Μέσα σε ώρες μαθήματος ήταν η προβολή της ταινίας. Οχι ότι σου δίνω και λογαριασμό αλλά έτσι για να ξέρεις, (1) είχαμε πάρει παρουσίες και (2) όντως σκέφτηκα να βγω αλλά ένιωθα άβολα να το κάνω και ντρεπόμουν να βγω μόνη ενώ όλοι καθόντουσαν να δουν την ταινία. Θα έπαιρνα προσοχή που δεν ήθελα. Τότε έτσι το σκεφτόμουν. Αν είχα τα μυαλά που έχω τώρα δεν θα το συζητούσα καν, θα σηκωνόμουν και θα έφευγα λέγοντας πόσο απαράδεκτο είναι όλο αυτό.
Οπότε υπήρχε θέμα από τότε και ήρθε η ταινία ως κερασάκι στη τούρτα...
Στο τέλος θα πούμε ότι η ταινία δημιούργησε τραύμα
Όσον αφορά το κομμάτι του μαθήματος των Θρησκευτικών, είναι τελείως άκυρο αυτό που λες. Μόνο για τον Χριστιανισμό γίνεται λόγος με έναν εκφοβιστικό τρόπο. Εγώ σίγουρα θα υποστήριζα το μάθημα να αλλάξει και να γίνει «Θρησκειολογία». Να μαθαίνουν τα παιδιά για όλες τις θρησκείες, πως άρχισαν, την ιστορία τους, πως έχουν επηρεάσει την ανθρωπότητα.
Αυτα ως προς το κομμάτι των Θρησκευτικών.
Δεν συμφωνώ στο δημοτικό όσο διάβαζα τον γιο έκαναν για όλες σχεδόν τις θρησκείες.....
Βλέπεις έχω γνώση και μάλιστα πρόσφατη, δεν μιλάω για τα δικά μου χρόνια...
Όπως και όταν ένα θρήσκευμειβαναι επίσημο καλώς υπάρχει!
Ας πάρουν απαλλαγή τα παιδιά!
Καλώς υπάρχει και ο εκκλησιασμλος και οι εθνικές γιορτές και τα πάντα!
Άλλωστε δεν είναι υποχρεωτικά οπότε χωρίς απουσία δεν συμμετέχεις!
Το ότι παραμένεις αυτό από μόνο του είναι δυσλειτουργικο ...
Τωρα για το θέμα με την ταινία που παίχτηκε στο σχολείο στο Αιγάλεω, κακώς γίνεται τόσος ντόρος. Τόσα και τόσα γίνονται στο σχολικό περιβάλλον που αξίζει να συζητηθούν. Αυτό το περιστατικό μου φαίνεται λίγο χαζό. Σίγουρα υπάρχουν καλύτερες ταινίες για να μπορέσει ένας εκπαιδευτικός να δείξει στην τάξη του αλλά οκευ. Whatever.
Το θέμα γίνεται ως προς την αυθαιρεσία του εκάστοτε καθηγητή...
Άσχετα που βρήκαν ευκαρια κάποιοι να βγάλουν το κομπλεξ με την θρησκεία!
Καιρός ειναι να υπάρχουν αντιδράσεις..
Γι αυτο ενοχλούν οι σύλλογοι γονέων μέσα στα σχολεία..
Εμποδίζουν την αυθαιρεσία...
Ειδικά με όσα υποστηρίζει η Πουπουλινα ένα περισσότερο...
Η καθηγήτρια θα πρέπει όχι μόνο να απομακρυνθεί αλλά να υπάρχει και ποινική δίωξη...
Από περιέργεια ένα παιδί να δει και τα υπόλοιπα επεισόδια φτάνει...
Τι άρρωστα μυαλά υπάρχουν στα παιδιά...