NeosUser2023
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο NeosUser2023 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 319 μηνύματα.

26-10-24

18:40
Καλησπέρα , εδώ και καιρό έχω θέμα με την ισχύ του σήματος του ίντερνετ , ενώ πληρώνω για 24αρα γραμμή πιάνω 1-2mbps , ο τεχνικός της Cosmote εντόπισε ότι χρειάζεται αλλαγή του καλωδίου που δίνει ίντερνετ από το κουτί (κάτω) προς το ρούτερ μου γιατί στο κουτί το σήμα είναι καλό ενώ στο ρούτερ μου είναι κάκιστο.
Πόσο κοστίζει μια τέτοια επισκευή βλάβης ?
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.

26-10-24

19:37
θα σου πω το βραδυ..σε πολυκατοικια μενειςΚαλησπέρα , εδώ και καιρό έχω θέμα με την ισχύ του σήματος του ίντερνετ , ενώ πληρώνω για 24αρα γραμμή πιάνω 1-2mbps , ο τεχνικός της Cosmote εντόπισε ότι χρειάζεται αλλαγή του καλωδίου που δίνει ίντερνετ από το κουτί (κάτω) προς το ρούτερ μου γιατί στο κουτί το σήμα είναι καλό ενώ στο ρούτερ μου είναι κάκιστο.
NeosUser2023
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο NeosUser2023 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 319 μηνύματα.

26-10-24

20:06
ναι , στον 4ο , ειδα κατι με $ ανα μ. αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρηθα σου πω το βραδυ..σε πολυκατοικια μενεις
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.

26-10-24

20:40
ΑΝ αυτα που λεει ο ΟΤΕτζής ειναι σωστά (ΑΝ ξαναλέω) που δεν εχω πολλούς λόγους να αμφιβάλλω αν τον ειδες να το καρφώνει κατευθείαν στον κατανεμητή και να το βρισκει εκει οκ: Θες φρέσκο ζευγος απο τον κατανεμητή ως τη ροζέτα για να δεις αν φταιει η δική σου καλωδίωση (που δεν ειναι απαραίτητο να ειναι εκει το σφάλμα, μπορει να ειναι και κακό ζευγος στο KV/DSLAM ή να χει ζημιά η "ευθεία" πριν τον κατανεμητή.
Αλλάζοντας το ζευγος με ηλεκτρολόγο, βγάζεις τον ενα πιθανό παράγοντα που έχεις τετοια συμπεριφορά γραμμής.
Εκεινος θα σου πει κόστος.
Ενδιαφέροντα θα ήταν τυχόν στατιστικά απο το ρουτερ, SNR, Attenuation ή FEC HEC errors. Πιθανότατα ομως θα μας πουν αυτο που ηδη βλέπουμε. Δε θα λύσει κάτι, δηλαδη να παρεις τι να πεις να σου κατεβάσουν στην εξυπηρετηση, δεν ειναι οτι πιανεις 16 και θα πας στα 18. Ειναι προδηλο οτι ειναι χοντρή ζημια για να πιανεις 1-2.
Αν δεν κανω λάθος αυτοι έχουν εξοπλισμό και μπορούν να δουν αν έχει ζημια η γραμμή και σε ποιο σημειο πχ στα 928 μέτρα. Ειχα δει εναν της Cyta νυν Βόντα, κουβάλαγε εξοπλισμό της Suntech, τώρα τους στέλνουν με ταμπλετ με ενσωματωμενο λογισμικο αλλα δεν ξερω πόσα βλέπουν.
Αλλάζοντας το ζευγος με ηλεκτρολόγο, βγάζεις τον ενα πιθανό παράγοντα που έχεις τετοια συμπεριφορά γραμμής.
Ενδιαφέροντα θα ήταν τυχόν στατιστικά απο το ρουτερ, SNR, Attenuation ή FEC HEC errors. Πιθανότατα ομως θα μας πουν αυτο που ηδη βλέπουμε. Δε θα λύσει κάτι, δηλαδη να παρεις τι να πεις να σου κατεβάσουν στην εξυπηρετηση, δεν ειναι οτι πιανεις 16 και θα πας στα 18. Ειναι προδηλο οτι ειναι χοντρή ζημια για να πιανεις 1-2.
Αν δεν κανω λάθος αυτοι έχουν εξοπλισμό και μπορούν να δουν αν έχει ζημια η γραμμή και σε ποιο σημειο πχ στα 928 μέτρα. Ειχα δει εναν της Cyta νυν Βόντα, κουβάλαγε εξοπλισμό της Suntech, τώρα τους στέλνουν με ταμπλετ με ενσωματωμενο λογισμικο αλλα δεν ξερω πόσα βλέπουν.
NeosUser2023
Εκκολαπτόμενο μέλος

