Αμαρτία: Πώς πιστεύετε ότι κρίνει ο Θεός;

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.391 μηνύματα.
Δηλ κάποιος συνειδητά δολοφόνος, μπορεί να αυτοκριθεί αθώος
Νομίζω ότι εννοούν πως η συνείδηση είναι ξέχωρη απ' την προσωπική ταυτότητα που αναπτύσεις όσο υπάρχεις σε αυτό τον κόσμο. Η συνείδηση προηγείται της ύπαρξης (Χουρσέλ, φαινομενολογία).

Όταν "κρίνεσαι" απ' τη συνείδησή σου είναι σαν να σε κρίνει κάτι άλλο. Ο άγιος άνθρωπος έχει ταυτιστεί - τρόπον τεινά - με τη συνείδησή του (έχει ήσυχη τη συνείδησή του, λέμε συχνά) και το πρόσωπό του γίνεται αιώνιο.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.631 μηνύματα.
Νομίζω ότι εννοούν πως η συνείδηση είναι ξέχωρη απ' την προσωπική ταυτότητα που αναπτύσεις όσο υπάρχεις σε αυτό τον κόσμο. Η συνείδηση προηγείται της ύπαρξης :dizzy2:(Χουρσέλ, φαινομενολογία).
:dizzy2:
Όταν "κρίνεσαι" απ' τη συνείδησή σου είναι σαν να σε κρίνει κάτι άλλο.:dizzy2: Ο άγιος άνθρωπος έχει ταυτιστεί - τρόπον τεινά - με τη συνείδησή του (έχει ήσυχη τη συνείδησή του, λέμε συχνά) και το πρόσωπό του γίνεται αιώνιο.
Tώρα εσύ με ....αποτελείωσες! Τώρα μπερδεύτηκα εντελώς!:dizzy2:
Κάτι τέτοια μας έλεγαν στο λύκειο οι θεολόγοι και οι φιλόλογοι και αναγκαζόμουν και πήγαινα .....τουαλέτα, ή έπαιζα με τη διπλανή μου ναυμαχία

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.391 μηνύματα.
Κάτι τέτοια μας έλεγαν στο λύκειο οι θεολόγοι και οι φιλόλογοι και αναγκαζόμουν και πήγαινα .....τουαλέτα, ή έπαιζα με τη διπλανή μου ναυμαχία
Και πολύ καλά έκανες. Τι σημασία έχει να γνωρίζεις την ουσία να δεν την εφαρμόζεις; Εκεί κολλάει το "μακάριοι οι πτωχοί των πνεύματι". Η αρετή είναι άσκηση, θέλει πράξη, όσο διυλίζεις τον κώνωπα καταπίνεις και την κάμηλον.

(κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο(23.24) οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες)

Piskantrila

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Piskantrila αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 128 μηνύματα.
Ηλία, ειλικρινά, πέρα από κάθε βλακεία που λέμε, προσπάθησα να κατανοήσω τα λόγια σου. Είχαμε μια κουβέντα περί αμαρτίας και μπήκα να διαβάσω το ποστ σου. Αλήθεια σου λέω, μπερδεύτηκα. Επειδή εγώ δεν είμαι της τρίτης δέσμης και τα περί πνεύματος και ύλης με μπερδεύουν. Ίσως όλη η ζωή μου είναι εντελώς πεζή. Το πνεύμα δηλ, δεν το βλέπω, επομένως δεν το κατανοώ. Τελικά, όσοι <<πτωχοί τω πνεύματι>> σαν εμένα δεν τα καταλαβαίνουν, είναι αμαρτωλοί; Μήπως υπάρχει μια <<συνταγή>> απλής σκέψης; Γιατί ο Χριστός δεν μας απόκλεισε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δηλ κάποιος συνειδητά δολοφόνος, μπορεί να αυτοκριθεί αθώος
Απ ότι καταλαβα απο τον αγιο Παισιο θα συγκριθουμε με τους καλυτερους μας και ανωτερους απο μας. Πχ, ο δολοφονος που λες, μπορει να συγκριθει με εναν που δεν σκοτωνε ουτε μυρμηγκι και θα παει παραπισω. Καπως ετσι. Εμεις ας πουμε που ειμαστε βαπτισμενοι χριστιανοι, θα δουμε πρωτα τους αγιους, θα πουμε, οχι, δεν ταιριαζουμε με αυτους, παμε πιο κατω, θα δουμε τους μαρτυρες, θα πουμε οχι, δεν ταιριαζουμε ουτε με αυτους, θα δουμε τους δικαιους και ΠΙΘΑΝΟΝ να συγκριθουμε με αυτους στο τελος. Υπαρχει δηλ διαβαθμιση και στον παραδεισο και καποια ιεραρχια.

Η Ανταμς το ειπε πιο καλα, θα καθρεφτιστει η συνειδηση μας στην αληθεια του Θεου και μετα θα αλληλοκριθουμε και μονος του κανεις θα επιλεξει τον τοπο της κρισης του.

Με καταλαβες μηπως τωρα καλυτερα;

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.631 μηνύματα.
Απ ότι καταλαβα απο τον αγιο Παισιο θα συγκριθουμε με τους καλυτερους μας και ανωτερους απο μας. Πχ, ο δολοφονος που λες, μπορει να συγκριθει με εναν που δεν σκοτωνε ουτε μυρμηγκι και θα παει παραπισω. Καπως ετσι. Εμεις ας πουμε που ειμαστε βαπτισμενοι χριστιανοι, θα δουμε πρωτα τους αγιους, θα πουμε, οχι, δεν ταιριαζουμε με αυτους, παμε πιο κατω, θα δουμε τους μαρτυρες, θα πουμε οχι, δεν ταιριαζουμε ουτε με αυτους, θα δουμε τους δικαιους και ΠΙΘΑΝΟΝ να συγκριθουμε με αυτους στο τελος. Υπαρχει δηλ διαβαθμιση και στον παραδεισο και καποια ιεραρχια.

Η Ανταμς το ειπε πιο καλα, θα καθρεφτιστει η συνειδηση μας στην αληθεια του Θεου και μετα θα αλληλοκριθουμε και μονος του κανεις θα επιλεξει τον τοπο της κρισης του.

Με καταλαβες μηπως τωρα καλυτερα;
ναι, το κατάλαβα, ευχαριστώ. Έτσι το εξηγεί ο Παϊσιος; Ενδιαφέρον έχει. Μπόλικο δρόμο έχουμε. Πάντως να σου πω, εγώ πώς το φαντάζομαι; Πιστεύω θα ζούμε σε μια άλλη διάσταση. Τώρα για ιεραρχίες κλπ, δεν ξέρω, αυτός άγιος ήταν, κάτι παραπάνω θα ήξερε. Εγώ έχω την αμυδρή σκέψη, πως όταν πεθάνουμε, για κάποιο διάστημα θα βλέπουμε τους ζωντανούς αγαπημένους μας. Είδες που λένε, πως 40 μέρες είναι η ψυχή στο σπίτι; Κάπως έτσι. Έπειτα, θα αναπαυτούμε κάπως, δεν ξέρω πώς. Ανάλογα με τις πράξεις μας στη ζωή μας, θα είμαστε ήσυχοι και θα είναι η ψυχή μας ευτυχισμένη (παράδεισος), ή ανήσυχοι (κόλαση).
Τώρα πώς θα κριθούν οι αμαρτίες μας, άλλος αποφασίζει....

Piskantrila

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Piskantrila αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 128 μηνύματα.
ναι, το κατάλαβα, ευχαριστώ. Έτσι το εξηγεί ο Παϊσιος; Ενδιαφέρον έχει. Μπόλικο δρόμο έχουμε. Πάντως να σου πω, εγώ πώς το φαντάζομαι; Πιστεύω θα ζούμε σε μια άλλη διάσταση. Τώρα για ιεραρχίες κλπ, δεν ξέρω, αυτός άγιος ήταν, κάτι παραπάνω θα ήξερε. Εγώ έχω την αμυδρή σκέψη, πως όταν πεθάνουμε, για κάποιο διάστημα θα βλέπουμε τους ζωντανούς αγαπημένους μας. Είδες που λένε, πως 40 μέρες είναι η ψυχή στο σπίτι; Κάπως έτσι. Έπειτα, θα αναπαυτούμε κάπως, δεν ξέρω πώς. Ανάλογα με τις πράξεις μας στη ζωή μας, θα είμαστε ήσυχοι και θα είναι η ψυχή μας ευτυχισμένη (παράδεισος), ή ανήσυχοι (κόλαση).
Τώρα πώς θα κριθούν οι αμαρτίες μας, άλλος αποφασίζει....
Συμφωνω μαζι σου, αλλα λενε κι αλλα για την μεταθανατια ζωη. Ας τα πουμε σε σχετικο θεμα.
Σου θυμιζω παλι τον λόγο του Χριστου που ειπε, δεν ηρθα να κρινω τον κόσμο, αλλα να τον σωσω!...