Αγανακτισμένοι στις πλατείες της Ελλάδας

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
αυτο πρωτη φορα το ακουω..
και αμφιβαλλω εντονα..:hmm:

Αν αμφιβάλλεις για κάτι το ερευνάς. Και όταν σου λέει κάποιος ένα αντεπιχείρημα δεν λες:

...αμφιβάλλω έντονα... απλώς και μόνο γιατί το είδωλο δεν ήταν τόσο σούπερ όπως νόμιζες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Η εσχάτη προδοσία σκιαγραφείται όλο και πιο έντονα, όλο και με μεγαλύτερη ευκρίνεια. Θα δουν πολλές αποκαλύψεις ακόμη τα μάτια μας, μέχρι να αποφασίσουμε να ανατρέψουμε την κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Μην ξεχνάμε ότι ο καπιταλισμός έχει αντέξει πολλούς αιώνες και τέτοιου είδους διαμαρτυρίες τις έχει αφομοιώσει στο άψε σβήσε...
Όχι ακριβώς.
https://video.google.com/videoplay?docid=439586221319126077#
https://video.google.com/videoplay?docid=439586221319126077#docid=1196961079151878998
Είναι αρκετά μεγάλη έρευνα αλλά αξίζει κάθε δευτερόλεπτο.
Πολλοί θα αναγνωρίσετε και αρκετά στοιχεία του ελληνικού προβλήματος.



Ας δούμε και ένα ενδιαφέρον άρθρο από το Indymedia:
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1300604
Η εθνική σημαία, το σύμβολο του ελληνικού κράτους, τείνει να αποτελέσει παραδοσιακά το εφαλτήριο για την εκδήλωση πατριωτικών και εθνικιστικών παραληρημάτων την περίοδο των εθνικών γιορτών.

Έντεχνα, οι διάφοροι εθνικόφρονες αποσιωπούν την ιστορική αλήθεια. “Λησμονούν” το ότι η γαλανόλευκη καθιερώθηκε πολύ μετά το 21.
Ο Φωτάκος στα απομνημονεύματά του αναφέρει ότι: “στην αρχή της επανάστασης… οι σημαίες των περισσοτέρων ήταν τσεμπέρες των γυναικών τους”.
Μια από τις πρώτες σημαίες της επανάστασης ήταν αυτή της Φιλικής Εταιρίας, η οποία στην πρώτη εθνοσυνέλευση αγνοήθηκε από κοτζαμπάσηδες,
Φαναριώτες, αρχιερείς και πλοιοκτήτες καθώς το νόημα της ήταν περισσότερο κοινωνικό από ότι μπορούσαν να ανεχτούν.

Η γαλανόλευκη καθιερώθηκε το 1832 από τον βαυαρικό στρατό του Όθωνα ως σύμβολο του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Από την χρονική στιγμή αυτή και μετά η παρουσία της διαγράφηκε λαμπρότατη.
Μπροστάρης στην “απελευθέρωση” της Θεσσαλονίκης, μια πόλη που οι έλληνες ήταν η τρίτη πληθυσμιακά κοινότητα, μπροστάρης στην εθνοκάθαρση που άφησε μόνο τους έλληνες αφεντάδες της νύφης του Θερμαϊκού.
Βρέθηκε στην προέλαση των ελληνικών στρατευμάτων στην Μικρά Ασία, στο πλιάτσικο και τους βιασμούς που διαπράχτηκαν από τους “ελευθερωτές” έλληνες φαντάρους.
Στο εσωτερικό αντιμετώπισε με επιτυχία κάθε καταπιεσμένο και εξεγερμένο. Κυμάτιζε στα ελληνοκυπριακά άρματα που την δεκαετία του 60 πολιορκούσαν τους τουρκοκύπριους κάνοντας τους πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα και εγκλωβίζοντας τους σε θύλακες.

Μεσουρανούσε σε όλη την ελληνική επικράτεια την περίοδο της χούντας.
Αναρτήθηκε μαζί με την σερβική στην Σρεμπρένιτσα πάνω από τα πτώματα χιλιάδων σφαγιασθέντων βόσνιων από τους έλληνες εθελοντές που πολεμούσαν μαζί με τους σέρβους αδελφούς τον μουσουλμανικό κίνδυνο στα Βαλκάνια.

