adespoto
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giovanna
Επιφανές μέλος

αν ομως ειναι αγυριστο κεφαλιν και μετπροσπαθειες δεν κοβει, δε συνεχιζω αλλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πχ ναρκωτικά, δεν αφήνω περιθώρια να κυλήσει ο άλλος. Αν λέμε όμως για το διάβασμα στο σχολειό, ας περάσει σε άλλη σχολη. Η ας μην περάσει. Κάτι θα μάθει.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

είναι άλλο πράγμα να δεις το ξαδερφάκι σου που είναι 10 ετών να καπνίζει (λέμε τώρα) κι αλλιώς να δεις την 27 χρονη ξαδέρφη σου να κάνει κάτι "κακό"
Πιστεύω ότι για κάθε περίπτωση άνω των 18 το κάθε άτομο είναι σε θέση να αναλάβει τη ζωή του στα χέρια του και να κάνει τις επιλογές του και .... ας πρόσεχε! Εγώ ίσως πω τη γνώμη μου αλλά από κει και πέρα σταματάω εκεί... δεν προσπαθώ καν να του αλλάξω γνώμη.
Η ζωή είναι ίδια για όλους... ειδού η Ρόδος ειδού και το... άλμα

Όλοι ζουμε κάτω απ την ίδια κοινωνία... λίγο ως πολύ με τα ίδια ερεθίσματα...
Ποια είμαι εγώ που θα πω ότι αυτός είναι λάθος δρόμος? Ας αναλάβει ο καθείς τις ευθύνες του!
crazyhelen
Διάσημο μέλος

Παρόλα αυτά, συνεχίζω να κρατώ στενή, μη φανερή όμως επαφή, έτσι ώστε αν χειροτερέψουν τα πράγματα να είμαι εκεί και να μπορέσω να βοηθήσω τη κατάσταση.
mania
Επιφανές μέλος

Σας έχει τύχει ποτέ να παρατηρείτε οτι ένας άνθρωπος δικός σας έχει πάρει "λάθος δρόμο"; Οτι έχει κάνει δηλαδή λανθασμένες επιλογές; Τι θεωρείτε οτι πρέπει να κάνει κάποιος σε μια τέτοια περίπτωση; Πιστεύετε οτι μπορεί να "συνεφέρει" τον άλλον; Ή οτι είναι ανώφελο κάτι τέτοιο;
Μου έχει τύχει να βλέπω κοπέλα να καταστρέφει την χωή της με έναν άνθρωπο που την χτυπούσε, της φερόταν άσχημα και πήγενε για γάμο, ερχόταν με μελανιές και δάκρυα σε μένα και μου έλεγε τι γινόταν, της έλεγα πώς αυτό που θα κάνει δεν θα είναι γάμος θα είναι μαρτήριο.
Αποτέλεσμα; ήρθε μία μέρα και μου είπε ότι την ζηλέυω για αυτό που έχει και ότι φοβάμαι μήπως ο δικός της γάμος θα είναι καλύτερος απο τον δικό μου, ότι την ζηλέυω απίστευτα και ότι δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους ευτυχισμένους, όταν της είπα ότι άν το ήθελα αυτό θα της έλεγα να τον παντρευτεί και μου είπε απλά ότι ο δικός της ΄της είπε ότι τον καμάκωνα και επειδή την ζηλέυω κολάω σε εκείνον, για να καταστρέψω την ευτυχία τους.

Η κοπέλα αυτή τον παντρέυτηκε τελικά, δεν ξέρω τι απέγινε αλλα εγώ της είπα όταν έφευγε ότι θα είμαι εδώ άν ποτέ με χρειαστεί...
Ολο αυτό θα το ξαναέκανα για όποιοδήποτε άλλο άτομο για όποια λάθος επιλογή και να κάνει, θα προσπαθήσω και άς έχω ξανά την ίδια κατάσταση, λυπήθηκα μόνο επιδή δεν άλλαξε κάτι σε εκείνη, λυπάμαι

underwater
Περιβόητο μέλος

adespoto
Περιβόητο μέλος

underwater
Περιβόητο μέλος

adespoto
Περιβόητο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Είσαι λοιπόν τόσο σίγουρη ότι ο δικός σου δρόμος είναι ο σωστός ώστε να αναλάβεις την ευθύνη να οδηγήσεις κάποιο άτομο σε άλλη πορεία ζωής?
Θέλω να πω... μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη ότι αυτό που θα του πεις, αν το κάνει, δεν θα οδηγηθεί κάπου χειρότερα?
όπως λέει και η unter, αυτό που είναι σωστό για σένα και για μένα, είναι πιθανό να μην είναι για κάποιον άλλον... άρα... δεν είναι λίγο επίφοβο να οδηγούμε ανθρώπους σε άλλες πορείες ζωής με βάση τα δικά μας κριτήρια?
Το να πεις απλά τη γνώμη σου, είναι αυτό που επιβάλεται κατ εμέ... αλλά το να "πιέσεις - ζορίσεις" προς μια κατάσταση... είναι λάθος (παλι κατ εμέ)
Ακόμα και λάθος να κάνει το άλλο άτομο... δεν είναι καλύτερα να μάθει μέσα απ τα δικά του λάθη και να μη μπορεί να κατηγορήσει ποτέ κανέναν άλλον για την πορεία της ζωής του? Να μην μπορεί να πει... η ζωή μου πήγε σκατά αλλά... αααα δε φταίω εγώ! το αδέσποτο φταίει! ή.. η οικογένεια μου φταίει κλπ
Γενικά είμαι πάντα υπερ του να "οδηγούμε" αυτούς που αγαπάμε να κάνουν αυτό που νομίζουν μεν αλλά κυρίως να αναλαμβάνουν το βάρος της ευθύνης της απόφασης τους
adespoto
Περιβόητο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

εδώ τη λέμε εδώ μέσα σε αγνώστους με την καλή μας πρόθεση και διάθεση να βοηθήσουμε... δε θα το κάνουμε για τους δικούς μας ανθρώπους?!
να την πεις και μάλιστα χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!
"ξέρεις κάτι Μαρία μου? Σε βλέπω εδώ και καιρό να είσαι πεσμένη και να είσαι έτσι κι έτσι... πιστεύω ότι κάνεις κάποιο λάθος σε αυτό κι αυτό! Αν θες να το συζητήσουμε, ή αν πιστεύεις ότι έχω ίσως δίκιο, ή αν θες να το συζητήσουμε γενικότερα... στη διάθεση σου!"
αν δεν θέλει όμως....

adespoto
Περιβόητο μέλος

θα σου κάνω μια ερώτηση να την κάνεις στον εαυτό σου όπως την έχω κάνει κι εγώ στον εαυτό μου κάποιες φορές σε ανάλογες περιπτώσεις.
Είσαι λοιπόν τόσο σίγουρη ότι ο δικός σου δρόμος είναι ο σωστός ώστε να αναλάβεις την ευθύνη να οδηγήσεις κάποιο άτομο σε άλλη πορεία ζωής?
Θέλω να πω... μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη ότι αυτό που θα του πεις, αν το κάνει, δεν θα οδηγηθεί κάπου χειρότερα?
όπως λέει και η unter, αυτό που είναι σωστό για σένα και για μένα, είναι πιθανό να μην είναι για κάποιον άλλον... άρα... δεν είναι λίγο επίφοβο να οδηγούμε ανθρώπους σε άλλες πορείες ζωής με βάση τα δικά μας κριτήρια?
Το να πεις απλά τη γνώμη σου, είναι αυτό που επιβάλεται κατ εμέ... αλλά το να "πιέσεις - ζορίσεις" προς μια κατάσταση... είναι λάθος (παλι κατ εμέ)
Ακόμα και λάθος να κάνει το άλλο άτομο... δεν είναι καλύτερα να μάθει μέσα απ τα δικά του λάθη και να μη μπορεί να κατηγορήσει ποτέ κανέναν άλλον για την πορεία της ζωής του? Να μην μπορεί να πει... η ζωή μου πήγε σκατά αλλά... αααα δε φταίω εγώ! το αδέσποτο φταίει! ή.. η οικογένεια μου φταίει κλπ
Γενικά είμαι πάντα υπερ του να "οδηγούμε" αυτούς που αγαπάμε να κάνουν αυτό που νομίζουν μεν αλλά κυρίως να αναλαμβάνουν το βάρος της ευθύνης της απόφασης τους
Αυτό ακριβώς...
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Μου εχουν τυχει διαφορα περιστατικα... Το πρωτο ειμουν πολυ μικρος για να καταλαβω και να μπορω να κανω και κατι, ευτυχος ομως υπιρχαν αλλοι συγκενεις που εσωσαν την κατασταση
Στην δευτερη περιπτωση, δεν ητανε βεβαιοτιτα και ουτος η αλλος δεν μπορουσα να πω τπτ, προκειτε για επιλογη του
Στην τριτη, απλα δεν μπορω να του πω κατι γιατι δεν εχουμε οικιοτιτα...
ioanna283
Εκκολαπτόμενο μέλος

αλλά πρέπει κι αυτός να βοηθήσει.αν μένει αμέτοχος και συνεχίσει να βυθίζεται...ότι και να κάνεις είναι μάταιο πιστεύω...

και μην ξεχνάμε ότι πρέπει να είναι σε φάση να καταλάβει ότι ότι κάνεις το κάνεις για το καλό του.γιατί μπορεί να βρείς και το μπελά σου από ένα τέτοιο!!!ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν
fatsoula
Νεοφερμένο μέλος

Βέβαια όταν το συνηδητοποίησει θα είμαι εκεί να συμπαρασταθώ να το ξεπεράσει και δεν του/της πω ''εγώ στα έλεγα'' απλά θα τον/την κάνω να νιώσει καλύτερα!!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.