Αναφερομουν καταρχην στο θεμα του επιδοματος που αναφερθηκε. Το οποιο (υπαρχει?) ειναι χαμηλο, αλλα δεν αφορα τις περισσοτερες περιπτωσεις, αφου τα εξοδα του παιδιου τα εχουν και οι 2 γονεις. Η μητερα με την οποια μενει το παιδι, και ο πατερας που συνεισφερει και αυτος (και ας μην εχουν παντρευτει). Επισης η δικαστικη οδος ειναι για να λυνει διαφορες. Οταν υπαρχουν διαφωνιες δηλ .. Συνηθως οι εμπλεκομενοι τα βρισκουν μεταξυ τους και δεν χρειαζεται να καταφυγουν στο δικαστηριο. Συμφωνουν δηλ για την αναγνωριση και για το οικονομικο σκελος, μεταξυ τους. Γιατι ? Γιατι μπορουν. (Μπορουν να ξερουν με 100% βεβαιοτητα αν θελουν. Οποτε γιατι να τρεχουν στο δικαστηριο αφου ξερουν εκ των προτερων ποια θα ειναι η αποφαση?)
Οσο για το 20% που αναφερεις (δεν ξερω απο ποια πηγη το βρηκες το νουμερο, αλλα λογικο μου φαινεται, και εγω καπου τοσο ειχα διαβασει οτι ειναι), αμα το σκεφτουμε, αναφερεται στα εντος γαμου τεκνα (οπου η αναγνωριση ειναι αυτοματη). Ενω στα εκτος γαμου τεκνα (αυτα που καταχωρουνται σε καποιον πατερα), καταχωρουνται στον σωστο. (την σημερον ημερα τουλαχιστον). Εξαρταται βεβαια απο την σχεση των 2 γονεων, αλλα γενικα πολλοι λιγοι το αναγνωριζουν το παιδι εκουσιως αν δεν 'σιγουρευτουν' πρωτα. (Και αρα δεν μπορει να γινει λαθος). Ενω στα παντρεμενα ζευγαρια αυτο δεν γινεται. (μπορει να το κανει βεβαια οποιος θελει, αλλα [πολυ] σπανιως συμβαινει. Hence το 20% .....
Αλλα το 'εσυ' δεν καταλαβα που αναφερεται...

'Εσυ' εσυ ή 'εσυ' εγω ?

Δηλ αντρες ή γυναικες ? Γιατι υπαρχει διαφορα. Η μητερα, υπαρχει περιπτωση, να ξερει σιγουρα. Ο πατερας οχι. (Εννοω χωρις την συμβολη της συγχρονης τεχνολογιας). Και αυτη η ασυμετρια, απεβαινε συνηθως προς οφελος των γυναικων στο δικαστηριο. Αν φαινοταν η μητερα ειλικρινης, την κερδιζε την υποθεση. Και αποδεικνυεται (απο την επιστημη) χρονια αργοτερα, οτι ελεγε ψεμματα ... Την σημερινη εποχη ομως δεν γινονται πια πολλες δικες τετοιου ειδους (δεν χρειαζεται πλεον). Και αυτες που γινονται αφορουν επι το πλειστον υποθεσεις 'παλιες'. (απο τοτε που δεν ξερανε δηλ, αλλα με τα σημερινα δεδομενα μπορουν να αλλαξουν το status της υποθεσης τους. προς την μια η την αλλη πλευρα).