Ας κάνω μια προσπάθεια... (zzzZZZzzz)
το θέμα της πίστης δεν έγκειτε στις αποδείξεις αλλά στην πίστη. Οι άνθρωποι πιστεύουν στο Θεό όχι για να εξιγήσουν τα φυσικά φαινόμενα (αυτό γινόταν παλαιότερα πριν την ανάπτυξη της επιστήμης) αλλά για έχουν την ελπίδα για μετά το θάνατο, καθώς ο τελευταίος είναι ένα τμήμα που ποτέ ο άνθρωπος δεν θα μπορέσει να εξεγήσει. Δλδ σύμφωνα με τα λόγια σου εαν πεθάνει κάποιος αγαπημένος σου δεν θα θες να έχεις την ελπίδα να τον ξαναδείς.
1. Ξέρεις πόσα πράγματα που "ο άνθρωπος ποτέ δεν θα μπορούσε να εξηγήσει" σήμερα αποτελούν συνηθισμένο κομμάτι της επιστήμης;
2. Δηλαδή ουσιαστικά, πιστευεις στο θεό για αυτό που ελπίζεις οτι θα σου δώσει; Σαν το βουλευτή δηλαδή που αν πας με τα νερά του και τον ψηφίσεις θα σου εγκρίνει το αυθαίρετο;
3. Δηλαδή θα πας κόντρα στις επιθυμίες του νεκρού για να ικανοποιήσεις τη δική σου
εγωιστική ανάγκη να τον ξαναδείς; Πολύ χριστιανικό.
Όσον αφορά την τυφλή πίστη , πότε ορθόδοξοι έκαψαν βιβλία, επέβαλαν την δική τους θρησκεία μισούν τους αλλοεθνείς και έκαναν σταυροφορίες? Αυτά έγιναν απο τους παπικούς και καλό θα ήταν να μιν τα βάξουμε όλα στο ίδιο στουβάλι.
4. Χριστιανοί οι μεν, χριστιανοί και οι δε. Έτσι τυφλά που πιστευουν οι χριστιανοί (και γενικά οι οπαδοί οποιασδήποτε θρησκείας) πιστευεις οτι αν είχες γεννηθεί στην Ιταλία δεν θα ήσουν καθολικός; Πολύ αμφιβάλλω. Αυτό σου δίδαξαν, αυτό ακολουθείς. Έτσι θα έκανες και αν είχες γεννηθεί σε καθολικό περιβάλλον.
Όσο για τους ομοφυλλοφιλους δεν είναι φυσιολογικό IMO και δεν νομιζώ να τους μισούνε προσπαθούν να τους βοηθήσουν να το ξεπεράσουν.
5. Κατα τα άλλα, θρησκεία και επιστήμη δεν συγκρούονται ε; Γιατί σύμφωνα με τη σύγχρονη ψυχολογία και ψυχιατρική, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ανθρώπου δεν αλλάζει και σίγουρα δεν είναι ασθένεια! Άρα δεν τίθεται θέμα "να το ξεπεράσουν".
6. Όσο για το αν είναι φυσιολογικό ή όχι, είναι δυνατόν κάτι που συμβαίνει και στη φύση να είναι αφύσικο; Διότι η ομοφυλοφιλία συμβαίνει και στα ζώα.
7. Οι ομοφυλόφιλια δεν είναι επιλογή. Ένας χριστιανός θα έλεγε "ο θεός τον έκανε έτσι". Και μετά ο θεός τον αποδοκιμάζει; Πολύ αντιφατικός αυτός ο θεός σας βρε παιδί μου.
Και γιατί το παιδί να φτύσει δεν μπορεί να κρατηθει 5 λεπτά?
8. Duh! Γιατί είναι ΠΑΙΔΑΚΙ ίσως και δεν καταλαβαίνει;
Επείσεις γιαυτό που λες για τις δικές τισ δυνάμεις σε πληροφορώ πως από την πίστη αντλείτε δύναμη που δεν μπορεέις να φαωταστεις και επείσεις όσοι πιστεύουν πραγματικά πρέπει συνεχώς να υπομένουν το χλευασμό και τα σχόλια τον γύρω,
9. Αυτοί που πιστευουν δέχονται χλευασμό και σχόλια;;; Με δουλεύεις; Γιά κάνε ένα πείραμα: Δήλωσε άθεος σε μια νέα παρέα ανθρώπων που θα γνωρίσεις, να δεις τότε αντιμετώπιση.
Η λύση ενός άθεου είναι προφανώς η αυτοκτονία καθώς δεν έχει τη δύναμη να αντιμετωπείσει τις δθσκολίες. Ξέρεις τι συ αθηνά και χείρα κίνει? το ότι πιστεύω δεν σημαίνει οτι δεν προσπαθώ απλά εχω παραπάνω ελπίδες δεν απελπίζομαι και λόγω ηθικού εχω καλύτερες πιυανότητες.
10. Δηλαδή για να έχεις ανεβασμένο το ηθικό πρέπει ντε και καλά να αντλείς δύναμη απο κάπου αλλού; Να αντλείς δύναμη απο τον εαυτό σου δεν παίζει; Πρέπει ντε και καλά ο άθεος να είναι και αδύναμος; Και απο πότε μπορείς να κάνεις εικασίες πάνω στην ψυχολογία του άθεου; Έχεις υπάρξει άθεος; Γιατί εγώ τουλάχιστον, έχω υπάρξει χριστιανή, όπως και όλοι σχεδόν οι άθεοι στην ελλάδα.
Τα παιδιά βαφτίζονται μικρά αλλά δεν νομίζω πος κάποιο από αφτά στο μέλλον δεν έχει τιν δθνατότητα να αποφασίσει. Όταν εννοώ να αφήνουν τα παιδια να αποφασίσουν μόνα τους δεν εννοώ 12 μηνών αλλα στ μελλον.
11. Α ωραία, δηλαδή "ας τα μεγαλώσουμε εμείς σαν χριστιανούς, ας τα βαφτίσουμε, ας τα καταχωρήσουμε στα μητρώα μας, και στο μέλλον αν αποφασίσουν να γίνουν άθεοι θα το δεχτούμε". Πολύ αμερόληπτο. Στην πράξη βέβαια, ούτε μετά δεν το δέχεστε, αλλά αυτό είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο".
Όταν ζούνε όμως σε περιβάλλον όπου γίνετε συνεχώς πόλεμος του χριστιανισμού φυσικο είναι να κάνουν το ίδιο.
12. Πόλεμος του χριστιανισμού η αμφισβήτηση;
Το αντίθετο δεν ισχύει μιας και στην εποχή μας σπάνια γίνετε πόλεμος υπέρ του χριστιανισμού.
13. Μπα, και αυτό που κάνεις τώρα (και δεν είσαι ο πρώτος) τι είναι; (και το κάνεις και σε λάθος θέμα)
Όσον αφορά το νεκρό όταν πεθάνει θα ξέρει την όλη αλήθεια και έτσι θα καταλάβει την ορθότητα του Χριστιανισμού. Θα το δεις κι εσυ όταν πεθάνεις κι εγώ και όλοι.
14. Αυτό θα πει "δεν είμαι δογματικός"
Επείσης όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο Θέο και Αυτός προσφέρει την αγάπη Του σε όλους το αν την αποδεχόμαστε είναι δικό μας θέμα.
15. Και οι άθεοι;
Πώς ο άθεος είναι ενάρετος οτάν αρνείτε το δρόμο της αρετής που υπέδειξε ο Θεός.
16. Ξέρεις αγαπητέ πόσοι άθεοι είναι πολύ πιο ηθικοί απο τους περισσότερους χριστιανούς; Το πρόβλημα με τους χριστιανούς είναι οτι πιστευετε σε μια θρησκεία λόγω συμφέροντος (πχ μεταθανάτια ζωή) και θεωρείτε ότι όλοι κάνουν το ίδιο, άρα οτι οι άθεοι είναι άθεοι επειδή τους βολεύει στην ανηθικότητα τους. BIG mistake. Δεν κοροιδεύουμε όλοι τον εαυτό μας για να νιώθουμε καλύτερα αγαπητέ.
ΚΠοιος ομώς άθεος δεν είπε έστω και μια φορά Παναγιά μου βόηθα και ξέρεις πως όλοι το είπαν.
17. Παναγιά μου βοήθα δεν έχω πει, διότι δεν το έλεγα ούτε όταν ήμουν χριστιανή, μου θυμίζει μαυροφορούσες μοιρολογίστρες. "Θεε μου!" όμως έχω πει, ώς ένδειξη έκπληξης, διότι κάποιες φράσεις τις ακούς πολύ συχνά και σου μένουν. Όπως πολλές άλλες εκφράσεις που λέμε καθημερινά, οι οποίες έχουν μεν βαθύτερη ερμηνεία, την οποία όμως δεν ασπαζόμαστε όλοι όσοι τις λέμε (πχ "αντράκι", "γυναικούλα", "πουστ*ς" κοκ). Μην πιάνεστε απο αντανακλαστικά που είναι εντυπωμένα στο υποσυνείδητο απο τα πρώτα χρόνια της ζωής για να στηρίξετε τα λόγια σας, αν μη τι άλλο δείχνει αδύναμα επιχειρήματα. Παρεπιμπιπτόντως, βρες μου ένα συνώνυμο στο "Θεε μου!" ως επιφώνημα έκπληξης. Διότι εγώ όσο κι αν έχω αναρωτηθεί δεν βρήκα. Ε αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πω, τι να κάνω; Να μην εκπλήσσομαι;
ΥΓ: Επειδή εσείς οι χριστιανοί πολλές φορές δεν διαβάζετε τι σας λένε και απαντάτε με τα ίδια και τα ίδια, αγνοώντας τις απαντήσεις που έχετε λάβει, το λέω απο τώρα: Αν απαντήσεις και διαπιστώσω οτι λες τα ίδια, χωρίς να έχεις διαβάσει ή καταλάβει τι έιπα παραπάνω, δεν πρόκειται να κάνω τον κόπο να σου απαντήσω ξανά (έχω και δουλειά).