Ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Είστε υπέρ ή κατά;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 65)

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,795 μηνύματα.
Ναι συμφωνω σε αυτο αλλα που κολλανε ολα αυτα με τα ιδιωτικα αει που θα ερθουν στην ψαροκωσταινα? Λες και οι καθηγητες στα ελιτ ιδιωτικα του κεφαλαιου εχουν τις ιδιες γνωσεις με αυτες των δημοσιων. Βγαινουμε εκτος θεματος.

To αναφέρω επειδή υπάρχει και αυτή η επιχειρηματολογία κατά των ιδιωτικών, για τα παιδιά των πολιτικών, μαφιόζων, απατεώνων και πολιτικών μεγαλοθεσμών όπου και πάλι για τους λόγους που αναφέρω, δεν θα προτιμήσουν την Ελλάδα, λόγω της κληρονομικής δημοκρατίας που μας κυβερνάει. Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια σε μια εποχή ιδιωτικού κεφαλαίου, θα παίξουν έναν θετικό ρόλο στην κοινωνία ως προς μια σειρά επαγγελμάτων σχετικά με τα σπίτια, μαγαζιά και υπηρεσίες εξυπηρέτησης / πώλησης αγαθών σε φοιτητές από άλλες χώρες. Ως προς την ποιότητα σπουδών έχω μια ένσταση καθώς πρόκειται για υποκρισία περί ποιότητας (τούτο έργο έχει πχιότητα) γιατί και με τα κρατικά φορολογούμενα Πανεπιστήμια πάλι κατασπατάληση δημοσίου χρήματος γίνεται ως προς την κοινωνική και επαγγελματική απόδοση των φοιτητών / πτυχιούχων / μεταπτυχιούχων / διδακτορούχων στη χώρα μας. Κάτι γίνεται λάθος και στη μια και στην άλλη περίπτωση αλλά τουλάχιστον, αν προσπαθήσουμε να δούμε τι οφέλη θα έχουμε ώστε να μπορεί η τοπική οικονομία να ενισχυθεί. Θα περίμενα πιο θετική άποψη ως το σκέλος αυτό καθώς το άλλο, κοινώς ...αποτύχαμε.

Δεν μπορούν ξαφνικά οι αριστερές νεολαίες ένα πρωί να θυμήθηκαν την "εμπορευματοποίηση" του πτυχίου και άλλα εκτός εποχής επιχειρήματα, ενώ η στάση τους μαζί με τη ΔΑΠ είναι στην απουσία του κρατικού φορολογούμενου Πανεπιστημίου της Ελλάδας από τον διεθνή χάρτη της έρευνας και καινοτομίας. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα λεφτά όσο η νοοτροπία διαχείρισης των κονδυλίων που ξεκινάει με την κομματική παράταξη και όχι τι όφελος σε εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να έχει ο δήμος που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο της Παντείου για παράδειγμα.

Γιατί να μην μπορεί το κρατικά φορολογούμενο Πανεπιστήμιο Πατρών να έχει ετήσιο budget δικό του και απλά το κράτος να παρεμβαίνει μόνο σε θέματα εκπαίδευσης, οργάνωσης των σπουδών και μερικής ενίσχυσης όταν εμφανιστεί ζημία στα έσοδα; Γιατί θα πρέπει η οικονομική διαχείριση να είναι τέτοια που να εμφανίζεται ως τυπικό δημόσιο με ανύπαρκτο ισολογισμό; Αυτό δεν έχει να κάνει με το αν θα μπουν δίδακτρα αλλά με τον τρόπο που το Πανεπιστήμιο λειτουργεί και διοικείται ως κρατικός οργανισμός. Περισσότερα λεφτά σημαίνουν καλύτερες υποδομές, επενδύσεις σε προγράμματα και ακίνητα (π.χ. νέες εστίες, νέα αθλητικά κέντρα για φοιτητές κτλ), καλύτερα μαθήματα με περισσότερες υποδομές υλικού μελέτης, κτλ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 280 μηνύματα.

πηγαινετε στο 17:45 και εξης
θετει ωραια points που δεν εχουν συζητηθει καν
πχ ειναι προγραμματικη θεση του πασοκ η αναθεωρηση του αρθρου 16
δηλαδη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εχουν 158 + 32 = 190 βουλευτες, ανετα μπορουν να κανουν αναθεωρηση του συνταγματος
ωστοσο ο πρωθυπουργος επελεξε επιθετικα να το περασει αρον αρον αυτο το νομοσχεδιο παρατυπα καταλυοντας το συνταγμα και να μην κανει αναθεωρηση, την οποια εχει οντως τη δυναμη να την κανει. Η ερωτηση ειναι πρωτον γιατι δεν την κανει και δευτερον γιατι τωρα και οχι νωριτερα εφοσον εχουμε μεινει πισω και επειγει να γινει αμεσα, γιατι οχι πχ το 2019 με το που εκλεχτηκε. Το timing ειναι οντως υποπτο

Πρέπει να περάσουν 5 χρόνια το ελάχιστο από την προηγούμενη αναθεώρηση. Αν την ξεκινούσε τώρα θα έπρεπε να διαλυθεί μετά η Βουλή και να ξανακάνει πολύ σύντομα εθνικές εκλογές. Αυτό που θα γίνει είναι α) το ΣτΕ βγάζει απόφαση υπέρ και τελειώνει η ιστορία β) το ΣτΕ βγάζει απόφαση κατά, παρακούει και πηγαίνει για αναθεώρηση στην τριετία και το καλύτερο δεύτερο σενάριο εδώ, υποχωρεί και τελειώνει η όλη υπόθεση. Αναρωτιέμαι τι τον πίεζε να μπει σε όλη αυτή την πρεμουρα.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.
"Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα προσφέρει στα νέα παιδιά, τους οννεδιτισσες και οννεδιτες, τις δαπιτισσες και δαπιτες, γνώση απασχόληση και ευκαιρίες"

Αυτά είναι ακριβώς τα λόγια του πρωθυπουργού. Και μετα μου λέτε έξω οι παρατάξεις από τα πανεπιστήμια; Θα έπρεπε να ντρέπεται.

 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,627 μηνύματα.
Ναι βρε, σαν τον ασωτο υιο θα πεσω στα γονατα να παρακαλω τον καλο μπαμπα να με δεχτει πισω στην θαλπωρη και τη ζεστασια του.
Δωσε μου την ελευθερια και το τι θα κανω εγω ειναι δικο μου θεμα. Τι εχεις να χασεις αλλωστε? Θα αποδειξεις εμπρακτα ποσο δικιο ειχες
Βλέπεις που αδυνατείς να απαντήσεις ; Βλέπεις για ποιον λόγο είναι απαραίτητη η κρατική ύπαρξη ;
Φαντάσου σε περίοδο πολέμου να πει το κράτος ''δεν ενδιαφέρομαι για τους πολίτες''. Αυτό ακριβώς έγινε στην περίοδο κόβιντ αλλά είχαμε κάτι τζιμάνια να το παίζουν ειδικοί και τώρα κοιτάνε τον ουρανό.
Η σωστη απαντηση ειναι οτι δεν γουσταρεις, γιατι μια χαρα γινεται, απλα σε χαλαει
Παντως, για καποιον που πιστευει φανατικα στην ανωτεροτητα του κρατους, κανεις ο,τι μπορεις να αποφυγεις να υπαρχει η δυνατοτητα να εχουν επιλογη η αλλοι αναμεσα στο κρατος και αυτο που θελουν. Και δεν ξερω, δεν ειναι ο αξιος αυτος που φερεται ετσι, αλλα αυτος που ξερεις οτι αν ο αλλος μπορει να επιλεξει, θα παρει τα @@ του.
Αληθεια, ποσοι ΔΥ θα πεθανουν απο την πεινα αν θα μπορουσαμε να επιλεγουμε αν θελουμε τις υπηρεσιες του κρατους και να τις πληρωναμε αναλογα?


Η σωστή απάντηση είναι θα κυριαρχούσε η αναρχία και η ανομία. Φαντάσου με την πλήρη κατάρρευση της αστυνομίας τι θα γινόταν. Αλλά είπαμε είναι ψιλά γράμματα . Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα την αστυνομία και τον στρατό να μην τους θεωρείς ΔΥ...

Φαντασου ποσο μπιφτεκας εισαι οταν αντι να παραδεχτεις οτι δεν σου βγηκε αυτο που ηθελες να πεις επιμενεις στο τι φαρμακα παιρνω
Παίρνεις ή δεν παίρνεις παρακεταμόλη ; Έχεις ή δεν έχεις κάνει εμβόλια μετά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής σου ; Αναιρείς τον ίδιο σου τον εαυτό, προσθέτοντας την ''ιδέα'' της ελευθερίας.
Την κρίσιμη στιγμή όμως κλάμα και ...''κοκτέιλ'' φαρμάκων.
Αυτοί ήσασταν ανέκαθεν.
Ενταξει, αυτο νομιζεις εσυ, και εγω λεω οτι το δημοσιο υπαρχει για να τρωει λεφτα και να χωνουμε τους δικους μας ανθρωπους. Και?
Όταν έχεις περάσει από την πίσω πόρτα, είναι γνωστό ότι μπορείς να τα ισοπεδώσεις όλα στο βωμό της ιδεολογίας.

Γιατι βασει αυτου που γραφεις, ειτε 10 ευρω παρω ειτε 10 εκ., αν βγαλω την ιδια ερευνα το ιδιο αποδοτικος ειμαι

Δεν μπορείς να το κάνεις, διότι το ποσό που επενδύεις έχει αντίκτυπο στην ποιότητα της έρευνας.

Πληρωνεις για να αξιολογηθει?
Πληρώνεις για να δημοσιευτεί. Εφόσον το δεχθούν οι αξιολογητές, πληρώνεις για να δημοσιευθεί το paper στο περιοδικό.
2000-10000 ευρώ ανάλογα το impact factor του κάθε περιοδικού.

Προσπαθησα να καταλαβω για τι ταξη μεγεθους αναλογια στην χρηματοδοτησης πρακτικης/θεωρητικης ερευνας υπαρχει τωρα,
Κράτα το μισθό του ερευνητή συν κάποια έξοδα για συνέδρια για τη θεωρητική έρευνα.

Λολ, δεν τα στερουν, απλα δεν υπαρχουν αρκετοι ποροι. Αρα ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ οτι δεν υπαρχουν περιορισμενοι ποροι, δεν τις στερουν?
Βρε συ, σου εχω πει ποσο πλακα εχεις οταν δεν σου βγαινει κατι και πετας μια βλακεια για να πεις οτι ειπες κατι?
Ξαναλέω όχι δεν τις στερούν. Οτιδήποτε ήταν να ανακαλυφθεί (ακόμα και τα mRNA εμβόλια) έχει γίνει τον περασμένο αιώνα.
Πόροι υπάρχουν ανεξάντλητοι, κάποιοι όμως επιθυμούν να τους επενδύσουν αλλιώς όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.

"Βοηθεια" απο το δημοσιο, λολ. Οπως τωρα που με "βοηθαει", θελω δεν θελω, και με κλεβει για το καλο μου
Αν υπαρχει ελευθερια επιλογης, γιατι να ασχοληθω με το δημοσιο?
Παρεπιπτοντως, να υποθεσω εσυ και οποιος αλλος εχει φανατικη αγαπη για το κρατος δεν χρησιμοποιει καθολου το ιδιωτικο, σωστα? Οπως και το οτι ετοιμαζεις εισητηρια για την πιο σκληρη, κρατικιστικη χωρα που μπορεις να βρεις

Επομένως ισχυρίζεσαι ότι δεν θα χρειαστείς τη βοήθεια της αστυνομίας ή του συστήματος υγείας ;
 

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 280 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,267 μηνύματα.

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,017 μηνύματα.

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,267 μηνύματα.

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.
Καμια σχεση με το ν/σ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γιαυτό δεν γίνεται κατάληψη;
Στεκι ειναι αυτο που μπηκαν οι μπατσοι σημερα οχι η σχολη.
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,017 μηνύματα.

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,267 μηνύματα.
Μπα οχι σε αυτο ειχαν καταληψη 30 χρονια και τους πεταξαν εκτος για να φτιαξουν μια βιβλιοθηκη
Δεν ήξερα, νόμιζα είχε σχέση με το νομοσχέδιο.

θενξ


Ας το διαγράψει η ΟΔ απο δώ
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.
Μπα οχι σε αυτο ειχαν καταληψη 30 χρονια και τους πεταξαν εκτος για να φτιαξουν μια βιβλιοθηκη
Απο τις πρωτες καταληψεις του απθ και γνκ της ελλαδας. Και απο ιστορικης σημασιας ειναι κριμα να την διαλυσουν οι μπατσοι. Εκει ειχα πιει το πρωτο μου τσιγαρο οταν ειχαν παει σαλουγκα εκδρομη 1 ετος. Αχ ωραιες μερες.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,795 μηνύματα.
Ξέρει κανείς πώς γίνονται οι εγγραφές στο Massaputsetts Mple Institute of Kavatzology? :read:
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,627 μηνύματα.
Μπα οχι σε αυτο ειχαν καταληψη 30 χρονια και τους πεταξαν εκτος για να φτιαξουν μια βιβλιοθηκη
Η οποία βιβλιοθήκη δεν έχει φτιαχτεί....με την πρόφαση του πρώην πρύτανη. Μεγάλο λαμόγιο

ΟΝΝΕΔ Θεσ/νικης
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,795 μηνύματα.
ΟΝΝΕΔ Θεσ/νικης

Δεν ήξερα ότι φωνάζει τόσο και μου χτυπάνε το πάτωμα με μπαστούνι. :crazy: :bye2:
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top