DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα.

21-04-22

12:40
Πού τα διάβασες αυτά ρε akiko? 9% πληθωρισμό για τον Μάρτιο και επειδή αύξησαν 6% τον κατώτατο μισθό θα ανεβάσει το σούπερ μάρκετ τιμές, γιατί "τώρα ο κόσμος έχει λεφτά". Ούτε ο Ανδρουλάκης δεν λέει τέτοιες πατάτες. #ΑΑΜεγάλο λάθος για το κοινωνικό σύνολο αυτή η απόφαση της κυβέρνησης, που κάνει προεκλογική πολιτική με χρήματα που δεν της ανήκουν.
Η αύξηση του μισθού σε τόσο πολύ κόσμο θα αυξήσει την αγοραστική τους δύναμη κάτι που θα τραβήξει τις τιμές προς τα πάνω (δεν ρεφάρει τον πληθωρισμό αλλά τον ενισχύει). Οι εργαζόμενοι που παίρνουν παραπάνω από το βασικό μισθό, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απασχολούμενοι μαύρα, οι άεργοι θα επηρεαστούν αρνητικά από αυτό καθώς θα υπάρξει αύξηση στη τιμή των αγαθών χωρίς παράλληλα να δουν αύξηση της ονομαστικής αξίας του μισθού τους. Επίσης μειώνεται ένα δυνατό όπλο στους λιγότερους ικανούς εργαζόμενους να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας (να τη διεκδικήσουν με μικρότερη αμοιβή).
Επίσης η αύξηση του κατώτατου μισθού συνδέεται με αρκετούς φόρους όπως το ΦΜΥ, οι ελάχιστες εισφορές. Πιθανόν η πλειοψηφία των εργαζόμενων που αμοίβεται παραπάνω από το βασικό μισθό να δει μείωση του καθαρού μισθού τους.
Είναι φοβερό ότι κανένα κόμμα στη Βουλή δεν λέει τα προφανή που αναφέρω παραπάνω.
Πως τον ανάγκασαν να παραιτηθεί;
Μήπως, αφού αυξηθούν οι τιμές κι άλλο, θα με λυπηθεί και εμένα το αφεντικό και θα μου αυξήσει το μισθό, από την καλή του καρδιά;


American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.900 μηνύματα.

21-04-22

12:41
Ναι ωραία αυτό στην θεωρία όμως μόνο για θεωρία καθωσ στη πράξη αυτό που λες δεν ισχύει για τους εξής 2 λόγους.Η λογική λέει να γίνει μια αύξηση η οποία θα δώσει στους πολίτες την ικανότητα να ανταπεξέλθουν ενάντια στον πληθωρισμό, την αισχροκέρδεια της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ και γενικά την αύξηση των τιμών σε πολλά αγαθά. Όχι λεφτά για τρία μπουκαλάκια νερό την μέρα.
Α) Μία μεγάλη αύξηση των μισθών (πχ 100 ευρώ την ημέρα) θα γονατίζει τις μικρές επιχειρήσεις που εχουν εργαζόμενους άρα θα προχωρήσουν σε απολύσεις και θα αυξηθεί η ανεργία κατακόρυφα. Ο λόγος είναι ότι η ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά είναι αρκετά μειωμένη.
Β) Τα βασικότερο όμως είναι ότι σε περίοδο πληθωρισμου όσο και να αυξήσεις τους μισθούς αν δεν υπάρχει περιοριστική νομισματική και δημοσιονομικη πολιτική δεν θα αποδώσουν οι αυξήσεις. Αν η ΕΚΤ δεν αυξήσει το προεξοφλητικο επιτόκιο, αν δεν μειώσει την προσφορά χρήματος και αν δεν μειωθούν οι δαπάνες των κρατών ο πληθωρισμός θα αυξάνεται επ αοριστον. Επίσης, θα πρέπει να ανοίξει η κυβέρνηση τις μονάδες λιγνίτη ώστε να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια ώστε να μειωθούν οι τιμές (αύξηση προσφοράς και πτώση των τιμών).
Γ) Και προφανώς να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι καταναλώσης στα καύσιμα.
Τα οικονομικά δεν είναι απλά αυξάνουμε τους μισθούς και όποιον πάρει ο χάρος γιατί έτσι θα γρεμιστουμε ακόμα χειρότερα. Είδες καμία χώρα εσύ τώρα εν καιρό πληθωρισμου να αυξάνεται κατά κορυφα τους μισθούς?? Όλες μικρές αυξήσεις κάνουν.

21-04-22

13:04
Μπορούν να γίνουν διάφορες ενέργειες όπως αναφέρεις (πχ να μειωθούν οι φόροι) έτσι ώστε να γίνει μια γενναία αύξηση η οποία θα προσφέρει ανακούφιση στον κόσμο. Επιμένεις να θεωρείς την οικονομία επιστήμη ενώ είναι το εργαλείο του κράτους και του κεφαλαίο για να δικαιολογήσει όποια αντιλαικά μέτρα εφαρμόζονται. Την ίδια αξία έχει η οικονομία με την αστρολογία.Ναι ωραία αυτό στην θεωρία όμως μόνο για θεωρία καθωσ στη πράξη αυτό που λες δεν ισχύει για τους εξής 2 λόγους.
Α) Μία μεγάλη αύξηση των μισθών (πχ 100 ευρώ την ημέρα) θα γονατίζει τις μικρές επιχειρήσεις που εχουν εργαζόμενους άρα θα προχωρήσουν σε απολύσεις και θα αυξηθεί η ανεργία κατακόρυφα. Ο λόγος είναι ότι η ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά είναι αρκετά μειωμένη.
Β) Τα βασικότερο όμως είναι ότι σε περίοδο πληθωρισμου όσο και να αυξήσεις τους μισθούς αν δεν υπάρχει περιοριστική νομισματική και δημοσιονομικη πολιτική δεν θα αποδώσουν οι αυξήσεις. Αν η ΕΚΤ δεν αυξήσει το προεξοφλητικο επιτόκιο, αν δεν μειώσει την προσφορά χρήματος και αν δεν μειωθούν οι δαπάνες των κρατών ο πληθωρισμός θα αυξάνεται επ αοριστον. Επίσης, θα πρέπει να ανοίξει η κυβέρνηση τις μονάδες λιγνίτη ώστε να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια ώστε να μειωθούν οι τιμές (αύξηση προσφοράς και πτώση των τιμών).
Γ) Και προφανώς να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι καταναλώσης στα καύσιμα.
Τα οικονομικά δεν είναι απλά αυξάνουμε τους μισθούς και όποιον πάρει ο χάρος γιατί έτσι θα γρεμιστουμε ακόμα χειρότερα. Είδες καμία χώρα εσύ τώρα εν καιρό πληθωρισμου να αυξάνεται κατά κορυφα τους μισθούς?? Όλες μικρές αυξήσεις κάνουν.
.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.900 μηνύματα.

21-04-22

13:13
Η οικονομία είναι επιστήμη εδώ και αιώνες αν δεν κάνω λάθος και μάλιστα από τις πιο ενδιαφέρουσες. Αν δεν είναι επιστήμη πήγαινε εσύ ή κάποιος άλλος που δεν σπουδάζει οικονομικά να χαράξει νομισματική και Δημοσιονομικη πολιτική σε ένα κράτος, να δούμε τα αποτελέσματα μετά. Η καλύτερα πήγαινε και ανέλαβε ως CFO σε μια μεγάλη πολυεθνική. Είναι σίγουρο ότι σε 2 μήνες θα μπει σε chapter 11 όχι επειδή είσαι χαζός και ανίκανος αλλα επειδή ένα λάθος να κάνεις στην οικονομία καταστρέφεις τα πάντα.Μπορούν να γίνουν διάφορες ενέργειες όπως αναφέρεις (πχ να μειωθούν οι φόροι) έτσι ώστε να γίνει μια γενναία αύξηση η οποία θα προσφέρει ανακούφιση στον κόσμο. Επιμένεις να θεωρείς την οικονομία επιστήμη ενώ είναι το εργαλείο του κράτους και του κεφαλαίο για να δικαιολογήσει όποια αντιλαικά μέτρα εφαρμόζονται. Την ίδια αξία έχει η οικονομία με την αστρολογία.
Και προφανώς δεν υπάρχει ένας κλάδος στην οικονομία. Υπάρχει από λογιστικη και Finance που ασχολουμαι και έχω επιλέξει να ακολουθήσω εγώ μέχρι οικονομετρια που εκεί είναι εφαρμοσμένη οικονομία με τεράστιους τύπους και εφαρμοσμένη στατιστική μέσα.
akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

21-04-22

13:15
Προσωπικά με την κατάσταση των ταμείων δεν περιμένω μείωση των εισφορών. Ο Κουλής αντί να κάνει παράκληση σε ιδιώτες μπορεί να επαναφέρει τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους.Οικονομικά αυτό που λες στέκει, για αυτό και στο διάγγελμα ο Κούλης έκανε παράκληση στους εργοδότες να κάνουν αντίστοιχες αυξήσεις και σε όσους παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς και από Ιούνιο θα έχει κι άλλη μείωση ασφαλιστικών εισοφρών.
Δεν έχουμε αύξηση πληθωρισμού επειδή δόθηκε χρήμα στην αγορά αλλά εξαιτίας αύξησης της τιμής της ενέργειας. Μια επιχείρηση με 10 εργαζόμενους με τον βασικό θα πρέπει να βρει 6000 ευρώ/χρόνο επιπλέον σε μια περίοδο που αυξάνεται η ενέργεια και οι πρώτες ύλες.Ισχύει ότι η αύξηση μισθών μπορεί να προκαλέσει πληθωρισμό ή στην περίπτωση μας στασιμοπληθωρισμό.
Όμως στην περίπτωση μας που υπάρχει ήδη μεγάλος πληθωρισμός για τους γνωστούς λόγους, αν οι μισθοί έστω των πιο αδύναμων δεν ακολουθήσουν τον πληθωρισμό θα πέσει πείνα.
Να θυμίσω ότι στην εποχή της δραχμής που πληθωρισμός στα επίπεδα που έχουμε τώρα δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο υπήρχε η ΑΤΑ, δηλαδή αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή.
Όλοι οι μισθοί αναπροσαρμόζονταν με βάση τον πληθωρισμό.
Η Ελλάδα έχει ευρώ. Δεν μπορεί να κόβει και να δεσμεύει χρήμα αυτοβούλως (ευτυχώς). Θέλει μεγάλη προσοχή στις παροχές που δίνονται γιατί δύσκολα αναιρούνται.
Ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι. Για τους υπόλοιπους δεν είμαι σίγουρος αλλά δεν θα επέτρεπαν οι δανειστές ένα τέτοιο μέτρο αν δεν εξυπηρετούσε τα οικονομικά του δημοσίου. Με το έναν και το άλλο τρόπο θα φανεί στις τσέπες μας.Υ.Γ. Αυτό με τις εισφορές που λες από όσο ξέρω δεν ισχύει. Οι εισφορές είναι ποσοστό επί του μισθού σου, από τον κατώτατο μισθό υπολογίζονται μόνο διάφορα επιδόματα που θα αυξηθούν και αυτά.
Οι συνδικαλιστές εξυπηρετούν συμφέροντα των κομμάτων. Για παράδειγμα κοίταξε ανακοίνωσηΑπό όσο βλέπω, γιατί έψαξα από περιέργεια αν υπάρχουν χώρες όπως το περιγράφεις, δεν υπάρχει πουθενά αυτό.
Ακόμα και στην Αμερική, το κέντρο του καπιταλισμού, υπάρχει καθορισμένος κατώτατος μισθός κεντρικά και κάποιες πολιτείες έχουν και δικό τους κατώτατο πάνω από αυτό.
Υπάρχουν 4 προηγμένες Ευρωπαικές χώρες χωρίς κεντρικά καθορισμένο κατώτατο μισθό(Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία, Σουηδία) ΑΛΛΑ ο κατώτατος μισθός ανα κλάδο συμφωνείται με διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικαλιστικών ενώσεων και τον εργοδοτών.
Ναι, των κακών συνδικαλιστών που δεν αφήνουν την πρόοδο, την οικονομία να προχωρήσει κλπ.
Η Σουηδία έχει 110 τέτοιες ενώσεις(!!).
Υπήρχε και η Ελβετία ως το 2020, τότε όρισαν και αυτοί κατώτατο μισθό.
Αν γινόταν αυτό που περιγράφεις θα πείναγαν όλοι. Αυτός που επειδή πεινάει θα πήγαινε με 100 ευρώ μοιραία θα έριχνε και την δική σου αμοιβή αν μπορεί να σε αντικαταστήσει. Θα μειωνόταν ο μισθός σχεδόν όλων...
![]()
5 Developed Countries Without a Minimum Wage
Five developed nations have no federally regulated minimum wage and may use unions to ensure workers are fairly paid.www.investopedia.com

Επιμελητήρια Ελλάδος: Θετική η αύξηση του κατώτατου μισθού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις - iefimerida.gr
Θετική χαρακτηρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Αντί να γκρινιάξουν για την ξαφνική αύξηση του εργασιακού κόστους λένε μπράβο στο Κούλη. Οποιαδήποτε τέτοια μεγάλη αλλαγή πρέπει να εφαρμόζεται σε βάθος ενός έτος για να το βάλουν οι εταιρίες στους ισολογισμούς τους.
Μην μας συγκρίνει με άλλα κράτη. Η Ελλάδα έχει έντονη μαύρη οικονομική δραστηριότητα. Καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα χωρίς έναρξη επαγγέλματος, συνεργεία για τις αγροτικές δουλειές το ίδιο, οικιακοί βοηθοί. Το κράτος πρέπει να τους νομιμοποιήσει αυτούς και ο μοναδικούς τρόπος είναι να μην τους φορολογήσει με φιλελεύθερο τρόπο (10.000 ευρώ/χρόνο αφορολόγητα για κάθε φυσικό πρόσωπο).
Δεν είναι τόσο εύκολα τα οικονομικά. Αν μπορούσε να φτιάξει η οικονομία με τέτοιες πρακτικές θα αυξάναμε το κατώτατο μισθό στα 30.000 ευρώ το μήνα να παίρνω όλοι tesla το Πάσχα. Όταν το κράτος έχει τόση ανεργία που τη μειώνει με ψευδοπρογραμμάτα της ΕΕ δεν εφαρμόζεις πολιτικές που θα την αυξήσουν και άλλο.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.702 μηνύματα.

21-04-22

13:27
Συμφωνώ ότι θέλει ισορροπία, αυτή προσπαθούμε διαχρονικά να βρούμε και συνήθως αποτυγχάνουμε.Μην μας συγκρίνει με άλλα κράτη. Η Ελλάδα έχει έντονη μαύρη οικονομική δραστηριότητα. Καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα χωρίς έναρξη επαγγέλματος, συνεργεία για τις αγροτικές δουλειές το ίδιο, οικιακοί βοηθοί. Το κράτος πρέπει να τους νομιμοποιήσει αυτούς και ο μοναδικούς τρόπος είναι να μην τους φορολογήσει με φιλελεύθερο τρόπο (10.000 ευρώ/χρόνο αφορολόγητα για κάθε φυσικό πρόσωπο).
Δεν είναι τόσο εύκολα τα οικονομικά. Αν μπορούσε να φτιάξει η οικονομία με τέτοιες πρακτικές θα αυξάναμε το κατώτατο μισθό στα 30.000 ευρώ το μήνα να παίρνω όλοι tesla το Πάσχα. Όταν το κράτος έχει τόση ανεργία που τη μειώνει με ψευδοπρογραμμάτα της ΕΕ δεν εφαρμόζεις πολιτικές που θα την αυξήσουν και άλλο.
Το καταλαβαίνω αυτό που λες για τις πρώτες ύλες και το κόστος των επιχειρήσεων αλλά σε μια χώρα με ήδη πολύ χαμηλούς μισθούς και μεγάλο πληθωρισμό προέχει να ενισχύσεις τους χαμηλόμισθους.
Οι επιχειρήσεις έχουν πάρει πολλά, με αυτή την κυβέρνηση ειδικά.
Και μόνο τις επιστρεπτέες να βάλεις οι οποίες τελικά μόνο επιστρεπτέες δεν ήταν, χαρίστηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους...
Αυτό που λες με το αφορολόγητο είναι αρκετά ενδιαφέρον και ριζοσπαστικό.
Ένα άλλο αντίστοιχο που σκέφτομαι για να αυξηθούν οι προσλήψεις νέων είναι στους κάτω των 30 ο εργοδότης να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές.
Λύσεις υπάρχουν, θέληση δεν υπάρχει.

21-04-22

13:28
Το έχω γράψει ξανά, η αστική οικονομία είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Για αυτό τον λόγο ονομάζεται κοινωνική επιστήμη. Θετικές είναι η χημεία, η βιολογία κλπ. Οι φιλελεύθεροι επιλέγετε να πιστεύετε στα οικονομικά όπως ένας άνθρωπος του μεσαίωνα πίστευε στην βίβλο.Η οικονομία είναι επιστήμη εδώ και αιώνες αν δεν κάνω λάθος και μάλιστα από τις πιο ενδιαφέρουσες. Αν δεν είναι επιστήμη πήγαινε εσύ ή κάποιος άλλος που δεν σπουδάζει οικονομικά να χαράξει νομισματική και Δημοσιονομικη πολιτική σε ένα κράτος, να δούμε τα αποτελέσματα μετά. Η καλύτερα πήγαινε και ανέλαβε ως CFO σε μια μεγάλη πολυεθνική. Είναι σίγουρο ότι σε 2 μήνες θα μπει σε chapter 11 όχι επειδή είσαι χαζός και ανίκανος αλλα επειδή ένα λάθος να κάνεις στην οικονομία καταστρέφεις τα πάντα.
Και προφανώς δεν υπάρχει ένας κλάδος στην οικονομία. Υπάρχει από λογιστικη και Finance που ασχολουμαι και έχω επιλέξει να ακολουθήσω εγώ μέχρι οικονομετρια που εκεί είναι εφαρμοσμένη οικονομία με τεράστιους τύπους και εφαρμοσμένη στατιστική μέσα.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.900 μηνύματα.

21-04-22

13:31
Γιατί οι αριστεροί δεν πιστεύετε στα οικονομικά?? Απλά κάθεστε σε ένα γραφείο και όποιον πάρει ο χάρος?? Νομίζω ότι κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά. Αν νομίζεις ότι δεν χρειάζεται η οικονομία πήγαινε να δουλέψεις κάπου ως οικονομολόγος η σαν λογιστής να δούμε αν είναι επιστήμη η όχι.Το έχω γράψει ξανά, η αστική οικονομία είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Για αυτό τον λόγο ονομάζεται κοινωνική επιστήμη. Θετικές είναι η χημεία, η βιολογία κλπ. Οι φιλελεύθεροι επιλέγετε να πιστεύετε στα οικονομικά όπως ένας άνθρωπος του μεσαίωνα πίστευε στην βίβλο.
Πάντως επειδή βλέπω ότι κράζεις τους Φιλελευθερους να σου πούμε ότι στα οικονομικά υπάρχουν και θεωρείς αριστερών οικονομολογων που πιστεύουν και εκείνοι στην οικονομία.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

21-04-22

13:56
Και τι σχέση έχει η βίβλος με την επιστήμη;Το έχω γράψει ξανά, η αστική οικονομία είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Για αυτό τον λόγο ονομάζεται κοινωνική επιστήμη. Θετικές είναι η χημεία, η βιολογία κλπ. Οι φιλελεύθεροι επιλέγετε να πιστεύετε στα οικονομικά όπως ένας άνθρωπος του μεσαίωνα πίστευε στην βίβλο.
Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.939 μηνύματα.

21-04-22

14:05
Πολυαγαπημένε μας ηγέτη!!! Ο Θεός να μου κόβει μέρες και να στις δίνει τριήμερα!!!!!

21-04-22

14:15
Το τσιταχ του μαξίμου έκανε το θαύμα του πάλι, τέλος η ανησυχία για το πως θα ανταπεξέλθουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ,με 1,60 ευρώ την μέρα η ανακούφιση θα είναι τεράστια.Πολυαγαπημένε μας ηγέτη!!! Ο Θεός να μου κόβει μέρες και να στις δίνει τριήμερα!!!!!
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

21-04-22

14:42
Κακώς αύξησε ο πρωθυπουργός τον κατώτατο μισθό. Υπήρχαν κι άλλες "παλιές" λύσεις.
www.google.com

Η λύση είναι τα... γεμιστά! Η απίθανη δήλωση της Θ. Φωτίου
Το είπε και... έγραψε η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, χρειάζεται και εφευρετικότητα για να βγούμε απ' το μνημόνιο. Μπορούμε να βρούμε λύσεις και από το τίποτα είπε η υπουργός φέρνοντας για παράδειγμα τα γεμιστά!
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.900 μηνύματα.

21-04-22

14:45
Να σε ρωτήσω κάτι, ο Τσίπρας δεν είχε πει μισθό στα 751 ευρώ;; Γιατί δεν το έκανε ποτέ άραγε;;Το τσιταχ του μαξίμου έκανε το θαύμα του πάλι, τέλος η ανησυχία για το πως θα ανταπεξέλθουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ,με 1,60 ευρώ την μέρα η ανακούφιση θα είναι τεράστια.


Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Κάτσε με ΚΚΕ θα πάει στα 1.600 ευρώ ο κατώτατος μισθός όπως στη Βρετανία και Γαλλία.Κακώς αύξησε ο πρωθυπουργός τον κατώτατο μισθό. Υπήρχαν κι άλλες "παλιές" λύσεις.
![]()
Η λύση είναι τα... γεμιστά! Η απίθανη δήλωση της Θ. Φωτίου
Το είπε και... έγραψε η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, χρειάζεται και εφευρετικότητα για να βγούμε απ' το μνημόνιο. Μπορούμε να βρούμε λύσεις και από το τίποτα είπε η υπουργός φέρνοντας για παράδειγμα τα γεμιστά!www.google.com


Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.939 μηνύματα.

21-04-22

15:13
Προτιμώ γεμιστά από τη μια φρατζολα ψωμί που μας πρότεινε ο καμπουρακης. Τουλάχιστον τότε δεν ανησυχούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την κουζίνα για να τα φτιάξουμε μήπως μας έρθει η ΔΕΗ στον Θεό.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

21-04-22

15:15
Φαίνεται πως η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι πιο πρακτική από τα γεμιστά. Άλλωστε σε πολλούς δεν αρέσουν.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.900 μηνύματα.

21-04-22

15:17
Νομίζω ότι ξεχνάς τα 60 ευρώ την ημέρα επι ΣΥΡΙΖΑ όπως και του ότι πληθωρισμό θα είχες σήμερα είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Αλλά πάντα κρατάμε ότι μας συμφέρει.Προτιμώ γεμιστά από τη μια φρατζολα ψωμί που μας πρότεινε ο καμπουρακης. Τουλάχιστον τότε δεν ανησυχούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την κουζίνα για να τα φτιάξουμε μήπως μας έρθει η ΔΕΗ στον Θεό.


juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

21-04-22

15:18
Νομίζω ότι ξεχνάς τα 60 ευρώ την ημέρα επι ΣΥΡΙΖΑ όπως και του ότι πληθωρισμό θα είχες σήμερα είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Αλλά πάντα κρατάμε ότι μας συμφέρει.![]()

Ρωσία: Στο 17,62% ο ετήσιος πληθωρισμός, σε υψηλό 20ετίας | LiberalGr
Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία επιταχύνθηκε στο 17,62% στις 15 Απριλίου, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2002 και ενώ ήταν στο 17,49% μια εβδομάδα νωρίτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας την Τετάρτη, καθώς το ασταθές ρούβλι εκτόξευσε τις τιμές εν μέσω δυτικών κυρώσεων.
Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.939 μηνύματα.

21-04-22

15:20
Ok θα τρώω αστακό από σήμερα.Φαίνεται πως η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι πιο πρακτική από τα γεμιστά. Άλλωστε σε πολλούς δεν αρέσουν.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.632 μηνύματα.

21-04-22

15:45
Προτιμώ τσιπρα με 800
Προτιμώ Πούμπουρα με δωρέαν, για την εμπειρία.

Κούλη ευχαριστώ, έξω οι μίζεροι.![]()
Tι έχυσε;

juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

21-04-22

15:51
Aθλητικο στέκι το καταντησατε πχια! 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 56 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.