christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάντως, δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχει πλακα το παιδί
Κι αυτός ο Χριστιανός, δεν σου λεγε τουλαχιστον να μην πληρώσεις τα εισιτήρια, να σου μείνουν και τα χρήματα?
Α. Ερωτησούλα. Τι ωραίο αγοράσατε εκεί?
Είχατε θέματα με το τελωνείο στο αεροδρόμιο?
Τα είχα προπληρώσει με κάρτα

Από εκεί πήραμε ένα λάπτοπ, μια κάμερα, μια φωτογραφική μηχανή, ένα iPod, διάφορα ρούχα και αξεσουάρ...Αυτά νομίζω. Με το τελωνείο δεν υπάρχει πρόβλημα όταν παίρνεις ένα πράγμα γιατί φαίνεται πως είναι για σένα. Αν πάρεις όμως πάνω από 2 ίδια πράγματα σου λέει κάτι δεν πάει καλά εδώ. Και πάλι όμως νομίζω πως αν ανοίξεις την συσκευασία μπροστά τους και πεις πως είναι δώρο για κάποιον δικό σου δεν θα έχεις πρόβλημα.
Στο αεροδρόμιο μόλις φτάνεις είναι λίγο ταλαιπωρία να περάσεις από την ασφάλεια. Εχει κάτι τεράστιες ουρές για να σου πάρουν αποτυπώματα, να σε φωτογραφησουν και να σε ρωτήσουν διάφορα. Εμείς νομίζω φάγαμε κανένα δίωρο εκεί (στο O'Hare όμως, που είναι από τα μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια και πάντα έχει πάρα πολύ κόσμο).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα είχα προπληρώσει με κάρτα.
Από εκεί πήραμε ένα λάπτοπ, μια κάμερα, μια φωτογραφική μηχανή, ένα iPod, διάφορα ρούχα και αξεσουάρ...Αυτά νομίζω. Με το τελωνείο δεν υπάρχει πρόβλημα όταν παίρνεις ένα πράγμα γιατί φαίνεται πως είναι για σένα. Αν πάρεις όμως πάνω από 2 ίδια πράγματα σου λέει κάτι δεν πάει καλά εδώ. Και πάλι όμως νομίζω πως αν ανοίξεις την συσκευασία μπροστά τους και πεις πως είναι δώρο για κάποιον δικό σου δεν θα έχεις πρόβλημα.
Στο αεροδρόμιο μόλις φτάνεις είναι λίγο ταλαιπωρία να περάσεις από την ασφάλεια. Εχει κάτι τεράστιες ουρές για να σου πάρουν αποτυπώματα, να σε φωτογραφησουν και να σε ρωτήσουν διάφορα. Εμείς νομίζω φάγαμε κανένα δίωρο εκεί (στο O'Hare όμως, που είναι από τα μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια και πάντα έχει πάρα πολύ κόσμο).
Μια πρώην συνάδελφος που χε πάει, μου χε πει πως τους σταμάτησαν στο τελωνείο στην Ελλάδα, και τους ζήτησαν να πληρώσουν για όσα είχαν φέρει από Αμερική. Και τους έδωσε ένα διακοσαράκι, και τα βρήκαν. Μάλιστα ήταν προετοιμασμένη γι αυτό και τα χε τα λεφτά στην τσέπη.
Εγώ είχα πάει Κωνσταντινούπολη και ότι είχα αγοράσει, τα χα βάλει στη βαλίτσα. Ήταν ένας άλλος όμως, που είχε έρθει με ένα καροτσάκι (του στυλ σούπερ - μάρκετ) και ήταν όλο κούτες, τον σταμάτησαν να πληρώσει εκτελωνισμό. Εμείς φύγαμε και δεν είδαμε τί έγινε! (Βέβαια είχαν πει ότι απαγορευόταν να αγοράσουμε και παστρουμά, αλλά εμεις τον κρύψαμε στη βαλίτσα και φέραμε ένα κιλό).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Από Τουρκία φέρνεις ο,τι θες, με την προυποθεση να γυρίσεις με πούλμαν. Εμείς πήγαμε με γκρουπ οδικώς και οι άλλοι έφεραν από σπαθιά και φαγητά μέχρι άπειρες κούτες τσιγάρα. Κανείς δεν κάνει έλεγχο σε αυτά.
Στην Ιαπωνία λέει ο boyfriend σου χρεώνουν τον φόρο την στιγμή αγοράς και σου δίνουν ένα χαρτί να δείξεις στο τελωνείο και να περάσεις. Πάντως να ξέρετε πως τα τελωνεία του εξωτερικού είναι μια χαρά, νόμιμα και λογικά. Τους Ελληνες μπορείτε να φοβάστε, ανάλογα με τα κέφια τους.

(Βέβαια μπορούν και πάλι να το τσεκάρουν, γιατί αν πήγες εκεί με 15 κιλά, και γυρίσεις με 20 κιλά βάρος βαλίτσας, ε κάτι τρέχει, αλλά θέλω να ελπίζω ότι δεν θα ναι τόσο ψυχάκηδες!)

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

nektariosmakris
Εκκολαπτόμενο μέλος

οι τιμες στη νεα ιορκη ηταν χαλια πηγαινε ακομα και φαγομενος γιατι θα σου κοψουν τον κωλο στις τιμες.
δες κατι εποχιακο πχ αν ειναι χειμονας δες φεστιβαλ με πολλα φοτακια.
πηγαινε στη φιλαδελφια που εχει τους πιο χοντρους ανθρωπους στην αμερικη δηλαδη σχεδον σε ολοκληρο τον κοσμο
ταξιδεψε με μπισνεσ
ρωτα με κατι πιο συγκεκριμενο αμα θες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βασικα, λείπουν τα σημεία στίξης σ αυτά που γράφεις, και δεν μπορώ να σε πολυκαταλάβω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Εσύ πως τις είδες τις τιμές? Γιατι όλοι οι φίλοι μου, που έχουν πάει, μου λένε ότι βρήκαν τα ρούχα πολύ πιο φτηνά. Και ότι το φαγητό είναι τσάμπα και οι μερίδες τεράστιες. Εκτός φυσικά αν πας να φας σε κάποιο πανάκριβο εστιατόριο.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Εσένα, τί σου άρεσε περισσότερο???? Ήταν κάτι που σου έκανε μεγάλη εντύπωση?
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Αχ τι καλά που μου δίνεις συμβουλές, σκέψου και κάτι άλλο, κάτι θα βρεις..
Please, ότι και να σκεφτείς θα με βοηθήσει.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Και μόνο που είχες τη διάθεση να με βοηθήσεις.
Και πάλι, αν κάποια στιγμή σου ρθει και καμιά άλλη συμβουλή, είναι πολύ ευπρόσδεκτη.

spurakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Σ ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ.
Και μόνο που είχες τη διάθεση να με βοηθήσεις.
Και πάλι, αν κάποια στιγμή σου ρθει και καμιά άλλη συμβουλή, είναι πολύ ευπρόσδεκτη.![]()
Μην νομίζεις, απλά είναι τα πράγματα. Είναι φοβερά πάντως, γυρνώντας θα σκέφτεσαι πότε θα ξαναπάς.
Απλα απο περιεργεια ποσο βγαινει το ταξιδι μαζι με διαμονη και αεροπορικα?
Αεροπορικά πάνε-έλα για ένα άτομο ένα 800 θα το δώσεις. Στα ξενοδοχεία οι τιμές ποικίλουν. Πάντως γενικά συμφέρει να είναι παρέα γιατί βγαίνει πιο φθηνά.
nektariosmakris
Εκκολαπτόμενο μέλος

κυριολεκτικα στα παντα και δεν ξερω αμα θα σου φτασουν τα λεφτα για να δεις το empire και εκτος αυτου για να το δεις θα πρεπει να περιμενεις στην ουρα κανα τριωροΣε τι ήταν ακριβή η Νέα Υόρκη? Στο φαγητό?
καλυτερα να ταξιδεψεις με ταξιδιωτικο γραφειο μαζι με πολλα αλλα ατομαΑπλα απο περιεργεια ποσο βγαινει το ταξιδι μαζι με διαμονη και αεροπορικα?
α και κατι ακομα.πηγαινε στα dunkin donuts εκει θα βρεις ισως τα πιο ωραια ντονατσ του κοσμου θα τα βρεις παντου και το πιο πιθανο ακομα και μεσα στο αεροδρομιο τσεκαρε τη σελιδα τους αμα θες https://www.dunkindonuts.comΝεκτάριε φυσικά με ενδιαφέρει, φεύγω για Νέα Υόρκη την άλλη Δευτέρα. Τι ακριβώς εννοείς με τις τιμές? Τι είναι ακριβό?
Βασικα, λείπουν τα σημεία στίξης σ αυτά που γράφεις, και δεν μπορώ να σε πολυκαταλάβω.![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.