Ανώριμοι: Συνέντευξη στο e-steki

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.e-steki:
Καλωσορίζουμε τους Ανώριμους και τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στην πρώτη συνέντευξη συγκροτήματος στο e-steki.Τραμπάκουλας:
Εμείς ευχαριστούμε αλλά με το συμπάθειο, δεν ξέρετε που πάτε να μπλέξετε δηλαδής.Νεκροπεθαμένος:
Σκάσε, καρφωνόμαστε.e-steki:
Ανώριμοι, ποιοι ανώριμοι; Ποιοι είναι αυτοί οι Ανώριμοι; Πείτε μας δύο λόγια για τη μέχρι σήμερα πορεία του συγκροτήματος:Τραμπάκουλας:
Η πορεία μας ξεκίνησε το 1993 και υπήρξε ταραχώδης και αινιγματική. “And Justice for the Lightning of the Black Puppets that Killed them All” και “Epicus Demicus Anorimous” ήταν οι πρώτες μας σπουδές πάνω στη μουσική εκεί στο μακρινό 1994-95. Στιγματιστήκαμε από την ανικανότητα της μουσικής βιομηχανίας στο να διακρίνει τις αρετές και το καλλιτεχνικό όραμα της μπάντας και συνεπώς καθυστερήσαμε τα σχέδια μας για παγκόσμια κυριαρχία. Φευ! Ασταμάτητοι και πεισματάρηδες σαν είμαστε, συνεχίσαμε να βομβαρδίζουμε τους ανυποψίαστους ακροατές με δημιουργήματα όπως “OPappous, ARockOpera” (1999), “IntoFloroiRide”, “FartingtheWorld”. Αμφότερα το 2001. Κάπου τότε αφουγκραστήκαμε την ανάγκη του κόσμου για περισσότερη κακή μουσική και βγήκαμε από το καβούκι μας στήνοντας μια fullmember μπάντα και δίνοντας την πρώτη μας συναυλία το 2002. Η συγκλονιστική ανταπόκριση έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση. Ο καιρός είχε έρθει για να πάρουμε αυτό που δικαιωματικά μας άνηκε, δηλαδή δόξα και δωρεάν φαγητό. Το 2004 το “KingsofFeta” αποτέλεσε την πρώτη μας κυκλοφορία σε cd και η φήμη γιγαντώθηκε σε δυσθεώρατα επίπεδα. Σαν ενοχλητική μύγα μπήκαμε μέσα στο ρουθούνι της μουσικής βιομηχανίας και η ενόχληση που προκαλέσαμε, ανάγκασε τη WarnerMusicGreeceνα μας προσέξει και να αποφασίσει πως ήθελε να χαλάσει τα ωραία της λεφτά υπογράφοντας την πιό βαριά (σε κιλά) εξαμελή μπάντα του πλανήτη. Το άλμπουμ “17 Κατσαρίδες” και οι συγκλονιστικές συναυλίες που ακολούθησαν απέδειξαν πως οι Anorimoi δεν ήταν ένας διάττοντας αστήρ. Ήρθαμε για να μείνουμε! Και να φάμε το φαΐ σας...e-steki:
Συνήθως τα συγκροτήματα επιλέγουν πιο καλλιτεχνικά, πιο πομπώδη ή πιο "πιασάρικα" ονόματα. Πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματός σας;Τραμπάκουλας:
Χα! Οι Anorimoi είναι το μοναδικό γκρουπ στον κόσμο που ΚΕΡΔΙΣΕ το όνομά του με τις πράξεις του. Βαφτιστήκαμε σε ένα πάρτυ της πρώτης γυμνασίου από μια αγανακτισμένη συμμαθήτρια και έκτοτε προσπαθούμε να δικαιώσουμε τη φήμη μας.Νεκροπεθαμένος:
...όχι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια...e-steki:
Τι είναι για εσάς οι “Anorimoi”;Νεκροπεθαμένος:
Τέσσερις χοντροί και δύο που απλά προσπαθούν™.Τραμπάκουλας:
Πέρα από στάση ζωής και στάση Κολιάτσου είναι και το καλλιτεχνικό μας όχημα με πορεία προς ανεξερεύνητες μουσικές φόρμες και άλλα τέτοια κλισέ.Νεκροπεθαμένος:
Και ανεξερεύνητες φόρμες για κέικ, να συμπληρώσω.e-steki:
Οι δικοί σας άνθρωποι (γονείς, συγγενείς, φίλοι κτλ) σας υποστήριξαν με το συγκρότημα όταν συνειδητοποίησαν ότι είναι κάτι παραπάνω από hobby;Τραμπάκουλας:
Προσωπικά ανέκαθεν είχα την αμέριστη συμπαράσταση της μάνας μου η οποία μου έλεγε «Γιατί δεν γράφεις κανένα τραγούδι σαν του Χατζηγιάννη να κονομήσεις και κάθεσαι και ασχολείσαι με αυτές τις βλακείες». Της χρωστάω τα πάντα.Νεκροπεθαμένος:
Κυριολεκτικά. Πολλές χιλιάδες ευρώ.e-steki:
Ποιος γράφει τα τραγούδια σας;Νεκροπεθαμένος:
Ψάχνεις κάποιον να κατηγορήσεις;Τραμπάκουλας:
Οι Necropethamenos και Satrigiannis είναι υπεύθυνοι για τα μουσικά μέρη ενώ οι στίχοι είναι μια αποκλειστικότητα των Trampakoulas– Necropethamenos.
e-steki:
Από που αντλείτε θέματα για τους στίχους των τραγουδιών σας; Από τον πόνο του λαού; Από τα σεξουαλικά αδιέξοδα της νεολαίας ή …από κάποια υπερβατική οντότητα εξωγήινης προέλευσης;
Τραμπάκουλας:
Οι Anorimoi αντλούν την έμπνευσή τους από την κακοδαιμονία που τους δέρνει και τη γκαντεμιά γενικότερα σαν σύντροφο ζωής. Οι στίχοι είναι εν μέρη αυτοβιογραφικοί με έντονη αυτοσαρκαστική διάθεση. Λατρεύουμε να βάζουμε τους ήρωες των τραγουδιών μας εν μέσω καταστροφικών καταστάσεων και να τους παρακολουθούμε να τσαλακώνουν την αξιοπρέπειά τους με την εξέλιξη του εκάστοτε τραγουδιού.Νεκροπεθαμένος:
Εάν, δε, μπορούμε να χωρέσουμε μερικές χυλόπιτες και αποτυχημένες σεξουαλικές απόπειρες στο ίδιο άσμα, είμαστε χαρούμενοι σαν τον χοντρό στο τυροπιτάδικο!e-steki:
"ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΕ, ΛΟΓΙΣΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο NINTZA ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ". Είναι απόσπασμα από τους στίχους σας. Μήπως είναι και κάποιο μήνυμα; Απευθύνεστε σε κάποιον;Τραμπάκουλας:
Μην χαίρεσαι αγαπητέ, δεν βρήκες κανένα κρυμμένο μήνυμα και συνεπώς η θεωρία συνωμοσίας που πήγες να αναπτύξεις γκρεμίστηκε σαν χάρτινος πύργος. Ο παραπάνω στίχος είναι παρμένος από την ταινία «Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα» από την οποία είναι εμπνευσμένο το ομότιτλο τραγούδι.e-steki:
Θεωρείτε ότι θα μπορούσε κάποιος να βρει κρυφά νοήματα στους στίχους σας; Μήπως αν έπαιζε τους δίσκους ανάποδα θα είχε κάποια τύχη;Νεκροπεθαμένος:
Θα είχε την τύχη να μην τους ακούσει. Αν, παραδόξως, καταφέρει να ακούσει ανάποδα το CD τότε θα έρθει αντιμέτωπος με ηχογραφημένες τελετές και επικλήσεις φαγοποτικού περιεχομένου, αλλά τότε θα είναι ήδη αργά...Τραμπάκουλας:
Ναι, θα έχει ήδη κάψει το cdplayer του…e-steki:
Πώς όμως θα δικαιολογήσετε τον έντονο ανταγωνισμό σας με τους Παπαροκάδες και τη βεβήλωση του θεόπνευστου τραγουδιού τους με τίτλο μάλιστα “666”; Δε φοβάται ο Διάολος το λιβάνι και γιατί θα πρέπει να βγει απʼ το κεφάλι μας;Νεκροπεθαμένος:
Ανταγωνισμός υπάρχει μεταξύ 2 και άνω συμμετεχόντων. Εμείς εν προκειμένω παίζουμε μόνοι μας. Επίσης έχουμε ευχηθεί πολλάκις να μας αφορίσουν χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα. Ε, δε μπορεί να τα αφήνεις και όλα στην τύχη λοιπόν...e-steki:
