Αγαπημένη πολιτεία των ΗΠΑ.

Ποια πολιτεία των ΗΠΑ θα θέλατε να επισκεφτείτε;
Multiple votes are allowed. Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 9)

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.
Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη οικονομία και στρατιωτική δύναμη του πλανήτη με πληθυσμό 337 εκατομμύρια κατοίκους και με ΑΕΠ που φτάνει τα 22 Τρισεκατομμύρια Δολάρια. Η χώρα αποτελείται από 50 πολιτείες και από την District of Columbia όπου και βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας, η Washington DC. Σε μια τόσο αχανής χώρα είναι λογικό η διάφορες από πολιτεία σε πολιτεία να είναι τεράστιες σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Εσάς ποια είναι η αγαπημένη πολιτεία των ΗΠΑ στην οποία θα θέλατε είτε να μείνετε είτε να πάτε κάποιο ταξίδι στο μέλλον;;

Θα αναλύσω πρώτα το δικό μου top 5.

1) Massachusetts: Η συγκεκριμένη πολιτεία βρίσκεται σταθερά μέσα στο top5 των ποιοτικών δεικτών καθώς προσφέρει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, ένα άριστο ιδιωτικό σύστημα υγείας, η εγκληματικότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή ενώ η Βοστόνη συνδιάζει στοιχεία τόσο από την Αμερική όσο και από την Ευρώπη τα οποία την μετατρέπουν σε μια μοναδική πόλη. Η πολιτεία επίσης βρίσκεται μέσα στο top10 για finance career γεγονός που είναι extra bonus για εμένα. Ο συνολικός πληθυσμός της πολιτείας είναι 7 εκατομμύρια κάτοικοι ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα ανέρχεται στα 90.000$ μεικτά.

2) District of Columbia: Ουσιαστικά είναι η περιοχή όπου βρίσκεται η Washington DC, η πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Την βάζω στην 2η θέση καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες καριέρας πάνω στον κλάδο μου, είναι σχετικά ήσυχη πόλη ενώ θυμίζει έντονα Ευρώπη και λιγότερο Αμερική. Παράλληλα η τοποθεσία της σου επιτρέπει διαφορά road trips σε σημαντικές Αμερικανικές πόλεις όπως είναι η Νέα Υόρκη. Στην Washington βρίσκονται τα headquarters σημαντικών παγκόσμιων οργανισμών όπως είναι ο IMF και η World bank . Ο Πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής ανέρχεται σε 6 εκατομμύρια κατοίκους ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα ανέρχεται στα 92.000$ μεικτά.

3) New York State: Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης παραμένει μέχρι και σήμερα το σημαντικότερο χρηματοοικονομικό κέντρο του πλανήτη λόγω της ομώνυμης πόλης. Κανονικά για κάποιον που ασχολείται με τα οικονομικά όπως εγώ αποτελεί την Νο1 επιλογή αν θέλει να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ καθώς στην Νέα Υόρκη βρίσκονται τα γραφεία των JPMorgan,Citibank, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bloomberg και πολλών άλλων οικονομικών οργανισμών ενώ εκεί εδρεύει το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του πλανήτη. Όμως η συγκεκριμένη πολιτεία έχει αρκετά αρνητικά όπως είναι τα υπερβολικά υψηλά ενοίκια, ο υπερπληθυσμός, κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι ακριβές τιμές στην ενέργεια σε σχέση με άλλες πολιτείες, προβλήματα στις υποδομές αλλά και η αυξημένη εγκληματικότητα σε μερικές περιοχές. Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει σήμερα πληθυσμό 20 εκατομμύρια κατοίκους εκ των οποίων τα 9 εκατομμύρια ζουν στην πόλη της Νέας Υόρκης. Το μέσο ετήσιο εισόδημα ανέρχεται στα 74.000$ μεικτά.

4) Texas: Το Τέξας σήμερα αποτελεί την 2η μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ σε ότι αφορά τον πληθυσμό και το ΑΕΠ πίσω από την California, όμως η προβλέψεις δείχνουν ότι μέχρι το 2035 θα έχει γίνει Νο1 στις ΗΠΑ. Το Texas προσφέρει άπειρες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς καθώς όλες οι Αμερικανικές εταιρείες έχουν γραφεία στο Dallas, Houston, Austin ενώ αποτελεί το σημαντικότερο παραγωγό ενέργειας των ΗΠΑ. Ένα πράγμα που μου αρέσει στην συγκεκριμένη πολιτεία είναι το γεγονός ότι οι σέβονται τις παραδόσεις και είναι υπερήφανοι για τον τόπο τους ενώ παράλληλα είναι από τους πιο φιλικούς Αμερικανούς. Παρολο αυτά έχει σημαντικά μειονεκτήματα σαν πολιτεία μερικών εκ των οποίων είναι η υπερβολική ζέστη, ακραία καιρικά φαινόμενα, χαοτικές αποστάσεις μεταξύ των πόλεων, βρίσκεται στα σύνορα με το Μεξικό με αποτέλεσμα να έχει σοβαρά θέματα όσο αφορά τους μετανάστες ενώ το property tax είναι αρκετά υψηλό. Ο πληθυσμός της πολιτείας ανέρχεται στους 31 εκατομμύρια κατοίκους ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα βρίσκεται στα 67.000$ μεικτά.

Washington State: Η μοναδική west state των ΗΠΑ που μου αρέσει καθώς προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής, άριστο σύστημα υγείας και εκπαίδευσης ενώ οι μισθοί είναι αρκετά υψηλοί. Στην πολιτεία αυτή έχουν την έδρα τους τρεις σημαντικές εταιρείες των ΗΠΑ οι οποίες είναι οι Microsoft, Amazon και Starbucks ενώ ταυτόχρονα η Boeing κατασκευάζει τα αεροσκάφη 787 και 777 στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στο Everett. Παρόλο αυτά τα τελευταία χρόνια το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί λόγω των εταιρειών που ανέφερα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να μένεις στο Seattle ενώ η πολιτεία έχει το 5ο μεγαλύτερο homeless rate στην χώρα. Ο συνολικός πληθυσμός του Washington State ανέρχεται στα 7.9 εκατομμύρια κατοίκους ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα βρίσκεται στα 84.000$ μεικτά.

Ακούω και τις δικές σας απόψεις πάνω στο θέμα.

Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.
δεν έχω πάει ποτέ ΗΠΑ.
βασικά, ούτε έχω ασχοληθεί, δεν είναι απ τις ονειρεμένες μου. Αν ποτέ πήγαινα , θα επέλεγα ασφαλώς τη Χαβάη, το μαγευτικό νησί στο κέντρο του ειρηνικού.
Θα μ΄άρεσαν και τα Rocky mountains και η περιοχή με τις λίμνες και του καταρράχτες με τα σύνορα με τον Καναδά

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.220 μηνύματα.
Arizona μόνο και μόνο για το Grand Canyon

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.
1) North Carolina
2) Virginia
3) New Hampshire
4) Texas
5) Washington State

Σε μια από αυτές θα πήγαινα ως μόνιμος κάτοικος.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
Τέξας για τις βυζαρούδες κωλαρούδες
Μοντάνα για το ΥΠΕΡΟΧΟ βουνισιο τοπίο.

αυτά.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.
1736442124332.png

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.537 μηνύματα.
Έλεος ρε Φωτάρα, δεν έβαλες Mississipi;
Η πρωτεύουσα του υπέροχου Νότου
1737829989541.png

Long live the Confederacy!

American Economist

Επιφανές μέλος

Λοιπόν ας κάνω ένα update, ώστε να γράψω και τις αγαπημένες μου πόλεις.

1) Virginia

2) North Carolina

3) New Hampshire

4) Texas

5) Illinois

Ας γράψω όμως τις αγαπημένες μου πόλεις.

1) Chicago: Με διαφορά η πιο ωραια πόλη των ΗΠΑ, και μέσα στις 5 πιο όμορφες του πλανήτη λόγω της αρχιτεκτονικής της. Παράλληλα η Lake Michigan μαζί με τα ποτάμια δίνουν μοναδική εμπειρία που δεν συναντάς άλλου. Το Chicago είναι το 2ο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο των ΗΠΑ, καθώς μια σειρά από μεγάλες τράπεζες και επιχειρήσεις έχουν την έδρα τους εκεί. Ένα επιπλέον θετικό είναι το αρκετά χαμηλότερο κόστος ζωής σε σχέση με την Νέα Υόρκη, San Francisco, Seattle, Los Angeles και Boston.

2) Boston: Η πιο «Ευρωπαϊκή» πόλη των ΗΠΑ η οποία έχει μεγάλη ιστορία πίσω της. Σίγουρα προσφέρει κάτι μοναδικό που δύσκολα συναντάς στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

3) New York: Εντάξει εδώ δεν θα πω κάτι, είναι το κέντρο του πλανήτη εδώ και 100 χρόνια, η μητρόπολη του καπιταλισμού. Δεν θα υπάρξει ξανά τόσο σημαντική πόλη όσο η Νέα Υόρκη.

4) Seattle: Πολύ ωραιά πόλη με ωραίο κλίμα για τα Ελληνικά δεδομένα, με πολύ πράσινο.

