SICX
Διάσημο μέλος

"ο Θεος μπροστα απο καθε τι καλο τοποθετησε τον ιδρωτα"-Πλατων-
"η αρετη δεν εχει κλαδους, μια ειναι η αρετη, ωστοσο προτεινω να επανεξετασουμε το θεμα στο μελλον"-Σωκρατης-
"η αρετη δεν μενει ποτε μονη της, θα βρει τη γειτονια της"-Κομφουκιος-
"ο ρολος του σωστου ηγεμονα προϋποθετει τρια πραγματα που δεν διαθετω, τολμη διχως φοβο, συμπονια διχως λυπηση, γνωση διχως αμφιβολια"-Κομφουκιος-
"ο σοφος δεν απορριπτει τις λεξεις λογω των ανθρωπων, μητε τους ανθρωπους απ'τα λεγομενα τους"-Κομφουκιος-
"σοφια ειναι να γνωριζεις καλα και σιγουρα αυτα που ξερεις, να μην δηλωνεις γνωσεις που δεν εχεις, αυτο ειναι η σοφια"-Κομφουκιος-
"δασκαλος ειναι εκεινος που θα καταφερει να μεινει για μια ζωη μαθητης"-Κομφουκιος-
"πριν κανεις μια πραξη σκεψου, μια φορα δεν αρκει, τρεις φορες και τα πραγματα περιπλεκονται, δυο αρκουν"-Κομφουκιος-
και το τελευταιο.....δειτε την υπογραφη μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος

η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, ο Πλούτος, η Αλαζονεία, η Αγάπη…
Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.
Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή.
Όταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια. Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μια λαμπρή θαλαμηγό.
Η Αγάπη τον ρωτάει :
«Πλούτε μπορείς να με πάρεις μαζί σου;»
«Όχι, δεν μπορώ» απάντησε ο πλούτος.
«Έχω ασήμι και χρυσάφι στο σκάφος μου
και δεν υπάρχει χώρος για σένα».
Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονεία που επίσης περνούσε από μπροστά της σε ένα πανέμορφο σκάφος.
«Σε παρακαλώ βοήθησέ με» είπε η Αγάπη.
«Δεν μπορώ να σε βοηθήσω Αγάπη. Είσαι μούσκεμα και θα μου χαλάσεις το όμορφο σκάφος μου»
της απάντησε η Αλαζονεία.
Η Λύπη ήταν πιο πέρα και έτσι η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει από αυτήν βοήθεια.
«Λύπη άφησέ με να έρθω μαζί σου»
«Ω Αγάπη, είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου» είπε η Λύπη.
Η Ευτυχία πέρασε μπροστά από την Αγάπη αλλά και αυτή δεν της έδωσε σημασία.
Ήταν τόσο ευτυχισμένη, που ούτε καν άκουσε την Αγάπη να ζητά βοήθεια. Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή.
«Αγάπη, έλα προς εδώ. Θα σε πάρω εγώ μαζί μου».
Ήταν ένας πολύ ηλικιωμένος κύριος που η Αγάπη δεν γνώριζε, αλλά ήταν γεμάτη από τέτοια ευγνωμοσύνη, που ξέχασε να ρωτήσει το όνομά του. Όταν έφτασαν στην στεριά ο κύριος έφυγε και πήγε στο δρόμο του.
Η Αγάπη γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε στον κύριο που τη βοήθησε, ρώτησε τη Γνώση:
«Γνώση, ποιός με βοήθησε;»
«Ο Χρόνος» της απάντησε η Γνώση.
«Ο Χρόνος;» ρώτησε η Αγάπη.
«Γιατί με βοήθησε ο Χρόνος;»
Τότε η Γνώση χαμογέλασε και με βαθιά σοφία της είπε:
«Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η Αγάπη».
σοφά λόγια........
σοφά λόγια που κυκλοφορούν σε email αλλα και σε διάφορα sites του internet......
θα ήθελα να μάθω ποιος έγραψε αυτά τα σοφά λόγια....... εμημερώστε με..........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alllantin
Νεοφερμένο μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

self-instructive depressing
Περιβόητο μέλος

Η επόμενη φορά που θα ακούσω νέα σου θέλω να είναι για την κηδεία σου... Για να έρθω να στήσω πάρτυ πάνω στον τάφο σου.. Ξεφτιλισμένε..
Σε ένα απο τα πολλά καθίκια που πέρασαν απο τη ζωή μου και το έπεξαν φιλοι...
Δεν το έστειλα γτ ήταν κυριακή του πάσχα και σεβάστηκα τη ημέρα.. Την επόμενη φορά που θα κάνει το λάθος να στείλει κάτι, θα του το στείλω...
σπιντυ, σου προτεινω
να σου προσφερουν μια αγκαλιτσα
και μετα στο καπακι
ζεστο γαλα με μπισκοτα.

Eupatridis
Πολύ δραστήριο μέλος

Heaven is.....where the police are british, the cooks french, the mechanics german, the lovers greek and it´s all organized by the swiss! Hell is.....where the cooks are british, the mechanics french, the lovers swiss, the police germans and it´s all organized by the greeks!
ΚΟΤΣΙΑ...είναι να φτάνεις σπίτι αργά μετά από μια βραδιά με τους κολλητούς, να
σε περιμένει η γυναίκα σου με το σκουπόξυλο στο χέρι και να τη ρωτάς:
"Ακόμα καθαρίζεις, ή ετοιμάζεσαι να
πετάξεις κάπου;"
Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά – Ν. Καζαντζάκης
Γιατί λέμε βίαια τα νερά ενος ποταμού και οχι τις όχθες που τα περιορίζουν; Β.Brecht
Αν νοιώθεις άχρηστος θυμήσου οτι κάποτε ήσουν το γρηγορότερο σπερματοζωάριο..
''Μην φοβάσαι Θεέ,είμαι στο πλευρό σου...''
Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις.
'Oι γνωμες ειναι σαν τις κ@λοτρυπιδες.Ολοι εχουν απο μια.'
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elena
Πολύ δραστήριο μέλος

Η πιο όμορφη θάλασσα
είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει
Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα
Τις πιο όμορφες μέρες μας
δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα
Κι αυτό που θέλω να σου πω
το πιο όμορφο απ' όλα,
δε στο 'χω πει ακόμα.

τα 8 που δεν πρέπει να έχεις:
1.πλούτο χωρίς μόχθο
2.πολιτική χωρίς αρχές
3.απόλαυση χωρίς συναίσθημα
4.γνώση χωρίς χαρακτήρα
5.εμπόριο χωρίς ήθος
6.επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
7.αγάπη χωρίς θυσία
8.αξίωμα χωρίς αρχές
Μαχάτμα γκάντι
Θα επανέλθω....!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Devina
Τιμώμενο Μέλος

Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.
Αριστοτέλης
Διαφωνώ με την άποψη σου αλλά θα υποστηρίξω μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να την εκφράζεις
(Βολταίρος)
Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας αλλά άνθρωπος αξίας
(Albert Einstein)
Οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων
(Ευριπίδης)
Apro
Διάσημο μέλος

την τελευταία φορά, που θέλησα να αλλάξω ένα κομμάτι του χαρακτήρα μου, χρειάστηκε να αλλάξω και προτεραιότητες....
apaleytos
Νεοφερμένο μέλος

να είσαι σίγουρος
ότι θα κάνει και τα πάντα για να τα αποκτήσει.
(δεν τα πάω καλά με τα χρήματα btw, δεν θέλω να προκαλέσω αλλά μάλλον... τα σιχαίνομαι)

Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Η αργία εγέννησε την πενίαν.
Η πενία έτεκε την πείναν.
Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.
Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.
Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.
Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου.
Τότε και τώρα, πάντοτε η αυτή.
Τότε δια της βίας, τώρα διά του δόλου και διά της βίας.
Πάντοτε αμετάβλητοι οι σχοινοβάται ούτοι Αθίγγανοι, οι γελωτοποιοί ούτοι πίθηκοι
( καλώ δε ούτω τους λεγομένους πολιτικούς ).
Μαύροι χαλκείς κατασκευάζοντες δεσμά διά τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των.»
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μυθ. «Οι έμποροι των εθνών»
skatoula14
Πολύ δραστήριο μέλος

(δεν ξερω αν το εχει γραψει καποιος αλλος προηγουμενως...

self-instructive depressing
Περιβόητο μέλος

διαφωνω με οσα λες,αλλα θα υπερασπιστω μεχρι θανατου το δικαιωμα σου να το λες.-βολταιρος
(δεν ξερω αν το εχει γραψει καποιος αλλος προηγουμενως...)
διαφωνώ με αυτά που λες , γι' αυτό βγάλε το σκασμό
Αρκάς
Jimmaki
Νεοφερμένο μέλος

- Πλούτο χωρίς μόχθο
- Πολιτική δίχως αρχές
- Απόλαυση χωρίς συναίσθημα
- Εμπόριο χωρίς ήθος
- Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
- Γνώση χωρίς χαρακτήρα
- Λατρεία χωρίς θυσία
thetis
Νεοφερμένο μέλος

M.S.Cole
Ο Κολόμβος όταν ξεκίνησε, δεν ήξερε που πήγαινε και όταν έφτασε, δεν ήξερε πού βρισκόταν. ...
venividivici
Τιμώμενο Μέλος

rascal_gd
Περιβόητο μέλος

Εχω την εντυπωση οτι το ειπε ο Ι-σοκρατης και οχι Σωκρατης..Η Δημοκρατία μας καταστρέφεται, διότι καταχράστηκε το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας. Διότι έμαθε στους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, την αναρχία ως ευδαιμονία..... Σωκράτης
venividivici
Τιμώμενο Μέλος

πολύ σωστά.....Εχω την εντυπωση οτι το ειπε ο Ι-σοκρατης και οχι Σωκρατης..
και όπως λεει ο Αλμπερτ παρακάτω.........
Όταν όλα όσα μας μάθανε ξεχαστούν, τότε αυτό που μένει είναι η παιδεία (Albert Einstein)
κι εγώ ξέχασα..........

fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Η Δημοκρατία μας καταστρέφεται, διότι καταχράστηκε το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας. Διότι έμαθε στους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, την αναρχία ως ευδαιμονία..... Σωκράτης
Άσχετο, αλλά ήθελα να ρωτήσω, αυτό το μότο το χρησιμοποιούν οι συντηρητικοί συνήθως όταν τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλουν ή είναι η ιδέα μου;

Και ένα ον τόπικ...
Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.