Αγανακτισμένοι στις πλατείες της Ελλάδας

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
ΤΟ 38% ΚΑΤΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ, ΕΣΤΩ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ!

ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΛΑΪΚΟ ΡΕΥΜΑ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ!

Το εύρημα της δημοσκόπησης της Marc, που δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής, και αφορά την άποψη των πολιτών για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είναι εντυπωσιακό!

Στο σχετικό ερώτημα αν η Ελλάδα δεν πρέπει να υπογράψει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έστω και αν «πτωχεύσει» και επιστρέψει στη δραχμή, το 37,9% των πολιτών απάντησε καταφατικά, έναντι του 50% που προτίμησε το Μεσοπρόθεσμο για να μην «πτωχεύσει» η χώρα και το 12,1% που επέλεξε να μην απαντήσει

Περισσότερα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,897 μηνύματα.
Να άλλη μια τεράστια συνδρομή των Αγανακτισμένων.

Ώθησε μεγάλη μερίδα του κόσμου να ακούσει και να ενημερωθεί, όχι απ' τις τηλεοράσεις αλλά από ακαδημαϊκούς ανθρώπους που τόσο καιρό ήταν στη σκιά του συστήματος. Μάθαμε τον Καζάκη, μάθαμε τον Βαρουφάκη και μέσα απ' αυτούς και άλλους ανοίγεται ένα ζωντανό δίκτυο πληροφόρησης πολύ πιο υγιές και αξιόπιστο. Το 38% θα μεγαλώσει κι άλλο....

Διάβαζα σήμερα π.χ. στο protagon.gr το "Δελτίο Κρίσης" του Βαρουφάκη. Φιλοξενούσε μεταξύ άλλων μια πηγή απ΄ την εκπομπή του Max Kaiser όπου ένας ακαδημαϊκός φίλος του (Steve Keen νομίζω λέγεται) μίλαγε για την κρίση. Έλεγε πως εκτός από το δημόσιο χρέος, υπάρχει και το ιδιωτικό και για να μειωθεί αυτό δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από πληθωρισμό - και το έλεγε αυτό ένα Αμερικανάκι χωμένος στον καπιταλισμό μέχρι το λαιμό. :)

Για να πετύχεις πληθωρισμό, τι πρέπει να κάνεις; :hmm:Να αυξήσεις τους μισθούς! :D Αμέσως θα μειωθεί η αξία των δανείων που είναι χρεωμένες οι επιχειρήσεις, θα κυλήσει χρήμα στην αγορά και η ανάπτυξη θα πάρει μπρος. Θα ανεβούν ίσως κάπως οι τιμές των προϊόντων το οποίο όμως θα φέρει επενδύσεις (να άλλη μια μορφή αύξησης της ανταγωνιστικότητας) και η ανεργία θα μειωθεί. Με αυτό τον τρόπο θα κυλήσει χρήμα το οποίο θα προέρχεται από μεγαλύτερη παραγωγή το οποίο σταδιακά θα ισορροπήσει τις πληθωριστικές τάσεις και θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα μειώνοντας με αυτό τον τρόπο και το δημόσιο χρέος.

Όταν λοιπόν οι capital.gr μας τρομοκρατούν με το μπαμπούλα του πληθωρισμού ενάντια της επιστροφής στη δραχμή, θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτό μόνο φιλελεύθερο δεν είναι! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,897 μηνύματα.
Χθες δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή από τον κ. Απόστολο Δοξιάδη, το παρακάτω κείμενο ενάντια των Αγανακτισμένων:

Eφιάλτης καλοκαιρινής νύχτας
Tου Αποστολου Δοξιαδη*

Την Τετάρτη που πέρασε, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ανέβαινα τη Σταδίου με μηχανή, γυρνώντας σπίτι μου από μια πρόσκληση. Η κυκλοφορία έρρεε προς Σύνταγμα, οπότε υπέθεσα ότι η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» είχε λήξει. Στον κάτω δρόμο της πλατείας μ’ έκοψε το φανάρι. Κοίταξα αριστερά. Στο κέντρο της μόνιμης πλέον αποικίας των αντισκήνων, καμιά πενηνταριά άνθρωποι άκουγαν έναν να γραντζουνάει μια κιθάρα, μουρμουρώντας κάτι σαν τραγούδι, με ήχο ενοχλητικά ενισχυμένο. Αναψε πράσινο. Η Οθωνος ήταν ανοικτή, κι έστριψα αριστερά. Στην κορυφή του δρόμου όμως η κίνηση κοβόταν. Δεξιά και αριστερά στην Αμαλίας, ένα πλαστικό τέιπ, απλωμένο από τη μία ώς την άλλη του δρόμου, σε ύψος ενός μέτρου, σε σταματούσε. Αναρωτήθηκα γιατί. Κόσμος δεν υπήρχε, το οδόστρωμα ήταν άδειο. Μόνο στο πεζοδρόμιο, μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, δέκα τύποι με μια ντουντούκα κάτι φώναζαν.

Ο στόχος μου ήταν να πάω σπίτι μου, βέβαια, όχι να μελετήσω τη φαινομενολογία της διαμαρτυρίας, οπότε κοίταξα για κάποιον αστυνομικό ή τροχονόμο, να ρωτήσω πώς να φύγω. Κανείς. Τότε όμως είδα ότι αριστερά, προς Βασιλίσσης Σοφίας, όπου θα πήγαινα, περνούσαν μηχανές από ένα σημείο, μία μία. Μπήκα στη σειρά πίσω από τις άλλες, να περάσω κι εγώ. Και τότε είδα τι ακριβώς συνέβαινε: μπροστά στο τέιπ που έκλεινε το δρόμο, στέκονταν έξι-εφτά τύποι κάπως άγριοι, ένας με γένεια και σορτς, ένας μουστακαλής με αμερικάνικο μπλουζάκι, και κάποιοι ακόμη, που υπέβαλλαν όσους φιλοδοξούσαν να περάσουν σε τεστ. Πρώτος στη σειρά μας ήταν ένας ταλαίπωρος με μηχανάκι. «Θέλετε να περάσετε;» τον ρώτησε ο γενειοφόρος, σε άψογο πληθυντικό, εμφανώς δηλωτικό ειρωνείας. «Μάλιστα» απάντησε ο ταλαίπωρος επιφυλακτικά, τρομαγμένος από την αυτοπεποίθηση του ερωτώντος. «Ωραία», του είπε ο γενειοφόρος. «Μια μούντζα στη Βουλή, και περνάτε». Ο άνθρωπος στο μηχανάκι, διστακτικά, μούντζωσε άνευρα. «Α όχι έτσι, ζωηρά!» τον παρατήρησε ο γενειοφόρος. Ο ταλαίπωρος, προφανώς για να τελειώνει, έριξε τώρα μια μούντζα γενναία. Οι παραστεκάμενοι χαμογέλασαν επιδοκιμαστικά και ο γενειοφόρος σήκωσε το τέιπ, λέγοντας του ταλαίπωρου: «Περάστε. Καλή σας διαδρομή!» Μετά κατέβασε το τέιπ, κλείνοντας τον δρόμο του επόμενου, και άρχισε να τον υποβάλλει στην ίδια δοκιμασία.

Εγώ, βέβαια, δεν είχα καμία διάθεση να συνδιαλλαγώ με την ιδιότυπη αυτή εξουσία, και γύρισα ανάποδα στην Οθωνος, σήκωσα το τέιπ στην Αμαλίας προς την άλλη κατεύθυνση, και πήγα προς Ολυμπίου Διός, σηκώνοντας κι άλλο τέιπ στην επόμενη γωνία, να συνεχίσω. Παρεμπιπτόντως, ούτε σε αυτή τη διαδρομή είδα αστυνομικό. Ούτε έναν.

Μπήκα στο σπίτι μου κι έμεινα λίγο ακίνητος, στο σκοτάδι, προσπαθώντας να χωνέψω το συμβάν: είχα μόλις περάσει από τη μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας, το γεωγραφικό κέντρο της πολιτικής εξουσίας, αλλά και το συμβολικό της πόλης, με τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα ζαχαροπλαστεία που άπλωναν τις καρέκλες τους να χαρεί ο κόσμος την καλοκαιρινή βραδιά. Αυτό μέχρι πρόσφατα βέβαια, όχι πια, όχι εδώ και δύο μήνες. Τώρα έχουν εγκατασταθεί εκεί ετσιθελικά κάποιες δεκάδες τύποι με τσαντίρια. Κι οι δρόμοι γύρω είναι κλειστοί, από άλλους. Το κράτος, άρα η τάξη, απουσίαζαν πλήρως από την πλατεία που πέρασα, και μαζί φυσικά το δικαίωμα του πολίτη στην πόλη του. Αλλά δεν ήταν μόνο ότι δεν υπήρχε κάποιος να διασφαλίσει την τάξη - αυτή την απουσία την έχουμε δυστυχώς συνηθίσει και μπορεί να μη μου έκανε από μόνη της εντύπωση. Είχα γίνει μάρτυρας μιας σκηνής με μεγάλη διαφορά, προς το οικτρότερο, από το αίσχος που ξέραμε, σε νέο αίσχος. Γιατί δεν έλειπε απλώς το κράτος. Το κενό του το είχε αναλάβει μια νέα εξουσία, που απαιτούσε από τους πολίτες, με θρασύ χαμόγελο, πιστοποιητικό αντιδημοκρατικών φρονημάτων για να περάσουν. Από πού; Από την πλατεία Συντάγματος!

Ρωτώ λοιπόν: Κύριε πρωθυπουργέ, που κορδωνόσασταν πρόσφατα με το χέρι στην καρδιά μπροστά στους κόλακες βουλευτές σας, ποια ακριβώς είναι η αντίληψή σας για τον ρόλο του κράτους; Κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανέχεστε την κάθε αντίδραση στην εξουσία, φτάνει την εξουσία να κατέχει το αντίπαλο κόμμα και όχι το δικό σας, εγκρίνετε την εκχώρηση της τάξης σε τραμπούκους; Κύριε υπουργέ της Προστασίας του Πολίτη (που ο Θεός να σας κάνει!), ποιους ακριβώς πολίτες προστατεύετε; Αυτούς που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους ή τα σπιτάκια τους, ή αυτούς που καταλαμβάνουν με το θράσος τους το κενό της εξουσίας σας, ή τους άλλους, που κόβουν το ηλεκτρικό του κοσμάκη για να διατηρήσουν τα προνόμια που τους δώσατε;

Και τέλος, ρωτώ εσάς, καημένοι συμπολίτες μου, που ελπίζετε ακόμη στη σωτηρία της χώρας από την επερχόμενη καταστροφή, που θέλετε εξυγίανση, μεταρρυθμίσεις και να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου του Δημοσίου: από ποιους τα περιμένετε αυτά, τα μεγάλα και υψηλά; Από μια κατ’ όνομα κυβέρνηση που δεν είναι ικανή να διαφυλάξει το δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε; Ή από κόμματα αντιπολίτευσης που κολακεύουν τα χειρότερα στοιχεία της κοινωνίας;

Καλοί μου άνθρωποι, ξυπνήστε! Ξυπνήστε γιατί ο εφιάλτης που είδα εγώ την Τετάρτη, μπορεί να γίνει αύριο η πραγματικότητα όλων μας.
Για όσους δεν ξέρουν (ή δεν θυμούνται) ο κύριος Δοξιάδης είναι μαθηματικός, ηθοποιός και συγγραφέας, συνδημιουργός του βραβευμένου γκράφικ νόβελ Logicomix και παρ ολίγον θύμα δολοφονίας απο την σατανική πρώην σύζυγο του Βάσια Παναγοπούλου. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

marina289

Δραστήριο μέλος

Η μαρινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 687 μηνύματα.
Μάθαμε τον Καζάκη, μάθαμε τον Βαρουφάκη και μέσα απ' αυτούς και άλλους ανοίγεται ένα ζωντανό δίκτυο πληροφόρησης πολύ πιο υγιές και αξιόπιστο. Το 38% θα μεγαλώσει κι άλλο....

Διάβαζα σήμερα π.χ. στο protagon.gr το "Δελτίο Κρίσης" του Βαρουφάκη. Φιλοξενούσε μεταξύ άλλων μια πηγή απ΄ την εκπομπή του Max Kaiser όπου ένας ακαδημαϊκός φίλος του (Steve Keen νομίζω λέγεται) μίλαγε για την κρίση. Έλεγε πως εκτός από το δημόσιο χρέος, υπάρχει και το ιδιωτικό και για να μειωθεί αυτό δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από πληθωρισμό - και το έλεγε αυτό ένα Αμερικανάκι χωμένος στον καπιταλισμό μέχρι το λαιμό. :)
Πώς μ'αρέσει αυτός ο Βαρουφάκης... Πάντα περιεκτικός και συγκεκριμένος, και αυτό που λες,σου δίνει μια αίσθηση αξιοπιστίας...Και φυσικά, μα φυσικά, κατάρτισης ...( Αν όχι αυτός , τότε ποιος; ) Πολύ μ'αρέσει!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Ο Δοξιαδης ειναι ενας πασοκογλιτσας ,,που τον εβγαζε το κομματοσκυλο Σταη στη Νετ να γλυφει και απειλει για την ψηφιση των Μνημονιων κλπ

σιχαμερα σκουληκια,,βγαινουν στον αερα οταν ο βοθρος απο κατω εχει γεμισει πια..


Πώς μ'αρέσει αυτός ο Βαρουφάκης... Πάντα περιεκτικός και συγκεκριμένος, και αυτό που λες,σου δίνει μια αίσθηση αξιοπιστίας...Και φυσικά, μα φυσικά, κατάρτισης ...( Αν όχι αυτός , τότε ποιος; ) Πολύ μ'αρέσει!
ναι,,ρεαλιστης αλλα οχι πουλημενος..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

updown

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο updown αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 142 μηνύματα.
συμφωνω απολυτα με του "αγανακτισμενους" και λεω να τα κανουν αυτα αλλα ενοχληθηκα σε μεγαλο βαθμο οταν ειδα την ακροπολη με το πανο.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ με τετοια ζητηματα,
φανερωνει ασεβεια και αγνοια και τωρα πια τους βλεπω με αλλο ματι.απαιδευτοι.Πριν μερες σκεφτομουνα οτι θα ηταν καλο να συμμετασχω και εγω αλλα τωρα τελειωσε η υποθεση .ηταν ακραιο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

toi_toi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο toi_toi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,051 μηνύματα.
https://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4638005
για αυτο το πανο μιλας? :worry:
οι αγανακτισμενοι το ανεβασαν? :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
οχι,,το ΠΑΜΕ
το κΚΕ δεν αρεσκεται στους αγανακτισμενους βασικα,γιατι ειναι προβατα χωρις μαντρι,,και βοσκο να τα κουρευει..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
οχι,,το ΠΑΜΕ
το κΚΕ δεν αρεσκεται στους αγανακτισμενους βασικα,γιατι ειναι προβατα χωρις μαντρι,,και βοσκο να τα κουρευει..

