Οκ...προσπαθώ εδώ και μέρες να σκεφτώ τι θα έκανα σε μια τέτοια περίπτωση αλλά είναι λίγο περίπλοκο, νομίζω!
Βασικά, αν το δούμε ψυχρά και εκλογικευμένα, όλοι θα έπρεπε να πούμε
ναι με την μια...θεωρητικά είναι μια πάρα μα πάρα πολύ συμφέρουσα προσφορά μιας και σου προσφέρει για υπηρεσίες
μιας και μόνο νύχτας ένα ποσό τέτοιο που εξασφαλίζει το μέλλον σου για μια ζωή. Μέχρι εδώ συμφωνούμε οι περισσότεροι...
Όμως, αν με ρωτάς τι θα έκανα αν αυτήν την στιγμή χτυπήσει την πόρτα μου ο πάμπλουτος κύριος της υπόθεσης, θα του απαντούσα
όχι...
Και δεν είναι ότι είμαι η αμέμπτου ηθικής που θεωρεί το επάγγελμα της ιερόδουλης ντροπή και αίσχος ή που κατακρίνει αυτούς που απάντησαν οτι θα το έκαναν. Αν θα μπορούσα να πράξω με γνώμονα μόνο την λογική και το συμφέρον μου, θα το έκανα και θα έλεγα και ευχαριστώ στον τυπά που με πλήρωσε όπως είπε και κάποιος άλλλος πριν!
Απλά νομίζω ότι είμαι υπερβολικά εγωίστρια και όντας σε μια φάση της ζωής μου που δεν έχω την ευθύνη κανενός -παιδιά, σκυλιά, οικογένεια σε νοσοκομείο, κλπ- παρά μόνο του εαυτού μου, νομίζω ότι πιο πολλά έχω να χάσω παρά να κερδίσω δεχόμενη μια τέτοια πρόταση. Έτσι και αλλιώς τα χρήματα ποτέ δεν ήταν ένας από τους κύριους στόχους ζωής μου -αν και δεν μου περισσεύουν κιόλας- και το θεωρώ λίγο χαζό να θυσιάσω άλλα πράγματα, όπως την προσωπική μου ηρεμία ή την (ψευδ)αίσθηση ότι εγώ διαλέγω με ποιον θα κοιμηθώ και πότε, που στην παρούσα φάση θεωρώ πιο σημαντικά από το να εξασφαλιστώ οικονομικά...ανεύθυνο θα μου πείτε, το ξέρω!! Μπορεί να έλεγα όχι και μετά να κοπάναγα το κεφάλι μου μια ζωή, πάλι δεν ξέρω...
Βέβαια, αν ήμουν σε μια άλλη φάση ζωής π.χ. 40 χρονών, με 3 παιδιά, χωρισμένη, με δάνεια και λογαριασμούς να τρέχουν, ένα ξεφτίλα αφεντικό να με πρήζει, μπλα, μπλα...μπορεί να έλεγα, βρε δεν πάει και το παλιάμπελο και να το έκανα. Αν και πάλι κρατώ επιφυλάξεις καθώς σε τέτοιες περιστάσεις ενεργοποιείται ο εγωισμός μου με περίεργα αποτελέσματα.

Ίσως να έχει να κάνει βέβαια και με τις εμπειρίες του καθενός γιατί διάβασα πολλούς να λένε: ''ε, και με το αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου, σαν να σε πηδάει για τα φράγκα είναι'', δεκτόν, απλά εγώ δεν έχω βιώσει έτσι την ελάχιστη επαγγελματική μου εμπειρία και φαντάζομαι, δεν μπορώ να έχω άποψη επ΄αυτού.
Αυτό που εγώ θέλω να ρωτήσω αυτούς που είπαν ΝΑΙ με την μια είναι,
αν όντως αυτήν την στιγμή χτύπαγε την πόρτα σας ένας/μια πλούσιος/α κύριος/α είστε 100% σίγουρη οτι θα δεχτείτε ελαφρά τη καρδία;; Just a though...