Αλέξης Τσίπρας: κάνει comeback;

Σε ενδεχόμενη συγκρότηση κόμματος θα μπει στη βουλή το κόμμα του Τσίπρα;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 15)
  • Ναι

Ψήφοι: 11 73,3%
  • Όχι

Ψήφοι: 2 13,3%
  • Δεν ξέρω

Ψήφοι: 2 13,3%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    15

Στην ερώτηση γιατί επιστρέφει στην κεντροπολιτική σκηνή, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν μπορεί να μένει στη «βολική σιωπή» καθώς έχει ευθύνη να συμβάλει «ώστε να επιστρέψει στη χώρα η σταθερότητα και η κανονικότητα».

Συμφωνώ με τον Αλέξη, είναι ο κλόουν που έλειπε για να γίνει η Ελλάδα το τσίρκο που όλοι αγαπήσαμε. Όχι ότι δεν είμαστε τώρα, αλλά το θες και το κερασάκι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Καλά, εσείς με την εμμονή που έχετε να φύγει η ΝΔ, μέχρι και η Καρυστιανού σας φαινόταν ο Μεσσίας που θα σώσει την Ελλάδα και θα την πάει στη γη της επαγγελίας, ο Τσίπρας δεν θα σας φαίνεται έτσι;

Πραγματικά, απελευθέρωση να έχεις ξεφύγει από το matrix της αστικής δημοκρατίας και να αντιλαμβάνεσαι ότι είτε σε κυβερνά η γαλάζια μαφία είτε κάποιο ροζ τσίρκο, ίδιο και αυτό είναι.

Καλά ο τύπος προσφέρει μοναδικό content. Εν έτη 2026 μιλάει ακόμα για κλείσιμο των τραπεζών, ανοικτά σύνορα, και διάφορες αριστερές παράνοιες.​

Καλά ο τύπος προσφέρει μοναδικό content. Εν έτη 2026 μιλάει ακόμα για κλείσιμο των τραπεζών, ανοικτά σύνορα, και διάφορες αριστερές παράνοιες.​
Το άτομο που έπρεπε να δικαστεί για εσχάτη προδοσία όσον αφορά στην περίπτωση της Μακεδονίας. Κανένας Έλληνας δεν πρέπει να το ξεχάσει ποτέ αυτό.

Το άτομο που έπρεπε να δικαστεί για εσχάτη προδοσία όσον αφορά στην περίπτωση της Μακεδονίας. Κανένας Έλληνας δεν πρέπει να το ξεχάσει ποτέ αυτό.
Έχεις δίκιο.
Πρέπει να εμπιστευτούν τη ΝΔ που ελεγε για κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπων,ώστε η γειτονική χώρα να αλλάξει το όνομα της από Βόρεια Μακεδονία σε σκέτο Μακεδονία όπως την έλεγαν όλοι,και να αλλάξει το σύνταγμα της που τώρα αναγνωρίζει ότι δεν έχουν καμμια σχέση με τον Μεγα Αλέξανδρο και την αρχαία Μακεδονία,και να επανέλθουν σε αυτά που έλεγαν πριν την συμφωνία ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.

Έχεις δίκιο.
Πρέπει να εμπιστευτούν τη ΝΔ που ελεγε για κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπων,ώστε η γειτονική χώρα να αλλάξει το όνομα της από Βόρεια Μακεδονία σε σκέτο Μακεδονία όπως την έλεγαν όλοι,και να αλλάξει το σύνταγμα της που τώρα αναγνωρίζει ότι δεν έχουν καμμια σχέση με τον Μεγα Αλέξανδρο και την αρχαία Μακεδονία,και να επανέλθουν σε αυτά που έλεγαν πριν την συμφωνία ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.
Φίλε, επειδή είσαι είτε κομματόσκυλο είτε προσωπολάτρης του Τσίπρα (ειλικρινά δεν ξέρω ποιό είναι το χειρότερο) δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το πιστεύεις αυτό και για τους άλλους με τους οποίους συνομιλείς. Τι μου αναφέρεις την ΝΔ, το ίδιο εθνοπροδότες είναι για εμένα.

