Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

28-05-24

21:14
Θα σας πω πως θα πάει 

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.018 μηνύματα.

28-05-24

22:14
Ωραια ...κλασικα φαρμακα...αποτελεσματικα.Ναι θα το πάρω, το γιαούρτι είναι σαν έξτρα που μιλάμε εδώ.
Θα παρω το activia με φράουλα που το έψαξα στο Google.
Claripen
Amoxil
Flagyl
Απο αυτα τα 2 ειναι οκ αλλα η αμοξυκιλλινη με την μορφη amoxil ή augmentin φερνει συχνα στιρλιπιπι οποτε πρεπει να την σταματησεις και παει η θεραπεια
Η λυση ειναι απλη
1 ) Γιαουρτι αλλα με καλλιεργεια ζυμομυκητων..οχι αυτα με τα φρουτακια και τα σταγγιστα κλπ ..αυτα ειναι κατι αλλο
Γιαουρτι πραγματικο απλο με πετσα.. πηγαινε Lidl και παρε το γαλπο το προβιο με την πετσα..οτι λενε τα κοριτσια ...ή στον Σταμου.
2)Τωρα το lactobiome ειναι καλιεργεια καλων βακτηριων του εντερου.. κατι που χτυπα η αντιβιωση αλλα ειναι συμπληρωμα διατροφης.
Εγω μιας και δεν εμπιστευομαι τα συμπληρωματα εχω χρησιμοποιησει το παναρχαιο φαρμακο που λεγεται ultra levure και ειχα την επιθυμητη λυση διοτι εxω ευαισθησια στο augmentin
Και οχι αλκοολ
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

28-05-24

22:16
Έχω ξανά πάρει Augmentin πριν χρόνια, δεν θυμάμαι παρενέργεια!
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.018 μηνύματα.

28-05-24

22:23
ε αν δεν ειχες τσιρλίπιπι τοτε οκ .. δεν θα εχεις τωρα...μονο γιαουρτακι..βαλε και ζαχαριτσα να εχουν να φανε τα μυκιτακια να κανουν παρτυ.Έχω ξανά πάρει Augmentin πριν χρόνια, δεν θυμάμαι παρενέργεια!
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

29-05-24

11:23
γιαούρτι πρέπει το φυσικό με την πέτσα και όλη του την ξυνίλα, γιατί εκεί είναι τα ένζυμα που προστατεύουν το λεπτο εντερο. Κοίτα, αυτό με το λεπτο έντερο ίσως να μην το λέω σωστά, αλλά σίγουρα το γιαούρτι με την ξυνίλα χρειάζεσαι, για εγγύηση πάρε με την πέτσα. Μέλι, φρούτα κλπ, βάλε όσα θες. Εσύ όμως να τα βάλεις, μην πάρεις έτοιμο γιαουρτάκι με φρούτα κλπ, γιατί έχει γίνει επεξεργασίαΓειά χαρά!
Μεθαύριο ξεκινάω θεραπεία εκρίζωσης του ελικοβακτηρίου του πυλωρού, που λέγαμε και στο thread της γαστροσκοπησης. Μου έχει γράψει 3 αντιβίωσεις για 10 μέρες.
Θέλω να ρωτήσω συμπληρωματικά κι εσάς τι να προσέξω για να αποφύγω μυκητιασεις ή ό,τι άλλο.
Ο γιατρός μου έχει γράψει pariet και lactobiome και μου συνέστησε να τρώω και γιαούρτια στη διάρκεια της θεραπείας. Κάτι άλλο που μπορώ να τρωω; Γιαούρτι το total το μπλε κανει; Πόσα τη μέρα; Πειράζει αν του ρίξω μέλι ή ζαχαρη μεσα να παει κατω το ρημάδι;![]()
Scandal
Διαχειριστής

31-05-24

12:15
Ξεκίνησα σήμερα τις αντιβιώσεις...
Υπάρχει ένα θέμα διαδικαστικό.
Το Lactobiome ο γιατρός / φαρμακοποιός μου είπε να το πίνω το μεσημέρι μετά το φαγητό.
Ας πούμε ήπια τις αντιβιώσεις στις 8:30πμ και το Lactobiome το ήπια στις 12:00+μμ με το φαγητό.
Το θέμα: το Lactobiome, λέει έξω στο κουτί να το πίνουμε 2 ώρες πριν ή 2 ώρες μετά την αντιβίωση για καλύτερα αποτελέσματα.
Τελικά πως να το παίρνω; Κανονικά θα έτρωγα στη 13:00.
Το Lactobiome ο γιατρός / φαρμακοποιός μου είπε να το πίνω το μεσημέρι μετά το φαγητό.
Ας πούμε ήπια τις αντιβιώσεις στις 8:30πμ και το Lactobiome το ήπια στις 12:00+μμ με το φαγητό.
Το θέμα: το Lactobiome, λέει έξω στο κουτί να το πίνουμε 2 ώρες πριν ή 2 ώρες μετά την αντιβίωση για καλύτερα αποτελέσματα.
Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.220 μηνύματα.

