Αναμνήσεις από τις απόκριες - τι ντύνεστε ή ντυνόσασταν;

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 22.513 μηνύματα.
Οι απόκριες καταφτάνουν!
Τι αναμνήσεις έχετε; Τι ντυνόσανταν ή ντύνεστε ακόμα;

Εμείς θυμάμαι καθε χρόνο κάναμε μεγάλο event τα σχολεία στο παλιό δημαρχείο του Περιστερίου όπου γινόταν διαγωνισμός καλύτερης στολής, καθε σχολείο ντυνόταν σε ένα concept και έβγαινε στην πίστα με μουσική και χορό ενω είχαμε και εκφωνητρια. Χαμός.

Τελείως cringe 00sλα: γυμνάσιο είχαμε ντυθεί θυμάμαι "σεξογήινοι": ήταν μια στολή με τετραγωνάκια ντισκομπαλας ολόσωμη. Ποια ραφτρα την επινόησε να μπει στο γκίνες ως ιδιοφυΐα δε ξερω :crazy:

Τότε ήταν συνηθισμένα και διαφορά του στυλ σεξυ νοσοκόμες, σεξυ καλόγριες κτλ, οι των 00s είμαστε ο πρόδρομος της σημερινής ολοκληρωτικής σηψης και του εκφυλισμου της κοινωνίας :crazy::hehe:

Μικρός ντυνόμουν καουμπόι ή μπάτμαν, τίποτα άλλο.
Ποτέ δεν μου άρεσαν όμως οι απόκριες, η χειρότερή μου γιορτή. Τελείως διονυσιακή για τα γούστα μου. Και φέτος μου είπαν στη δουλειά να ντυθώ τσικνοπέμπτη αλλά εννοείται δεν ντύθηκα, ρε τι είναι αυτό σχεδόν να στο κάνουν υποχρεωτικό;

Πάντως αυτό που λέει ο Σκάνταλ για σέξι νοσοκόμες και σέξι καλόγριες, όντως, οι μισές γυναίκες θα ντυθούν σέξι νοσοκόμα, σέξι καλόγρια, σέξι γιατρός, σέξι δημοτικός σύμβουλος, σέξι νεράιδα, σέξι αλατοπίπερο, σέξι ό,τι θες και πολλοί άντρες ντύνονται γυναίκες. Οι μεν να βγάλουν την τσούλα και οι δε τη γυναίκα που έχουν μέσα τους.

Αχ ούτε εμένα μαρεσουν πραγματικά μπαίνω στη σπηλιά μου και περιμένω να τελειώσει όλη η αυτή η παράνοια κάθε χρόνο
Μια φορά ντύθηκα στη ζωη μου στο δημοτικό και ντύθηκα πριγκίπισσα 😂

Μικρούλα είχα ντυθεί πριγκίπισσα, μάγισσα και πειρατινα.
Επειδή με ενδιαφέρει πολύ η ιστορική ενδυματολογία, θέλω πολύ να ξαναντυθω κάποτε, αλλά όχι αυτές οι σαχλαμαριστηκες στολές τύπου σεξι νοσοκόμα, χάος στους δρόμους κτλ.
Όπως είπα και στην κουβεντουλα, καρναβάλι Βενετίας ντυμένη με φορεσιά γυναικεία 18ου αιωνα. Με ενδιαφέρει πολύ και η αγγλική φορεσιά του 16ου αι. Και η βικτοριανή του 1850 με τα κρινολινα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

σέξι δημοτικός σύμβουλος,
🤣 Proof or it didn't happen. Μισό να το ψαξω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εμείς θυμάμαι καθε χρόνο κάναμε μεγάλο event τα σχολεία στο παλιό δημαρχείο του Περιστερίου όπου γινόταν διαγωνισμός καλύτερης στολής, καθε σχολείο ντυνόταν σε ένα concept και έβγαινε στην πίστα με μουσική και χορό ενω είχαμε και εκφωνητρια. Χαμός.
Α και εμείς στο Δημοτικό παρουσίαζε κάθε τάξη το χορευτικο της και διάλεγε και μουσική. Στο τέλος υπήρχε νικητής. Χαμούλης 🤣

Τελευταία επεξεργασία:
Υπερβολή σαν σχήμα λόγου βρε Δούκισσα. Γιατί, υπάρχει "σέξι αλατοπίπερο;" :P Το έγραψα για να δείξω ότι όλα είναι σέξι κάτι...
Πλάκα πλάκα 100% θα υπάρχει κάποιος/α που θα το έχει σκεφτεί. Εδώ έχω δει μια παρέα που ντύθηκε "car wash" 🤣

Μου φερατε αυτό στο μυαλό περι αλατοπιπερου. :P

FRnMNfwXEAEv5iH-1.jpg

Μικρός τις φοβόμουν πολύ τις απόκριες, όλο αυτό το μασκαριλίκι. Τότε ήταν πολύ της μόδας να ντύνονται σαν τον δολοφόνο από το scream.

200-17.gif

Μου φερατε αυτό στο μυαλό περι αλατοπιπερου. :P

FRnMNfwXEAEv5iH-1.jpg

Μικρός τις φοβόμουν πολύ τις απόκριες, όλο αυτό το μασκαριλίκι. Τότε ήταν πολύ της μόδας να ντύνονται σαν τον δολοφόνο από το scream.

200-17.gif
Α και σε εμάς! Μάλιστα είχαν βγει και κάτι μάσκες που "έβγαζαν αίμα", τις απαγόρεψαν στο Δημοτικό γιατί τρόμαζαν τα μικρουλια 🤣

Όπως είπα και στην κουβεντουλα, καρναβάλι Βενετίας ντυμένη με φορεσιά γυναικεία 18ου αιωνα. Με ενδιαφέρει πολύ και η αγγλική φορεσιά του 16ου αι. Και η βικτοριανή του 1850 με τα κρινολινα.
Κέρκυρα επίσης κάνουν εκπληκτικό παρόμοιο Καρναβάλι !

Παιδάκι ντυνόμουν πειρατής. Μεγαλώνοντας ντυνόμουν Χάρος Scream.

Μια φορά θέλω να ντυθώ Ku Klux Klan Knight :skull:

Πέρσι ντύθηκα μετά από πολλά χρόνια. Είχα ντυθεί χαβανέζος και rock star boy χεχε

Φέτος τίποτα (rip)

Κέρκυρα επίσης κάνουν εκπληκτικό παρόμοιο Καρναβάλι !
Ναι!! Μάλλον θα περασω πρώτα από της Κέρκυρας, είναι αρκετά πιο ήρεμο σε σχέση με της Βενετίας και πιο οικονομικό. Μου φαίνεται ρεαλιστικός στόχος για πολύ κοντά πχ του χρόνου. Και είναι και πανέμορφη η Κέρκυρα!

Στην Α΄λυκείου είχαμε ντυθεί με την κολλητή μου, η μία Φυσική και η άλλη Χημεία. Έμπνευση δική μας, γιατί μας ζόριζαν αυτά τα δυο μαθήματα.
Πήραμε δυο λευκά σεντόνια παλιά, τα ράψαμε σαν ράσα, δηλ βάλαμε μανίκια φαρδιά και τα άλλα έπεφταν απλά μάξι στυλ φαρδύ. Έπειτα πήραμε μαρκαδόρους για ύφασμα και τις γεμίσαμε τύπους, χημικές αντιδράσεις κλπ. Εγώ ήμουν η Φυσική και αυτή η Χημεία.
Φάγαμε ροπαλιές!!!! Όλο το σχολείο μας κοπάνησε!
:mastigio:ropalo::dizzy2:

πιτσιρίκια όταν ήμασταν, φορούσαμε παλιά ρούχα και κουρέλια της γιαγιάς και του παππού ή των γονιών μας, 5 νούμερα μεγαλύτερα και μάσκες. πηγαίναμε το βράδυ από σπίτι σε σπίτι του χωριού, όπου οι άλλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν ποιοι είμαστε.

νομίζω, πως αν το κάνεις τώρα αυτό ή θα φας ξύλο ή θα καλέσουν την αστυνομία. :morning1:

Τελευταία επεξεργασία:
τελευταία φορά που ντύθηκα ήταν στην Βιέννη, όπου είχα πάρει την αυθεντική στολή και την αυθεντική μάσκα του Michael Myers.

Εννοείται σχεδόν όλες γύρω μου ήταν ντυμένες σέξι-κάτι και θυμάμαι να ξενερώνω τόσο άσχημα και κατέληξα να συζητάω για ιστορικά στην κουζίνα με την 80χρονη γιαγιά του host που ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι και ήταν κρυφοναζίστω και θυμάμαι να βάζω τη μάσκα στο τέλος πριν φύγω και να της λέω το αντίστοιχο του «tough times require tough measures» στα άπταιστα γερμανικά.
Με έβρισε κι αυτή μέσα απο τα σάπια δόντια της και τελείωσε η βραδιά και πήγα για pizza.

edit: την βρήκα

IMG_5598.jpeg

IMG_5599.jpeg

Τελευταία επεξεργασία:
Όταν ήμουν μικρό παιδί μασκαρευόμουν τα κλασικά αγορίστικα. Στο σχολείο είχαμε οργανώσει ομαδικά μασκαρέματα γάμου και κηδείας. Μεγαλώνοντας θεωρώ τις αποκριές ανούσιες και βαρετές. Ίσως το ξενόφερτο Halloween είναι λίγο καλύτερο. Α ναι, και η "εκκλησία" αφορίζει τα καρναβάλια.

1771755930732.png
1771755944914.png

(Εικόνες από διάφορους μασκαράδες)

Εγώ ντυνόμουν πριγκίπισσα μικρή (κλασικά) και έπειτα μεγαλύτερη ντύθηκα κάνα δυο φορές στρατιωτικός.
Πέραν αυτού οριακά δε μου κάνουν και τόση εντύπωση πλέον, αν και θα ήθελα μία φορά να ζήσω το τζερτζελο που γίνεται αυτές τις μέρες.
Όταν ήμουν μικρό παιδί μασκαρευόμουν τα κλασικά αγορίστικα. Στο σχολείο είχαμε οργανώσει ομαδικά μασκαρέματα γάμου και κηδείας. Μεγαλώνοντας θεωρώ τις αποκριές ανούσιες και βαρετές. Ίσως το ξενόφερτο Halloween είναι λίγο καλύτερο. Α ναι, και η "εκκλησία" αφορίζει τα καρναβάλια.

1771755930732.png
1771755944914.png

Ναι μη χάσουμε και μην τυχόν δεν κοτσάρουμε την εκκλησία σε κάθε θέμα - άλλο που ισχύει.
Κουραστικό έχει γίνει πλέον.

Το χαζό τής υπόθεσης, ξέρεις ποιό είναι ; Ότι έχεις την αίσθηση ότι κάποιοι θα σοκαριστούν με το να τους πεις μασκαράδες. Ότι θα προκαλέσεις κάτι σαν (ηλεκτρο)σοκ...

Πες τους και καρνάβαλους (να ΄ναι και πιο επίκαιρο...). Αλλά, πραγματικά, δεν έχεις κάτι καλύτερο να πεις ;

Δηλαδή τί έπλασε το μυαλό σου, βρε συ Δία...Μασκαράδες και "μασκαράδες". Οκ. Εύστοχο. Στο δίνω.

Αλλά, βρε παιδί μου, κομματάκι παιδικό όλο αυτό...

Πάντως εδώ και χρόνια, αντιπαθώ τα καρναβάλια.
Κρυώνω, βαριέμαι αυτό το ψεύτικο ξεσάλωμα, αλκοόλ, βρωμιές προστυχιές πίσω απ τις μάσκες, δεν τα θέλω.
Όσο ήταν οι παιδαράδες μικροί, με έσερναν σε καρναβάλια στους δρόμους, αυτοί επαιζαν, μάζευαν καραμέλες και γω πάγωνα στην άκρη και τους τράβαγα, να μην πέσουν στις ρόδες απ τα άρματα. Τώρα ευτυχώς ...ξεπαίδιασα.
Μια φορά όμως στης Πάτρας θα πήγαινα ευχαρίστως

Μια φορά όμως στης Πάτρας θα πήγαινα ευχαρίστως
Eτσι ακριβως. Για μια φορα ειναι το καρναβαλι της πατρας για νεαρες ηλικιες μεχρι 20-21 χρονων.

Το θεωρω πολυ forced ξεσαλωμα, δεν ξερω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back