Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.778 μηνύματα.
04-12-25
14:20
Τελευταία όλο και περισσότερες "ακαδημίες ζεϊμπέκικου" ξεφυτρώνουν.
Ποια η γνώμη σας;
Έχω δει αρκετά βίντεο λόγω Facebook που μου τα βγάζει.
Μου φαίνεται θλιβερό το όλο θέαμα.
Πολλή φιγούρα για το φαίνεσθαι, καθόλου ψυχή. Πολλές φορές και σαν μπαλέτο, από τους ίδιους τους δασκάλους, δεν μιλάμε καν για μαθητευομενους.
Ειδικά όταν βάζουν μικρά παιδάκια ούτε γυμνασίου να χορεύουν το πράγμα παρα γίνεται cringe. Και στα σχόλια γράφουν οι κυράτσες "να χαίρεστε το λεβέντη" κ.α
Έτσι, να μην μείνει τίποτα όρθιο κι απειραχτο σε αυτη τη χώρα.
Ποια η γνώμη σας;
Πολλή φιγούρα για το φαίνεσθαι, καθόλου ψυχή. Πολλές φορές και σαν μπαλέτο, από τους ίδιους τους δασκάλους, δεν μιλάμε καν για μαθητευομενους.
Ειδικά όταν βάζουν μικρά παιδάκια ούτε γυμνασίου να χορεύουν το πράγμα παρα γίνεται cringe. Και στα σχόλια γράφουν οι κυράτσες "να χαίρεστε το λεβέντη" κ.α

Έτσι, να μην μείνει τίποτα όρθιο κι απειραχτο σε αυτη τη χώρα.

ultraviolence
Συντονιστής
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 17.115 μηνύματα.
04-12-25
14:23
Χαμένα λεφτά. Κορόιδα όσοι πάνε και πληρώνουν κάτι τέτοιους.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.965 μηνύματα.
04-12-25
14:32
Διδάσκουν βασικά το ζεϊμπέκικο με την καθαρή/στεγνή μορφή του, δηλαδή με ρυθμό, βήματα κ.λπ. Έχει πρακτικό κομμάτι, δεν είναι μόνο ο χορός της ψυχής που βγαίνει από μέσα σου που λένε οι γραφικοί. Αυτό είναι το έξτρα, ο αυτοσχεδιασμός είναι το αλατοπίπερο στον χορό για αυτό και σε αυτές τις σχολές φαίνονται ρομποτάκια χωρίς ψυχή διότι ο αυτοσχεδιασμός δεν διδάσκεται, πρέπει να σε βγαίνει. Αυτή δεν είναι ιδιομορφία του ζεϊμπέκικου, πολλοί χοροί επιβάλλουν τον αυτοσχεδιασμό (τις φιγούρες που λέμε) για να δείξουν όμορφο αποτέλεσμα.
Όπως είπε κάποιος, ζεϊμπέκικο πραγματικό και βαρύ χόρευε μόνο ο Μητροπάνος.
Όπως είπε κάποιος, ζεϊμπέκικο πραγματικό και βαρύ χόρευε μόνο ο Μητροπάνος.
adams33
Διάσημο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.204 μηνύματα.
04-12-25
15:37
Υπέροχο !
Πηξαμε στο λάτιν σαλσα και ολες αυτες τις σχολές ...
Υπαρχει καλυτερος χωρος απο το Ζεμπέκικο ;
Ιστορια απο μονο του !
Μην μιλήσουμε για την άνθιση των πολιτιστικών συλλογων και το ποσο νεολαία μαζεύουν !
Τι γινεται πλεον σε πανηγύρια με νεολαία !!
Επιστροφή στην παράδοση και στις ριζες μας !
Αυτη τη νεα γενια θέλουμε ,οχι αυτη που ξημεροβραδιάζεται σε μπαρ με ουσιες και με οτι συνοδεύεται ολο αυτο !
Ιστορια απο μονο του !
Μην μιλήσουμε για την άνθιση των πολιτιστικών συλλογων και το ποσο νεολαία μαζεύουν !
Αυτη τη νεα γενια θέλουμε ,οχι αυτη που ξημεροβραδιάζεται σε μπαρ με ουσιες και με οτι συνοδεύεται ολο αυτο !
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.778 μηνύματα.
04-12-25
15:53
Εχμμ, ακόμα και με αυτή την οπτική να το δεις πες ok, με τη σημείωση ότι μόνο νεολαία δεν πατάει εκεί, κυρίως οι 40 πλας πάνε.Υπέροχο !
Ιστορια απο μονο του !