5) San Francisco Bay Area: Τον San Francisco είναι μοναδική πόλη και σίγουρα αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος. Είναι το κέντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας λόγω της Silicon Valley, ενώ η κουλτούρα της είναι επίσης ιδιαίτερη. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια έχει σοβαρά προβλήματα με ναρκωτικά, εγκληματικότητα, ενώ έχει πάνω από 8,500 άστεγους. Είναι η πιο Liberal πόλη των ΗΠΑ, καθώς το 80% ψηφίζει Democrats. Λογικό να την έχουν διαλύσει. Παρόλο αυτά αξίζει για ένα ταξίδι, αν και είναι η πιο ακριβή πόλη των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλο budget για να πας.

Αν έφευγα τώρα για ΗΠΑ (θέλω σίγουρα να ζήσω εκεί κάποια χρόνια) θα επέλεγα το Chicago για τους λόγους που ανέφερα, έχει άπειρες ευκαιρίες πάνω στο finance and banking. Γενικά όμως θεωρώ ότι το east coast των ΗΠΑ αξίζει πιο πολύ, καθώς το west έχει σοβαρά προβλήματα με τα εξωφρενικά υψηλά κόστη ζωής. Στόχος μου είναι να πάω ένα ταξίδι στις ΗΠΑ σύντομα, με το Chicago να αποτελεί την βασική μου επιλογή.

Chicago Illinois

IMG_1046.jpeg

IMG_1045.jpeg

IMG_1044.jpeg

IMG_1020.jpeg

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Όλες.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.
Εγώ στην Αλάσκα θα ψηνόμουν να ζούσα μόνιμα, και συγκεκριμένα στο Άνκορατζ (μακριά από τη χαβούζα) :P

1737833889627.png

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.
Εγώ θα ήθελα να επισκεφτώ το Miami-key west, New Orleans, New York, Seattle και το Boston.
Από το Miami με αμάξι μπορείς να πας στα key west, είναι σύμπλεγμα περιπου 8 νησιων όπου πας οδικώς μέσω γεφυρών και για να φτάσεις στο τελευταίο νησί θέλει 3:30-4 ώρες οδήγησης πάνω στη γέφυρα. Δηλαδή είναι μια ευθεία 250 χλμ, στα ενδιάμεσα είναι τα νησιά όπου συνδέονται με γέφυρες πάνω από τη θάλασσα.

Σκέφτομαι στο μέλλον να νοικιάσουμε με φίλους ένα αυτοκινούμενο να κάνουμε το route 66, να κάνουμε στάσεις στις μικρές πόλεις που αξίζουν.

Τα key west που έλεγα.
1000017239.png

1000017235.jpg
1000017238.jpg

American Economist

Επιφανές μέλος

Είχα φτιάξει πριν λίγο καιρό μια παρουσίαση, για προσωπική χρήση βασικά, η οποία αφορά τις 10 μεγαλύτερες/καλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ βάση κάποιων βασικών στατιστικών. Επειδή οι ΗΠΑ έχουν 50 πολιτείες + District of Columbia, οι πίνακες παρουσιάζουν μόνο τις 10 πρώτες, ενώ στο τέλος έχω το συνολικό άθροισμα/average για τις ΗΠΑ. Τα παραθέτω ώστε να ρίξετε μια ματιά αν θέλετε και έχετε χρόνο.

Στο ranking δεν έχω συμπεριλάβει την District of Columbia (Washington D.C), καθώς τα νούμερα είναι εξωφρενικά υψηλά στους δείκτες των μισθών και του κατά-κεφαλην ΑΕΠ λόγω των πολιτικών και των διαφόρων κυβερνητικών στελεχών που ζουν εκεί. Με αποτέλεσμα τα νούμερα να είναι inflated.

1) Οι 10 μεγαλύτερες πολιτείες βάση του πραγματικού ΑΕΠ το 2023.

IMG_1064.jpeg

2) Οι 10 πολιτείες με το υψηλότερο κατά-κεφαλήν ΑΕΠ για το 2023.

IMG_1066.jpeg

3) Οι πολιτείες με τον μεγαλύτερο ρυθμό αναπτυξης για το 2023.

IMG_1065.jpeg

4) Οι πολιτείες με τον υψηλότερο διαμεσο μισθό (median salary) για το 2023. Τα ποσά είναι σε ετήσια βάση και αφορούν τον καθαρό μισθό, δηλαδή μετά την αφαίρεση των φόρων και των λοιπών κρατήσεων.

IMG_1067.jpeg

5) Οι 10 μεγαλύτερες πολιτείες βάση πληθυσμού για το 2023.

IMG_1068.jpeg

6) Οι 10 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ βάση του πληθυσμού. Στην 2η στήλη βλέπετε τον πληθυσμό του Δήμου (σαν να λέμε Δήμος Αθηναίων), ενώ η 3η στήλη αφορά τον πληθυσμό της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής (σαν να λέμε τον πληθυσμό της Αττικής).

IMG_1069.jpeg

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια