Παιδιά… (παιδιά, τρόπος του λέγειν) αφού για να θυμόμαστε την έναρξη και το τέλος με τα εμβατήρια και τις σημαίες…πόσο παιδιά πια?

Τεσπα.
Σπίτι , σκοτωνόμασταν με την αδερφή μου. Εγώ ήθελα να δω Thundercats (cheetara και έτσι) και η αδερφή μου την candy- candy (μα είμαστε σοβαροί?). Καλά ο αδερφός μου μικρότερος, σιωπούσε….
Ενώ είχαμε τηλεόραση στο δωματιό μας και οι δυο σκοτωνόμαστε ποιος θα δει το παιδικό στο σαλόνι….
Πάντα, για έναν περιέργο λόγο ( η μαμά είπε) κέρδιζε η αδερφή μου. Έβλεπε στην μεγάλη τιβι το γιαπωνοκινεζικο ???? και εγώ έβλεπα τον πλανήτη Θαντέρα στο δωματιό μου. Ωραίες εποχές και άθλιες τηλεοράσεις,,, χωρίς 3d. Μελαγχόλησα τώρα…
Αλλά σκέφτομαι, τώρα που είμαι γηραλέος τι θα μου λείψει πιο πολύ?
Παιδιά αν τυχόν γίνουν εκλογές το καλοκαίρι….και η ΕΡΤ είναι κλειστή, δεν θα δούμε debate? Αφού αυτό μεταδίδεται από άκρη σε άκρη αυτής της γης και μας κάνει περήφανους.

Δεν θα δω να πηγαίνουν όλοι περιχαρείς στα σκαλοπάτια του ραδιομεγάρου (ελπίζω να το σφουγγαρίζουν καλά, μέγαρο είναι αυτό!) και να περιμένει ο συρφετός της διοίκησης στα μαρμάρινα σκαλιά τους προέδρους των κομμάτων?
Πηγαίνουν και εντελώς συμπτωματικά με διαφορά ενός τετάρτου …..και να τα χτυπήματα στην πλάτη, και να οι εναγκαλισμοί, και να τα φλας.
Και να και η αμερόληπτη δημοσιογραφίνα, που πριν κάτσουν σαν καλά παιδιά στο θρανίο, τους έχει μοιράσει καραμέλες (αλλά όχι τις ερωτήσεις). Και φυσικά, η ίδια με το ύφος ιεροεξεταστή πρέπει να τηρήσει το πρωτόκολλο και να απαντήξουν σε συγκεκριμένο χρόνο και να απαντήξουν και σωστά.

Μόνο η μαμά του Γιωργάκη είχε πάει μια φορά νωρίτερα και είχε ζητήσει να είναι επιεικείς με τον γιόκα της, οπότε στην περίπτωσή του ....δέχτηκαν μόνο το όχι και το ναι ως απάντηση. Βέβαια αυτός είχε πει και κάτι δικά του, δεν τα θυμάμαι τώρα….
Πάντως , θα μου λείψει….ναι …πολύ.