20-ρης έστω και minimum να χορεύει ζεϊμπέκικο; Με το τηλεσκόπιο!
adams33
Διάσημο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.204 μηνύματα.
04-12-25
16:04
Βρε Πέτρο πόσα χρόνια έχεις να πας σε πανηγύριΕχμμ, ακόμα και με αυτή την οπτική να το δεις πες ok, με τη σημείωση ότι μόνο νεολαία δεν πατάει εκεί, κυρίως οι 40 πλας πάνε.
20-ρης έστω και minimum να χορεύει ζεϊμπέκικο; Με το τηλεσκόπιο!
Μάλλον πολλά εφοσον γίνεται πανικός ειδικά σε Κρήτη Πελοπόννησο Ήπειρο και Μακεδονία...
Μην μπερδεύεστε, η Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα που εκεί η νεολαία είναι στο χασισακι και στα μπαρ ...
Πλέον πιο εύκολο είναι να βρεις τσιγαράκι πάρα ντεπον

Scandal
Διαχειριστής
04-12-25
16:10
Α, sorry δε μιλάω για τα πανηγύρια της επαρχίας αλλά για τις ακαδημίες ζεϊμπέκικου.Βρε Πέτρο πόσα χρόνια έχεις να πας σε πανηγύρι![]()
![]()
Μάλλον πολλά εφοσον γίνεται πανικός ειδικά σε Κρήτη Πελοπόννησο Ήπειρο και Μακεδονία...
Μην μπερδεύεστε, η Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα που εκεί η νεολαία είναι στο χασισακι και στα μπαρ ...
Πλέον πιο εύκολο είναι να βρεις τσιγαράκι πάρα ντεπον![]()

Όσο για τους πολιτιστικούς συλλόγους σε επαρχία - χωριά, δε νομίζω να είχαν ποτέ έλλειψη σε νεολαία κι αυτό να άλλαξε τα τελευταία χρόνια προς το καλύτερο. Λίγα πράγματα που έχω δει, μου φαίνεται πάντα υπήρχε νεολαία εκεί, δηλαδή θα δεις νέα παιδιά να χορεύουν.
Λίγη νεολαία βέβαια, τηρούμενων των αναλογιών του πληθυσμού: ένα σχολείο στην Αττική μπορεί να έχει 350+ παιδιά. Πόσα χωριά και πόλεις της επαρχίας μπορεί να καλύψει ο πληθυσμός 1 αθηναϊκού σχολείου σε επίπεδο - μέγεθος αντίστοιχων πανηγυριών εκεί;

Φυσικά και στην Αττική κάθε τέλος χρονιάς παίζουν παραδοσιακοί χοροί κ.α. και τα παιδιά από Αθήνα πάνε στην επαρχία για τα καλοκαιρινά κ.α. events.
Η επαρχία είναι γνωστό ότι έχει χάσει νεολαία, σχολεία συνεχώς κλείνουνε ή έχουν ελάχιστους μαθητές.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.965 μηνύματα.
04-12-25
16:22
Στα πανηγύρια σε Αμοργό, Ικαρία κλπ όλοι είναι με χαμομηλάκι και τσαγάκιεκεί η νεολαία είναι στο χασισακι
Υπάρχει πράγματι ένα ενδιαφέρον της νεολαίας προς τα πανηγύρια και είναι καλό αλλά όχι πάντα. Πολλά λαϊκά πανηγύρια κατέληξαν εμπορευματοποιημένα επειδή πάνε γκρούβις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο και προκαλούν υπερπληθυσμό.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.689 μηνύματα.
04-12-25
16:24
Τελευταία όλο και περισσότερες "ακαδημίες ζεϊμπέκικου" ξεφυτρώνουν.
Ποια η γνώμη σας;
Έτσι, να μην μείνει τίποτα όρθιο κι απειραχτο σε αυτη τη χώρα.![]()
Πες μου ότι αναφέρεσαι στον Simply Stratos, που διδάσκει ζεϊμπέκικο χορεύοντας σαν μπαλέτο.
Scandal
Διαχειριστής
04-12-25
16:26
Τρώει γερό κράξιμο αυτός. Έχω καταλήξει ότι το γουστάρει (το κράξιμο, όχι το ζεϊμπέκικο: το ζεϊμπέκικο δεν τον γουστάρει ούτε το ίδιο)Πες μου ότι αναφέρεσαι στον Simply Stratos, που διδάσκει ζεϊμπέκικο χορεύοντας σαν μπαλέτο.![]()

adams33
Διάσημο μέλος
04-12-25
16:29
Βλέπω είσαι πλήρως ενημερωμένος ..Ισχυει για τα συγκεκριμένα και να σου πω πριν 2 χρόνια το έμαθα για την Αμοργό κυρίως !!!Στα πανηγύρια σε Αμοργό, Ικαρία κλπ όλοι είναι με χαμομηλάκι και τσαγάκι
Υπάρχει πράγματι ένα ενδιαφέρον της νεολαίας προς τα πανηγύρια και είναι καλό αλλά όχι πάντα. Πολλά λαϊκά πανηγύρια κατέληξαν εμπορευματοποιημένα επειδή πάνε γκρούβις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο και προκαλούν υπερπληθυσμό.

American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.689 μηνύματα.
04-12-25
16:35
Τρώει γερό κράξιμο αυτός. Έχω καταλήξει ότι το γουστάρει (το κράξιμο, όχι το ζεϊμπέκικο: το ζεϊμπέκικο δεν τον γουστάρει ούτε το ίδιο)![]()
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.428 μηνύματα.
04-12-25
20:49
Πω ναι. Θυμάμαι πριν χρόνια που έβλεπα κάτι τέτοια βίντεο και ήταν απλά σαν χορογραφίες.Τελευταία όλο και περισσότερες "ακαδημίες ζεϊμπέκικου" ξεφυτρώνουν.
Ποια η γνώμη σας;
Έτσι, να μην μείνει τίποτα όρθιο κι απειραχτο σε αυτη τη χώρα.![]()
Ντάξει, καλό είναι που τα μαθαίνουν από τη μία, είναι και αυτό κομμάτι της παράδοσής μας, αλλά όπως ειπώθηκε, ο χορός (ειδικά αυτός) είναι πιο πολύ να σε βγαίνει. Άμα έχει λευτεράδα ο άλλος, πάει δεν πάει να μάθει θα του βγει στο τέλος. Άμα δεν... Άσ' το καλύτερα.
ultraviolence
Συντονιστής
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 17.115 μηνύματα.
04-12-25
20:54
Τι παπαριές είναι αυτές; Τα βλέπω και μου ανάβουν τα αίματα. Τον Κολοκοτρώνη και άλλα τέτοια ιστορικά πρόσωπα δεν τα αγγίζουμε για μαλακίες.
American Economist
Επιφανές μέλος
04-12-25
20:59
Τι παπαριές είναι αυτές; Τα βλέπω και μου ανάβουν τα αίματα. Τον Κολοκοτρώνη και άλλα τέτοια ιστορικά πρόσωπα δεν τα αγγίζουμε για μαλακίες.
Ο λόγος που όλοι αυτοί οι ατάλαντοι-τεμπέληδες κάνουν αυτό το αισχρό content, είναι για να τους προωθεί ο αλγόριθμος. Έχει πλέον αποδειχθεί, ότι με το να κάνεις ποιοτικό content ούτε τραβάει τη μάζα ούτε σε κάνει γνωστό εύκολα. Αντίθετα, αν κάνεις τον κλόουν όλοι σε κράζουν στα σχόλια και ο αλγόριθμος το διαβάζει ως high traffic με αποτέλεσμα να σε προωθεί.
Εντελώς λυπηρό το πως έχουν καταντήσει τα social media. Άτομα που πραγματικά προσπαθούν και φτιάχνουν ποιοτικό content χάνονται, ενώ οι ατάλαντοι γίνονται γνωστοί και κερδίζουν χρήματα.
Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.524 μηνύματα.
04-12-25
21:06
Οι άπλυτοι φασαίοι της νεολαίας που πάνε στα πανηγύρια δεν θα έλεγα ότι αντιπροσωπεύουν την παράδοση και τις ρίζες μας όπως το φαντάζεσαι , αλλά ότι υπάρχει άνθιση είναι γεγονόςΥπέροχο !
Ιστορια απο μονο του !
adams33
Διάσημο μέλος
05-12-25
08:42
Ισως να υπαρχουν και αυτοι που λες ,ΑΛΛΑ δεν ειναι οι μοναδικοι ...Οι άπλυτοι φασαίοι της νεολαίας που πάνε στα πανηγύρια δεν θα έλεγα ότι αντιπροσωπεύουν την παράδοση και τις ρίζες μας όπως το φαντάζεσαι , αλλά ότι υπάρχει άνθιση είναι γεγονός
Προσεχε ΔΕΝ φανταζομαι ...Τα ζω,αν και λογο εξωτρικου πλεον δεν προλαβαινω

Το καλοκαιρι ετυχε να βρεθω σε Χιο Ζακυνθο και Κερκυρα ...Εκει και αν ειδα νεολαια και καμαρωνα ποσο ωραια χορευαν θαρρεις και ηταν δικα μου παιδια !
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.940 μηνύματα.
05-12-25
08:54
Είμαι λάτρης του ζεϊμπέκικου και θα πω μια άποψη.
Και γω πιστεύω, πως το καλό ζεϊμπέκικο βγαίνει απ την ψυχή. Αλλά υπάρχουν κάποια βασικά βήματα, που τα συνδιάζεις χορεύοντας, ανάλογα με το πώς νοιώθεις.
Βλέπω πολύ ευχάριστα στο youtube βήματα ζεϊμπέκικου, για να εμπλουτίσω το δικό μου χορό. Δε θα πήγαινα ποτέ σε σχολή χορού, να μου μάθει 1,2,3,...9. Έχω διδαχτεί ήδη, κάτι βασικό, ότι τα 9 βήματα τελειώνουν σε πάτημα και όχι σε ...παραπάτημα και αυτό δίνει λεβεντιά. Όμως συχνά και όταν είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη, το σταματώ σε παραπάτημα, γιατί η ψυχή μου τρεκλίζει, είναι ανισόρροπη.
Συμπέρασμα: Δε θα έδινα μια δραχμή για να πάω σε σχολή. Χαίρομαι όμως όταν οι δάσκαλοι βάζουν βιντεάκια ζεϊμπέκικου και μας ....μαθαίνουν κάποια πράματα, έστω και όχι συστηματικά.
Και γω πιστεύω, πως το καλό ζεϊμπέκικο βγαίνει απ την ψυχή. Αλλά υπάρχουν κάποια βασικά βήματα, που τα συνδιάζεις χορεύοντας, ανάλογα με το πώς νοιώθεις.
Βλέπω πολύ ευχάριστα στο youtube βήματα ζεϊμπέκικου, για να εμπλουτίσω το δικό μου χορό. Δε θα πήγαινα ποτέ σε σχολή χορού, να μου μάθει 1,2,3,...9. Έχω διδαχτεί ήδη, κάτι βασικό, ότι τα 9 βήματα τελειώνουν σε πάτημα και όχι σε ...παραπάτημα και αυτό δίνει λεβεντιά. Όμως συχνά και όταν είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη, το σταματώ σε παραπάτημα, γιατί η ψυχή μου τρεκλίζει, είναι ανισόρροπη.
Συμπέρασμα: Δε θα έδινα μια δραχμή για να πάω σε σχολή. Χαίρομαι όμως όταν οι δάσκαλοι βάζουν βιντεάκια ζεϊμπέκικου και μας ....μαθαίνουν κάποια πράματα, έστω και όχι συστηματικά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool