ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.529 μηνύματα.

03-02-25

17:56
Τα έχουμε πει πολλές φορές. Ο άνθρωπος έχει μεν την ελεύθερη βούληση να αρνηθεί τον Θεό, αλλά αν το κάνει, ισοδυναμεί με θάνατο της ψυχής του. Δημοκρατικές διαδικασίες και άλλες τέτοιες ανοησίες είναι επινοήσεις του ανθρώπινου είδους. Ο Θεός είναι ο Κύριός μας, ο αφέντης μας και υποτασσόμαστε σε αυτόν.Πώς λένε: "Μπορείς να λες ότι θέλεις, αρκεί να συμφωνείς μαζί μου".
Κοίτα, η Παλαιά Διαθήκη είναι αρκετά νεφελώδες ζήτημα. Έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψη ότι ήταν λάθος εξ αρχής που συμπεριλήφθηκε στα Ιερά Βιβλία, μαζί με την Καινή. Θεωρώ ότι ο Ιησούς, επειδή έδρασε στο συγκεκριμένο περιβάλλον (Ιουδαία) μίλησε με τρόπο που θα γινόταν αντιληπτός από τους εκεί ανθρώπους. Η Παλαιά Διαθήκη είναι η Τορά, δηλαδή το ιερό βιβλίο των Εβραίων. Και ο Χριστιανισμός συγγενεύει μεν με τον Ιουδαϊσμό, δεν είναι όμως συνέχειά του. Στην πράξη να το δεις, στην Εκκλησία πχ ελάχιστες φορές θα αναφερθεί χωρίο από την Παλαιά και οι Χριστιανικές αιρέσεις που δίνουν βάση σε αυτή είναι τύπου Ιεχωβάδες, δηλαδή Εβραιογενείς.Εμ, όχι, πουθενά δεν είπε αυτό. Είπε ότι δεν ήρθε για να την αντικαταστήσει την παλαιά διαθήκη, αλλά για να την συμπληρώσει («οὐκ ἦλθον καταλῦσαι ἀλλά πληρῶσαι»).
Αυτό ήθελα να πω, όσον αφορά το θέμα δεν έχω να προσφέρω κάτι γιατί δεν παρακολουθώ τη συζήτηση.
Τέλος, δεν θεωρώ απίθανη τη θεωρία συνωμοσίας που θέλει η Παλαιά να συμπεριλήφθηκε στον Κανόνα ώστε να υπάρξει Εβραϊκή επιρροή στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν θα μιλήσω άσχημα για τον Ιουδαϊσμό, για εμένα η Καμπαλά είναι ένα από τα πιο αξιόλογα εσωτερικά συστήματα. Αλλά, ναι, είναι δύο διαφορετικές θρησκείες και η Π. Διαθήκη είναι ιερό βιβλίο της πρώτης. Ο Χριστιανισμός διαμορφώθηκε από τον λόγο του Χριστού, τους Νεοπλατωνικούς (Κλήμης, Ωριγένης) που τότε ήταν η επικρατούσα θρησκεία στον Ελλαδικό χώρο και λιγότερο από τους γνωστικούς.
Ότι διασκεδάζουμε πάρα πολύ που οι φανατικοί άθεοι ασχολούνται τόσο πολύ με κάτι που μισούν. Επίσης, δεν στο κρύβω ότι ψιλοζηλεύω, κάποιες φορές μου φαίνεται ότι ασχολείστε περισσότερο με τον Χριστιανισμό από εμέναΤι λένε για το θέμα οι φανατικοί «χριστιανοί»;

touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.895 μηνύματα.

10-03-25

06:47
πικάντικο αυτό. Για λέγε, για λέγε....ότι αμαρτία αποτελεί γενικά η λαγνεία
Δηλ όταν κάνουμε σεξ με τον άντρα μας, που τον πήραμε με δόξα και τιμή, είναι αμαρτία... Δηλ για λέγε, είναι κάποιες στάσεις; Το ιεραποστολικό μεταξύ συζύγων είναι αμαρτία; Τα προκαταρκτικά είναι αμαρτία;
Ζουμερό, πιασιάρικο θέμα.

Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ωχ, τώρα μου χάλασες τη χαρά. Δηλ αυτά που σε ρωτώ, είναι επιφανειακα, ε;Εάν κάποιος επιμένει σε μία τέτοια επιφανειακή ανάγνωση του Χριστιανισμού, όπου μέγιστο κριτήριο αποτελούν οι πράξεις μας, είναι ένας τέλειος Προτεστάντης, παρόλα αυτά βρίσκεται πολύ μακριά από το να χαρακτηριστεί Χριστιανός. Ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ ἐντός ὑμῶν ἐστιν, για να απαντήσω και στην παραπάνω ερώτηση και είναι δουλειά του καθένα μας να τη βρει και να ελευθερωθεί (άντε να δώσω απάντηση και σ' αυτό, η φυλακή είναι ο κόσμος της ύλης, από αυτήν ελευθερώνεσαι). Αν πιστεύει ότι θα τη βρει στα επίγεια και στις πεζές υποθέσεις των ανθρώπων, πλανάται πλάνην οικτρά.
Τέλος πάντων, επειδή πρωινιάτικα μας διέγειρες τη φαντασία, τότε πες όσα καλά θες. Κοίτα, κάποιοι από μας (εγώ), δεν καταλαβαίνουμε από δύσκολα φιλοσοφικά. Όσο πιο απλά μπορείς και αν θες δηλ
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

10-03-25

09:04
Πικάντικο, ζουμερό, πιασάρικο...Δηλ όταν κάνουμε σεξ με τον άντρα μας, που τον πήραμε με δόξα και τιμή, είναι αμαρτία... Δηλ για λέγε, είναι κάποιες στάσεις; Το ιεραποστολικό μεταξύ συζύγων είναι αμαρτία; Τα προκαταρκτικά είναι αμαρτία;
Είσαι σίγουρη ότι μιλάτε για το ίδιο θέμα, έτσι ;
Αν και δε μιλάς σ' εμένα, να πω το εξής : Ας πάρουμε, π.χ., την εντολή "ου κλέψεις". Είναι σαφής η εντολή...μην κλέψεις. Δε λέει αν κλέψεις το τάδε, είναι αμαρτία, κι αν κλέψεις το άλλο δεν είναι...Που αυτό σημαίνει, είτε ένα πορτοφόλι κλέψεις, είτε ένα σύκο, απ' τον κήπο τού γείτονα, το ίδιο είναι. Είναι αμαρτία.
Κι όμως, όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι το ίδιο...Μα κι αν είναι, όλοι αμαρτωλοί είμαστε...
Η φιληδονία είναι αμαρτία. Θανάσιμη.
Εσύ, όμως, πιστεύεις ότι ό,τι κάνεις με τον άντρα σου/σύντροφό σου, στο κρεβάτι σας, είναι αμαρτία ; Μα κι αν είναι, όλοι αμαρτωλοί δεν είμαστε ;
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

10-03-25

09:07
Η φιληδονία είναι θανάσιμη αμαρτία.
Κανένας δεν αναρωτήθηκε εν τω μεταξύ γιατι ο Θεός να με τιμωρεί αν κάνω αυτό που μου αρέσει και με κάνει χαρούμενο;
Ένας Θεός τιμωρός, που ζητάει να παίρνει και να καταδικάζει.
Οχι δεν είμαστε όλοι αμαρτωλοί, εσείς αν θέλετε να νιώσετε αμαρτωλοί με βάση τα δικά σας δόγματα και τις προσταγές του Θεού σας να νιώσετε.
Οι υπόλοιποι θα χαιρόμαστε την ζωή μας πλήρη χωρίς τύψεις και περιττά μαστιγώματα.
Κανένας δεν αναρωτήθηκε εν τω μεταξύ γιατι ο Θεός να με τιμωρεί αν κάνω αυτό που μου αρέσει και με κάνει χαρούμενο;
Ένας Θεός τιμωρός, που ζητάει να παίρνει και να καταδικάζει.
Οχι δεν είμαστε όλοι αμαρτωλοί, εσείς αν θέλετε να νιώσετε αμαρτωλοί με βάση τα δικά σας δόγματα και τις προσταγές του Θεού σας να νιώσετε.
Οι υπόλοιποι θα χαιρόμαστε την ζωή μας πλήρη χωρίς τύψεις και περιττά μαστιγώματα.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.820 μηνύματα.

10-03-25

09:56
Αν το σχέδιο της ψυχής σου είναι η ηδονή, τότε πρέπει να τη ζήσεις.Η φιληδονία είναι θανάσιμη αμαρτία.
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις μια επιθυμία είναι να υποκύψεις σ' αυτή (μέχρι να τη βαρεθείς ή να σε βαρεθεί αυτή).
Μπορείς και να προσευχηθείς ή να κάνεις διαλογισμό.
Αλλά δεν γίνεται να προσεύχεσαι και να παίζεις το πουλί σου ταυτόχρονα.

nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.573 μηνύματα.

10-03-25

10:34
πικάντικο αυτό. Για λέγε, για λέγε....
Δηλ όταν κάνουμε σεξ με τον άντρα μας, που τον πήραμε με δόξα και τιμή, είναι αμαρτία... Δηλ για λέγε, είναι κάποιες στάσεις; Το ιεραποστολικό μεταξύ συζύγων είναι αμαρτία; Τα προκαταρκτικά είναι αμαρτία;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ωχ, τώρα μου χάλασες τη χαρά. Δηλ αυτά που σε ρωτώ, είναι επιφανειακα, ε;
Τέλος πάντων, επειδή πρωινιάτικα μας διέγειρες τη φαντασία, τότε πες όσα καλά θες. Κοίτα, κάποιοι από μας (εγώ), δεν καταλαβαίνουμε από δύσκολα φιλοσοφικά. Όσο πιο απλά μπορείς και αν θες δηλ
O Xριστιανισμός επιβάλλει την αμαρτία ως μέθοδο σαρκικής αυτοσυγκράτησης και η αιτία μάλλον είναι τα ήθη της εποχής που εμφανίζεται ο Χριστιανισμός. Υπήρχε διαφορετική κοινωνική θεωρία τον 1ο αιώνα π.Χ. και εκεί εμείς κάνουμε λάθη σήμερα, προσπαθώντας να κατανοήσουμε μια εποχή που δεν ζήσαμε με μια θρησκεία που εφαρμόστηκε για άλλες ανάγκες. Η ελληνορωμαϊκή θρησκεία υμνούσε το σωματικό κάλλος και την γυναικεία όσο και την ανδρική ομορφιά, τον έρωτα, τη φύση και το σεξ (με την λατρεία του θεού Διόνυσου και της θεότητας του Πάνα και Πρίαπου). Ο Χριστιανισμός εμφανίζεται ως μια φιλοσοφική επανάσταση να φέρει την αλλαγή σε ένα κοινωνικό καθεστώς που υπήρχε τότε. Ξαναλέω, τότε. Πάντα μια νέα θεωρία πρέπει να έχει στοιχεία ανατροπής για να πετύχει. Επομένως πέρασε στο τότε κοινωνικό σύστημα ιδέες ανατρεπτικές, δηλαδή, συντηρητικές γι' αυτό που υπήρχε.
Στη συνέχεια η αγνή φιλοσοφική θεωρία του Ιησού μετατράπηκε σε σύστημα με ισότιμη συμμετοχή στην εξουσία. Ο εκάστοτε επίσκοπος απέκτησε εξουσία τοπικού πρίγκηπα. Από την εποχή του αυτοκράτορα Λέοντα Στ' Σοφού καθιερώνεται η αγαμία του ανώτερου κλήρου. Η αγραμματοσύνη του κόσμου ήταν σε τρομαχτικά επίπεδα (ας σκεφτούμε ότι το 1890 μ.Χ. στην Ιταλία το 95% του πληθυσμού ήταν αναλφάβητοι ενώ το 1930 μ.Χ. στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 8.000 φοιτητές), γεγονός όπου ο κόσμος δεν μπορούσε να κατανοήσει τις μεταφορές και τους συμβολισμούς της γλώσσας του Χριστιανισμού. Σκέψου ότι το πρώτο γραπτό κείμενο της κωμωδίας του Αριστοφάνη εμφανίζεται το 1350 μ.Χ. στη Βενετία, από έναν Έλληνα και έναν Ιταλό. Πολλά πράγματα που μαθαίνουμε σήμερα έχουν διαστρεβλωθεί καθώς η επικοινωνία δεν ήταν όπως είναι σήμερα ενώ για περίπου 20.000 χρόνια δεν υπήρχε τυπογραφία, δεν υπήρχε βιβλίο ή αν υπάρχουν, έχουν γραφτεί πολλές φορές από την αρχική ιδέα και με διάφορα σχόλια ή υπολογισμούς που δεν βγάζουν νόημα στη μετάφραση. Ακόμη και αν γραφόταν κάτι λάθος, ήταν πολύ δύσκολο να γίνει κριτική ή να ξανατυπωθεί η επανέκδοση λόγω κόστους. Η επανέκδοση μπορεί να γινόταν μετά από 50 χρόνια και να γινόταν διαφορετική παράθεση της ιστορίας.
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.

10-03-25

13:15
Πιστεύω στο θεό προσωπικά, με τον δικό μου τρόπο
Δεν πιστεύω σε αυτά που έχουν περάσει ανα τα χρόνια από συντηρητικες γενιες ότι άμα φας κρέας είναι αμαρτία πχ
θεωρώ ότι η αμαρτία έχει πιο βαθύτερη έννοια
να μην πληγώνεις άνθρωπο, να μην λες ψέμματα, να μη κάνεις πράξεις εις βάρος άλλου. (Να μην σκοτώσεις κτλ κτλ εννοούνται)
γενικά να μην έχεις κακία στη ψυχή σου
Αυτές είναι οι μεγαλύτερες αμαρτίες για εμένα, κι όχι αν θα έχεις σύντροφο πριν το γάμο ή αν φας μια μέρα κρέας. Αυτά ήταν στα συντηρητικά χρόνια για να ελέγχουν τους λαούς
η πραγματική έννοια είναι άλλη
Ο ίδιος ο Χριστός εξάλλου προσέγγιζε ιερόδουλες και αμαρτωλούς.
Δεν πιστεύω σε αυτά που έχουν περάσει ανα τα χρόνια από συντηρητικες γενιες ότι άμα φας κρέας είναι αμαρτία πχ
θεωρώ ότι η αμαρτία έχει πιο βαθύτερη έννοια
να μην πληγώνεις άνθρωπο, να μην λες ψέμματα, να μη κάνεις πράξεις εις βάρος άλλου. (Να μην σκοτώσεις κτλ κτλ εννοούνται)
γενικά να μην έχεις κακία στη ψυχή σου
Αυτές είναι οι μεγαλύτερες αμαρτίες για εμένα, κι όχι αν θα έχεις σύντροφο πριν το γάμο ή αν φας μια μέρα κρέας. Αυτά ήταν στα συντηρητικά χρόνια για να ελέγχουν τους λαούς
η πραγματική έννοια είναι άλλη
Ο ίδιος ο Χριστός εξάλλου προσέγγιζε ιερόδουλες και αμαρτωλούς.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.441 μηνύματα.

10-03-25

13:39
Μιλάτε για το Θεό και πως κρίνει την αμαρτία πιστεύοντες και μη πιστεύοντες λες και είναι κάποιο πρόσωπο με το οποίο έχετε κάνει συμφωνία ή λες και το υπερβατικό είναι προσεγγισιμο για τον απλό άνθρωπο, όπως εμείς .
Δεν πρόκειται ποτέ να βρείτε ένα τρόπο επικοινωνίας οι μεν γιατί αδυνατειτε να εκ λάβετε την έννοια της αμαρτίας και τις διαφορές εκφάνσεις της , όπως τουλάχιστον οι πιστοί βάσει Γραφών την εννοούν , οι δε γιατί βλέπετε βάσει δόγματος το θέμα.
Με σκάτε, όταν έρθει η αποφράδα ημέρα, όλοι θα βρεθούμε ίσως προ εκπλήξεως, στο μεταξύ διάστημα ας προσπαθήσουμε να αποσυνδέσουμε την επιδίωξη νοήματος ζωής μέσω της ύλης και ας ανέβουμε κανένα σκαλοπάτι πνευματικό.
Δεν πρόκειται ποτέ να βρείτε ένα τρόπο επικοινωνίας οι μεν γιατί αδυνατειτε να εκ λάβετε την έννοια της αμαρτίας και τις διαφορές εκφάνσεις της , όπως τουλάχιστον οι πιστοί βάσει Γραφών την εννοούν , οι δε γιατί βλέπετε βάσει δόγματος το θέμα.
Με σκάτε, όταν έρθει η αποφράδα ημέρα, όλοι θα βρεθούμε ίσως προ εκπλήξεως, στο μεταξύ διάστημα ας προσπαθήσουμε να αποσυνδέσουμε την επιδίωξη νοήματος ζωής μέσω της ύλης και ας ανέβουμε κανένα σκαλοπάτι πνευματικό.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

10-03-25

14:30
Ναι. Το υπερβατικό δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμο για τον καθένα. Ούτε κι εμείς (οι έχοντες χαμηλό πνευματικό επίπεδο...), έχουμε καθημερινή συνομιλία μαζί Του, για να ξέρουμε ακριβώς τί και πώς...
Προσπαθούμε να διαβάζουμε και ν' ακούμε ξανά και ξανά αυτούς που είχαν την ευλογία και είχαν ή έχουν επαφή/επικοινωνία μαζί Του και, κάπως έτσι, οδηγούμαστε σε κάπως πιο ασφαλή (αν μου επιτρέπεται να το πω έτσι...) συμπεράσματα.
Μιας και αναφέρθηκε παραπάνω η λέξη "κρέας", μου ήρθε στο μυαλό το εξής : Π.χ. αν είναι αμαρτία να φάμε κρέας τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αν το δει κάποιος "στενά", λέει "ναι, είναι αμαρτία" και τέλος. Τελειώνει εκεί το θέμα. Αν το πάει λίγο παραπέρα, όμως (εκεί που ξεκινάει και όλη η ομορφιά τού πράγματος, στο κάθε τί κι όχι μόνο σ' αυτό το παράδειγμα...), θα διαπιστώσει ότι το κρέας δεν είναι τόσο το πρόβλημα...Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ενώ έχω τόσες άλλες μέρες κι εβδομάδες να το φάω, δεν "κόβω το θέλημά μου", δε βάζω όριο στον εαυτό μου, ούτε γι' αυτή τη μια. Δε θυσιάζω τίποτα, μπρος στην όρεξή μου.
Τα πάντα, λοιπόν, έχουν και μια βαθύτερη ερμηνεία, απ' αυτή που αρχικά καταλαβαίνουμε (και που δεν είναι και η πιο αντιπροσωπευτική...)...
Προσπαθούμε να διαβάζουμε και ν' ακούμε ξανά και ξανά αυτούς που είχαν την ευλογία και είχαν ή έχουν επαφή/επικοινωνία μαζί Του και, κάπως έτσι, οδηγούμαστε σε κάπως πιο ασφαλή (αν μου επιτρέπεται να το πω έτσι...) συμπεράσματα.
Μιας και αναφέρθηκε παραπάνω η λέξη "κρέας", μου ήρθε στο μυαλό το εξής : Π.χ. αν είναι αμαρτία να φάμε κρέας τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αν το δει κάποιος "στενά", λέει "ναι, είναι αμαρτία" και τέλος. Τελειώνει εκεί το θέμα. Αν το πάει λίγο παραπέρα, όμως (εκεί που ξεκινάει και όλη η ομορφιά τού πράγματος, στο κάθε τί κι όχι μόνο σ' αυτό το παράδειγμα...), θα διαπιστώσει ότι το κρέας δεν είναι τόσο το πρόβλημα...Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ενώ έχω τόσες άλλες μέρες κι εβδομάδες να το φάω, δεν "κόβω το θέλημά μου", δε βάζω όριο στον εαυτό μου, ούτε γι' αυτή τη μια. Δε θυσιάζω τίποτα, μπρος στην όρεξή μου.
Τα πάντα, λοιπόν, έχουν και μια βαθύτερη ερμηνεία, απ' αυτή που αρχικά καταλαβαίνουμε (και που δεν είναι και η πιο αντιπροσωπευτική...)...
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.895 μηνύματα.

10-03-25

18:31
νομίζω πως δεν έχεις δίκιο για τη φιληδονία. Εμένα παπάς μου είχε πει, πως αμαρτία είναι το σεξ εκτός γάμου, η μοιχεία και τέτοια. Ίσα ίσα, που μου έλεγε πως το σεξ στο γάμο είναι πιο ωραίο. Μάλλον ο δικός σου είναι πολύ αυστηρόςΔεν εξέφρασες άποψη μόνο. Και κρίμα που δε φαίνεται το πόσο λύσσαξες, γιατί σβηστήκαμε και οι δυο...
Δεν έχω λόγο στη ζωή κανενός. Ούτε πάω να πείσω κανέναν. Ούτε να πιστέψει, ούτε να μην. Μη διαστρεβλώνεις συνεχώς τα λεγόμενα των άλλων.
Δε μ' ενοχλεί καθόλου μα καθόλου να μην πιστεύει κάποιος. Το έχω πει πολλές φορές. Ο τρόπος που θα προσεγγίσει την πίστη μου κι εμένα, όμως, εκεί ναι...Δίνω σημασία, αν λείπει ο σεβασμός...
Αλλά επειδή και τώρα θα σβηστούμε (τελειωμό δεν έχει το αλισβερίσι μηνυμάτων, όταν ο άλλος προκαλεί...), λέω να σταματήσω. Γιατί δεν έχει νόημα, όλο αυτό.
Θα μου επιτρέψεις, έτσι ;
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

10-03-25

18:46
Είπα κάπου ότι το sex είναι αμαρτία ; Εντός ή εκτός γάμου ; Η - επίμαχη - φράση που είπα είναι η επίσημη γενικότερη θέση και την είπα στο πλαίσιο τής συζήτησης. Που να 'ξερα τί θα προκαλέσει...νομίζω πως δεν έχεις δίκιο για τη φιληδονία. Εμένα παπάς μου είχε πει, πως αμαρτία είναι το σεξ εκτός γάμου, η μοιχεία και τέτοια. Ίσα ίσα, που μου έλεγε πως το σεξ στο γάμο είναι πιο ωραίο. Μάλλον ο δικός σου είναι πολύ αυστηρός
Πέραν αυτού, εσύ μίλησες για "στάσεις" στο σεξ. Τί να σου έλεγα ; "Κάνε ό,τι θες με τον άντρα σου και μη σε μέλλει, αν είναι ή δεν είναι αμαρτία ;". Μέσω του παραδείγματός μου, αυτό είπα, αν το καλοσκεφτείς...
Δεν έχω συζητήσει ποτέ με παπά γι' αυτό το θέμα. Εντός ή εκτός γάμου. Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να επεκταθώ σε κάτι τέτοιο. Είχα άλλα, πολύ πιο σημαντικά...
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.529 μηνύματα.

10-03-25

20:05
Σωστά. Αρχικά, πρέπει να αποσαφηνιστεί η έννοια της αμαρτίας. Η Εκκλησία -κι εδώ έχουν ένα δίκαιο οι άθεοι- προσέγγιζε το θέμα ανέκαθεν κάπως σε ένα κατώτερο επίπεδο, δημιουργώντας αυτοενοχικούς ανθρώπους. Βλέπεις ότι οι περισσότεροι (ένθεοι και μη) ασχολούνται με ζητήματα όπως η θέση της Εκκλησίας για το σεξ, τις εκτρώσεις, την ομοφυλοφιλία κλπ.Μιλάτε για το Θεό και πως κρίνει την αμαρτία πιστεύοντες και μη πιστεύοντες λες και είναι κάποιο πρόσωπο με το οποίο έχετε κάνει συμφωνία ή λες και το υπερβατικό είναι προσεγγισιμο για τον απλό άνθρωπο, όπως εμείς .
Στον Χριστιανισμό, όμως, μεγάλη θέση διαδραματίζει η έννοια της μονάδας. Όχι της ατομικότητας, αλλά της μονάδας. Ο Θεός είναι μέσα σε όλους μας, αρκεί να ψάξουμε να τον βρούμε (αυτή είναι και η σημασία του «η Βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί που έγραψα χθες). Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι «εν το παν, και εκ του ενός πολλά και εκ των πολλών το εν.» Ή, όπως, λένε οι βουδιστές για εκμηδενισμό του Εγώ. Αυτή είναι και η σημασία της ταπείνωσης (και όχι το να είναι ταπεινό χαμομηλάκι και ηττοπαθής, όπως κάποιοι το μπερδεύουν.) Είναι θεμελιώδους σημασίας να κατανοήσεις ότι, στην πραγματικότητα, είμαστε ένα (αφού από την πηγή εκπορευόμαστε και στην πηγή καταλήγουμε) και να μη διασπάσαι. Γι' αυτό και η πρώτη και μεγαλύτερη αμαρτία, αυτή που προκάλεσε την πτώση του Εωσφόρου, ήταν η αλαζονεία. Ήταν η πρώτη «διάσπαση».
Ακριβώς για τον παραπάνω λόγο είχε πει ο Ιησούς ότι οι αμαρτίες του πνεύματος είναι σημαντικότερες από αυτές του σώματος: Διά τούτο λέγω ύμίν, πάσα αμαρτία και βλασφημία άφεθήσεται τοις άνθρώποις, ή δέ του Πνεύματος βλασφημία ούκ άφεθήσεται τοις άνθρώποις... ούτε έν τω νύν αίώνι ούτε έν τω μέλλοντι» (Ματθ. ιβ' 31-32.βλ. και Μάρκ. γ' 28-30, Λουκ. ιβ 10). Επειδή το Πνεύμα είναι σημαντικότερο από την ύλη κι αυτό συνεπάγεται ότι, για να εξυψώσεις την ψυχή σου, πρέπει να αποκολληθείς από την ύλη. Η δε ύλη, δεν περιλαμβάνει μόνο ό,τι έχει να κάνει με το σεξ (απλά επειδή είναι θέμα ταμπού και έχει «σάλτσα» όλοι ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό). Προσκόλληση στην ύλη σημαίνει και το να κυνηγάς τα χρήματα, τη φήμη, μέχρι και το να προσκολλάσαι σε μία ομάδα (αθλητική, πολιτική κ.λπ.)
Άρα, η προσκόλληση στην ύλη φέρνει απώλεια της ψυχής. Θεωρώ ότι αυτή είναι η κόλαση. Η κυριολεκτική απώλεια της ψυχής σου γιατί προτίμησες την ύλη και η μη συνέχιση της ύπαρξής σου μετά τον θάνατο. Συμφωνώ δε με τους νεοπλατωνιστές εδώ, ότι το σώμα είναι η φυλακή της ψυχής. Κι όσον αφορά στη συνέχεια, αυτή δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς φύσης θα είναι, για το μοναδικό όμως που είμαι σίγουρος είναι ότι υπάρχει. Ας χαμηλώσουμε το Εγώ (κατώτερος εαυτός-συνείδηση) ώστε να εξυψωθεί το Θεϊκό στοιχείο μέσα μας (ανώτερος εαυτός). Ή, όπως πολύ εύστοχα το έθεσε ο Πλάτωνας, ας βασιλεύσει το λογικό στοιχείο της ψυχής μας έναντι του επιθυμητικού. Φαντάσου να επέλεγαν μιας τέτοιας ποιότητας καθοδήγηση οι Πνευματικοί και να μην αναλώνονταν στα ασήμαντα.
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

12-03-25

11:26
Από πότε το σεξ μέσα στον ευλογημένο γάμο από την εκκλησία είναι αμαρτία;;;πικάντικο αυτό. Για λέγε, για λέγε....

Από πότε το να συζητάς για τον ερωτα είναι ντροπή;
Πιστεύεις ότι όταν μια γυναίκα μιλάει ανοιχτά γι αυτό το θέμα είναι και π@τ@ν@ οπως χαρακτηρίζεται;
Να διευκρινίσω δεν μιλάω για συζητήσεις περί "στασεων" και προσωπικών επιθυμιών που μπορεί να έχει ο καθένας στο κρεβατι του ...
Αυτο είναι ενα θέμα που γίνεται αυστηρά ανάμεσα σε δυο ..πουθενα αλλού ...
Μήπως μιλάς για την πάρα φύση επαφή και όλα αυτά τα σαδομαχιστικα;
Η πάρα φύση έχει πόνο, τώρα αν ένας άνθρωπος ηδονιζεται μέσω αυτού τι σχέση έχει η εκκλησία ;
Εχουμε αντιληφθεί οτι ο θεσμός της εκκλησίας δεν αλλοιώνεται με βαση την κοινωνία ;
Ας πουμε η απιστία γιατί θεωρείτε αμαρτία μόνο στον έγγαμο βίο;
Μήπως γιατί ακόμα και η σεξουαλική πράξη ειναι ευλογημένη, οποία είναι αυτή σε οποια σταση ;
Δίνεις ένα όρκο με το μυστήριο, η καταπατηση του όρκου που έρχεται μέσα από μια πράξη θεωρείται αμαρτία.
Μπορεις να μην ευλογηθεις αν δεν θες, υπάρχει και άλλος τρόπος..
Αυτο θα κριθει οχι απο εμας αλλά μετέπειτα ..
Οπότε ας αφήσουμε αυτή την παραφιλολογια ίσως κάποιον άγαμων παπάδων γιατί κανένας μα κανένας πνευματικός δεν έχει το δικαίωμα να σε ρώτησε τι σεξουαλικη στάση προτιμάς μέσα σε ένα γάμο που είναι ευλογημένος ακόμα και στο κρεβάτι του .
Μην πιάσουμε το θέμα με τις εκτρώσεις..
Γιατι και βαση βιολογίας να το παμε ακομα και ενα κύτταρο οταν σταματας την εξελιξη του πως λεγεται ;
Το πως ερμηνεύεται από θρησκευτικής άποψης είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που ορίζει μια κοινωνία ή ιατρικη κοινοτητα που βρισκεται μεσα σε αυτη !
Εσύ απλά μετά θα πρέπει να διαχειριστεις το θέμα αυτό βαση πεποιθησεων σου .
Κανενας δεν σου επιβαλει να κρατήσεις ενα παιδι ,το τι πραξη όμως κάνεις για να μην συνεχίσει αυτό το κύτταρο να αναπτύσσετε γιατι σε ενοχλεί η ταμπελα και οχι η προσωπική αποδοχη αλλα και η μετεπειτα αντιμετωπιση του δικου σου ψυχισμου ;
Στην εξομολόγηση το μονο που σε ρωταει αν εισαι έγγαμος ,είναι ΑΝ υπάρχει εξω συζυγικη σχέση .Μεχρι εκεί ..Αν ρωτάνε τώρα και αλλα καλό ειναι να αλλαξετε πνευματικό οσοι έχετε ...
Ακόμα και σε περιοδο νηστείας όλα αυτά είναι υπό προϋποθέσεις...Έχει να κάνει με εγκράτεια ,με αυτοέλεγχο και όχι με το φόβο ότι θα τιμωρηθεί αυτός που δεν την έχει επειδη εκανε ερωτα με την γυναικα του σε οποιαδήποτε σταση ....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 88 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- rafaela11
- Scandal
- touvlo
- johnsala
- taketrance
- Kate1914
- charmander
- American Economist
- fourkaki
- Μήτσος10
- Scarlet Fox
- Joji
- Memetchi
- vasilis123321
- bibliofagos
- chester20080
- DimitraA.
- ROM32
- fmarulezkd
- Libertus
- lugar
- iiTzArismaltor_
- giannhs2001
- Sugarillo
- harry akritas
- Ace of Spades
- tsiobieman
- Mhtrogoal
- fretoe
- Νηματολάγνος
- Μαυρίκιος
- Scott
- Ryuzaki
- louminis
- Σταμ10
- Εχέμυθη
- orchidea
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.