Valder
Τιμώμενο Μέλος

Θέλω να αγοράσω ένα πραγματάκι από Αμέρικα (ελαφρύ καθότι φοριέται και η συσκευασία του είναι σε διαστάσεις 4 επί 2,5 ίντσες) αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα έξοδα εδώ πέρα, τελωνεία κλπ.. Έχει κανείς εμπειρία από τέτοιες συναλλαγές (τόσο σε έξοδα όσο και σε χρόνο παράδοσης) ;
ΥΓ: Δεν μπορώ να το πάρω όταν πάω εκεί, γιατί είναι handmade, δεν πωλείται σε κατάστημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος

Στα περισσότερα eshop υπάρχει επιλογή αποστολή ως δώρο (με αυτόν τον τρόπο μοιάζει σαν να σου το στέλνουν δώρο και δε φορολογείται.Ερώτηξις:
Θέλω να αγοράσω ένα πραγματάκι από Αμέρικα (ελαφρύ καθότι φοριέται και η συσκευασία του είναι σε διαστάσεις 4 επί 2,5 ίντσες) αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα έξοδα εδώ πέρα, τελωνεία κλπ.. Έχει κανείς εμπειρία από τέτοιες συναλλαγές (τόσο σε έξοδα όσο και σε χρόνο παράδοσης) ;
ΥΓ: Δεν μπορώ να το πάρω όταν πάω εκεί, γιατί είναι handmade, δεν πωλείται σε κατάστημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DreamsRevenge
Περιβόητο μέλος

Ερώτηξις:
Απάντηξις:
Εμπειρία πικρά, πικροτάτη.
Δεματάκι (στην κυριολεξία γιατί τα είχαν πατημένα τα μπλουζάκια) ήρθε με DHL από ΗΠΑ και οι επιλογές ήταν ή να ανατεθεί ο εκτελωνισμός στην εταιρεία, ή να πάει στο τελωνείο του αεροδρομίου αυτοπροσώπως ο παραλήπτης για να εκτελωνίσει (λάβε το ωόν και κούρευσέ το).
Προτιμήθηκε η πρώτη περίπτωση, δεδομένου ότι μετά το πρώτο 24ωρο χρεώνονται φύλακτρα και ποιος προλαβαίνει να τρέχει) και πληρώθηκαν στο κράτος ως τέλη εκτελωνισμού περίπου το 70% της αξίας του δέματος (βάσει παραστατικών) και μια ακόμα (λογική ας πούμε) αμοιβή για τον εκτελωνιστή της εταιρείας.
Εάν το είδος δεν συνοδεύεται από παραστατικό, ειλικρινά δεν ξέρω τί όνειρο θα δει ο τελωνειακός και τί θα χρεώσει, οπότε ίσως είναι προτιμότερο να το αναλάβει επαγγελματίας εκτελωνιστής.
Οι χρόνοι πάλι, μια χαρά ήταν, εβδομάδα και ούτε. Στο τελωνείο θα κάνει όσο να πάρει σειρά για εκτελωνισμό, συνήθως δεν αργεί εκτός αν πέσεις σε απεργία, ... οπότε βράστα.
Καλή τύχη

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Jason93
Δραστήριο μέλος

simosgl3
Εκκολαπτόμενο μέλος

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Μην παίρνεις το ίδιο πράμα 2+ φορές στο ίδιο πακέτο (Νομίζουν ότι το πας για εμπορία και βαράνε. Ειχα πετύχει τύπο στο τελωνείο που του ζητάγανε λέει 500 ευρώ φόρο+έξοδα για 8 σκουφιά!)
Μην επιλέγεις FedEx και γενικά κούριερ. Απλό ταχυδρομείο με tracking number είναι το καλύτερο.
Αν παίρνεις από eBay, πάντα με PayPal για να έχεις buyer protection.
O όγκος δεν έχει σημασία, το περιεχόμενο έχει ("απαγορευμένα-περιορισμένα" αντικείμενα κλπ)
Οι περισσότεροι στέλνουν πολύ χαμηλό τιμολόγιο έτσι κι αλλιως ή το βάζουν σαν δώρο. Αλλά δεν βλαπτει να το ζητήσεις.
Στο φορολογήσιμο ποσο συμπεριλαμβάνονται ΚΑΙ τα μεταφορικά.
Ο χρόνος είναι από 3-25 μέρες, ανάλογα τη μέθοδο αποστολής και την βαρεμάρα των δικών μας.
Ενδεικτικά:
για paintball marker δηλωμένο $120 όλα τα έξοδα εκτελωνισμού ήταν 130 ευρώ και 3 ώρες (βάλε και 40 βενζίνη+Αττική)
για 20 μπύρες 3 ευρώ στα ΕΛ.ΤΑ
τις επόμενες (ίδιες) μπύρες στα ΕΛ.ΤΑ τίποτα (!)
για ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, usb, μικρο-gadget στα ΕΛ.ΤΑ από τίποτα μέχρι 2 ευρώ (συνήθως τίποτα)
για σπαθί...μην σου πω καλύτερα.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Εσύ ήσουν αυτή που την έτρεχαν στα δικαστήρια για ένα σπαθί;για σπαθί...μην σου πω καλύτερα.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Χαχαχα, δεν ήξερα ότι γίνεται αυτό. Οχι, εγώ το πήρα κανονικότατα (Kill Bill όμως, όχι ξενέρωτα ιπποτικά) και με το νόμο. Μετά από πολύ τρέξιμο, έχω πλέον άδεια οπλοκατοχής.Εσύ ήσουν αυτή που την έτρεχαν στα δικαστήρια για ένα σπαθί;
Mrs Middle
Νεοφερμένο μέλος

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Mrs Middle
Νεοφερμένο μέλος

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα μου λύσεις την απορία τι φάρμακα είναι αυτά που σε συμφέρει να τα πάρεις από εξωτερικό?
Mrs Middle
Νεοφερμένο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Χωρίς να έχω ψωνίσει, billing (πρέπει να) είναι αυτός που χρεώνεται και shipping αυτός που θα το παραλάβει.Και η διαφορα μεταξύ billing και shipping adress? γιατι βαζω τα στοιχεία και μου λέει πως δεν ταιριαζουν με την καρτα (?)... Κάτι τέτοιο...
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα μου πεις ή θα με σκάσεις?
Mrs Middle
Νεοφερμένο μέλος

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Η αποστολή ήταν απλή ταχυδρομείου. Το μόνο περίεργο , από μόνοι τους χώρισαν την παραγγελία σε δύο δέματα με συνεχόμενα id αποστολής
και tracking codes, μάλλον λόγω όγκου. Έκαναν 10 μέρες , αλλά με ενδιάμεσο σταθμό αν θυμάμαι καλά Γερμανία.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.