kleftra
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Αυτό που λες ισχύει για το πως εμείς έχουμε ορίσει την μουσική και όχι πως αυτοί....
Τι εννοώ με αυτό;
Θέλω να πω οτι η συντελέστες της μουσικής δεν έχουν ορίσει την μουσική όπως εμείς , δλδ κάτι όμορφο , ποϊοτικό , κατί που να σου δίνει κάτι αλλά την έχουν ορίσει με το χρήμα. Με αποτέλεσμα τα παραπάνω πραγματά που να αναφέρεις να σκοτώνει την μουσική που την έχουμε ορίσει εμείς. Για αυτούς αυτά είναι μουσική για τον απλό λόγο ότι κερδίζουν χρήματα. :/
Συμφωνώ απόλυτα για αυτό και διευκρινίζω στην απάντηση μου δυο πράγματα:1.ότι το παράνομο εμπόριο cd όντως πλήττει οικονομικά τους συντελεστές τους(και δεν εννοώ τους τραγουδιστές αλλά κυρίως τους υπόλοιπους ηχολήπτες κ.τ.λ. που περιμένουν απο αυτό και μόνο να ζήσουν)γιατί το βλέπουν σαν βιοποριστικό μέσο κι όχι σαν ποιοτικό έργο.
2.Τονίζω ότι είναι η προσωπική μου άποψη και πίστεψε με μου φαίνεται γελοίο όταν βλέπω την διαφήμιση του τάδε cd της τάδε ατάλαντης και στα αριστερά το σποτάκι "η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική".Λες και το άφωνο(μη σου πω παράφωνο)κοριτσάκι με το μίνι την προάγει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kaimaktsalan
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ALEX_
Πολύ δραστήριο μέλος

billthevampire
Εκκολαπτόμενο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Ειδικά αν συνυπολογίσουμε το ότι εκείνη την εποχή το internet δεν είχε ταχύτητες (με το 33600 μόντεμ μου ήθελα περίπου 25 λεπτά για ένα τραγούδι!) καταλαβαίνετε τι δουλειές κάνανε!!!
Και ξαφνικά ένα ωραία πρωΐ, έσκασε μύτη η κυρία Βανδή! Παιρνόντας από εκεί, είδε ότι οι πάγκοι είχαν το νέο της cd μια μέρα πριν την επίσιμη κυκλοφορία του, τα πήρε, κάλεσε κανάλια και τελικά οι πάγκοι εξαφανίστηκαν!

ALEX_
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Τελίκα είμαι απο τους λίγους που αγοράζουν που και που;![]()
Κοίτα,κι εγώ αγοράζω αλλά πολυυυυ σπάνια,μόνο αν είναι κανένα συλλεκτικό,όπως π.χ. το live cd του μέγιστου Παπακωνσταντίνου για την συμπλήρωση 30 χρόνων καριέρας!Κατα τ'άλλα,να κάνω πιο πλούσιες τις εταιρίες που μας τα ρουφάνε?Οχι,ευχαριστώ!
Maggie
Περιβόητο μέλος

Μου τη σπάνε φοβερά οι διαφημίσεις που λένε ότι η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική και άλλες τέτοιες...

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Πραγματικά απορώ πως τους υπερασπίζεσαι Exposed!
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Arty2
Εκκολαπτόμενο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Επίσης ακόμη και έτσι αυτή την φιλοσοφία δεν την έχεις μόνο ένας αλλά πολύ ...
O'Zorgnax
Δραστήριο μέλος

Το γεγονός ότι η τεράστια πλειοψηφία των καλλιτεχνών παίρνει ψιχία (σε αντίθεση με τις εταιρείες που τρώνε ακόμα και το τραπεζομάντηλο) είναι πλέον αδιαμφισβήτητο. Για του λόγου του αληθές, ρίξε μια ματιά και στο ιδιαίτερα διαφωτιστικό άρθρο του Steve Albini (έναν από του μεγαλύτερους σύγχρονους παραγωγούς και άτομο με τεράστιες γνώσεις πάνω στη μουσική βιομηχανία)
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Το ότι η εταιρίες παίρνουν το περισσότερο μερίδιο δεν είναι λόγος για να κλέψουμε... Ώραια αυρίο θα κλέψω μια τράπεζα γιατί ο προέδρος της τράπεζας αυτής παίρνει περισσότερα από τι ο υπάλληλος![]()
αν ήταν το ίδιο εύκολο να κλέψουμε μια τράπεζα με το να αγοράσουμε ένα cd από πλανόδιο, τότε προσωπικά πιστεύω, ότι το 90% του πληθυσμού θα το είχε κάνει, θα είχε πολλά χρήματα και θα αγόραζε τα cd κανονικά

στο θέμα μας τώρα.... έχω σταματήσει εδώ και καιρό να αγοράζω cd...
ακούω μόνο ραδιόφωνο και αν θέλω κάποια κομμάτια σε cd, τα μετατρέπω από mp3 και κάνω τις δικές μου επιλογές - συλλογές!
Θα αγοράσω κάποιο cd μόνο αν έχω κάποιο "κόλλημα" με κάποιο κομμάτι και κυρίως για συναισθηματικούς λόγους....
O'Zorgnax
Δραστήριο μέλος

Όντως δεν είναι λόγος να κλέψουμε η ανισοκατανομή των κερδών μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου (αν και θα έπρεπε να μας δημιουργεί διάφορα ηθικά διλήμματα). Το ανέφερα επειδή σε πρηγούμενο post αναρωτήθηκες πως είναι δυνατόν ο καλλιτέχνης να παίρνει μόνο 25 cents από κάθε CD (ή κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι ακριβώς).Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Το ότι η εταιρίες παίρνουν το περισσότερο μερίδιο δεν είναι λόγος για να κλέψουμε... Ώραια αυρίο θα κλέψω μια τράπεζα γιατί ο προέδρος της τράπεζας αυτής παίρνει περισσότερα από τι ο υπάλληλος![]()
Αυτό που είναι λόγος για να κλέψουμε, είναι ότι αυτή η απληστία των εταιρειών, οδηγεί σε εξωφρενικές και εν τέλει πλασματικές τιμές στην αγορά των CD. Είναι το ίδιο που θα (έπρεπε να) κάναμε αν από αύριο το ψωμί έκανε 10 ευρώ το καρβέλι.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αυτο που μου την δίνει είναι όσο λένε οτι αγοράζω αντιγραμμένα γιατί οι εταιρίες παίρνουν περισσότερα(Δεν έχω δει κάνεναν τραγουδίστη να φωνάζει για αυτό), γιατί δεν έχουν ποίοτητα τα τραγούδια (τότε γιατί να τα αγοράσουμε

O'Zorgnax
Δραστήριο μέλος

Αντιθέτως, η απληστία των εταιρειών έχει οδηγήσει συνολικά τις τιμές σε μια ξέφρενη άνοδο με αποτέλεσμα συνολικά το αγαθό της μουσικής σήμερα να είναι οικτρά υπερτιμημένο.
Πρόκειται δηλ. για μια οικονομική πρακτική που δεν έχει αντίστοιχο της στην αγορά (από όσο μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή) και γι' αυτό ακριβώς το λόγο παρατηρούνται αυτές οι ακραίες αντιδράσεις ("κλέψιμο" μουσικής). Δε βλέπεις κανένα να κλέβει Porsche όμως (καλά υπάρχουν κάποιοι, αλλά σίγουρα όχι σε τέτοιο βαθμό και σίγουρα όχι για τα ίδια αίτια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.