Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Απο παπουτσια παλι.. Νταξει... Εχω μαρκες και ακριβα, οχι γιατι εχω καπιο κολιμα, αλλα απο αθλιτικα αμα δεν ειναι μαρκα διαλιονται μεσα σε λιγες μερες, και απο μποτες δεν βρησκω στο νουμερο μου στην Ροδο, παραμονων Wehrmacht, και οταν ειμαι Αθηνα βρισκω ευκαιρια να περνω καλα πραγματα
Απο εκει και περα, αν ας πουμε πηγενα αυριο να αγωρασω ρουχα, δεν θα επερνα μαρκες, εκτος ισως απο κανενα τζιν μαρκας επειδη ειναι πιο ανθεκτικα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Το ίδιο γίνεται με τα παπούτσια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sou
Νεοφερμένο μέλος

Όσο για τα φθηνά και τα ακριβά, πιστεύω ότι, ότι δίνεις παίρνεις. και αυτό συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα. Φυσικά, να μη φθάσουμε και στο άλλο άκρο, που επειδή είναι μία γνωστή μάρκα, πληρώνεις μια περιουσία! Αυτο είναι εκμετάλλευση πλέον. Το έχουν παρακάνει. Οπότε, εκπτώσεις και πάλι εκπτώσεις!

commie
Πολύ δραστήριο μέλος

Το ίδιο και με την κορούλα μου της αγοράζω μόνο επώνυμες μάρκες μέχρι και οι κάλσες τιης είναι μάρκες.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

commie
Πολύ δραστήριο μέλος

Eίσαι μέσα στα επώνυμα ρούχα
fielda
Πολύ δραστήριο μέλος

dalcfu
Εκκολαπτόμενο μέλος

LaLuna
Εκκολαπτόμενο μέλος

αναλογα..επενδυω σ ενα καλο κομματι αλλα καθως συνηθηζω να καταστρεφω τα ρουχοπαπουτσα μου αγοραζω και πολλα φτηνα...
μ αρεσουν τα φτηνα γιατι αγοραζω συνεχεια και πολλα-ενδυκτεικα εχω φτασει πανω απο 20 ζευγαρια μποτες απο τα οποια μονον τα 5-6 κοστιζουν πανω απο 150
αγοραζω ακριβα γιατι ξερω οτι θα μου μεινουν κ θα στρωνουν ομορφα.
αποφευγω παντως τα φτηνα-φτηνιαρικα εσωρουχα,τα σιχαινομαι
ninaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Απλά πιστεύω πως το επώνυμο ρούχο δίχνει διαφορετικά επάνω μου σε σχέση με κάποιο φτηνότερο.
Δεν μπορώ να πω πως δεν έχω αγοράσει ποτέ φτηνό ρούχο γιατι απλά ενθουσιάστηκα με την εμφανισή του...αλλά μετά τα 2 πλησίματα ήταν για τα σκουπίδια!
Ευτυχώς αυτό το κόλλημα το έχει και ο μελλοντικός μου σήζυγος και όποτε βγαίνουμε για ψώνια πάντα τα χαίρομαι!!!
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Ναι, να το δεχτώ ότι τα "επώνυμα" ισως είναι καλύτερα ποιοτικά και κρατάνε περισσότερο αλλά...δεν τα βαριέστε;;;

Προσωπικά, στην παρούσα φάση προτιμώ τα "αναλώσιμα" ρούχα που δεν θα κλάψω το μισθό μου επειδή απλώς τα ... βαρεθηκα, ούτε θα φορέσω 17 φορές την ίδια μπλούζα στο μήνα για να "βγάλει τα λεφτά της"... [προτιμώ 17 διαφορετικές και ας μου κρατήσουν λιγότερο

Έχω και "καλά" κομμάτια στην ντουλάπα μου, αλλά δεν είναι "αυτοσκοπός" όταν πάω για ψώνια. Θα πάω και στο κολωνάκι θα πάω και στην Αγ.Μάρκου δλδ, δεν κολλάω..
Θυμάμαι στο σχολείο μου που υπήρχε μια παρέα κοριτσιών που είχαν ... κοινή ταυτότητα τα (ομολογουμένως) πανάκριβα ρούχα τους. Ούτε τότε ούτε και σήμερα μπορώ να το καταλάβω αυτό...
Τι να πω, ίσως αργότερα, να αλλάξω άποψη αλλά για την ώρα δεν το βλέπω!!
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Υποθέτουμε ότι με το 10% του μισθού σας αγοράζεται τα λεγόμενα φτηνά ρούχα. Αν ξαφνικά άλλαζε αυτό, δλδ με το το 10% του μισθού σας θα μπορούσατε να αγοράσετε το τελευταίο σχέδιο του Valentino ή Armani ή και εγώ δεν ξέρω τι. Θα συνεχίζεται να αγοράζεται τα ίδια με πριν ρούχα;
Angie_Ann
Διάσημο μέλος

Πραγματικά μου φαίνεται αδιανόητο να αγοράσω ακριβά ρούχα. Ο πρωταρχικός σκοπός των ρούχων είναι να μας προστατεύουν από το κρύο. Από εκεί και πέρα ΓΙΑΤΙ να αγοράσει κάποιος το ίδιο πράγμα πανάκριβα;;;; Τόσο πολύ επηρεαζόμαστε από τη διαφήμιση και τη δυτική κουλτούρα που για να νιώσουμε καλά πρέπει να υπάρχει η μάρκα πάνω στα ρούχα μας; Τόσο πολύ θέλουμε να αυτοεπιβεβαιωθούμε μέσα από μία μάρκα που ξοδεύουμε υπέρογκα ποσά τη στιγμή που μέχρι και το να πήγαιναν σε φιλανθρωπία θα ήταν καλύτερο; Τόσο πολύ έχει ξεπέσει ο δυτικός πολιτισμός που δίνει τόσο μεγάλη σημασία στο περιτύλιγμα;
Προσοχή δεν λέω ότι δεν πρέπει να είμαστε κομψοί. Είναι σημαντικό και για μένα και εγώ και οι γύρω μου να είναι ντυμένοι με καλαισθησία. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την τιμή των ρούχων. Άλλωστε, τα πιο κακόγουστα και κιτς ντυσίματα τα έχω δει από κάτι κυρίες που φορτώνονται πάνω τους ότι ακριβή βλακεία βρούν.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη φιλοσοφία του ακριβού ρούχου. Εντάξει να έχεις μερικά κομμάτια επειδή σου άρεσαν αλλά να μην αγοράζεις τίποτε αν δεν είναι μάρκα; Είναι ποτέ δυνατόν;
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Κόβω το κεφάλι μου ότι στην Αραβία υπάρχουν και "ακριβές" κελεμπίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι λόγο των διαφημίσεων του MTV;Τόσο πολύ επηρεαζόμαστε από τη διαφήμιση και τη δυτική κουλτούρα που για να νιώσουμε καλά πρέπει να υπάρχει η μάρκα πάνω στα ρούχα μας;

Αυτοί που δίνουν υπέρογκα ποσά για ντύσιμο, συνήθως (δεν ξέρω το γιατί) ασχολούνται με τις φιλανθρωπίες.Τόσο πολύ θέλουμε να αυτοεπιβεβαιωθούμε μέσα από μία μάρκα που ξοδεύουμε υπέρογκα ποσά τη στιγμή που μέχρι και το να πήγαιναν σε φιλανθρωπία θα ήταν καλύτερο;
Με αυτή την λογική θα μπορούσα να έχω και εγώ μια παρόμοια απορία. Τόσο πολύ έχει ξεπέσει η γυναίκα όπου δίνει τόσο μεγάλη σημασία στο ... χρώμα των μαλλιών;Τόσο πολύ έχει ξεπέσει ο δυτικός πολιτισμός που δίνει τόσο μεγάλη σημασία στο περιτύλιγμα;
Ότι έχω πάρει από την λαϊκή μου βγήκε μάπαΑλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την τιμή των ρούχων.

Τις πιο κακόγουστες κυρίες τις έχω δει στο δημόσιο λύκειο που πήγαινα ...Άλλωστε, τα πιο κακόγουστα και κιτς ντυσίματα τα έχω δει από κάτι κυρίες που φορτώνονται πάνω τους ότι ακριβή βλακεία βρούν.
Οκ, ας σοβαρευτώ και ας απαντήσω σοβαρά
Δεν πιστεύω κάνεις να υπονόησε ότι ανεξαρτήτως χρηματικής άνεσης ΟΛΟΙ πρέπει να φοράμε ακριβά ρούχα. Προσωπικά αν δω κανέναν υπάλληλο με 500ευρώ να αγοράζει ρούχα "Μάρκας" αξιοποιώντας το νέο του καταναλωτικό δάνειο με υποθήκη το τελευταίο σπίτι της γιαγιάς του ... θα γελάω μέχρι ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα.
Το ερώτημα μου εμένα είναι από την στιγμή που η οικονομική σου άνεση είναι τέτοια όπου ένα καλό τζιν σου στοιχίζει όπως ένα απλό τζιν π.χ. στον Μ.Ο. των Ελλήνων γιατί να προτιμήσεις το απλό; Ας μην υπερβάλουμε, ούτε να ισοπεδώνουμε όλα. Συνήθως οι αξιόλογες μάρκες έχουν και μια α ποιότητα. Επίσης παίζει ρόλο το που συνήθισες να ψωνίζεις.
Το κυριότερο ωστόσο είναι ότι κάνεις δεν μπορεί να απαγορέψει κανέναν κάτι ούτε να επιμένει σε πολιτικές για την διαχείριση των χρημάτων.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος

maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

Όλα τα brands που μονοπολούν την νεανική ένδυση(γι' αυτήν μπορώ να μιλαώ τώρα), φτιάχνουν τα ρούχα τους στο Λάος, την Καμπότζη, την Κίνα, κλπ φτωχές χώρες με εξευτελιστικά μεροκάματα. Αυτά τα μεροκάματα δικαιολογούν την εξωφρενική τιμή ενός πατελονιού Diesel ή μιας μπλούζας Paul Frank στα ράφια των καταστημάτων? Θεωρώ πως είναι καθαρή αισχροκέρδια αυτό που γίνεται με τις "μάρκες" που ράβουν ρούχα σε εκείνες τις χώρες. Και φυσικά αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ, αφού ο δυτικός κόσμος θα συνεχίζει να αγοράζει αυτά τα υπερτιμολογημένα ρούχα.
Γι' αυτό κατέληξα πως θα αγοράζω "μάρκες" που σέβονται τα λεφτά μου και ράβουν τα ρούχα που μου πουλάνε σε χώρες που να δικαιολογούν τέτοιες τιμές. Π.χ. η Benetton είναι από τις τελευταίες εταιρείες που ράβουν τα ρούχα στην έδρα της εταιρείας. Οι υπόλοιπες εταιρείες, μπορεί να βγάζουν το σούπερ ρούχο, με την σούπερ αντοχή που κρατάει τόσα χρόνια, αλλά απλά μας εκμεταλλεύονται.
ninaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν χρειάζεται να ξέρει ο άλλος αν αυτό που φοράς κοστίζει τόσα Ευρώ και είναι της Α' μάρκας.
Όσον αφορά εμένα, όπως ποείπα, μου αρέσει το καλό ρούχο γιατί πολύ απλά κολλαέι επάνω μου τέλεια όπου άνα άλλο, ίσως της λαικής κ.α., δεν με κολλακεύει καθόλου! Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι πρέπει να αγοράζουμε ακριβά ρούχα για να δείξουμε κάτι απαραίτητα!
Κάθε άνθρωπος έχει κάποια χόμπι, να το πώ διαφορετικά, εγώ δεν έχω άλλο παραμόνο να αγοράζω ορισμένα ρούχα και να τα ευχαριστιέμαι όπως εγώ κρίνω!
Φυσικά, αν ο μισθός μου ήταν χαμηλός θα ήμουν πιο συντηρητική...
Και στην τελική η Νίνα δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί να μην χαραμίσει κάποια χρήματα από τον μισθό της για να νοιώσει εκείνη ότι κάτι κερδίζει απο όλο αυτό το άγχος της εβδομάδας???

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Και στην τελική η Νίνα δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί να μην χαραμίσει κάποια χρήματα από τον μισθό της για να νοιώσει εκείνη ότι κάτι κερδίζει απο όλο αυτό το άγχος της εβδομάδας???![]()
βρε σαφώς! Δεν νομίζω να είπε κανείς το αντίθετο.!!!
Απλώς για μένα, όπως συμβαίνει και με άλλα πράγματα, με προβληματίζει λίγο όταν κάτι γίνεται αυτοσκοπός (Δεν λέω ότι το κάνεις εσύ, ούτε ξέρω τα οικονομικά σου, ούτε φυσικά σε κρίνω!) απλώς δεν ... το καταλαβαίνω

στα άλλα που λες μαζί σου... έχω φίλη που κυκλοφορεί με ρούχα που... άμα βάλουμε όλες οι υπόλοιπες τους μισθούς του μήνα μπορεί και να τα αγοράσουμε, και ουδέποτε το έκανε θέμα, ή το τόνισε. Απλώς η κοπέλα προέρχεται από τέτοιο περιβάλλον που αυτό είναι το default για αυτήν δεν το κάνει "για να φανεί". Προσωπικά με ενοχλούν τα άτομα που αγοράζουν (ειτε γιατί τα έχουν είτε γιατί "πεινάνε" για να τα αποκτήσουν) και μετά κυκλοφορούν και το ...διαφημίζουν
[γνωστή της παραπάνω φίλης "ναι, και πολύ στενοχωρήθηκα γιατί το δαχτυλίδι αυτό (σσ. μας το δείχνει σα σημαία) στα bulgary το είχε στο τριπλό μόνο σε χρυσό και όχι και σε λευκόχρυσο και τώρα δεν ξέρω πόσο θα περιμένω μέχρι να το φέρουν και ΑΝ το φέρουν βέβαια!" χμμμ... και..χ*στηκαμε κοπελιά ας πούμε???

Subject to change
e-steki.gr Founder

Πάντως έχω παρατηρήσει ότι όσα είναι "μάρκας" έχουν συνήθως και καλύτερη ποιότητα.
ninaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν έχω κάποιο "κολλημα" με τα ακριβά ρούχα, συνήθως παίρνω ο,τι μου κάνει κλικ (αρκεί να έχω την οικονομική δυνατότητα να το πάρω).
Πάντως έχω παρατηρήσει ότι όσα είναι "μάρκας" έχουν συνήθως και καλύτερη ποιότητα.
Σωστά...και ποιότητα και εμφάνιση...!!!
ΕΕε δεν είναι σημαντικο??
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 69 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.