Σταμάτα πια αυτή την εμετική επίθεση ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους.
Συγνώμη, πραγματικά συγνώμη. Αλλά είναι αυτό που έλεγα. Όλοι τα έχουν με όλους, αυτό δείχνει κάτι βαθύτερο. Δεν είναι ότι κάποιοι συγκεκριμένη "τάξη" έφαγε χρήματα, ούτε επίσης ότι όλοι τα φάγαμε. Αν τα τρώγαμε όλοι θα ήμασταν χορτάτοι και θα κάναμε ντουπεκί και απλά θα σταμάταγε να τρώμε τόσο πολλά. Ούτε πιστεύω ότι ολόκληρη η ΕΕ δεν μπορούσε να στηρίξει ακόμη και 3 χώρες να μην έχουν την "τέλεια" οικονομία, εξάλλου λίγο πολύ ήταν γνωστή η κατάσταση της Ελλάδος. Προφανές είναι ότι η ΕΕ ήταν στην ατζέντα της να "ξεσκεπάσει" της "βλαβερές" οικονομίες, π.χ. όσο γνωστό ήταν και στις κυβερνήσεις μας ότι η ισορροπία της Ελλάδος ήταν απλά μια φυτοζωία, ένα βόλεμα, αλλά τόσο ήταν γνωστό και στα στελέχη της ΕΕ.
Το όλο πρόβλημα ήταν εμείς δεν ήμασταν κύριοι και κάποιους τους βόλεψε να μας ξεσκεπάσουν τώρα. Ναι είναι πουστιά αυτό, αλλά έτσι είναι τα πολιτικά παιχνίδια. Δεν ήμασταν "κύριοι", ούτε είχαμε κάποια εξουσία στα χέρια μας. Όπως είπα η ΕΕ θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα πολύ αθόρυβα. Το πιο απλό θα ήταν να κοπεί πανευρωπαϊκά επιπλέον χρήμα, ο λόγος που δεν γίνεται αυτό είναι λόγο μιας συνθήκης από την εποχή της σύστασης της ΕΕ. Από τότε έχουν προστεθεί πόσα μέλη στην ένωση, αλήθεια αν γίνονταν στην ευρωβουλή ψηφοφορία για αλλαγή αυτή της συνθήκης, εκτός από την Γερμανία, πόσοι θα διαφωνούσαν; Δεν μπορώ να ξέρω, γιατί η Γερμανία που βρίσκει τέτοια εξουσία στην ΕΕ και δεν λέει να ξεβολευτεί. Προφανώς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια παιχνίδια. Άρα τι μένει; Να γίνουμε κύριοι ή τουλάχιστον να μην τους ενοχλούμε.
Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα να ξεβολευτούμε και γίνουμε κύριοι, άδικο αυτό αλλά παράλληλα και κάτι επιθυμητό. Η όλη υπόθεση μου θυμίζει πολύ την περίοδο της εξεταστικής για το μέσο φοιτητή. Όλη την χρονιά δεν ήταν εντάξει αλλά την είχε βολέψει και ήταν σε μια ικανοποιητική ψυχολογική ισορροπία. Αλλά στην ώρα της κρίσης αφού τα πράγματα αντικειμενικά δεν πάνε καλά, σε κάποιους φοιτητές λοιπόν φταίνε οι σημειώσεις, σε άλλους οι καθηγητές, σε άλλους το πρόγραμμα, σε άλλους η γραμματεία, σε άλλους τα βιβλία.
Έτσι και εδώ. Είμαι σίγουρος parafernalia ότι μπορούμε να συζητάμε μέχρι τα ξημερώματα για κακώς κείμενα που έχεις να μου δείξεις για τους πολιτικούς. Αλλά μπορούμε να συζητάμε μέχρι τα ξημερώματα και να σου δείχνω τα κακώς κείμενα των δημοσιών υπάλληλων. (Προς θεού σαφώς και τα έχω και με τους πολιτικούς, απλά για να απλοποιήσω την συζήτηση απλά μας τοποθετώ σε "αντίθετα στρατόπεδα") Εσένα μπορεί οι πολιτικοί να σε εξοργίζουν, εμένα όμως μπορεί να με εξοργίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και είμαι σίγουρος ότι αν με κάποιον τρόπο μαζευτούμε ΟΛΟΙ οι Έλληνες σε χώρο έτσι ώστε να βγάλουμε τα απωθημένα μας θα καταλήξουμε και όλοι να εκτονωθούμε και όλοι να αποτελέσουμε εκτόνωση για κάποιους. Το χειρότερο όμως είναι ότι όλοι θα πούμε και κάποιες αλήθειες.
Ναι είναι πολύ άδικο αυτό που συμβαίνει τώρα. Μας ζητάνε να αλλάξουμε έτσι στο άσχετο και μέσα σε μια μέρα. Όμως δεν έχουμε κανένα καθωσπρέπη επιχείρημα, τι μπορούμε να τους πούμε; Μας αρέσει και αγαπάμε το μπουρδέλο μας, αφήστε μας ήσυχους!; Δυστυχώς δεν λέγονται αυτά...
Ενδεικτικά το 2009 οι μισθοί ήταν 26 δις και τα χρεολύσια που πληρώσαμε 82!
Ναι έχεις δίκιο σε αυτό το σημείο. Όμως όπως είπα δεν έχουν σημασία τα αίτια, είναι τόσα πολλά. Ναι ισχύει αυτό που λες, πληρώνουμε περισσότερα σε τόκους, παρά σε μισθούς. Όμως τα δάνεια των τόκων αυτών, δεν χρησιμοποιήθηκαν για μισθούς;
ΥΓιατί ρε παιδιά δεν πάνε Σύνταγμα;
Οι αγανακτισμένοι δεν υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητοι; Ο "Μίκης" από πότε είναι ανεξάρτητος; Μπορεί να είναι από τους "μη-ανεξάρτητους" που είναι περισσότερο κοντά στο λαό, αλλά δεν είναι ανεξάρτητος. Ένας ανεξάρτητος δεν μπορεί να είναι αγανακτισμένος. Ο ανεξάρτητος είναι με ψηλά το κεφάλι, έστω επειδή ζει στην τρέλα του. Ο αγανακτισμένος εξορισμού δεν είναι με ψηλά το κεφάλι.
Όπως είπα πραγματικά μου αρέσουν οι αγανακτισμένοι, συμμετείχα έξαλλου, έστω και για μια φορά. Θα ήθελα να συνεχιστεί αυτό. Άλλα προσωπικά φοβάμαι να δηλώνω αγανακτισμένος, στην ουσία είμαι πιο επιρρεπής σε νέο "ηγέτη", σιγά μην δε βρεθεί κάποιος που θα θελήσει να καθοδηγήσει τόσο μεγάλο πλήθος.