Ανεμίζει περήφανα στον στόλο του Δ. Μελισσανίδη, εφοδιαστή του αμερικάνικου στόλου στην Μεσόγειο, κυματίζει στον όμιλο Βαρδινογιάννη, επίσημο προμηθευτή του αμερικανικού δημοσίου.
Στήθηκε σε κάθε οικονομική αποικία του ελληνικού κεφαλαίου σε όλη την βαλκανική χερσόνησο, συμμετέχοντας στην αφαίμαξη χιλιάδων εργαζομένων, στην Αλβανία, στην δημοκρατία της Μακεδονίας, στη Βουλγαρία, στην Ρουμανία, σε Σερβία και Μαυροβούνιο.

Η χάρη της έφτασε μαζί με την ελληνική επεμβατική δύναμη μέχρι το Αφγανιστάν.

Τι όμορφη τελικά που είναι ή σημαία… ειδικά όταν συνοδεύεται από αίμα, επιχειρήσεις σκούπα, τραμπούκους χρυσαυγίτες, γενναίους καραβανάδες. Σύμβολο εθνικής ενότητας…
Στις Η.Π.Α. κατορθώνει να ενοποιεί 250 εκατομμύρια άτομα με εντελώς διαφορετικές καταβολές. Στην ελληνική επικράτεια οι διάφοροι πολιτισμοί των μακεδόνων, των Πομάκων, των τούρκων, των καραγκούνηδων, των βλάχων, των γύφτων, των τσάμηδων, των αρβανιτών, των τσακώνων οφείλουν είτε να φύγουν είτε να αφομοιωθούν από τον ελληνικό (τελικά όμως για ποιον ελληνικό πολιτισμό μιλάμε;) υπό την σκέπη του ιερού συμβόλου.

Αγνοείται όμως ή μάλλον εσκεμμένα παραλείπεται ότι πολλοί από τους εθνικούς ήρωες δεν ήταν ούτε έλληνες, ούτε χριστιανοί.

Ο Ανδρούτσος και ο Κολοκοτρώνης ήταν αρβανίτες, ο καπετάν Κόττας του μακεδονικού αγώνα δεν μίλαγε καν ελληνικά.
Αλήθεια πως αισθάνονται οι ελληναράδες για την απελευθέρωση της Ελλάδας χάρη και στη σημαντική συμβολή των σκληροτράχηλων αρβανιτών όπως και των άλλων βαλκανίων; Μάλλον άβολα.

Στην εθνική ενότητα που επικαλούνται για να εργάζεται και να επεκτείνεται το κεφάλαιο στις πλάτες των κολασμένων αντιπαραθέτουμε την συλλογική δράση της εργατικής τάξης σπάζοντας τα σύνορα που θέτουν και δημιουργώντας τα δικά μας.

Αυτά μεταξύ των εργατών και των αφεντικών.
Κυριακή, 5 Ιουνίου.


Tο παραπάνω δεν είναι καθόλου άσχετο με το θέμα.
Πιστεύω ότι αρκετοί θα το κατανοήσουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Heptamer

Δραστήριο μέλος

Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 690 μηνύματα.
πυρ απαγορευεται,,
η Βουλη ειναι δημοσιος χωρος και κανεις δεν μπορει να εμποδισει πολιτη να μπει μεσα..

Για πηγαινε εσυ πολιτη αυθορμητα,αβιαστα,αβασανιστα να μπεις στη Βουλη...;)

Αν δε σου ανοιξουν "νομιμο πυρ" με τιποτις καπνογονα,το πολυ πολυ να φτασεις στο πρωτο πλατυσκαλο.:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ceres Victoria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,934 μηνύματα.
Έδιναν 250 δισ. € στην κυβέρνηση κι αυτή μας έβαλε στο Μνημόνιο;
Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.
Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.
Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.
Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.
Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.
Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.
Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.
Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Γι' αυτο το λογο, ο Γιωργακης δανειζετε οσα μπορει περισσοτερα, οδηγει την χωρα στην χρεοκοπια, ωστε αν καποτε δεν μπορεσουν οι συμπατριωτες του (aka αμερικανοι) να εκμεταλλευτουν τα κοιτασματα της χωρας μας, να μη μπορεσουμε να το κανουμε ουτε και εμεις (με την εννοια οτι εμεις θα τα εκμεταλλευτουμε, αλλα τα εσοδα θα πηγαινουν στην αποπληρωμη των επιτοκιων).

