Περιμένω καρτερικα να μου πεις γιατί. Αυτό τον τρόπο σκέψης δεν τον είχα ποτέ και δεν πρόκειται να τον αποκτήσω. Κουράζομαι να βρεθώ με τον άλλον, να κοπιασει; Τότε κάθομαι σπίτι μου με 5 γάτες και είμαι καλά. Γιατί να είναι κούραση η όλη διαδικασία αυτή; Πραγματικά περιμένω να με διαφωτίσεις...
Ξεκίνησα να γράφω αυτό που θα σου γράψω και τώρα. Αλλά θα κάνω μια μικρή ευχάριστη παρένθεση καλωσορίσματος:
Στην πορεία κατάλαβα κάτι από τους φίλους στο προφιλ σου που είναι της παλιάς φρουράς του στεκιού. Δεν είσαι νέο μέλος, είσαι παλιό και κατάλαβα ποιά. Τότε που είχες το παλιό ψευδώνυμο.
Ωραίες εποχές, καρφίτσα δεν έπεφτε χωρίς να την ακούσω.
Όπως και να χει, καλως ήρθες, ξανά.
Ας πάμε όμως στο κυρίως πιάτο:
Ξέρεις ποιό είναι το καλύτερο πράγμα όταν μεγαλώνει κανείς; Όπως λέει κι ο χάκερ, ο γεροβάλντερ το ξέρει.
Το ότι δεν έχεις την υποχρέωση να εξηγείς τίποτα και σε κανέναν εαν δεν είσαι υποχρεωμένος. Το να κάνεις μια επιλογή για το που θα πεις "ναι" και που θα πεις "όχι". Το να καταλάβεις πότε εξετάζεσαι εσυ, και πότε είναι υπο εξέταση οι άλλοι.
Και επι του παρόντος, δεν βρίσκεται η δική μου αντίληψη υπό εξέταση. Εγω σου έθεσα ένα ερώτημα-αίνιγμα ώστε να εξεταστεί το κατα πόσο μπορείς να αντιληφθείς ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις πέρα από αυτές που εξετάζονται σε ένα τόσο στενό και απόλυτο πλέγμα.
Μπορώ να σου δείξω την πόρτα, δεν μπορώ να σε καθοδηγήσω χέρι χέρι στο δρόμο πίσω απο αυτήν. Θα είναι σα να υποτιμώ τη νοημοσύνη σου, και δεν θέλω. Επίσης θα είναι σα να σου παραδίδω μασημένη τροφή, κάνοντάς σου έτσι ζημιά στον τρόπο σκέψης.
Πρέπει ο κάθε άνθρωπος από μόνος του να αντιληφθεί ότι πέρα από τα περιοριστικά του πιστεύω, υπάρχουν και άλλες παράμετροι που δεν επιτρέπουν ή που συνεπικουρούν κι όλας, στην προσωρινή αποφυγή μιας δια ζώσης επικοινωνίας.
Εαν εγω στα αποκαλύψω, τίθεμαι εγω υπο αντιληπτική εξέταση. Σου δίνω αυτό που περιμένεις, δεν σε αφήνω να κοπιάσεις, να κουραστείς. Βλέπεις; Κι εσυ το αποφεύγεις τώρα. Ανθρώπινο. Επιλέγουμε τον δρόμο της ελάχιστης αντίστασης. Αλλά δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή στη ζωή.
Υπάρχει λόγος που έναν απείθαρχο νέο τον διορίζουν σε milk-runs μέχρι να κάνει cool off. Για να καταλάβει ότι ο κόπος της σκέψης και ο πόνος της πειθαρχίας συνεπάγονται ελευθερία στη ζωή. Ελευθερία επιλογών, ελευθερία από περιοριστικά πιστεύω. Ακόμα και οικονομική ελευθερία.
Σέβομαι το ότι έχεις τον δικό σου τρόπο σκέψης, μα δεν συμφωνώ. Και σίγουρα δεν πρόκειται να προσπαθήσω να στον αλλάξω. Μη το πάρεις στραβά, δεν είμαι τόσο αλτρουιστής. Απλά ως κωλόγερος έχω ελάχιστο χρόνο για να προσπαθώ να αλλάξω τις γνώμες των άλλων.
ΥΓ: Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που υπαινίσσονται ότι η συγκατοίκηση με γάτα/ες είναι κάτι κακό. Οι γάτες είναι εξαιρετικά φιλικές και μας εκπαιδεύουν με τον εγωισμό τους να τιθασσεύουμε τον δικό μας. Οι άνθρωποι μου έχουν κάνει μεγαλύτερο κακό απ' ότι τα ζώα που δεν μου έχουν κάνει κανένα κακό.