που μετράει και που έχει τη μέγιστη σημασία μπαίνοντας κάποιος σε κάποιο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης/γνωριμιών, είναι να έχει αποφασίσει εκ των προτέρων τι ακριβώς ψάχνει, τι ζητάει από αυτό: Να βρει καινούργιους φίλους και, πιθανόν, ερωτικό σύντροφο? Να ενημερωθεί? Να περάσει απλώς την ώρα του?
Ή να καλύψει κάποια συναισθηματική ανάγκη του (ή και σωματική ενδεχομένως) που η καθημερινότητα δεν του επιτρέπει? Λ.χ. μπορεί κάποιος συνειδητά να έχει αποφασίσει οτι του αρέσει η φαντασίωση και δεν θέλει κάτι παραπάνω, να είναι ακριβώς αυτό που τον "φτιάχνει" (με, ή χωρίς εισαγωγικά) και δεν το θεωρώ καθόλο μεμπτό αυτό. Εκείνο όμως που δυστυχώς, όπως και στην "πραγματική ζωή" επικρατεί, είτε ξέρει κάποιος τι θέλει είτε όχι, είναι η συνειδητή απόπειρα παραπλάνησης του άλλου, προκειμένου να πετύχει διάφορους ιδιοτελείς σκοπούς (που δεν ανήκουν κατ'ανάγκη στον σεξουαλικό τομέα).

Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

Με συγχωρείς αλλά θεωρώ τουλάχιστον αστείο να πιστεύεις ότι ένα άτομο που περνάει τις περισσότερες ώρες της μέρας του μπροστά από ένα PC είναι ικανό να βλάψει κάποιον ή κάποια σ' ένα ενδεχόμενο ραντεβού...κάθε άλλο, το πιθανότερο θα είναι να πρόκειται για ευαίσθητο άτομο, για άτομο με πολύ φόρτο εργασίας κ.α.Όχι, βέβαια! Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο ούτε πρόκειται, όχι από συντηρητισμό, αλλά για την προσωπική μου ασφάλεια. Πώς μπορώ να ξέρω ότι ο άντρας που βρίσκεται πίσω απ' την οθόνη μπορεί να έχει καλές προθέσεις; Πόσα έκτροπα γίνονται κάθε μέρα; Αυτά δεν πρέπει να μας αφήνουν ανυποψίαστους/ες!Αν δεχτώ να βγω με έναν άντρα , που γνώρισα στο διαδίκτυο, από 'κει και πέρα ό,τι και να μου συμβεί, είμαι υπεύθυνη! Μπορεί να βρεθώ αντιμέτωπη, δηλαδή, με κάποιον διαστροφικό!!!!!!
Εφιστώ ιδιαίτερα την προσοχή στα νέα άτομα. Δεν θέλω να κάνω την έξυπνη, αλλά ως μεγαλύτερη είμαι περισσότερο υποψιασμένη στις επικείμενες κακοτοπιές. Συγνώμη για την παρέμβαση, εγώ σας μιλάω σαν να είμαι μάνα σας με κάθε καλή πρόθεση. Υπάρχουν άνθρωποι "επιτήδειοι", οι οποίοι πίσω από τον μανδύα της ευγένειας και των φιλοφρονήσεων, αργά και σταθερά προσπαθούν "να αλιεύσουν" το θύμα τους!
Κινδυνεύουμε κι εμείς οι ενήλικες και πρέπει κι εμείς να προφυλαγόμαστε. Περισσότερο όμως κινδυνεύουν τα παιδιά και οι έφηβοι/ες!!!!!
Αν με ενδιαφέρει ένας άντρας, θα το ψάξω από πολλές μεριές, αν είναι αδέσμευτος, αν είναι ανύπαντρος, αν είναι έντιμος και δεν θα πάω στο σπίτι του, πριν βεβαιωθώ ότι τον γνωρίζω καλά και δεν κινδυνεύω και κυρίως θα είναι από το οικείο μου περιβάλλον (συνάδελφος ή συμφοιτητής ή γείτονας, για να τον βλέπω πώς κινείται και στην καθημερινότητά του). Όση μοναξιά και να νιώσω, προτιμώ χίλιες φορές να είμαι μόνη μου, μέχρι να βρω τον κατάλληλο από το οικείο μου περιβάλλον, έξω στον πραγματικό κόσμο, παρά να βρω κάποιον μέσω διαδικτύου.
Εννοείται πως μιλάμε για σοβαρές περιπτώσεις χρηστών και όχι για περιπτώσεις με ψεύτικες φωτογραφίες και "περίεργα" profiles γιατί εκεί φταίει κυρίως αυτός που πάει και χώνεται...αν δε μπορείς να ξεχωρίσεις π.χ. ένα τραβέλι, το τραβέλι θα φταίει αν κατεβάζοντας το στρινγκ δεις κάνα κοντάρι;

Προσωπικά θα προτιμούσα η κόρη μου να έβρισκε αγόρι από το internet (με το οποίο π.χ. θα έχουν ανταλλάξει φωτογραφίες και video, θα έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο κ.λπ.) παρά να τραβολογιέται με τους διάφορους κλαρινογαμπρούς, GLXάκηδες και λοιπούς αλητάμπουρες που δεν έχουν πατέρα να τους μαζέψει και γυρίζουν όλη μέρα στους δρόμους, κυρίως γιατί οι πιθανότητες να συμβεί κάτι κακό είναι πολύ περισσότερες στη 2η περίπτωση...
Αλλά εντάξει θα μου πεις στην Ελλάδα ζούμε, τη χώρα στην οποία η προκατάληψη ζει και βασιλεύει!
Για τον μέσο Έλληνα και Ελληνίδα π.χ. όσοι κάνουν γνωριμίες στο internet είναι ανώμαλοι, οι Βουλγάρες είναι πόρνες, οι μαύροι αν τους πλύνεις με σαπούνι ξεβάφουν κ.λπ. γελοιότητες...
Ακόμη κι απ' αυτό εδώ το forum (στο οποίο υποτίθεται γράφουν νεαρά άτομα που όσο να πεις είναι πιο καλλιεργημένα, έχουν πιο ανοικτό μυαλό κ.λπ.) καταλαβαίνεις αμέσως την προκατάληψη!Κανένας δε σέβεται τις σπουδές του άλλου, συνεχώς υποτιμητικά σχόλια και υπονοούμενα εκατέρωθεν κ.λπ.!
Κι αν αυτό συμβαίνει στο ischool τι να περιμένει κανείς απ' τους υπόλοιπους εκεί έξω;