Δλδ θεωρείς τους αγανακτισμένους, πρόβατα:mad:;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ceres Victoria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,934 μηνύματα.
Ρε παιδια ημαρτον! Ας ειναι απο το ΠΑΜΕ, ας ειναι απο την χρυση αυγη, ας ειναι απο οποιοδηποτε κομμα αρκει ο στοχος τους να συμβαδιζει με αυτον των αγανακτισμενων. Χρειαζομαστε ενοτητα, κατι το οποιο λειπει αυτη την στιγμη απο τον ελληνικο λαο δυστυχως. Πριν ειδα καποιον εδω μεσα που ελεγε οτι ο ταδε καθηγητης οικονομικων ειναι κνιτης. SO EFFING WHAT? Αν δηλαδη καποιος οικονομολογος εχει αριστερες ή δεξιες πεποιθησεις σημαινει οτι ειναι αχρηστος επιστημονας; Αναρωτιεμαι ποτε επιτελους θα απαλλαχτειτε απο τον φανατισμο που σας διακατεχει. Σαν οπαδοι του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ κανετε που μολις εχασε ο ενας απο τους δυο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Ρε παιδια ημαρτον! Ας ειναι απο το ΠΑΜΕ, ας ειναι απο την χρυση αυγη, ας ειναι απο οποιοδηποτε κομμα αρκει ο στοχος τους να συμβαδιζει με αυτον των αγανακτισμενων. Χρειαζομαστε ενοτητα, κατι το οποιο λειπει αυτη την στιγμη απο τον ελληνικο λαο δυστυχως. Πριν ειδα καποιον εδω μεσα που ελεγε οτι ο ταδε καθηγητης οικονομικων ειναι κνιτης. SO EFFING WHAT? Αν δηλαδη καποιος οικονομολογος εχει αριστερες ή δεξιες πεποιθησεις σημαινει οτι ειναι αχρηστος επιστημονας; Αναρωτιεμαι ποτε επιτελους θα απαλλαχτειτε απο τον φανατισμο που σας διακατεχει. Σαν οπαδοι του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ κανετε που μολις εχασε ο ενας απο τους δυο.

Διαφωνώ κάθετα. Το ΠΑΜΕ φιλοδοξεί στην διάλυση της χώρας μια ώρα αρχύτερα (σύνδρομο του φθόνου της επιτυχίας, losers, ανθέλληνες, κακοί μοχθηροί άνθρωποι με χιλιάδες απωθημένα, άχρηστοι), η δε Χρυσή Αυγή ξέρουμε τι επιδιώκει πάντα. Πρόκληση συνολικού χάους, ώστε να ναζιστικοποιηθεί η Ελλάδα και να φωνάζουν όλοι επιτέλους τάξη ! "ο στρατός θα μας σώσει", ζήτω η ακροδεξιά ! Κάπως έτσι ανέβηκε και ο Χίτλερ στην εξουσία. Σοβαρά μιλάτε ; 'Εχετε αντιληφθεί τους κινδύνους από την πρόκληση χάους ; Πρώην Κνίτης δεν είναι κάτι απλό αγαπητή. Είναι ένα και το αυτό με έναν μάρτυρα του Ιαχωβά, δηλαδή διακατέχεται από το σύνδρομου του φθόνου για την περιουσία και τον πλούτο, τόσο της πατρίδας του όσο και των συνανθρώπων του, γιατί ο απώτερος στόχος του είναι η διάλυση των πάντων και η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του προλεταριάτου. Δηλαδή πιστεύει βαθειά μέσα του ότι οι πολλοί άχρηστοι, άσχετοι και αμόρφωτοι ακόμα, έχουν ικανότητα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να κυβερνούν τους λίγους πεπαιδευμένους και τεκμηριωμένα ικανούς (πχ επιχειρηματίες που έφτυσαν αίμα να κάνουν την περιουσία τους, εξειδικευμένους επιστήμονες που έλοιωσαν τα παντελόνια τους στο διάβασμα, οικονομολόγους που έχουν μια τεράστια πείρα από διοίκηση επιχειρήσεων και εργάστηκαν ως επιτυχημένοι σύμβουλοι κ.α). Επίσης τρέφουν βαθύ μίσος για τον δυτικό πολιτισμό και την ευρωπαική κουλτούρα, κατ'επέκταση για την Ελλάδα που είναι το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και αυτής της κουλτούρας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ciela

