Αιώνιοι Φοιτητές - Καθυστέρηση Σπουδών

Πολυ ωραια ! Οι θεσεις αυτες λοιπον ειναι μονιμες παγιωμενες για αρκετα χρονια ,μεχρι να βγουν στην συνταξη .
Μου λες δηλαδη οτι ναι μεν εχει αλλαξει το παλιο συστημα αλλα σημερα υπαρχουν μελη που εξελεγησαν δεκαετιες πριν .Με του παλιους νομους και φυσικα με την παλια νοοτροπια .

Αρα ;
Ναι μεν το συστημα εχει αλλαξει ,αλλα τα προσωπα αλλαζουν παρα πολυ αργα .
Αυτο τι μας λεει απο μονο του ;

Σιγουρα οχι αυτο που ειπαν προηγουμενος .Οτι σημερα δεν ισχυει .

Υπαρχουν ακομα πολλα ατομα στο χωρο ωστε να μην λαμβανουμε υπόψιν την αρχικη μου τοποθετηση ..Φυσικα και δεν ειναι σε τοσο μεγαλο βαθμο και φυσικα η παρουσια τους ειναι πιο διακριτικη σε σχεση με πιο παλια.
Προσωπικά δε πιστεύω ούτε εγώ ότι οι εκλογές πρυτάνεων πλέον καθορίζονται από κυβερνήσεις, κόμματα και παρατάξεις πέρα ίσως από μεμονωμένες περιπτώσεις.

Οι καινούργιοι καθηγητές μπαίνουν χωρίς κομματική επιρροή και από τη στιγμή που οι παρατάξεις πλέον δεν μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη τους δεν έχουν μεγάλο κίνητρο (ούτε οι νέοι ούτε οι παλιοί) να κάνουν αυτά που λέγανε για παλιά τύπου να περνάνε αέρα μαθήματα τους παραταξιακούς, να δίνουν τα θέματα και τέτοια.
Κάποιοι μπορεί να το κάνουν ακόμα σίγουρα αλλά θα είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.

Κάποια κομματόσκυλα ακόμα υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν (σε κάθε χώρο εργασίας πόσο μάλλον σε δημόσιο) αλλά δε πιστεύω ότι πλέον είναι σε θέση να επηρεάσουν πράγματα.

Η όποια διαπλοκή αν/όπου υπάρχει με πρυτάνεις και κόμματα πρέπει να γίνεται σε άλλο επίπεδο. Τύπου πρύτανης να υπόσχεται σε καθηγητές να τον ψηφίσουν για να πάρουν διάφορα ερευνητικά προγράμματα/χρηματοδοτήσεις αλλά και σε αυτό είναι μάλλον περιορισμένη η όποια επιρροή του κάθε πρύτανη, είναι ευρωπαικά τα περισσότερα προγράμματα οχι κρατικά.

Back