Αλλαγές στην Στρατιωτική Θητεία

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.
Ο 12μηνος στρατος με τη σημερινη του μορφη ειναι χασιμο χρονου. Καθεσαι και απλα χανεις χρονο και λεφτα.
 

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,918 μηνύματα.
Eντάξει, το να γίνει η θητεία πιο ουσιαστική με σκληρή εκπαίδευση και να μειωθεί λίγο η διάρκειά της για να μη χάνουν 12 μήνες με ανούσιες σκοπιές οι κληρωτοί θετικό το κρίνω ως ιδέα. Να δούμε πώς θα υλοποιηθεί, βέβαια.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,802 μηνύματα.
Από ό,τι έχω καταλάβει αυτό που επιδιώκουν είναι εντός του στρατού να γίνονται διάφορες δεξιότητες, τεχνική κατάρτησις κ.λπ. Ακόμα και πρόβλεψη για tablets με στόχο εξ αποστάσεως μαθήματα (ξένων γλωσσών...) και τέτοια σκέφτονταν. Το θέμα είναι πως μάλλον θα καταλήξει για σκόιλ ελικικού η φάση.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,215 μηνύματα.
Αν από το Φινλανδικό μοντέλο αντιγράψουν την ουσία του πράγματος θα είναι καλό.
Στην Φινλανδία οι απλοί φαντάροι κάνουν θητεία 5,5 μήνες και όσοι είναι άοπλοι ή έχουν κάποια ειδικότητα, αξιωματικοί κλπ από 8,5 μέχρι 11,5 μήνες.

Υπόψιν η Φινλανδία είναι μια χώρα 5,5 εκ κατοίκων με γείτονα την Ρωσία οπότε τυχόν επιχείρημα ότι λόγω της κατάστασης μας με την Τουρκία είναι αναγκαία 12μηνη θητεία δεν στέκει.
Αλλά δε νομίζω στη Φινλανδία να έχουν παντελώς άχρηστα στρατόπεδα σε κάθε κωμόπολη για να ικανοποιούνται οι τοπικοί δήμαρχοι και βουλευτές από τα λεφτά που αφήνουν οι φαντάροι στα καφέ και τα σουβλατζίδικα.

Επίσης στο Φινλανδικό μοντέλο όλοι όσοι αποστρατεύονται έχουν κάποιες λίγες μέρες επανεκπαίδευση(συνολικά μέγιστο 80 για απλούς φαντάρους) μέχρι να κλείσουν τα 50 τους. Οι φαντάροι πληρώνονται από 5,9 ως 13,65 τη μέρα ανάλογα το πόσο καιρό θα κάνουν θητεία αρα καλύπτουν τα έξοδα τους χωρίς να χρειάζονται λεφτά από γονείς ή να φάνε τις αποταμιεύσεις τους.

Φυσικά επειδή είμαστε Ελλάδα το πιθανότερο είναι ότι η διάρκεια της θητείας και η ουσία της θα παραμείνουν ίδιες, μόνο που θα φαγωθούν και λεφτά για τάμπλετ, προγράμματα επιμόρφωσης επιπέδου σκόιλ ελικίκου κλπ.

 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top