Joaquín
Διάσημο μέλος

On: Κρέμες, κρέμες και κρέμες.Όχι από αυτές τις πολυδιαφημιζόμενες μαλακίες(ναι, ναι, αυτή η μαλακία που έλεγε ότι σε 3 μέρες βλέπεις αποτελέσματα ΔΕΝ δουλεύει), απλά ζητάς από το φαρμακοποιό κάτι καλό(και ακριβό, έτσι πρέπει, αλλιώς ΔΕΝ ξεμπερδεύεις) και σε λιγότερο από 2-3 βδομάδες έχεις καθαρίσει.True story.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Πάντως μια περίοδο που είχα κάπως αρκετά, γυμνάσιο πρέπει να 'ταν, είχαμε ρωτήσει έναν δερματολόγο και μου 'δωσε κάτι σαπούνια και κρέμες. Ε, μετά κατάλαβα ότι έκανα μαλακίες και τα παράτησα κι απλά δεν τα πείραζα όταν έβγαιναν.
Οι κρέμες δε δούλεψαν btw, μόνο όταν σταμάτησα ν' ασχολούμαι έγιν' η δουλειά. Και κάτι άλλο ειδικά για όσους έχουν γενικά λιπαρό δέρμα, μπάνιο ανά δύο μέρες maximum αυτονόητο έτσι, κάνεις reset στο pH του δέρματός σου και είσαι και γαμάτος με ανάλαφρα μαλλιά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria100000
Εκκολαπτόμενο μέλος

amy001
Πολύ δραστήριο μέλος

γεια σασ θελω την βοηθεια σασ....ειμαι 16 εφηβοια δλδ και βγαζω μερικα σπυρακια τησ ηλικιασ εχω λιγα και τα μισα ειναι μαυραστιγματα και τα αλα ειναι εσωτερικα..το κακο που εχω ειναι οτι τα πιραζω συνεχεια και τα σπαω τα εσωτερικα με αποτελεσμα να γινομαι χαλια.....δεν μπορω ολο λεω δεν θα......και ολο τα πιραζω μου σπανε πολυ τα νευρα γ αυτο..αν δεν τα πιραζα θα ειχα πολη καθαρο προσωπο...εχετε καμια ιδεα τ να κανω???
σε δερματολογο εχεις παει?

maria100000
Εκκολαπτόμενο μέλος

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

amy001
Πολύ δραστήριο μέλος

μα δεν εχει σοβαρο προβλημα το προσωπο μου το προβλημα το χω εγω που τα πειραζω...
ε μ τοτε βρε πρεπει οπωσδηποτε να μην το πειραζεις..να σταματησεις..

maria100000
Εκκολαπτόμενο μέλος

amy001
Πολύ δραστήριο μέλος

μα δεν εχεις αλλη λυση...ολο ετσι λεω και δεν αντεχω......και κανω την βλακεια
![]()

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

η αντιμετωπιση ειναι στο χερι σου...![]()
Κυριολεκτικά

amy001
Πολύ δραστήριο μέλος

Johnnaousa
Επιφανές μέλος

επειδη εχω περασει τα ιδια πρεπει πραγματικα να σταματησεις να τα πειραζεις...οσο δυσκολο και να ειναι. η διαφορα θα ειναι πραγματικα αισθητηγεια σασ θελω την βοηθεια σασ....ειμαι 16 εφηβοια δλδ και βγαζω μερικα σπυρακια τησ ηλικιασ εχω λιγα και τα μισα ειναι μαυραστιγματα και τα αλα ειναι εσωτερικα..το κακο που εχω ειναι οτι τα πιραζω συνεχεια και τα σπαω τα εσωτερικα με αποτελεσμα να γινομαι χαλια.....δεν μπορω ολο λεω δεν θα......και ολο τα πιραζω μου σπανε πολυ τα νευρα γ αυτο..αν δεν τα πιραζα θα ειχα πολη καθαρο προσωπο...εχετε καμια ιδεα τ να κανω???
maria100000
Εκκολαπτόμενο μέλος

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Οσο για την ακμή, μόνο με φαρμακευτική αγωγή και υπομονή περνάει (φάρμακευτική κρέμα από γιατρό, όχι παρα-φαρμακευτικά του Χόντου. Αν δεν έχει συνταγή, μάλλον δεν κάνει δουλειά). Το τι τρως δεν έχει σχέση. Α, και πριν την περίοδο πιθανότατα θα βγάζεις σπυράκια για πολλά χρόνια λόγω ορμονών (λίγα όμως). Η βιταμίνη Ε βοηθάει το δέρμα, αλλά εμένα δεν μου έκανε και πολλά όταν είχα ακμή. Επίσης υπάρχει και το γιατροσόφι της γιαγιάς με την οδοντόκρεμα, που εμένα με βοήθησε πάρα πολύ και ακόμα το χρησιμοποιώ αν τύχει και βγάλω κανένα σπυράκι.
edit: σε αυτόν που είπε ότι πρέπει να είναι ακριβό για να κάνει δουλεια, καμία σχέση. Τα ακριβά είναι ΟΛΑ παρα-φαρμακευτικά (Avene και τα σχετικά). Μακριά από αυτά, δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Τα κανονικά φαρμακευτικά σκευάσματα για την ακμή έχουν τιμές 2-5 ευρώ το πολύ και από όσο ξέρω τα πληρώνουν τα ταμεία. Ακόμα και καθαριστικό προσώπου μπορείτε να βρείτε με 4-5 ευρώ και είναι μια χαρά, μην χαλάτε λεφτά σε πολυδιαφημισμένα και-καλα-αποτελεσματικά (Vichy πχ).
Τα έχω δουλέψει αυτά και ξέρω τι μπαρούφες λέγαμε στον κόσμο για να τα πάρει (και ναι, τα έχω δοκιμάσει κι όλας).
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος

Για όσους λένε οι κρέμες δεν κάνουν τίποτα απλά λένε μαλακίες και είναι άσχετοι.
Σε περιπτώσεις ήπιας-μέτριας φλεγμονώδους ακμής ο γιατρός σου δίνει αρχικά τοπικά αντιβιοτικά-κρέμες δηλαδή με δραστική ουσία τετρακυκλίνη ή κλινδαμυκίνη ή υπεροξείδιο του βενζολύου. Σίγουρα θα έχεις αποτελέσματα και σε πιο δύσκολες περιπτώσεις σου χορηγεί αγωγή με αντιβιοτικά απο το στόμα.
Αυτο που βοηθάει πάρα πολύ εκτός φυσικά το σχολαστικό καθημερινό πλύσιμο του προσωπού με ειδικό σαπούνι πρώι βράδυ,είναι η χρήση μάσκας πράσινου αργίλου 1-2 φορές τη βδομάδα,πραγματικά κάνει καλή δουλειά.
Μόλις τελιώσει η αγωγή μπορείς να ζητήσεις απο το δερμ.να σου κάνει ένα καθαρισμό προσώπου τον οποίο αν έχεις λιπαρό πρόσωπο χρειάζεται να κάνεις ανά μερικούς μήνες και αν έχεις υπολειπόμενα σημάδια να κάνεις και χημικό πήλινγκ.
Τώρα σε πιο σοβαρές μορφές ακμής,κυστική π.χ με έντονο πρόβλημα η μόνη λύση είναι τα χάπια τα οποία έχουν σίγουρο αποτέλεσμα.
skylofili
Εκκολαπτόμενο μέλος

Στο πρόσωπο μπορεί να βγάλω κανένα σπυράκι κυρίως κατα την διάρκεια της περιόδου αλλα κάνει τον κύκλο του και φεύγει... Αυτό που με απασχολούσε τον τελευταίο καιρό ήταν τα σημάδια και τα μαύρα στίγματα. Επειδή γενικά δεν μαρέσει να βάφομαι στην καθημερινότητά μου-ειδικά να βάζω make up και τέτοια, ήθελα να καθαρίσει το πρόσωπο μου απο τα σημάδια.
Γενικά θεωρούσα το καθαρισμό και τα πίλινγκ μούφες. Είπα όμως να το δοκιμάσω για ένα μήνα-δεν είχα να χάσω και τίποτα. Με καθημερινό πίλινγκ (αν και κάνει μόνο μια φορά την εβδομάδα) και μετά ενυδατική, έχω δει τεράστια διαφορά. Το άλλο που κάνω κυρίως για τα μαύρα στίγματα (θα με βρίσετε αλλα εμένα με βοηθάει πάαρα πολυ), είναι μια φορά στις 10 μέρες, να βάζω στο βαμβάκι οινόπνευμα και να τρίβω καλά τα σημεία στα οποία υπάρχουν στίγματα (μύτη, πιγούνι). Το βαμβάκι μετά βγαίνει μαύρο (εκεί να δείτε χαρά). Εννοείται οτι είναι θάνατος για το δέρμα, οπότε μετά βάζω και μπόλικη ενυδατική.
Φυσικά και δεν λέω οτι τα δικά μου γιατροσόφια μπορούν να βοηθήσουν κάποιον με σοβαρό πρόβλημα ακμής, απλά αφου βοηθήθηκα κάπως, το λέω!
Όσο για το αν πρέπει να πειράζουμε τα σπυράκια.. μετά απο πολλές βλακείες που τα έσπαγα και νόμιζα οτι έτσι θα "αδειάσουν" και θα εξαφανιστούν, το χω κόψει. Εξακολουθώ να τα πειράζω αλλα προς το τέλος, όταν έχουν ωριμάσει- άλλωστε το πύον πρέπει να βγει, απο μόνο του ούτε βγαίνει, ούτε απορροφάται όταν το σπυράκι είναι "εσωτερικό".. μετά βάζω κλασικά οδοντόπαστα, που το κάνει και αυτή το θαύμα της..
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Το οινόπνευμα το έκανα κι εγώ κάποτε, αλλά δεν είχα πολλα αποτελέσματα...ζημιά στο δέρμα δεν κάνει και καμια τρελή, έτσι κι αλλιώς δεν βάζεις πολύ όυτε συχνα. Τυχερή είσαι, εγω αμα δεν ζουληξω, δεν γινεται τιποτα.
skylofili
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τα αντισυλληπτικά έκαναν δουλειά μόνο στη πλάτη, στο πρόσωπο δεν θα το έλεγα..
Ζούλα παιδί μου, ζούλα (και γω ζουλάω), αλλά άσε να οριμάσει πρώτα (μεταξύ μας, η ευχαρίστηση που έχω όταν φεύγει το πύον με τον γνωστό ήχο και πέφτει με φόρα πάνω στο καθρέφτη δεν λέγεται)..

Το οινόπνευμα δοκίμασε το στα μαύρα στίγματα, αφού πρώτα τα ζουλήξεις λίγο (ειδικά στη μύτη αν έχεις)..
Δοκίμασε και την skinoren που προανέφερα.. είναι αρκετά δυνατή και στην γράφει ο γιατρός (έχει 3ευρώ νομίζω)..
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

όχι ρε, πας καλά? η οδοντόκρεμα είναι σταθερή αξίαμέχρι και στον έρπη έβαζα (είχα τραγικό πρόβλημα, τώρα κάνω θεραπεία)..
Τα αντισυλληπτικά έκαναν δουλειά μόνο στη πλάτη, στο πρόσωπο δεν θα το έλεγα..
Ζούλα παιδί μου, ζούλα (και γω ζουλάω), αλλά άσε να οριμάσει πρώτα (μεταξύ μας, η ευχαρίστηση που έχω όταν φεύγει το πύον με τον γνωστό ήχο και πέφτει με φόρα πάνω στο καθρέφτη δεν λέγεται)..
Το οινόπνευμα δοκίμασε το στα μαύρα στίγματα, αφού πρώτα τα ζουλήξεις λίγο (ειδικά στη μύτη αν έχεις)..
Δοκίμασε και την skinoren που προανέφερα.. είναι αρκετά δυνατή και στην γράφει ο γιατρός (έχει 3ευρώ νομίζω)..
Στην μύτη έχω το πρόβλημα...πάντα είχα στίγματα αλλά τα έβγαζα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και ήταν πάντα λαμπίκο το δερματάκι. Αλλά μετά την ρινοπλαστική δεν μπορώ! Και έχω ένα δέρμα σαν τον...ποπό της μαιμούς.
Clean & Clear με μπιλάκια και Chanel Hydramax+

amy001
Πολύ δραστήριο μέλος

Στην μύτη έχω το πρόβλημα...πάντα είχα στίγματα αλλά τα έβγαζα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και ήταν πάντα λαμπίκο το δερματάκι. Αλλά μετά την ρινοπλαστική δεν μπορώ! Και έχω ένα δέρμα σαν τον...ποπό της μαιμούς.
Clean & Clear με μπιλάκια και Chanel Hydramax+![]()
christinelle σοβαρα κανει δουλεια το clean and clear??

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.