31-05-24

12:23
εγω θα ακολουθουσα αυτο που ειπε ο γιατρος και αν χεστ@ς την οδηγια του φαρμακουΞεκίνησα σήμερα τις αντιβιώσεις...
Scandal
Διαχειριστής

02-06-24

14:25
Είμαι στην 3/10 μέρες και έχω ήδη κουραστεί. :/
Το γαστρεντερικό μου το νιώθω βαρύ, μου έχει μειωθεί η όρεξη για φαγητό. Τρώω με το ζόρι γιατί αν δεν φάω νιώθω χειρότερα με τόση αντιβίωση που έρχεται στην επιφάνεια αν δεν φάω. Αλλά τουλάχιστον τρώω καλά, έστω με το ζόρι.
Κάθε πρωί κάνω σχεδόν διάρροια (ευτυχώς αυτό γίνεται μόνο το πρωί, όλη την άλλη μέρα δεν έχω θέμα).
Ξυπνάω το πρωί και έχοντας μόλις 12 ώρες πριν πάρει την προηγούμενη δόση, λέω φτου γαμώτο πρωινιάτικα πάλι αντιβίωση. Περνάει το 12ωρο χωρίς να το καταλάβω και χωρίς να νιώθω ότι έχει πάει η προηγούμενη αντιβίωση κάτω, άντε πάλι.
Το amoxil που διαλύει σε νερό είναι φρικτό. Την Claripen μόνο που τη βάζω στο στόμα να την καταπιώ μου έρχεται η φρικτή μυρωδιά του χαπιού. Η Flagyl ευτυχώς είναι κάψουλα και δεν μυρίζει.
Κάπου ήθελα να τα πω
Το γαστρεντερικό μου το νιώθω βαρύ, μου έχει μειωθεί η όρεξη για φαγητό. Τρώω με το ζόρι γιατί αν δεν φάω νιώθω χειρότερα με τόση αντιβίωση που έρχεται στην επιφάνεια αν δεν φάω. Αλλά τουλάχιστον τρώω καλά, έστω με το ζόρι.
Κάθε πρωί κάνω σχεδόν διάρροια (ευτυχώς αυτό γίνεται μόνο το πρωί, όλη την άλλη μέρα δεν έχω θέμα).
Ξυπνάω το πρωί και έχοντας μόλις 12 ώρες πριν πάρει την προηγούμενη δόση, λέω φτου γαμώτο πρωινιάτικα πάλι αντιβίωση. Περνάει το 12ωρο χωρίς να το καταλάβω και χωρίς να νιώθω ότι έχει πάει η προηγούμενη αντιβίωση κάτω, άντε πάλι.
Το amoxil που διαλύει σε νερό είναι φρικτό. Την Claripen μόνο που τη βάζω στο στόμα να την καταπιώ μου έρχεται η φρικτή μυρωδιά του χαπιού. Η Flagyl ευτυχώς είναι κάψουλα και δεν μυρίζει.
Κάπου ήθελα να τα πω

γιαννης_00
Επιφανές μέλος

02-06-24

16:03
Χοντρα ζορια ... παρε κανενα χαπι γαστροπροστασιας τυπου zurcazol ή controloc να ηρεμισει το στομαχι και σουπιτσες.Είμαι στην 3/10 μέρες και έχω ήδη κουραστεί. :/
Κάπου ήθελα να τα πω![]()
Scandal
Διαχειριστής

02-06-24

16:05
Μου έχει γράψει Pariet προ-φαγητού πρωί - βράδυ, αυτό δεν είναι;Χοντρα ζορια ... παρε κανενα χαπι γαστροπροστασιας τυπου zurcazol ή controloc να ηρεμισει το στομαχι και σουπιτσες.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

02-06-24

16:09
Ναι το ιδιο ειναι ..αναστολεας ιοντων υδρογονου και της οικογενειας της ομοπραζολης και αυτο... ε τι να πω? υπομονη και σουπιτσα.Μου έχει γράψει Pariet προ-φαγητού πρωί - βράδυ, αυτό δεν είναι;
Aυτο που ειπε να το παιρνεις πρωι με αδειο σταμαχι εχει νοημα ..τηρησε το.
Scandal
Διαχειριστής

02-06-24

16:12
Το παίρνω ως εξής το Pariet: ξυπνάω, το πίνω με αρκετό νερό και μετά από μισή ώρα τρώω και πίνω τις αντιβιώσεις. Δεν έχω συγκεκριμένες οδηγίες για το πως θα το πάρω πέραν του προ-φαγητού πρωί - βράδυ, δικής μου σύλληψης είναι να πίνω μισή ώρα μετά τις αντιβιώσεις.Aυτο που ειπε να το παιρνεις πρωι με αδειο σταμαχι εχει νοημα ..τηρησε το.
Το ίδιο και το βράδυ, μισή ώρα μετά το Pariet με άδειο στομάχι πίνω τα φάρμακα αφού φάω.
Ελπίζω να πράττω σωστά.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

02-06-24

16:40
πολυ σωστα το κανεις...το στοπ στα οξεα που κανει το pariet εχει καλο νοημα πριν μπουν οι τροφες.... διοτι αν μπουν τοτε το στομαχι θα πρεπει να ριξει οξεα.Το παίρνω ως εξής το Pariet: ξυπνάω, το πίνω με αρκετό νερό και μετά από μισή ώρα τρώω και πίνω τις αντιβιώσεις. Δεν έχω συγκεκριμένες οδηγίες για το πως θα το πάρω πέραν του προ-φαγητού πρωί - βράδυ, δικής μου σύλληψης είναι να πίνω μισή ώρα μετά τις αντιβιώσεις.
Το ίδιο και το βράδυ, μισή ώρα μετά το Pariet με άδειο στομάχι πίνω τα φάρμακα αφού φάω.
Ελπίζω να πράττω σωστά.
Υπομονη εισαι και ειδικη περιπτωση με 3 αντιβιωσεις... δηλαδη υπαρχει και στα νοσοκομεια αλλα τις δινουν απο την πεταλουδα..
Scandal
Διαχειριστής

03-06-24

23:57
Πήγα σήμερα στον φαρμακοποιό του γαστρεντερολόγου για τις σχεδόν διάρροιες που κάνω.
Μου έδωσε πιο ισχυρά προβιοτικά, συγκεκριμένα αυτά:
... και μου είπε να τα πάρω για 15 μέρες, κι ας είμαι στην 4η μέρα αντιβιώσεων σήμερα (μου μένουν άλλες 6 μέρες αντιβιώσεων).
Μου είπε να κόψω το Lactobiome και να παίρνω αυτά μόνο, με την ίδια τακτική.
Είπε να το ξεκίναγα σήμερα το απόγευμα (που είχα βγει για δουλειές), παρότι είχα πιει και Lactobiome, αλλά άργησα να γυρίσω. Θα τα ξεκινήσω αύριο.
Τέλος, είπε, αν δεν με πιάσουν ούτε αυτά να ξανά πάω από εκεί.
Μου έδωσε πιο ισχυρά προβιοτικά, συγκεκριμένα αυτά:
... και μου είπε να τα πάρω για 15 μέρες, κι ας είμαι στην 4η μέρα αντιβιώσεων σήμερα (μου μένουν άλλες 6 μέρες αντιβιώσεων).
Μου είπε να κόψω το Lactobiome και να παίρνω αυτά μόνο, με την ίδια τακτική.
Είπε να το ξεκίναγα σήμερα το απόγευμα (που είχα βγει για δουλειές), παρότι είχα πιει και Lactobiome, αλλά άργησα να γυρίσω. Θα τα ξεκινήσω αύριο.
Τέλος, είπε, αν δεν με πιάσουν ούτε αυτά να ξανά πάω από εκεί.
Scandal
Διαχειριστής

05-06-24

22:51
Λοιπόν, με το Megaphytol είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα, όμως βλέπω σκουρόχρωμα κόπρανα.
Δεν μπήκα όμως στο thread για να αναφέρω τα του κόλον μου, αλλά να πω ότι παρότι τις 3 πρώτες μέρες, όπως έγραψα ήταν δύσκολο και υπέφερα νιώθοντας το γαστρεντερικό μου βαρύ, να πω ότι από την 4η ημέρα και μετά (και παρά τις διάρροιες), πίνω τις αντιβιώσεις και νιώθω μια χαρά όλη την ημέρα.
Δεν ξέρω τι μπορεί να άλλαξε (αν πχ απέκτησε ανοχή ο οργανισμός μου στις ουσίες ώστε να τις αντιμετωπίζει καλύτερα) ή αν η γαστρίτιδα από το ελικοβακτήριο ανακουφίστηκε και αυτό βοήθησε (λέω εγώ τώρα, δεν ξέρω).
Είμαι 6η ημέρα και αύριο μπαίνω 7η. Η amoxil που είναι το βαρύ πυροβολικό τελειώνει την 9η μέρα.
Δεν μπήκα όμως στο thread για να αναφέρω τα του κόλον μου, αλλά να πω ότι παρότι τις 3 πρώτες μέρες, όπως έγραψα ήταν δύσκολο και υπέφερα νιώθοντας το γαστρεντερικό μου βαρύ, να πω ότι από την 4η ημέρα και μετά (και παρά τις διάρροιες), πίνω τις αντιβιώσεις και νιώθω μια χαρά όλη την ημέρα.
Δεν ξέρω τι μπορεί να άλλαξε (αν πχ απέκτησε ανοχή ο οργανισμός μου στις ουσίες ώστε να τις αντιμετωπίζει καλύτερα) ή αν η γαστρίτιδα από το ελικοβακτήριο ανακουφίστηκε και αυτό βοήθησε (λέω εγώ τώρα, δεν ξέρω).
Είμαι 6η ημέρα και αύριο μπαίνω 7η. Η amoxil που είναι το βαρύ πυροβολικό τελειώνει την 9η μέρα.

γιαννης_00
Επιφανές μέλος

06-06-24

08:23
Τα σκουρα ειναι οκ ..τα μαυρα καταμαυρα δεν τα θελουμε
Ωραια .. η φυση προσαρμοστηκε στις νεες συνθηκες.. και εκανε ελαφρυ στομαχι..αντε υπομονη μεχρι να ψηφίσεις ...αλλα να ψηφίσεις καλα...ειναι σωτηριο
Τωρα ξερεις πιο ειναι το προβλημα ..οταν κοψεις τα αντιβιωτικα θα κανει παλι βαρυ στομαχι..θα τα ψαχνει.
Ωραια .. η φυση προσαρμοστηκε στις νεες συνθηκες.. και εκανε ελαφρυ στομαχι..αντε υπομονη μεχρι να ψηφίσεις ...αλλα να ψηφίσεις καλα...ειναι σωτηριο
Τωρα ξερεις πιο ειναι το προβλημα ..οταν κοψεις τα αντιβιωτικα θα κανει παλι βαρυ στομαχι..θα τα ψαχνει.
Antonia Alexandra
Νεοφερμένο μέλος
Η Antonia Alexandra αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 45 μηνύματα.

06-06-24

12:34
Το μονο το οποιο θα προσθεσω (για ολα τα υπόλοιπα συμφωνω με τους προλαλισαντες) ειναι να δοκιμασεις το εξης για να μπρεις να καταπιεις πιο ευκολα τ χαπι της αντιβιωσης οπου αφηνει γευση φαρμακιλας.
Παιρνεις μια κουταλια γιαουρτι ανακατεμενο με μελι και τη βαζεις στο στομα σου Δεν την καταπινεις βαζεις κι τ χαπι στο στομα ολα μαζι κι καταπινεις
Το γιαουρτι βοηθαει στην καταποση.. να "γλιστρισει"η ανιτιβιωση αρα να την καταπιεις πιο ευκολα κι το μελι να μην ειναι εντονη η γευση της φαρμακιλας.
Εύχομαι περαστικα
Παιρνεις μια κουταλια γιαουρτι ανακατεμενο με μελι και τη βαζεις στο στομα σου Δεν την καταπινεις βαζεις κι τ χαπι στο στομα ολα μαζι κι καταπινεις
Το γιαουρτι βοηθαει στην καταποση.. να "γλιστρισει"η ανιτιβιωση αρα να την καταπιεις πιο ευκολα κι το μελι να μην ειναι εντονη η γευση της φαρμακιλας.
Εύχομαι περαστικα
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

06-06-24

15:48
ελα τωρα ουτε μια πλακα δεν παιζει
Scandal
Διαχειριστής

06-06-24

16:21
Τι γίνεται αν είναι κατάμαυρα;Τα σκουρα ειναι οκ ..τα μαυρα καταμαυρα δεν τα θελουμε
Σήμερα πάλι διάρροια το πρωί και κάπως πιο μαύρα.

Δεν ξέρω αν φταίει το χθεσινό κεφίρ.
Δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι άλλο με προβιοτικά, ήδη μαύρισαν οι κουτσουλιές μου μετά τα Megaphytol.
Δεν με πειράζει τόσο η διάρροια, γίνεται συγκεκριμένες ώρες και πάντα προειδοποιεί.
Το μόνο να μην προκαλεί κανένα θέμα στην απόδοση των αντιβιοτικών με νοιάζει.
Guest 376555
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

06-06-24

17:51
Αιμορραγία ανώτερου πεπτικού είναι τα μαύρα κοπρανα, εκτός κι αν παίρνεις φάρμακα που προκαλούν τέτοιο χρώμα όπως ο σίδηρος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 36 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.