γεια σου,
Ανεφερες τη λεξη -κερδος-
Μου κανει περισσοτερο σαν επαθλο η ολη ιστορια, παρα σαν ερωτας που φουσκωσε και δε ξεφουσκωνει.
Υπαρχουν μερικοι ανθρωποι που εξαιτιας ανασφαλειων προσωπικων, παιδικων εσωτερικων ανησυχιων, φοβου εγκαταλειψης κινουνται εκ του ασφαλους και κανουν σχεσεις με δεσμευμενους, παντρεμενους, παρααα πολλα χρονια μικροτερους η μεγαλυτερους, εξαρτημενους με κατι ειτε ειναι ναρκωτικα αυτο ειτε αλκοολ, τζογο ειτε οτιδηποτε που προκαλει εξαρτηση.(σχεσεις που δεν φαινονται εντελως φυσιολογικες, σχεσεις που εχουν στοχο το δυσκολο, το απιαστο, το επικινδυνο για την ψυχικη υγεια....εγω το ονομαζω μαζοχισμο.) κ.ο.κ.
Υπαρουν πολλες ελευθερες γυναικες, ανεξαρτητες, απελευθερωμενες, κοντα στην ηλικια σου, αδεσμευτες με κοινες ανησυχιες, κι ομως παρολαυτα ''επεσες'', ετυχες(την τυχη μας εμεις την οριζουμε αλλωστε) πανω σε μια κοπελα που εχει ηδη σχεση, δηλαδη δεσμο, δηλαδη ξαπλωνει με εναν αλλον αντρα, δηλαδη εχει συναισθηματα για εναν αλλο αντρα, δηλαδη ενας αλλος αντρας την επιθυμει για συντροφο στη ζωη του.
Θεωρω πως ουτε το ''αφου ειναι πιασμενη αστην ειναι σωστα βαλμενο'', σου επιχειρηματολγησαν γιατι στο ειπαν?
ισως αν στο εκαναν σωστα, να αλλαζες και γνωμη οπως αυτη που χεις πως ναι μεν ηθικα ειναι σωστο αλλα......
Θα ελεγα πως ανεξαρτητα το θεμα ηθικης , ειναι θεμα σεβασμου κυριως αυτοσεβασμου, σεβασμου απεναντι στον αλλο κυριο και κυριως απεναντι στην κοπελα να μην προσπαθησεις να μπεις αναμεσα σε ενα ζευγαρι.
βεβαια, ενα ειναι το σιγουρο, πως οσα κι αν σου πουν εσυ στο τελος θα κανεις αυτο που νομιζεις, αυτο που οπως λεμε-θελεις-.
Εγω σου λεω να το κανεις αυτο που εχεις στο μυαλο σου, λοιπον. Μπορεις να μπεις αναμεσα στο ζευγαρι, να κανεις πολλα γι αυτο το κοριτσι ωστε να της φανεις ''καλυτερος'' και να εισαι μαζι της τελικα. Δεν ειναι δυσκολο να κερδισεις εναν ανθρωπο με μια ορισμενη στρατηγικη.
Ειναι δυσκολο να κερδισεις εναν ανθρωπο οντας εντελως ο εαυτος σου. κι αν το καταφερεις εισαι νικητης της ζωης.
Ομως το βασικο ειναι ο,τι κανεις να χεις περιπου γνωση των συνεπειων ακομα κι αν αυτο σημαινει προσωπικη τιμωρια τυπου δε θαγαπηθω ποτε αληθινα, μια ζωη θα κυνηγω απιαστα ονειρα, συνεχως θαρπαζω τα κεκτημενα των αλλων, χωρις να προσπαθω να φτιαξω κατι μονος, θα ειμαι θυμα και θυτης την ιδια στιγμη και δε θα ευχαριστιεμαι την πραγματικοτητα, αλλα τα εκαστοτε επαθλα.
Πιστευω πως η νικη εαυτου ερχεται απο την ατομικη προσπαθεια, το να μπορεις να βουβαθεις και να κλεισεις το στομα σου, να φυγεις και αναπαρνηθεις εναν τετοιον ερωτα, προκειμενου να παραμεινεις ερωτευμενος κυριως με τον εαυτο σου, να τον σεβεσαι και να νιωθεις καθε στιγμη ησυχος στη συνειδηση.
καποτε, μεγαλωνοντας, ερχεται το πληρωμα του χρονου και το τιμημα οσων εχουμε κανει μας χτυπα την πορτα.
ο καθενας μας εχει ερθει για εναν λογο και ολοι για ενα κοινο σκοπο, να μαθουμε μεσα απο τα εμποδια και τις κακουχιες ναμαστε εγκρατεις και ταπεινοι, ειλικρινεις στους εαυτους μας και ηθικοι μεσα μας, αυτο μονο εμεις το ξερουμε, κανεις αλλος ποτε δε θα το μαθει.
ολοι μας παιρνουμε αυτο που μας αξιζει κι εσυ δεν θα εισαι εξαιρεση, σου ευχομαι να κανεις το σωστο για σενα