kalypso
Περιβόητο μέλος

Αγάπα με αν τολμάς
Την είδα επίσης πρόσφατα και πραγματικά δεν έχει υπάρξει άλλη ταινία που να με έχει προβληματίσει τόσο ως προς το αν μου άρεσε πολύ ή αν δεν μου άρεσε καθόλου. :S Γι αυτό και την ξαναείδα δεύτερη φορά, μήπως καταλάβω καλύτερα γιατί τέθηκε τέτοιο δίλημμα, αναφορικά με μία ταινία που πολλοί βάζουν στις πρώτες θέσεις της λίστας των αγαπημένων τους...
Η ταινία είναι γαλλικής παραγωγής και η σκηνοθεσία όπως και ο βασικός άξονας του σεναρίου είναι αρκετά καλοδουλεμένα. Η ιστορία αφορά τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο παιδάκια αρχικά- ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που προσπαθώντας να επιβιώσουν τα άσχημα που τους επιφυλάσσει η ζωή αρχίζουν να παίζουν ένα παιχνίδι: όποιος έχει το κουτί μπορεί να ζητήσει (να προκαλέσει) τον άλλο να κάνει κάτι. Αν εκείνος δεχθεί την πρόκληση και τελικώς το κάνει, είναι η σειρά του να πάρει το κουτί. Έτσι τα χρόνια περνούν, τα παιδιά μεγαλώνουν- πάντοτε όμως παίζοντας το παιχνίδι

Μέχρι εδώ καλά, από τη στιγμή όμως που το παιχνίδι γίνεται η αφορμή να χαθούν και να ξαναβρεθούν μετά από παρα πολλά χρόνια, νιώθω ότι η μαγεία της ταινίας εξαφανίζεται εντελώς και τη θέση της δίνει σε κάτι τελείως πεζό, τελείως κοινότυπο και ..τελείως αδιάφορο. Ειλικρινά με άφησε με την αίσθηση πως το τέλος της τη χαλάσε τελείως- σαν να πήρε πίσω όλα όσα μέχρι τότε είχε υποσχεθεί...
Για μένα, 5,5-6/10 σαν σύνολο
(στο μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας θα έδινα 8 τουλάχιστον, αλλά στο τέλος, δυστυχώς, ένα 3-4 με το ζόρι :S )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Μέχρι εδώ καλά, από τη στιγμή όμως που το παιχνίδι γίνεται η αφορμή να χαθούν και να ξαναβρεθούν μετά από παρα πολλά χρόνια, νιώθω ότι η μαγεία της ταινίας εξαφανίζεται εντελώς και τη θέση της δίνει σε κάτι τελείως πεζό, τελείως κοινότυπο και ..τελείως αδιάφορο. Ειλικρινά με άφησε με την αίσθηση πως το τέλος της τη χαλάσε τελείως- σαν να πήρε πίσω όλα όσα μέχρι τότε είχε υποσχεθεί...
Αν σου πω ότι το τέλος το λάτρεψα θα με πεις ιερόσυλο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ophelia
Διάσημο μέλος

Από εμένα ένα 9/10!! Δεν είναι η κλασική, ρομαντική, γαλλική, γλυκουλιάρα ταινιούλα -τύπου Αμελί- με το happy end...
fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Στο τέλος τελικά τσιμεντώνονται ναι ή ου;; 100 φορές την έχω δει...οι μισοί λένε οτι τσιμεντώνονται, οι άλλοι μισοί οτι την γλιτώνουν. I vote οτι πεθαίνουν...
Για την ακρίβεια αυτό που εξέλαβα εγώ (προσωπική άποψη πάντα) είναι ότι

βέβαια μπορεί να λέω και μ@λ@κίες και να μην έχω καταλάβει γρι το τέλος...

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Κι η σκηνοθεσια φοβερη και τρομερη, τα πιτσιρικια απολαυση, και για το ζευγος Cotillard - Canet.. τι να πει κανεις

kalypso
Περιβόητο μέλος

Στο τέλος τελικά τσιμεντώνονται ναι ή ου;; 100 φορές την έχω δει...οι μισοί λένε οτι τσιμεντώνονται, οι άλλοι μισοί οτι την γλιτώνουν. I vote οτι πεθαίνουν...
Δεν ξέρωωω!!!

Εγώ το πήρα ότι
love_angel
Επιφανές μέλος

Σφωνω με φαντασμενο, και στις εναλλακτικες του τελους, και στο οτι ηταν το πιο απιθανο λαβ στορι. Ισως μονο η αμελι και το notebook να τη συναγωνιζονται σε γλυκα (το notebook το εκτιμησα τη δευτερη φορα που το δα).
Κι η σκηνοθεσια φοβερη και τρομερη, τα πιτσιρικια απολαυση, και για το ζευγος Cotillard - Canet.. τι να πει κανεις![]()
τραγικο να συγρινουμε το ημερολογιο με το αγαπα με αν τολμας!
το ημερολογιο ειναι κορυφη(κατεμε παντα

το αγαπα με αν τολμας το χα δει το 2005... δε θυμαμαι πολυ καλα το στορυ αλλα θυμαμαι οτι μου οτ χε προτεινει μια φιλη ως ταινιαρα και απογοητευτικα οταν το ειδα...
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Εμένα μου άρεσαν και τα δύο.Εχ, εμενα μου αρεσε περισσοτερο απ'το ημερολογιο. Γουστα ειναι αυτα.

Μόλις το 'δα κι εγώ κι έχω να πω ότι όποιος θέλει να τη δει να σιγουρευτεί ότι είναι τουλάχιστον 7 μέτρα μακριά από ξυραφάκια κάθε είδους.
Με εξαίρεση το τέλος που με προβλημάτισε - αλλά μ' άρεσε - μ' άρεσε πολύ η ιστορία των παιδιών.
Βέβαια
Ωραίο το love-story.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xanp
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερωφίλη
Πολύ δραστήριο μέλος

Εχ, εμενα μου αρεσε περισσοτερο απ'το ημερολογιο. Γουστα ειναι αυτα.
Kαι εμένα!!
Γενικά προτιμώ τον ευρωπαΪκό κινηματογράφο

self-instructive depressing
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.