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ciela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,758 μηνύματα.
ποσο βλακες μπορει να ειναι οι οδηγοι λεωφορειων που απεργουν 48ωρη. δλδ αν θελει καποιος να κατεβει για το μεσοπροθεσμο θα πληρωσει ταξι? η θα το παρει ποδαρατο? ελεος.
θα μπορουσαν εστω να λειτουργουν στην αρχη της βαριδας το πρωι πρωι και στο τελος της βαρδιας για να βοηθησουν τον κοσμο οσο μπορουν.
δε ζουμε ολοι κοντα σε σταθμους μετρο. με λεωφορεια ενωνεται ολη η αττικη. το μετρο ειναι απλα μια πολυτελεια που σε παει πιο γρηγορα στο κεντρο.
εγω που ηθελα να κατεβω, τωρα δεν εχω ιδεα πως θα το κανω αυτο. τι να πω, τους στελνω τα θερμα μου συγχαρητηρια για τις αγωνιστικες τους θεσεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Δλδ θεωρείς τους αγανακτισμένους, πρόβατα:mad:;
όχι..
το ΚΚΕ τους θεωρει..και σκαει απο το κακο του που δεν τους ελεγχει..

η παπαρηγα ,η Κανελλη κλπ τα εχουν καθαρα,,οτι δεν γουσταρουν τις ακηδεμόνευτες διαμαρτυριες..
Μόνο κατω απο τη σημαια του ΚΚΕ πρεπει να εξεγερθει ο λαος..

γιαυτο τους συχαθηκα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Σαλιοβολισμός χωρίς έλεος!