Όσο για τα άλλα που λες, μια χαρά προπαγάνδα κάνουν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όλα τα υπόλοιπα οι Σλάβοι. Ποτέ και καμία ονομασία που να περιείχε τον όρο Μακεδονία δεν έπρεπε να δεχτεί καμία κυβέρνηση.

Φίλε, επειδή είσαι είτε κομματόσκυλο είτε προσωπολάτρης του Τσίπρα (ειλικρινά δεν ξέρω ποιό είναι το χειρότερο) δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το πιστεύεις αυτό και για τους άλλους με τους οποίους συνομιλείς. Τι μου αναφέρεις την ΝΔ, το ίδιο εθνοπροδότες είναι για εμένα.

Όσο για τα άλλα που λες, μια χαρά προπαγάνδα κάνουν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όλα τα υπόλοιπα οι Σλάβοι. Ποτέ και καμία ονομασία που να περιείχε τον όρο Μακεδονία δεν έπρεπε να δεχτεί καμία κυβέρνηση.
Έπι της ουσιας:
Πριν την συμφωνία όλα μα όλα τα κράτη την έλεγαν Μακεδονία και την είχαν αναγνωρίσει με αυτό το όνομα.
Μόνο όταν διαμαρτυρομασταν επίσημα,. κάποιο Ευρωπαικο κράτος το άλλαζε για λίγο σε FYROM(μάντεψε τι είναι το Μ)
Μπορούσε η Ελλάδα να το αλλάξει αυτό?
Όχι.
Τώρα η επίσημη ονομασία του κράτους είναι Βόρεια Μακεδονία.
Είναι καλύτερα?Μάλλον.
Στη συμφωνία έχουν παραδεχθεί γραπτως ότι δεν έχουν καμμια σχέση με την αρχαία Μακεδονία και ότι είναι Σλάβοι.

Υγ.Κομματοσκυλο είμαι όπως λες,μόνο που δεν ξερω ποιανου κόμματος.!!

Εγώ αυτό που αναρωτιέμαι είναι πως ολόκληρη η αριστερά στην Ελλάδα δεν έχει να βγάλει μπροστά ένα νέο πρόσωπο, άφθαρτο, πραγματιστή, ικανό να πείσει..και βασίζεται σε παλιά, δοκιμασμένα πρόσωπα, σαν τον Τσίπρα, ο οποίος και μόνο για τις 20 μονάδες ήττα διαφορά το 2023 θα έπρεπε να είχε ιδιωτεύσει και να μην κατέβει ξανά υποψήφιος.

Εγώ αυτό που αναρωτιέμαι είναι πως ολόκληρη η αριστερά στην Ελλάδα δεν έχει να βγάλει μπροστά ένα νέο πρόσωπο, άφθαρτο, πραγματιστή, ικανό να πείσει..και βασίζεται σε παλιά, δοκιμασμένα πρόσωπα, σαν τον Τσίπρα, ο οποίος και μόνο για τις 20 μονάδες ήττα διαφορά το 2023 θα έπρεπε να είχε ιδιωτεύσει και να μην κατέβει ξανά υποψήφιος.
Unpopular opinion αλλα η κατασταση στην σημερινη αριστερα θυμιζει το κκε. Και εξηγω. Θελουν να μπουν βουλη με ενα 5%, να λενε σε ολα οχι , να μην κανουν ουσιαστικη αντιπολιτευση και να μην κυβερνησουν ποτε. Και η μισθαρα να μπαινει ακοπα.

Unpopular opinion αλλα η κατασταση στην σημερινη αριστερα θυμιζει το κκε. Και εξηγω. Θελουν να μπουν βουλη με ενα 5%, να λενε σε ολα οχι , να μην κανουν ουσιαστικη αντιπολιτευση και να μην κυβερνησουν ποτε. Και η μισθαρα να μπαινει ακοπα.
Έχω αρχίσει και εγώ να πιστεύω πως δε θέλουν καν να κυβερνήσουν, ούτε καν στο ΠΑΣΟΚ..