Nicole1987
Εκκολαπτόμενο μέλος

Με συγχωρείς αλλά θεωρώ τουλάχιστον αστείο να πιστεύεις ότι ένα άτομο που περνάει τις περισσότερες ώρες της μέρας του μπροστά από ένα PC είναι ικανό να βλάψει κάποιον ή κάποια σ' ένα ενδεχόμενο ραντεβού...κάθε άλλο, το πιθανότερο θα είναι να πρόκειται για ευαίσθητο άτομο, για άτομο με πολύ φόρτο εργασίας κ.α.
Εννοείται πως μιλάμε για σοβαρές περιπτώσεις χρηστών και όχι για περιπτώσεις με ψεύτικες φωτογραφίες και "περίεργα" profiles γιατί εκεί φταίει κυρίως αυτός που πάει και χώνεται...αν δε μπορείς να ξεχωρίσεις π.χ. ένα τραβέλι, το τραβέλι θα φταίει αν κατεβάζοντας το στρινγκ δεις κάνα κοντάρι;
Προσωπικά θα προτιμούσα η κόρη μου να έβρισκε αγόρι από το internet (με το οποίο π.χ. θα έχουν ανταλλάξει φωτογραφίες και video, θα έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο κ.λπ.) παρά να τραβολογιέται με τους διάφορους κλαρινογαμπρούς, GLXάκηδες και λοιπούς αλητάμπουρες που δεν έχουν πατέρα να τους μαζέψει και γυρίζουν όλη μέρα στους δρόμους, κυρίως γιατί οι πιθανότητες να συμβεί κάτι κακό είναι πολύ περισσότερες στη 2η περίπτωση...
Αλλά εντάξει θα μου πεις στην Ελλάδα ζούμε, τη χώρα στην οποία η προκατάληψη ζει και βασιλεύει!
Για τον μέσο Έλληνα και Ελληνίδα π.χ. όσοι κάνουν γνωριμίες στο internet είναι ανώμαλοι, οι Βουλγάρες είναι πόρνες, οι μαύροι αν τους πλύνεις με σαπούνι ξεβάφουν κ.λπ. γελοιότητες...
Ακόμη κι απ' αυτό εδώ το forum (στο οποίο υποτίθεται γράφουν νεαρά άτομα που όσο να πεις είναι πιο καλλιεργημένα, έχουν πιο ανοικτό μυαλό κ.λπ.) καταλαβαίνεις αμέσως την προκατάληψη!Κανένας δε σέβεται τις σπουδές του άλλου, υποτιμητικά σχόλια και υπονοούμενα εκατέρωθεν κ.λπ.!
Κι αν αυτό συμβαίνει στο ischool τι να περιμένει κανείς απ' τους υπόλοιπους εκεί έξω;![]()
Θα συμφωνήσω μαζι σου αλλα δεν ειναι ευκολο να ξεχωρίσεις καποιο χωρις να τον γνωρίσεις πρώτα ειδικα αν ειναι ατομο νεαρής ηλικιας. Στο ιντερνετ ο καθενας μπορει να λεει και ψέματα και να μην μπορεις να το καταλάβεις κιολας. Βεβαια θα μου πεις και στον εξω κοσμο καποιος που θα γνωρίσει η κορη σου πχ μπορει να πει ενα σωρό μαλ... και ψευτιές. Απλα ισως στο ιντερνετ ειναι λιγο πιο ευκολο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 189 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bboys
- DieM
- J.Cameron
- Requiem
- dreamer!!
- iren
- Locomodo
- Wanda
- Amorfati
- Aponos
- Libertus
- teacher_40
- mixaelaaa
- neraida24
- thequickbrownfox
- jj!
- Paragontas7000
- iew
- Kate1914
- Luludaki
- Taethien
- Oneira96
- FrapeKaiTsigaro
- fourkaki
- Ωρορα
- Esperos1
- rafaela11
- paolo1
- Sophieex
- Maraki_lar_1980
- afantos
- Kely1234567
- christos_glts
- Jack of Spades
- milsa
- AggelikiGr
- marww
- Janne 007
- lakosbil
- papadocGR
- giannhs2001
- Scandal
- taketrance
- Joji
- Wonderkid
- camil
- Re_Alexis
- Memetchi
- kamekiwii23
- Evelynne
- chester20080
- DimitraA.
- New member
- Arianara S3
- Fernando_A
- mourinho776
- Hased Babis
- charmander
- fmarulezkd
- Steliosgkougkou
- χημεια4λαιφ
- GeorgePap2003
- stupid bitch
- Innocent
- touvlo
- maria89
- thenutritionist
- Ilma
- _pathfinder_
- Anastasia_01
- Galini66
- Eliza
- xifomaxos
- Sevasti
- Ιωάννηςκαρ
- ]ifrit[
- User2350
- Ria99
- aladdin
- Stelios725
- Idontknoww
- sunsetpp
- Appolon
- epan
- Εχέμυθη
- American Economist
- korlef
- Hell Bell
- L0st
- Λουίζα86
- Johnny15
- Lokeshtaneja90
- Αλκίμαχος
- ggl
- Γλυκα
- Vivians
- me lene
- Galaxiarch
- Ολλανδός
- Cookie_Monster
- notis_19
- Καμικάζι_αγαπη_μου
- Jocaste
- Forgetit
- Στελλα00
- Έμμα
- panagiotis econ
- Akalyptos
- edweimaste
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.