Ναι , θα συμφωνήσω ότι το πιο επίμαχο είναι η κοινή αντίληψη στο θέμα ¨απόκτηση παιδιών¨...
Δεν νομίζω ότι είναι συναισθηματικός εκβιασμός να θέλεις να εκφράζεις τα θέλω σου
και να αναζητάς να δεις και να συζητήσεις πού συγκλίνουν με τα θέλω του συντρόφου σου....
Πχ, ένα από τα λίγα πράγματα στα οποία έχω υπάρξει σταθερή , είναι ότι ποτέ δεν ήθελα -και εξακολουθώ να μην θέλω- παιδιά...
Εννοείται ότι ήταν από τα πρώτα πράγματα που έθιξα σε συζήτηση με τον σύντροφό μου... ( πότε;; Όταν , απλά, ψυχανεμίζεσαι ότι αυτή η σχέση διαφέρει από τις προηγούμενες...Δεν είναι χρονικό, αλλά ¨ποιοτικό¨ το θέμα...)
¨Αν θέλεις να κάνεις παιδιά, εγώ δεν θέλω...
Αν ελπίζεις ότι ίσως στο μέλλον αλλάξω-με αλλάξεις, το πιθανότερο είναι να χάσεις πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου...
Οπότε αν ονειρεύεσαι παιδιά κτλ, μάλλον είσαι με τον λάθος άνθρωπο... ¨
Είναι συναισθηματικός εκβιασμός;; Καλώς ή κακώς αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να εκφραστούν περιφραστικά ή μεσοβέζικα...
Για μένα είναι υπευθυνότητα αλλά και
σεβασμός στις ανάγκες , τα θέλω και τα όνειρα του συντρόφου σου ....
Να ξέρεις και εσύ , αλλά και εκείνος, πού πατάει και ως πού μπορεί να στοχεύει και να ονειρεύεται...
Επίσης ένα δεύτερο που έθιξα ήταν...-θα σας ακουστεί χαζό, αλλά για μένα δεν ήταν και ούτε είναι- το θέμα δουλειές...
¨Αν ψάχνεις να βρεις μια νοικοκυρά σαν τη μαμά σου ξέχνα το...Είμαι τσαπατσούλα και χύμα,και δεν το'χω καθόλου το θέμα δουλειές και σπίτι που αστράφτει¨
Αυτές ήταν οι δικές του υποχωρήσεις ...συν κάτι συζητήσεις στο θέμα πολυγαμία-μονογαμία, που επίσης θεωρώ σημαντικό να θίγεται εξαρχής σε μια σχέση...
Οι δικές μου υποχωρήσεις ήταν ότι παντρεύτηκα, και πολύ περισσότερο ότι παντρεύτηκα με θρησκευτικό γάμο...
Καλώς ή κακώς ο σύντροφός μου ήθελε θρησκευτικό γάμο... γιατί να του το στερούσα αφού για εκείνον ήταν κάτι σημαντικό, και για μένα οκ, δεν ήταν και κάτι τραγικά δυσάρεστο...Σαν γιορτή το είδα κάπως και σαν ευκαιρία συνάντησης με αγαπημένα πρόσωπα...
Η ερώτηση που ακούω συχνά είναι ¨αφού δεν θέλεις παιδιά, γιατί παντρεύτηκες;;¨
Το μόνο σίγουρο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν υπομένεις έναν γάμο (σε περίπτωση που δεν τραβάει) για τη χάρη των παιδιών...
Οπότε μένεις επειδή , απλά, γουστάρεις να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο....
Και κάτι επίσης βασικό για μένα...να ξεχνάς ότι υπάρχει ¨γάμος¨, αλλά να έχει την ¨ελαφρότητα¨ και τη χαλαρότητα μιας όμορφης σχέσης με
ελευθερία........
Πολλές φορές έχει τύχει να πάω για καφέ ή να βγω, και να θυμηθώ μετά από ώρες ότι δεν έχω πει τίποτα στον σύντροφό μου...
Για μένα, δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό...
Να μην νιώθεις ότι λογοδοτείς ...
Εννοείται ότι μια σχέση δεν γίνεται ¨σοβαρή¨ με τον γάμο!Αλίμονο! Τί κολλήματα είναι αυτά!..(Επειδή έχει θιγεί και πριν το θεμα...)
Οκ παιδιά, οι σχέσεις -όταν τις θεωρείς σημαντικές- θέλουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλιώς δεν περπατάνε εύκολα....
Αρκεί να μην γίνεται με την έννοια του καταναγκαστικού συμβιβασμού...
Αρκει να σας πω ότι για τα πρώτα χρόνια της σχέσης, δεν...καναμε σεξ τα Σάββατα, γιατί έπαιζε μπάλα την επόμενη και ήθελε να είναι σε φόρμα...

Οκ, το ανέχτηκα...
Συν του ότι οι Κυριακές -που είναι ωραίες μέρες για τσάρκα- ήταν πάντα κλεισμένες...
Το ανέχτηκα...όπως και εκείνος έχει ανεχτεί πολλά....