26-10-24

20:53
δεν τα γνωριζω αυτα φιλε , αλλα σε ευχαρηστω , κατα πασα πιθανοτητα θαρρω οτι ειναι το 2ο , ναι ειχε βαλει ενα μηχανημα στην πριζα και μετρουσε οταν ηταν πανω στο σπιτιΑΝ αυτα που λεει ο ΟΤΕτζής ειναι σωστά (ΑΝ ξαναλέω) που δεν εχω πολλούς λόγους να αμφιβάλλω αν τον ειδες να το καρφώνει κατευθείαν στον κατανεμητή και να το βρισκει εκει οκ: Θες φρέσκο ζευγος απο τον κατανεμητή ως τη ροζέτα για να δεις αν φταιει η δική σου καλωδίωση (που δεν ειναι απαραίτητο να ειναι εκει το σφάλμα, μπορει να ειναι και κακό ζευγος στο KV/DSLAM ή να χει ζημιά η "ευθεία" πριν τον κατανεμητή.
επισης πλεον η κοσμοτε δεν με βοηθαει επειδη περασαν 3 μηνες απο την διαγνωση δεν κανουν τιποτα αλλο , θα πω ηλεκτρολογο ετσι κ αλλιως εξ αρχης αυτο θα εκανα
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.

26-10-24

21:06
Ναι λογικά κάρφωσε και κάτω στην είσοδο εκει που ειναι ο κατανεμητής πάνω στο κουτι και μέτρησε.δεν τα γνωριζω αυτα φιλε , αλλα σε ευχαρηστω , κατα πασα πιθανοτητα θαρρω οτι ειναι το 2ο , ναι ειχε βαλει ενα μηχανημα στην πριζα και μετρουσε οταν ηταν πανω στο σπιτι
Νταξει ειναι καλά παιδιά οι νεοι τεχνικοί δεν ειναι σαν τους παλιούς που παίρνανε τη μαιμουδιά απο ψηλά τη δικαιολογία πριν απο 20χρονια και έλεγαν μπαρούφες κατι θείοι διορισμενοι που βαριόντουσαν να εργαστούν, οι νέοι την ιδρώνουν τη φανέλα.
Μου λεει εμενα ενας τεχνικός απο κάποια εταιρία, και γαμω τα παλικάρια εντωμεταξυ, τον είχα φέρει 3 φορές σε 100άρα να μου βρει γιατι σκαει αποσυνδέσεις ενω η εσωτερική καλωδίωση ειναι πένα, και μου σφυρίζει το μυστικό ότι έχει θεμα η καμπίνα κι απο τοτε με το DLM κάνουν παράπονα και άλλοι στην παρακάτω οδό κλπ κλπ διάφορα τεχνικά και το παρασύνθημα πολύ έμμεσα έμμεσα μην κινδυνέψει και η θέση του του ανθρώπου, γενικά κατάλαβα πως πρέπει να ψαχτω για άλλες λύσεις γουχ γκουχ οπτική απο άλλη εταιρια πχ, αν συνεχίσει γιατι απλά δεν θέλουν να αλλάξουν κατι στην καμπινα οι απο πάνω anytime soon.

Εννοείται, ο ειδικός μόνο θα σε διαφωτίσει. Έναν έμπιστο καλο να σου περάσει ενα φρέσκο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο οτι δεν ειναι απο τη μεριά σου και μέσα το προβλημα.επισης πλεον η κοσμοτε δεν με βοηθαει επειδη περασαν 3 μηνες απο την διαγνωση δεν κανουν τιποτα αλλο , θα πω ηλεκτρολογο ετσι κ αλλιως εξ αρχης αυτο θα εκανα
Αμα ειναι απο τη μεριά τους και έξω (κατανεμητης και έξω), εκεί κάνουμε άλλη συζήτηση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...