Τα πραγματα ειναι πολυ απλα: οταν δεν μπορεις να κατακτησεις μια χωρα με πολεμο (για να εχεις πληρη ελεγχο των φυσικων πηγων της, βλ. Ιρακ), την διαλυεις οικονομικα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

vassonoff

Δραστήριο μέλος

Η vassonoff αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 426 μηνύματα.
Ρε παιδια,επιτελους μετα απο τοοοοσο καιρο,ξυπνησαμε(μας ξυπνησαν βασικα) και καταφεραμε να οργανωσουμε και μεις κατι,ετσι για να τους δειξουμε πως δεν ειναι ΟΛΑ στο χερι τους...με καθαρα ειρηνικες και χωρις κομματικες επιρροες,καθε λογης ανθρωποι αγανακτουν στον Συνταγμα...Αλλα και παλι,για αλλη μια φορα,υπαρχουν ατομα που θα κατσουν απεξω και θα κατακρινουν...Ομως εαν δεν κινδυνευει το τομαρι μας,πως μπορουμε να τους νιωσουμε???Η απραξια θα μας οδηγησει καπου??Ελεος τοσα χρονια που ειμαστε σαν σκλαβοι για να τρωνε αυτοι με χρυσα κουταλια...Δημοκρατια ειναι αυτο??Η Ελλαδα ηταν ΠΑΝΤΑ η μητερας της δημοκρατιας και τωρα αυτα τα ζωα την εχουν κανει σαν τα μουτρα τους...Νομιζω οτι ειναι ωρα να ξυπνησουμε και να βαλουμε ενα τελος...Ας αφησουμε το μπλα μπλα και τις ψευτοθεωριες για το τι κρυβεται πισω απο αυτο...Ειναι μια κινηση οργης...Τιποτα παραπανω,τιποτα παρακατω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,922 μηνύματα.
Χθες στο βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος διεξήχθη μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις ανάμεσα στους Αγανακτισμένους και 4 εκπροσώπους του Πολιτικο-Οικονομικού κόσμου. Παρακολουθούσα την συζήτηση σε live stream ( https://www.ustream.tv/channel/syntagma ) και πρόλαβα κυρίως τις τοποθετήσεις του Δημήτρη Καζάκη και Γιάννη Βαρουφάκη και αρκετές από τις ερωτήσεις του κοινού.

Την παράσταση μάλλον την έκλεψε ο κ. Βαρουφάκης (χαρακτηρίστηκε ως "η φωνή της λογικής" από αρκετούς) με την πρότασή του για άρνηση είσπραξης νέου δανείου ως μοχλός πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια συνολική λύση του προβλήματος. Έγινε αναφορά στην πρόσφατη επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Έψαξα λιγάκι παραπάνω για τον αντίκτυπο της επιστολής αυτής. Έχει κριτικαριστεί αρνητικά από τον Mr. TED της Οικονομίας κ. Αρίστο Δοξιάδη, με αυτή την απάντηση.

Στο τρίλεπτο κλείσιμο που δόθηκε στους ομιλητές ο Καζάκης προέβλεψε ένα εφιαλτικό μέλλον (κλασσική κινδυνολογία ΚΚΕ ή ένστικτο θανάτου; ) Μου έκανε εντύπωση η σιγουριά της φωνής του. Όπως και να το κάνεις δεν ρισκάρεις έτσι εύκολα την αξιοπιστία σου με προβλέψεις. Είπε πάνω κάτω τα εξής:

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στο "τι πρέπει να κάνουμε" ότι η επιστροφή στη δραχμή θα λύσει το πρόβλημα της χώρας. Μπορεί να γίνει μαζί με έναν σεισμό που θα ρουφήξει τη δραχμή και όλους μαζί. Θα σας πω όμως τι θα γίνει τους επόμενους μήνες:

Η έννοια του χαρτονομίσματος θα εξαλειφθεί από την αγορά.

Οι καταθέσεις στις τράπεζες θα έχουν μόνο φαντασιακό, εικονικό χαρακτήρα. Κανείς δεν θα μπορεί να σηκώσει το ποσό που δείχνει το βιβλιάριο γιατί απλά αυτό το ποσό δεν υπάρχει.

Η Ευρώπη θα αντιδράσει με μαλακό ευρώ. Η διζωνικότητα θα είναι η απέλπιδα προσπάθεια της ευρωπαϊκής ελίτ να σωθεί το τραπεζικό σύστημα. Τα δάνεια θα συνεχίσουν να πληρώνονται σε σκληρό ευρώ, οι μισθοί θα "μαλακώσουν" και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας θα ερημώσει ανάμεσα σε νησίδες απίστευτου πλουτισμού. :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ceres Victoria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,934 μηνύματα.
Ρε παιδια,επιτελους μετα απο τοοοοσο καιρο,ξυπνησαμε(μας ξυπνησαν βασικα) και καταφεραμε να οργανωσουμε και μεις κατι,ετσι για να τους δειξουμε πως δεν ειναι ΟΛΑ στο χερι τους...με καθαρα ειρηνικες και χωρις κομματικες επιρροες,καθε λογης ανθρωποι αγανακτουν στον Συνταγμα...Αλλα και παλι,για αλλη μια φορα,υπαρχουν ατομα που θα κατσουν απεξω και θα κατακρινουν...Ομως εαν δεν κινδυνευει το τομαρι μας,πως μπορουμε να τους νιωσουμε???Η απραξια θα μας οδηγησει καπου??Ελεος τοσα χρονια που ειμαστε σαν σκλαβοι για να τρωνε αυτοι με χρυσα κουταλια...Δημοκρατια ειναι αυτο??Η Ελλαδα ηταν ΠΑΝΤΑ η μητερας της δημοκρατιας και τωρα αυτα τα ζωα την εχουν κανει σαν τα μουτρα τους...Νομιζω οτι ειναι ωρα να ξυπνησουμε και να βαλουμε ενα τελος...Ας αφησουμε το μπλα μπλα και τις ψευτοθεωριες για το τι κρυβεται πισω απο αυτο...Ειναι μια κινηση οργης...Τιποτα παραπανω,τιποτα παρακατω...

Κοιτα, η σημερινη κατασταση τους αφορα ΟΛΟΥΣ, ειτε εχουν επηρεαστει οικονομικα ειτε οχι. Εγω προσωπικα δεν εχω επηρεαστει καθολου απο την κριση, αλλα ειμαι με το μερος των διαδηλωτων. Ακομα και τα ατομα που δεν νοιαζονται για τον διπλανο τους που υποφερει, πρεπει να κατεβουν να διαδηλωσουν για τα κυριαρχικα δικαιωματα της χωρας, για το ξεπουλημα της, για την προδοσια της και για την ιδια τους την ελευθερια. Εχουμε να κανουμε με μια κυβερνηση η οποια:

  • πουλησε ομολογα CDS οταν ειχε συνομιλιες (στα κρυφα παντα) με το ΔΝΤ με αποτελεσμα να χασει ενα πολυ μεγαλο χρηματικο ποσο το οποιο θα καλυπτε πολλες απο τις αναγκες τις χωρας (μιλαμε για εσχατη προδοσια εδω)
  • εξαπατησε επανηλειμμενα τον ελληνικο λαο (περα απο το γνωστο "λεφτα υπαρχουν", ειπαν και αλλα οπως το οτι δεν θα παρουν νεα μετρα, κτλ)
  • ξεπουλανε δημοσια περιουσια για να πληρωσουν επιτοκια (σκεφτειτε να αγορασουν τα λιμανια και τα αεροδρομια τουρκοι, σκοπιανοι κτλ; )
  • φερνουν επιτροπους να αλωνιζουν ελευθερα στην χωρα μας (ανευ ορων παραδοση της χωρας σε συγχρονους κατακτητες - εσχατη προδοσια)
  • εκβιασμοι: αν δεν δεχτουμε το μνημονιο θα χρεοκοπησουμε, οπως επισης και καθαροι εκβιασμοι προς τα ΜΜΕ (αν χρεοκοπησει η χωρα θα καταστραφειτε και εσεις)
  • φιμωνουν τα ΜΜΕ (στο εξωτερικο μεχρι χθες δεν ειχε ακουστει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ για τις διαδηλωσεις!)
  • εφερε παρανομα το μνημονιο στην χωρα χωρις να ψηφιστει απο 180+ βουλευτες και επιχειρει να κανει το ιδιο και με το δευτερο μνημονιο (σαν να μην υπαρχει συνταγμα - δικτατορικη συμπεριφορα)
Προσθεστε και αλλα στη λιστα, εχω αφησει πολλα εξω. Στο φυσικο αεριο και στα κοιτασματα πετρελαιου δεν θα αναφερθω γιατι ειπα την γνωμη μου παραπανω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,854 μηνύματα.
Ζούμε την εποχή της αγανακτισμένης αρλούμπας. Άνθρωποι με καρέκλες και πτυχία...κοιτάνε πως να σώσουν την καρέκλα τους και το πτυχίο τους μέσω του όλου παροξυσμού περί αγανάκτισης μιλώντας ποιητικά. Λένε ότι τους κατέβει σε μια πολιτική ωραίων πυροτεχνημάτων που σαγηνεύουν τον όχλο. Επί της ουσίας δεν μας λένε τι θέλουν ακριβώς; Γιατί συνέχεια ευαγγελιζόμαστε και επαναφέρουμε στις πολιτικές μνήμες, την Ελλάδα πριν απο το 1960 και δεν κοιτάμε πως θέλουμε να είναι η Ελλάδα του 2012 και μετά; Ο καιρός περνάει και μεις κάνουμε χαβαλέ στην χώρα του χαβαλέ...

Vassonoff, o Eλληνικός λαός τόσα χρόνια ναρκωτικά έπαιρνε και δεν είχε αίσθηση της κατρακύλας; Μέχρι το 2008 η Ελλάδα ήταν ο παράδεισος της τρέλας και γινόταν...της μίζας με συμμετέχοντες πολλούς (λαό, κόμματα,...). Οι λαοφιλείς διορισμοί από το παράθυρο. Να θυμίσω και άλλα; Στην Ελλάδα γιατί ποτέ δεν αναλαμβάνουμε προσωπικά τις ευθύνες των επιλογών μας; Γιατί πάντα πρέπει να φταίνε οι άλλοι; Δεν αντιλέγω ότι φταίνε και οι πολιτικοί. Αλλά όχι ρε φίλε, μόνο οι πολιτικοί...Η διάλυση της χώρας προέκυψε από μια αμφίπλευρη "συνεργασία" πολιτικών (σχεδιαστής) - λαού (αποδέκτης, ψηφοφόρος).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Αλλά όχι ρε φίλε, μόνο οι πολιτικοί.
σωστα,,αλλα

αλλα τωρα που τα λεφτα εκαναν φτεεεραα,,και οι πολιτικοι δεν μπορουν να μπουκωνουν τους ψηφοφορους..

οι πολιτικοι θα την πληρωσουν,,μαζι με τη φτωχια του λαου..
όπως ο Παγκαλος δεν δεχεται οτι εφαγε τιποτα,,και οτι δεν διορισε κανενα,,ετσι και πολλοι πολιτες δεν δεχονται οτι εφαγαν απο την πολιτικη,,δανεικα ειναι..

θα πεσει ο λαος αλλα θα παρει και πολιτικους μαζι τους..

η πολιτικη ειναι σκληρη,,και θα επρεπε να το ξερουν..
τωρα,θα φανει ποιος ειναι αληθινος πολιτικος και βουλευτης,,τωρα θα καθαρισει η ηρα απο το σταρι..
η Ώρα της Κρισης..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,854 μηνύματα.
Γιατί θα πρέπει να πέσουμε και άλλο, ενώ δεν κοιτάμε πώς θα ανέβουμε; Το πέσιμο είναι εύκολο. Η ανηφόρα είναι δύσκολη. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
ακουω να λενε οτι δεν ειναι όλοι οι πολιτικοι βουλευτες κλεφτες,,
ε τωρα θα το αποδειξουν,,τωρα ειναι η μεγαλη ευκαιρια..
θα εχουν τα κοτσια?

Γιατί θα πρέπει να πέσουμε και άλλο, ενώ δεν κοιτάμε πώς θα ανέβουμε; Το πέσιμο είναι εύκολο. Η ανηφόρα είναι δύσκολη. ;)
πρεπει να πεσεις για να ανεβεις..
πρεπει να χτυπησεις πατο,,και το κεφαλι σου στον τοιχο για να αλλαξεις πορεια προς τα πανω..
φυσικη εξελιξη..

οι Κρισεις μεσα απο τη φωτια δημιουργουνε τους νεους κοσμους με αυτους που αντεξαν,,ή τους τυχερους..

οι υπολοιποι απλα απετυχαν..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
σε περιπτωση που γυρισουμε στη δραχμη τα δανεια θα πληρωνονται σε ευρω? :eek:
και που θα τα βρουμε τα λεφτα να τα δωσουμε? :eek:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,854 μηνύματα.
σε περιπτωση που γυρισουμε στη δραχμη τα δανεια θα πληρωνονται σε ευρω? :eek:
και που θα τα βρουμε τα λεφτα να τα δωσουμε? :eek:

να σου απαντήσουν οι "αγανακτισμένοι" με τους λαοπλάνους-καθοδηγητές...:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deb0rahh

Νεοφερμένος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6 μηνύματα.
να σου απαντήσουν οι "αγανακτισμένοι" με τους λαοπλάνους-καθοδηγητές...:)
:laugh: Χεχεχε!Κάποιοι αντιμνημονιακοί μεσσίες,δηλαδή!:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,922 μηνύματα.
σε περιπτωση που γυρισουμε στη δραχμη τα δανεια θα πληρωνονται σε ευρω? :eek:
και που θα τα βρουμε τα λεφτα να τα δωσουμε? :eek:

να σου απαντήσουν οι "αγανακτισμένοι" με τους λαοπλάνους-καθοδηγητές...:)

Ενώ εσύ μεγάλε ερμητιανιανέ τελεστά έχεις βαλθεί να μας πείσεις ότι οι αγανακτισμένοι είναι εγκληματίες και μάλιστα με χαρωπά φατσάκια μίστερ μπουλ! :)

Να σου απαντήσουμε λοιπόν εμείς οι "καθοδηγητές"...

Η μετατροπή του συνόλου ή ενός μέρους των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες από ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα είναι δεδομένη διότι είναι φύση αδύνατο οι καταναλωτές να αρχίσουν να αμείβονται σε ένα εθνικό νόμισμα, το οποίο θα είναι υποτιμημένο έναντι του ευρώ, και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν δάνεια που έχουν λάβει σε ευρώ.

Αν αφήσουμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και μετά τις εθνικοποιήσουμε - όπως έγινε στην Ισλανδία - τότε όλο το δάνειο θα μετατραπεί σε τοπικό νόμισμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει σίγουρα κόψιμο, αφού αλλιώς οι τράπεζες θα χάσουν τα λεφτά τους. Εδώ παίζει απλά το ύψος του δανείου που μετατραπεί σε τοπικό νόμισμα. Στην Αργεντινή π.χ. μετατράπηκε ποσό δανείου μέχρι 200.000 ευρώ. Αυτή η ποσόστωση είναι αναγκαία για να μην επιδοτηθούν οι "έχοντες" βίλες (με εσωτερική πισίνα :P ) από δάνεια εκατομμυρίων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,854 μηνύματα.
Συγκρίνουμε Ιρλανδία με Ελλάδα...όταν οι Ιρλανδοί με τους Έλληνες έχουν χάσμα νοοτροπίας; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Συγκρίνουμε Ιρλανδία με Ελλάδα...όταν οι Ιρλανδοί με τους Έλληνες έχουν χάσμα νοοτροπίας; :hmm:
Ναι, ένα χάσμα νοοτροπίας που οδήγησε αμφότερους σε παρόμοια θέση... :crazy:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,922 μηνύματα.
Συγκρίνουμε Ιρλανδία με Ελλάδα...όταν οι Ιρλανδοί με τους Έλληνες έχουν χάσμα νοοτροπίας; :hmm:

Ισλανδία έγραψα αγόρι....για τη σύγκριση Ελλάδας, Ιρλανδίας και Ισλανδίας μπορείς να διαβάσεις εδώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,854 μηνύματα.
Ναι οκ. Απλά οι Έλληνες έχουν μια περίεργη νοοτροπία όπου την στιγμή που μπορεί να έχουν πετύχει κάτι πολύ σημαντικό τραβάνε μια κλωτσιά και τα γκρεμίζουν όλα. Είμαστε λαός των ακραίων συναισθημάτων. Ποτέ δεν θα καθήσουμε σε ένα τραπέζι να μιλήσουμε με επιχειρήματα σεβόμενοι την άποψη του άλλου συνομιλητή. Δεν πιστεύω να υπάρχει άλλος λαός σαν τους Έλληνες...Μας λείπει το μυαλό και η επικοινωνία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top