Αναρτήθηκε από τον/την sofistis στο Δευτέρα, 27, Ιουνίου, 2011
-Θα μας πάρουν με τις πέτρες! Είχε πει στη Βουλή ο ανεκδιήγητος Γιωργάκης τρέμοντας τον ..λιθοβολισμό. Τελικά, παρότι συνεχίζουν ακάθεκτοι τη βρώμικη δουλειά αναλαμβάνοντας για λογαριασμό των διεθνών τοκογλύφων να βιάζουν κατ εξακολούθησιν την κοινωνία, εντούτοις δεν τους πήραν με τις πέτρες, αυτός ο λαός παραείναι δυτικός και πολιτισμένος, μεγαλόκαρδος και ανεκτικός και αποδεικνύει ότι δεν γουστάρει τη βία..
Όμως, έχει αρχίσει να μην γουστάρει και την παθητικότητα και έτσι, αντί για την βία του λιθοβολισμού, προτιμά την αποδοκιμασία του ..σαλιοβολισμού! Ήδη, πολλά κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές έχουν εισπράξει ένα δείγμα από το «φτύσιμο» και το σάλιο των αγανακτισμένων και πλέον ξέρουν πολύ καλά ότι όποιοι ψηφίσουν αυτό το νέο ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα κατά της κοινωνίας, που κατ ευφημισμό λέγεται «μεσοπρόθεσμο», δεν θάχουν πια τόπο να σταθούν και τόπο να αναπνεύσουν από τις τεράστιες ροχάλες που θα καταπνίξουν το άθλιο πρόσωπο τους..
Γονάτισε πια η κοινωνία σαν το βουνό που πληγώθηκε.. Και οι αδίστακτοι εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων, Γιωργάκηδες και Βαγγέληδες εκβιάζοντας και σωτηρολογώντας ξεδιάντροπα σκύβουν και πάλι πάνω της, όχι για να την σώσουν, πώς γίνεται να σώζεται κάποιος όταν του κόβεις χέρια και πόδια, όχι για να σώσουν την πατρίδα, ποιά πατρίδα σώζεται χωρίς το λαό της, αλλά για να ρουφήξουν και την τελευταία σταγόνα από το αίμα της και να την παραδώσουν στους δανειστές-τοκογλύφους..
Δεν υπάρχει πια ούτε ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος που δεν γνωρίζει ότι αυτή η υπέρτατη θυσία της κοινωνίας δεν πάει στην σωτηρία της χώρας, ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, ούτε στα άδεια ταμεία, αλλά κατ ευθείαν στις τσέπες των δανειστών-τοκογλύφων.. Δεν υπάρχει πια ούτε ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος που δεν γνωρίζει ότι καμία Τρόικα δεν απαγόρεψε να πληρωθούν οι «αγορές» από τους μονίμως κλέφτες και φοροφυγάδες και επέβαλε να πληρωθούν ειδικά από τους μονίμως συνεπείς και λεηλατημένους μισθωτούς και συνταξιούχους.. Καμιά αντιπολίτευση δεν εμπόδισε τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και αρνήθηκε τη συναίνεση στην πάταξη της.. Μέχρι και το ΔΝΤ μιλά για τους άδικους φόρους.. Μέχρι και αυτοί οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι του ΜΕΓΚΑ έχουν αρχίσει να ομολογούν κάποιες αλήθειες, ακόμα και ο πλέον θρασύς, ο κορυφαίος βλάξ όλων των εποχών και πολιτισμών ο Καψής..
Αλλά τελικά τι σημαίνει βία;.. Μήπως δεν είναι ακόμα πιο σκληρή και από αυτόν τον λιθοβολισμό η βία που επιβάλει τη φτώχεια, τη δυστυχία, την εξαθλίωση, την ταπείνωση, τη συστηματική εξολόθρευση ολόκληρης της μεσαίας τάξης των μισθωτών και συνταξιούχων, τη μετατροπή των ανθρώπων σε αριθμούς και της κοινωνίας σε μια απέραντη έρημο όπου αποξηραίνεται συνειδητά και συστηματικά κάθε ελπίδα δροσιάς, χαράς, προσδοκίας και ανθρώπινης διαβίωσης; Αν αυτό δεν είναι βία που ξεπερνά κάθε βαρβαρότητα τότε τι σημαίνει βία; Μόνο χειροδικία και λιθοβολισμός;
Σαλιοβολίστε τους λοιπόν χωρίς έλεος!!! Και αυτούς που ψηφίζουν και αυτούς που στηρίζουν. Άλλο η αποδοκιμασία και άλλο η βία! Η αποδοκιμασία δεν είναι άσκηση βίας είναι μια διαμαρτυρία που έχει και αυτή τις διαβαθμίσεις της. Ξεκινά από την πιο ήπια μορφή, το γιουχάισμα, φτάνει στην πιο οργισμένη, στο γιαούρτωμα, περνά σε πιο δύσοσμες μορφές με σάπιες ντομάτες και αυγά και κορυφώνεται με την πιο ατιμωτική αποδοκιμασία μη βίας, το φτύσιμο. Ο σαλιοβολισμός δεν είναι βία. Δεν προκαλεί βλάβη στην σωματική ακεραιότητα, απλώς την εξυπηρετεί ώστε να γίνεται πιο γλιστερή για να έρπει στους διαδρόμους της εξουσίας. Ο Σαλιοβολισμός είναι οι ροχάλες μιας κοινωνίας που την βίασαν και την πίεσαν πολύ και τώρα εκτοξεύει τα υγρά της..
Ο Σαλιοβολισμός, σε αντίθεση με τον λιθοβολισμό είναι η ειδοποιός διαφορά Δύσης και Ανατολής, είναι έκφραση πολιτισμού, αξιοπρέπειας και στοιχειώδους αντίδρασης ενός κοινωνικού οργανισμού που κατακρεουργείται.. Άλλωστε, είναι ο μόνος τρόπος για να φοβηθούν οι μακελάρηδες και να κάνουν λίγο πίσω… δεν υπάρχει άλλος.. Και όσοι σαλιοβολούνται αντί να μιξοκλαίνε στα τηλεοπτικά παράθυρα καλύτερα να λένε και ευχαριστώ που δεν τους λιθοβόλησαν όπως είπε ο αρχηγός τους..
Την Τετάρτη όλη η Ελλάδα θα βρίσκεται στην πλατεία έτοιμη να εκτοξεύσει από το στήθος της σε μορφή ροχάλας την αποδοκιμασία της και τη συσσωρευμένη αηδία ολόκληρων δεκαετιών.. Και ας μη ανησυχεί ο Πάγκαλος. Δεν θα χρειαστούν τα τάνκς, όπως είπε, για να προστατέψουν τις τράπεζες. Αυτό που θα χρειαστούν όλοι αυτοί οι άθλιοι είναι κουκούλες. Απλές μαύρες κουκούλες για να κρύβονται, καθώς καταδίδουν το λαό τους στις ξένες «αγορές» και ταυτοχρόνως να προστατεύονται απ τις ροχάλες της πιο βαθειάς και έντονης αποστροφής του..