Έχω αρχίσει και εγώ να πιστεύω πως δε θέλουν καν να κυβερνήσουν, ούτε καν στο ΠΑΣΟΚ..
Μα πραγματικα δεν γινετε να ειναι τοσο ανικανοι να κανουν μια σοβαρη αντιπολιτευση σε μια απο τις πιο διεφθαρμενες κυβερνησεις ...

Έπι της ουσιας:
Πριν την συμφωνία όλα μα όλα τα κράτη την έλεγαν Μακεδονία και την είχαν αναγνωρίσει με αυτό το όνομα.
Μόνο όταν διαμαρτυρομασταν επίσημα,. κάποιο Ευρωπαικο κράτος το άλλαζε για λίγο σε FYROM(μάντεψε τι είναι το Μ)
Όχι.
Είναι καλύτερα?Μάλλον.
Στη συμφωνία έχουν παραδεχθεί γραπτως ότι δεν έχουν καμμια σχέση με την αρχαία Μακεδονία και ότι είναι Σλάβοι.

Υγ.Κομματοσκυλο είμαι όπως λες,μόνο που δεν ξερω ποιανου κόμματος.!!
Η Μακεδονία είναι μια και ανήκει στο ελληνικό κράτος και μόνο. Αυτοί δεν είναι τίποτα-δεν έχουν καμία σχέση με εμάς , είναι μια μίξη Αλβανών , Βούλγαρων και Σέρβων. Ουδεμία σχέση δεν έχουν με τους έλληνες , τον Μ.Αλεξανδρο και την ξακουστή αρχαία Μακεδονία…
Το όνομα ανέκαθεν ήταν λάθος , έπρεπε να λέγονται αλλιώς χωρίς το όνομα Μακεδονία μέσα. Θα μπορούσε το όνομα να είναι : Δημοκρατία των Σκοπίων ή Δημοκρατία της Δαρδανίας (ψάξε να δεις τι είναι η Δαρδανία)

Μια τρύπα στο νερό είναι βασικά. Εφόσον το όνομα έχει δύο λέξεις (Βόρεια Μακεδονία) πάλι στο υποσυνείδητο μένει ένα σκέτο Μακεδονία.
Όχι.
Είναι καλύτερα?Μάλλον.

η συμφωνια αυτη μπορει να θεωρηθει ταυτοχρονα και κακη και καλη, αναλογως το πρισμα που το βλεπει κανείς
διπλωματικα ηταν καλη ενεργεια επειδη μας ασφαλισε τα βορεια συνορα απεναντι στην Τουρκια επιτρεποντας στην βορεια μακεδονια να ενταχθει στο ΝΑΤΟ και αρα δεν θα μπορουσε η τουρκια να εκμεταλλευτει τα εδαφη της καταχρηστικα για να αγγιξει την ελλαδα απο τα βόρεια, καθως ειναι και η ιδια στο νατο. ταυτοχρονα ειναι η πρωτη επισημη υπογεγραμμενη αποδοχη της βορειας μακεδονιας πως δεν εχουν καμία σχεση με μεγαλεξανδο, αρχαιο ελληνικο πολιτισμο και ελληνικη ιστορια κλπ, και μαλιστα το ονομα ισχυει erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις, εξωτερικά και εσωτερικά, αναγνωρισμενο ετσι απο ολους. αυτα ειναι σημαντικά πολύ θετικα οφέλη που κανείς δεν μπορει να τα παραβλεψει. κυριως το θεμα της τουρκιας, των βορειων συνορων και του ΝΑΤΟ.

απο την αλλη όμως, το πολυ μεγαλο σοβαρο αρνητικο ειναι προφανως η δικη μας αποδοχη το οτι λεγονται επισημα macedonian (μακεδόνες) στα διαβατηρια και υπαρχει macedonian (μακεδονικη) γλωσσα χωρίς το north μπροστά! Ναι καλα διαβασατε, μπορει να μην το γνωριζουν πολλοι αυτο. Η ίδια η συμφωνία όρισε το κράτος ως "Republic of North Macedonia / North Macedonia" erga omnes, αλλά στα ταξιδιωτικά έγγραφα κράτησε το σκέτο "Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia" και για τη γλώσσα το σκέτο "Macedonian language." Δηλαδή, το "Βόρεια" μπήκε καθαρά στο όνομα του κράτους, όχι συμμετρικά σε όλα τα παράγωγα.

