• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Αντιβίωση και διατροφή - τι να προσέξω

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.
Γειά χαρά! :)
Μεθαύριο ξεκινάω θεραπεία εκρίζωσης του ελικοβακτηρίου του πυλωρού, που λέγαμε και στο thread της γαστροσκοπησης. Μου έχει γράψει 3 αντιβίωσεις για 10 μέρες.

Θέλω να ρωτήσω συμπληρωματικά κι εσάς τι να προσέξω για να αποφύγω μυκητιασεις ή ό,τι άλλο.
Ο γιατρός μου έχει γράψει pariet και lactobiome και μου συνέστησε να τρώω και γιαούρτια στη διάρκεια της θεραπείας. Κάτι άλλο που μπορώ να τρωω; Γιαούρτι το total το μπλε κανει; Πόσα τη μέρα; Πειράζει αν του ρίξω μέλι ή ζαχαρη μεσα να παει κατω το ρημάδι; :P

Guest 376555

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τα πήλινα ( στράγγιστα; ) πρέπει να θες, δε είναι όλα το ίδιο, και προϊόντα τύπου κεφίρ κλπ. Αν και νομίζω ότι έχουν απορριφθεί αυτά από την επιστημονική κοινότητα. Πάντως άμα φας με ρεγουλα το μελακι :P Οι κάψουλες με τους γαλακτοβαλιλλους θα κάνουν μια χαρά δουλειά και μονές τους. Περαστικά εύχομαι!

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Αυτό που έχω ακούσει είναι ότι το γιαούρτι που βοηθάει για την αντιβίωση είναι αυτό με την πέτσα κι όχι στραγγιστό. Επίσης τρωγε ο,τί θες εκτός από αλκοόλ, σοκολάτα, αυγά θα έλεγα. Επίσης ίσως όχι πολλά μπαχαρικά.

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.417 μηνύματα.
Γειά χαρά! :)
Μεθαύριο ξεκινάω θεραπεία εκρίζωσης του ελικοβακτηρίου του πυλώρου, που λέγαμε και στο thread της γαστροσκοπησης. Μου έχει γράψει 3 αντιβίωσεις για 10 μέρες.

Θέλω να ρωτήσω συμπληρωματικά κι εσάς τι να προσέξω για να αποφύγω μυκητιασεις ή ό,τι άλλο.
Ο γιατρός μου έχει γράψει pariet και lactobiome και μου συνέστησε να τρώω και γιαούρτια στη διάρκεια της θεραπείας. Κάτι άλλο που μπορώ να τρωω; Γιαούρτι το total το μπλε κανει; Πόσα τη μέρα; Πειράζει αν του ρίξω μέλι ή ζαχαρη μεσα να παει κατω το ρημάδι; :P
Καλό είναι να έχει πετσα το γιαούρτι, δηλαδή πιο πηχτό.
Σε έχει καλύψει καλά ο γιατρός με γαστροπροστατευτικο και προβιοτικα.
Άτιμο το ελικοβακτηριο του πυλωρού.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αυτό που έχω ακούσει είναι ότι το γιαούρτι που βοηθάει για την αντιβίωση είναι αυτό με την πέτσα κι όχι στραγγιστό. Επίσης τρωγε ο,τί θες εκτός από αλκοόλ, σοκολάτα, αυγά θα έλεγα. Επίσης ίσως όχι πολλά μπαχαρικά.
Έτσι ακριβώς τα γιαούρτια με πετσουλα κάνουν δουλειά.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
δεν σου έγραψε ο γιατρός προβιοτικά μαζί με την αντιβίωση;

άκυρο τώρα το διάβασα όλο

με αυτά θα είσαι απολύτως κομπλέ

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Έχει ο Σκλαβενίτης τέτοιο; Τι λέει πανω;
Φυσικά έχει ο Σκλαβενίτης (και αυτός που φαντάζομαι ότι εννοείς...). Και "Όλυμπος" που είναι πολύ καλά. Και τα activia επίσης...

Ένα παράδειγμα

IMG_20240528_195728.jpg

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.417 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Όχι όχι άκου να το πάρεις το προβιοτικο.
Δεν φτάνει απλά το γιαούρτι το activia με προβιοτικα.
Ποια αντιβίωση σου έχει γράψει;
Ναι θα το πάρω, το γιαούρτι είναι σαν έξτρα που μιλάμε εδώ.
Θα παρω το activia με φράουλα που το έψαξα στο Google.

Claripen
Amoxil
Flagyl

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Ναι θα το πάρω, το γιαούρτι είναι σαν έξτρα που μιλάμε εδώ.
Θα παρω το activia με φράουλα που το έψαξα στο Google.

Claripen
Amoxil
Flagyl
Θα πάρεις και γιαούρτι με προβιοτικο και το προβιοτικο χάπι.
Και ο Θεός μαζί σου.
Εμένα ακόμη και το amoxil μου άλλαξε τα φώτα (μετά τα 2g την ημέρα καταστρεφομαι).
Ελπίζω το γαστρεντερικό σου να είναι δυνατό!
Καλή ανάρρωση

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Όχι όχι άκου να το πάρεις το προβιοτικο.
Δεν φτάνει απλά το γιαούρτι το activia με προβιοτικα.
Ποια αντιβίωση σου έχει γράψει;
Βρε συ δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο !! Εννοείται ότι θα πάρει ό,τι του έγραψε ο γιατρός...

Αντί, όμως, να φάει total, είπαμε και για γιαούρτια με προβιοτικά. Αυτό μόνο...

Scandal

Διαχειριστής

Θα πάρεις και γιαούρτι με προβιοτικο και το προβιοτικο χάπι.
Και ο Θεός μαζί σου.
Εμένα ακόμη και το amoxil μου άλλαξε τα φώτα (μετά τα 2g την ημέρα καταστρεφομαι).
Ελπίζω το γαστρεντερικό σου να είναι δυνατό!
Καλή ανάρρωση
Ναι, amoxil 1g X 2 τη μέρα μου έχει, πρωι βράδυ δλδ. Τώρα που το θυμήθηκα πρέπει να μου είπε και πολλά μικρά γεύματα στη μέρα.

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Βρε συ δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο !! Εννοείται ότι θα πάρει ό,τι του έγραψε ο γιατρός...

Αντί, όμως, να φάει total, είπαμε και για γιαούρτια με προβιοτικά. Αυτό μόνο...
Ναι βεβαιως. Θέλει και έξτρα το γιαούρτι. Γιατί με 2g amoxil την ημέρα, 500mg flagyl και αλλά 500 το κλαριπεν....
Ευτυχώς είναι μόνο 3 ημέρες η θεραπεία.
Θυμάμαι όταν έβγαλα τους φρονιμίτες μου έβαλε η γνάθοχειρουργος augumentin 1g x 3 την ημέρα για 7 ημέρες . Εγώ οριακά 43 κιλά τότε, της κάνω δεν γίνεται κάποιος στα κιλά μου να πάρει τόσα γραμμάρια. Με έγραψε. Στην 2η ημέρα πήγα να πέσω κάτω από τους εμετους και τα άλλα θέματα που είχα.
Την παίρνω τηλ και μου κάνει "Ε δεν γίνεται" και της λέω ότι το γυρνάω σε αμοξιλ (που είχα ξαναπάρει για την ίδια επέμβαση), 2g την ημέρα. Δεν μπορώ 3. Και μου κάνει οκ με δική σου ευθύνη. Και μια χαρά πήγα.
Μετα έκανα θεραπεία για μυκητιάσεις που έπαθα από την αντιβίωση 😂 τραγικό.
Κάποιοι γιατροί μπορεί να είναι καλοί στο πρακτικό κομμάτι αλλά από αγωγη
ναι... αισχροι

Scandal

Διαχειριστής

Ναι βεβαιως. Θέλει και έξτρα το γιαούρτι. Γιατί με 2g amoxil την ημέρα, 500mg flagyl και αλλά 500 το κλαριπεν....
Ευτυχώς είναι μόνο 3 ημέρες η θεραπεία.
Θυμάμαι όταν έβγαλα τους φρονιμίτες μου έβαλε η γνάθοχειρουργος augumentin 1g x 3 την ημέρα για 7 ημέρες . Εγώ οριακά 43 κιλά τότε, της κάνω δεν γίνεται κάποιος στα κιλά μου να πάρει τόσα γραμμάρια. Με έγραψε. Στην 2η ημέρα πήγα να πέσω κάτω από τους εμετους και τα άλλα θέματα που είχα.
Την παίρνω τηλ και μου κάνει "Ε δεν γίνεται" και της λέω ότι το γυρνάω σε αμοξιλ (που είχα ξαναπάρει για την ίδια επέμβαση), 2g την ημέρα. Δεν μπορώ 3. Και μου κάνει οκ με δική σου ευθύνη. Και μια χαρά πήγα.
Μετα έκανα θεραπεία για μυκητιάσεις που έπαθα από την αντιβίωση 😂 τραγικό.
Κάποιοι γιατροί μπορεί να είναι καλοί στο πρακτικό κομμάτι αλλά από αγωγη
ναι... αισχροι
Εμένα δυστυχώς η θεραπεία είναι για 10 μέρες, με εξαίρεση την amoxil που θα μου βγει 9 μέρες. :(

Έχω χρόνια να πάρω αντιβίωση γενικά και όταν έπαιρνα (είχα πάρει για ΩΡΛ θέμα κάποτε μια που λεγόταν Zinadol για 7 μέρες), δεν είχα πάρει ποτέ προβιοτικά και δεν είχα ποτέ θέμα. Είχα πάρει κάποτε και Claricid και μου έκανε παροσμίες σαν να μυρίζω χημικά. Πάνε πάνω από 10 χρόνια.

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Εμένα δυστυχώς η θεραπεία είναι για 10 μέρες, με εξαίρεση την amoxil που θα μου βγει 9 μέρες. :(

Έχω χρόνια να πάρω αντιβίωση γενικά και όταν έπαιρνα (είχα πάρει για ΩΡΛ θέμα κάποτε μια που λεγόταν Zinadol για 7 μέρες), δεν είχα πάρει ποτέ προβιοτικά και δεν είχα ποτέ θέμα. Είχα πάρει κάποτε και Claricid και μου έκανε παροσμίες σαν να μυρίζω χημικά. Πάνε πάνω από 10 χρόνια.
Το zinadol είναι χαλαρό.
10 μέρες θεραπεία... Απαραίτητη μεν, αλλά να τρως πολύ πολύ καλά.
Μιας και η μητέρα σου είναι γιατρός θα μπορεί να σε βοηθήσει σε περίπτωση που κάτι σε ενοχλεί.

Scandal

Διαχειριστής

Το zinadol είναι χαλαρό.
10 μέρες θεραπεία... Απαραίτητη μεν, αλλά να τρως πολύ πολύ καλά.
Μιας και η μητέρα σου είναι γιατρός θα μπορεί να σε βοηθήσει σε περίπτωση που κάτι σε ενοχλεί.
Ναι θα τρώω!
Καλέ η μάνα μου δεν είναι γιατρός, το δημοτικό που έβγαλε εννοείς; :lolsign:

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Ναι θα τρώω!
Καλέ η μάνα μου δεν είναι γιατρός, το δημοτικό που έβγαλε εννοείς; :lolsign:
Ωχ σόρρυ, πρέπει να σε μπέρδεψα με άλλο χρήστη.
Όπως και να έχει περαστικά! Ελπίζω να μην ταλαιπωρηθείς πολύ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια