Λοιπόν, θα μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία μου.
Δεν είναι τόσο τραγική (όσο κάτι εικόνες που είδα στο google) αλλά είναι κάπως ενοχλητική για μένα..
Δεν είχα ακμή μέχρι τα 17 μου.
Στη Β Λυκείου και στη Γ πιο πολύ άρχισαν τα παρατράγουδα.Μάλλον λόγω άγχους και ίσως και διατροφής.
Οπότε άρχισα να βγάζω σπυράκια σε συγκεκριμένα σημεία. Στην κάτω γνάθο και συγκεκριμένα στο πηγούνι.
Η κατάσταση γινόταν χειρότερη γιατί μετέφερε μικρόβια με τα χέρια μου.
Όπως διάβαζα στήριζα το κεφάλι μου με το χέρι μου οπότε μετέφερα μικρόβια. Ή όταν διάβαζα και δεν είχα τι να κάνω τα χέρια μου πείραζα το πρόσωπό μου.
Άλλοι πειράζουν τα μαλλιά τους, άλλοι δαγκώνουν το στυλό. Οπότε μετέφερα μικρόβια.
Όπως είπε και κάποιος άλλο η ακμή είναι μια μάχη με τις ορμόνες και τα μικρόβια.
Πήγα σε 2 δερματολόγους αλλά και με τους δύο είχα το ίδιο πρόβλημα.
1) Ξεραινόταν το δέρμα μου. Το ξέρω ότι αυτό συμβαίνει στις θεραπείες και είναι και καλό αλλά ξεραινόταν υπερβολικά και με ενοχλούσε.
2) Έπρεπε να βάζω το πρωί μια αλοιφή η οποία δεν μπορούσε το δέρμα να την απορροφήσει. Ε και ήταν εκνευριστικό να την κουβαλάω όλη μέρα.
Οπότε τις παρατούσα τις θεραπείες. Ο δεύτερος γιατρός μου είχε δώσει ένα καλό φαρμακευτικό σαπούνι οπότε αυτό το κράτησα και πλενόμουν που και που.
Κι αυτό ξέραινε το δέρμα μου όμως και πήγαινα από πάνω κι έβαζα ενυδατική δικής μου επιλογής. Από ότι μου είπαν δεν είναι και πολύ καλό αυτό.
Γενικά από ένα σημείο και μετά το δέρμα μου είχε αγριέψει και πλακωνόμουν στις ενυδατικές όλη νύχτα.
Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε άλλο γιατρό. Διότι τα νεύρα μου έγιναν τσατάλια! Ειδικά στην περίοδο το πηγούνι σκατά.
Αμαρτία το υπόλοιπο να είναι νορμάλ και το πηγούνι σκατά.
Με κοίταξε λοιπόν και άκουσα να λέει ''κλασσική περίπτωση φλυκταινώδους ακμής''.
Δεν το έχω ψάξει ακόμα για να δω τι είναι (θα το ψαξω) αλλά ακούστηκε πολύ τρομακτικό από ότι έβλεπα εγώ στο πρόσωπό μου

Τελοσπάντων. Ο γιατρός μου έγραψε 4 πράγματα.
-Ήπια αντιβίωση (τετρακυκλίνη)
-Χαπάκια για τους μύκητες (προστασία από την αντιβίωση)
-Φαρμακευτικό σαπούνι για πλύσιμο πρωί-βράδυ
-Τζελ νυκτός.
Έχω να δηλώσω ότι το φαρμακευτικό αυτό σαπούνι είναι το πιο υπέροχο που έχω χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό διότι δεν μου ξεραίνει το πρόσωπο!!!
Η αντιβίωση είναι ήπια οπότε δεν είναι από τις περιπτώσεις που ΦΟΥΝΤΩΝΕΙΣ και μετά ΞΕΦΟΥΝΤΩΝΕΙΣ (του το τόνισα αυτό ότι δεν το θέλω)
Είμαι στην 5η μέρα της θεραπείς η οποία είναι εύκολα εφαρμόσιμη και ήδη το πρόσωπό μου έχει καθαρίσει λιγάκι.
Και μόνο που το πλένω πρωί -βράδυ δηλαδή και προσπαθώ να μην το πειράζω κιόλας.
Θέλω να δω τι θα γίνει όταν θα περιμένω και περίοδο όμως γιατί τότε είναι που γίνεται το πανηγύρι.
Λοιπόν θα σας πω τι χρησιμοποιώ.
Αντιβίωση-Vibramycin
Μυκητοτέτοια-Ultra Levure
-Σαπούνι-Seba Med
-Τζελ νυκτός-Indoxyl Gel
Επίσης επειδή γενικά βάφομαι μου έγραψε κι ένα make up της avene.
Από αυτό δεν είναι πλήρως ευχαριστημένη αλλά εντάξει, κάνω και μία υποχώρηση.
Γενικά τον είδα αισιόδοξο και είμαι κι εγώ αισιόδοξη.
40 μέρες κρατάει η θεραπεία. Όταν τελειώσει ελπίζω να ξεμπερδέψω με αυτό το θέμα.
Τώρα που βρήκα και καλό σαπούνι δεν θα χω πρόβλημα να πλένω το πρόσωπό μου πρωί βράδυ.
Αυτά