Επομενως γιατι να μη λεγονται αντιστοιχα τοτε βορειοι μακεδονες και βορεια μακεδονικη γλωσσα; αυτο θα ηταν το λογικο. παραλειποντας τη λεξη βορειο απο αυτα τα δύο ουσιαστικα παλι στο εθνοπροδοτικο στοιχειο καταληγουμε, μια τρυπα στο νερο. τι παει να πει μακεδονικη γλωσσα και μακεδονικη ιθαγενεια. δηλαδη οταν καποιος λεει μακεδονας μπορει να εννοει ειτε ελληνας ειτε βορειομακεδονας. κανονικα αυτο το διφορουμενο δεν θα επρεπε να υπηρχε υποτιθεται. αυτο θα ηταν το σωστο, το πατριωτικο, το δικαιο και το ξεκαθαρο. το οτι υπεγραψαν επισημα οτι δεν συνδεονται με τον μεγα αλεξανδρο και τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο ειναι σαφως μια μεγαλη νικη, αλλα δεν αρκει θεωρω, διοτι οι περισσοτεροι απλοι ανθρωποι μενουν στη λεξη μακεδονας, ειδικα στο εξωτερικο, και κανείς δεν θα διαβασει τις υποσημειωσεις των αρθρων 7 και 8 οπου ξεκαθαριζει οτι αλλο σημαινει μακεδονας στην ελλαδα και αλλο στην βορεια μακεδονια. Δεν θα επρεπε να υπαρχει αυτος ο δυισμος.

η περιοχη που καταλαμβανει γεωγραφικα σημερα η περιοχη της βορειας μακεδονιας αποτελει επεκτατικα καταλαμβανομενες εκτασεις του Φιλιππου Β' στο μακεδονικό του κράτος, μεσα στις οποιες εκτασεις εγκαταστάθηκαν μεταγενεστερα σλαβόφωνοι απόγονοι των σλαβικών φύλων, τα οποια φύλα προφανώς ποτέ δεν εξελληνίστηκαν και δεν ενσωματώθηκαν ως έλληνες. Η σύγχρονη "μακεδονική γλώσσα" (αίσχος, κανονικά έπρεπε να λέγεται βορειομακεδονικη γλωσσα ή εντελως διαφορετικά) είναι νότια σλαβική γλώσσα, πολύ κοντά στη βουλγαρική, γραμμένη σε κυριλλικό αλφάβητο.

αρα εν ολιγοις, διπλωματικά και γεωπολιτικα ηταν μια καλή ενεργεια. Ομως λαογραφικα/πολιτιστικα/εθνολογικά ήταν μια κακη ενεργεια για την ελλάδα για την πολιτιστικη της κληρονομια σε επιπεδο συμβολισμου. ο καθενας το κρινει αναλογα ποια σκοπιά θεωρει σημαντικοτερη. και τα δύο ισχυουν ταυτοχρονα.

επειδη μας ασφαλισε τα βορεια συνορα απεναντι στην Τουρκια επιτρεποντας στην βορεια μακεδονια να ενταχθει στο ΝΑΤΟ και αρα δεν θα μπορουσε η τουρκια να εκμεταλλευτει τα εδαφη της καταχρηστικα για να αγγιξει την ελλαδα απο τα βόρεια,
Μα και η Τουρκία στο ΝΑΤΟ είναι. Δεν θα έπρεπε τα σύνορά μας να είναι ασφαλισμένα; Ότι η συμφωνία είχε σκοπό ξεκάθαρο να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να παρεισφρήσει η αμερικανική αγορά μέσα είναι γεγονός. Ο λόγος βέβαια ήταν για να μειωθεί και άλλο η επιρροή της Ρωσσίας στα Βαλκάνια (τα Σκόπια μέχρι πρότινος ήταν ρωσσόφιλη και σερβόφιλη χώρα).

Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για εμάς στο μόνο που βοήθησε είναι που (όπως και στην Αλβανία) τους προστατευτούμε εναερίως κάτι που κάνει τους πιλότους μας να είναι έμπειροι στους ουρανούς τους, εξαιρετικά χρήσιμο για κάτι απρόβλεπτο μελλοντικά.

ειναι η πρωτη επισημη υπογεγραμμενη αποδοχη της βορειας μακεδονιας πως δεν εχουν καμία σχεση με μεγαλεξανδο, αρχαιο ελληνικο πολιτισμο και ελληνικη ιστορια κλπ
Μια τρύπα στο νερό. Τώρα υπάρχει μια προκλητική κυβέρνηση που αν και δεν αναθεωρεί τη συμφωνία, στην πράξη αποκαλεί τη χώρα της Μακεδονία για εσωτερική κατανάλωση.

απο την αλλη όμως, το πολυ μεγαλο σοβαρο αρνητικο ειναι προφανως η δικη μας αποδοχη το οτι λεγονται επισημα macedonian (μακεδόνες) στα διαβατηρια και υπαρχει macedonian (μακεδονικη) γλωσσα χωρίς το north μπροστά! Ναι καλα διαβασατε, μπορει να μην το γνωριζουν πολλοι αυτο. Η ίδια η συμφωνία όρισε το κράτος ως "Republic of North Macedonia / North Macedonia" erga omnes, αλλά στα ταξιδιωτικά έγγραφα κράτησε το σκέτο "Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia" και για τη γλώσσα το σκέτο "Macedonian language." Δηλαδή, το "Βόρεια" μπήκε καθαρά στο όνομα του κράτους, όχι συμμετρικά σε όλα τα παράγωγα.
Ακριβώς. Το έχω αναφέρει ξανά αυτό.

αρα εν ολιγοις, διπλωματικά και γεωπολιτικα ηταν μια καλή ενεργεια. Ομως λαογραφικα/πολιτιστικα/εθνολογικά ήταν μια κακη ενεργεια για την ελλάδα για την πολιτιστικη της κληρονομια σε επιπεδο συμβολισμου. ο καθενας το κρινει αναλογα ποια σκοπιά θεωρει σημαντικοτερη. και τα δύο ισχυουν ταυτοχρονα.
Είναι ένας αρκετά ταλαιπωρημένος λαός. Συχνά θύμα μεταξύ Βουλγάρων και Σέρβων που ήθελαν οπωσδήποτε (και δια της βίας αρκετές φορές) να τους αφομοιώσουν. Αναφορά σε αυτούς γίνεται ήδη από τον Ίωνα Δραγούμη στην πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνος. Δεν μπορούμε να τους αποκαλούμε Βούλγαρους ή Σέρβους όπως κάνουν κάποιοι αυθαίρετα. Η ιστορία τους είναι μια μόνιμη προσπάθεια να διαχωριστούν από αυτούς και να διατηρήσουν μια δική τους ταυτότητα. Κάτι που πρέπει να γίνει σεβαστό (όσο δεν αρχίζουν τις λαλακίες περί απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Στο βιβλίο του Μυριβήλη "η ζωή εν τάφω" που είναι μια αυτοβιογραφία του συγγραφέως για τα όσα πέρασε στο μακεδονικό μέτωπο του Α' Παγκόσμιου Πολέμου γίνεται αναφορά σε αυτούς τους πληθυσμούς και το πόσο μισούσαν τους Βούλγαρους που τους έπαιρναν τα παιδιά και τα έστελναν στον πόλεμο. Ενώ αναφορά γίνεται και πως οι Βούλγαροι (και στα επόμενα χρόνια οι Σέρβοι) τους φανάτιζαν επίτηδες εναντίον των Ελλήνων για να επιτύχουν τις δικές τους επιδιώξεις στη Μακεδονία. Η εικόνα του συγγραφέα που γνώρισε Σλαβομακεδόνες από κοντά (μια οικογένεια τον φρόντισε) ήταν πως αρκετοί από αυτούς εκείνα τα χρόνια συμπαθούσαν τους Έλληνες.

Back