Πυρ κατα βούληση..:)
Φτουυυυυυυυ σααςςςςςςςς:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Baby Lee

Νεοφερμένος

Η Baby Lee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Σκεφτομαι σοβαρα να πω στην Εφορια
οτι δεν εχω να τους πληρωσω,
πως χρειαζομαι τη βοηθεια των δανειστων μου
και τη συναινεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να το πραξω. :P

Κλεμμενο απο συντακτη του Βηματος

Το φτυσιμο ειναι για τα προσωπα ή για τους θεσμους?
Θα αρκουσε ξερωγω μια διαταξη που ν' απαγορευει τη διατηρηση βουλευτικης, πρωθυπουργικης ή γουτεβα καρεκλας για περισσοτερο απο 8ετια?
Μα τα τριβολια της κολασεως, μας κοψανε τη γλωσσα και το λοβο και αρκουμαστε στο να μουγκριζουμε με γιαουρτια και ντοματες?:confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
θιχτήκατε mister?? λυπάμαι..

Αν είσαι τόσο λυπησιάρης, στρέψε τη λύπη σου για τα παθήματα του ελληνικού λαού, καρντάσι:whistle:...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Το φτυσιμο ειναι για τα προσωπα ή για τους θεσμους?
Θα αρκουσε ξερωγω μια διαταξη που ν' απαγορευει τη διατηρηση βουλευτικης, πρωθυπουργικης ή γουτεβα καρεκλας για περισσοτερο απο 8ετια?
Μα τα τριβολια της κολασεως, μας κοψανε τη γλωσσα και το λοβο και αρκουμαστε στο να μουγκριζουμε με γιαουρτια και ντοματες?:confused:
Όχι απαραίτητα γιατί απλώς θα πρέπει να τα μαζέψουν όλα σε ΜΟΝΟ 8 χρόνια!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Αν είσαι τόσο λυπησιάρης, στρέψε τη λύπη σου για τα παθήματα του ελληνικού λαού, καρντάσι:whistle:...
όταν χρεωκοπήσουμε γιατί δέν πάρθηκαν τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν τόσο καιρό, τότε ο λαός θα είναι πραγματικα για λύπηση.

η ελευθερία εκτός δντ και εε, απαιτεί θυσίες και πείνα. είσαι πρόθημος να πεινάσεις για χάρη της ελευθερίας?
αν ναι,εγω μαζί σου!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
όταν χρεωκοπήσουμε ...

η ελευθερία εκτός δντ και εε, απαιτεί θυσίες και πείνα. είσαι πρόθημος να πεινάσεις για χάρη της ελευθερίας?
αν ναι,εγω μαζί σου!

:redface::redface::redface:: Ακριβώς, για χάρη της ελευθερίας και της δικής σου, τυχαίνει να πεινώ, εδώ κι αρκετό καιρό, ως άπελπις εγγεγραμμένος στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ...Πάντως, ακόμη κι έτσι, προτιμώ να είμαι πολίτης της Ε.Ε., αλλά αδέσμευτης σε σχέση με το ΔΝΤ και τη διεθή τραπεζική μαφία!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top