Ποιοι είναι οι μουσικοί σας στόχοι για το μέλλον; Ποιοι θα θέλατε να είστε αύριο;Τραμπάκουλας:
Είμαστε οι Anorimoi. Είμαστε από Ατσάλι. Αλλά άμα δεν είμασταν αυτοί που είμαστε, πάλι οι Anorimoi θα θέλαμε ναʼ μαστε. Με περισσότερα λεφτά όμως!Νεκροπεθαμένος:
Αυτό που είπε ο Τραμπάκουλας, συν 5-6 πόντους. Τρέμε PeterNorth!e-steki:
Ακούτε τη μουσική σας; Το αντέχετε;Τραμπάκουλας:
Προσωπικά από το να την ακούω, προτιμώ να την αποδίδω ζωντανά. Αν και είναι δύσκολο να αντισταθείς σε κάτι τόσο καλλιτεχνικά άρτιο και να μην το βάζεις να παίζει όλη μέρα...Νεκροπεθαμένος:
Έχω μια θεία κουφή. Το αντέχει.
e-steki:
Πολλά νέα συγκροτήματα που παράγουν μουσική νιώθουν αδικημένα που δεν τα δέχτηκαν οι εταιρίες. Τελικά ένα συγκρότημα που παράγει και όχι αναπαράγει μουσική, θα επιλεγεί επειδή παίζει κάτι trendy, ή επειδή έχει προσωπικό στυλ;Νεκροπεθαμένος:
Στο είδος μας θα επιλεγεί κυρίως επειδή έχει επιμονή να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει εις τους αιώνας των αιώνων αμήν, και επειδή με βάση αυτήν την επιμονή συνεχώς θα παράγει και καλύτερο αποτέλεσμα. Η ευκαιρία θα σου χτυπήσει ΚΑΠΟΤΕ την πόρτα. Το θέμα είναι να είσαι σπίτι να της ανοίξεις, έστω και με το σώβρακο.e-steki:
Πολλοί πιστεύουν ότι τα Ελληνικά είναι γλώσσα ξένη προς το metal και δεν του ταιριάζει καθόλου. Τι γνώμη έχετε γιʼ αυτό και γιατί πιστεύετε ότι στην Ελλάδα δύσκολα μπορεί να σταθεί αγγλόφωνο metal συγκρότημα;Νεκροπεθαμένος:
Δίκιο έχουν, αγοράστε τον δίσκο μας και ακούστε τι αταίριαστα που είναι! Επίσης όταν κάποιο συγκρότημα στην Ελλάδα τραγουδήσει όντως στα αγγλικά θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για το αν στέκεται.e-steki:
Πουλάει η καφρίλα σήμερα;Νεκροπεθαμένος:
Η αγνότητα των προθέσεων θα θέλαμε να πουλάει, καφρίλα included or not (πσσσς...). Κατά τα άλλα ναι, πουλάει, αλλά ένα μπουζούκι με drums, μπάσο, synth και άλλα παραδοσιακά ελληνικά όργανα, η επανάληψη του επιφωνήματος «πάμε!» και 2 απαστράπτοντες κώλοι θα πουλάνε πάντα περισσότερο. Δικαίως, για τους κώλους τουλάχιστον!e-steki:
Πώς βρεθήκατε να συνεργάζεστε με τη Warner; Σας πλησίασαν ή τους πλησιάσατε;Τραμπάκουλας:
Εμείς βασικά δεν κάναμε τίποτα. Εκεί που καθόμασταν και κλαίγαμε τη μοίρα μας τσούπ! Να 'σου ένα e-mail που έλεγε πως η Warner άκουσε τη μουσική των Anorimoi και γοητεύτηκε (μαζοχισμός?). Κλείσαμε ραντεβού, μας δώσανε γη και ύδωρ, εμείς ζητήσαμε και φαΐ, μας είπαν όχι τους είπαμε γεια σας, μας είπανε στάσου ε και κάπου εκεί έγινε ένας συμβιβασμός και βολευτήκαμε με ύδωρ και φαΐ. Τη γη μας την πήρανε πίσω.e-steki:
Ποια συναισθήματα κυριαρχούσαν εκείνη την εποχή; Θεωρείτε ότι άλλαξε κάτι ουσιαστικό στο συγκρότημα από τότε;Νεκροπεθαμένος:
Σαφώς άλλαξε, ο drummer μας μπορεί πλέον να πληρώσει τα ναρκωτικά του και δε χρειάζεται να κλέβει και να πουλάει τα DVD μου, ΑΚΟΥΣ ΚΟΥΡΑΔΑ; ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!
Τα συναισθήματα παραμένουν ίδια. Τον μισώ.e-steki:
Μπορεί κάποιος στην Ελλάδα να ασχολείται ΜΟΝΟ με το metal συγκρότημα του; Γενικά θεωρείτε πιο τυχερούς καλλιτέχνες από άλλα μουσικά είδη;Τραμπάκουλας:
Άμα υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που ζει αποκλειστικά και μόνο από την ενασχόλησή του με το heavymetal να μου τον δείξετε να τον κεράσω νερό. Δυστυχώς η μουσική κουλτούρα στην Ελλάδα είναι για τα μπάζα όπως επίσης και οι υποδομές και οι ευκαιρίες για κάποιον μουσικό να δημιουργήσει και να παρουσιάσει το έργο του ανεξάρτητα από το σε ποιο χώρο ανήκει.e-steki:
Πόσο “βρώμικα” είναι τα πράγματα στην Ελληνική μουσική σκηνή;Νεκροπεθαμένος:
Δούλευες για μεταμεσονύκτια εκπομπή του Mega; https://www.youtube.com/watch?v=brt3kjZCCiwe-steki:
Γνωρίζουμε πως το image του μεταλλά απαιτεί να είστε πάντα τα κακά παιδιά, όμως θα τολμήσουμε μια δύσκολη ερώτηση: Είστε από τα καλά παιδιά;Τραμπάκουλας:
Βασικά εμείς είμαστε τα χοντρά παιδιά.
Νεκροπεθαμένος:
Να μιλάς για πάρτη σου, εγώ είμαι κοντός.e-steki:
Νομίζουμε ότι το θέμα της μουσικής πειρατείας απασχολεί όχι μόνο τις εταιρίες αλλά και τους fans. Εσάς; Για παράδειγμα πως νιώθετε που η μουσική σας διανέμεται και παράνομα;Τραμπάκουλας:
Ζούμε στην ψηφιακή εποχή και το να προσπαθείς να αναχαιτίσεις την παράνομη καταφόρτωση είναι ουτοπικό. Από την άλλη ο ακροατής που κατεβάζει τη μουσική σου και γουστάρει, μπορεί να έρθει στη συναυλία και να πάρει και ένα μπλουζάκι οπότε ίσως βγείς και κερδισμένος. Μήτσε εσύ τι λες επ' αυτού;Νεκροπεθαμένος:
Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερο promotion από το παράνομο downloading. Χμ, δεν έπρεπε να το πω αυτό, ε;e-steki:
Οι Radiohead εφαρμόζουν το πρότυπο της δωρεάν μουσικής. Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει λύση στο θέμα της πειρατείας και υπό ποιες προϋποθέσεις;Νεκροπεθαμένος:
Αν ήταν κάτι επαρκώς διαδεδομένο και ο κόσμος το θεωρούσε “normal” ναι. . Όμως προϋποθέτει την απεξάρτηση από το φυσικό μέσο –που δεν ξέρω αν είναι εφικτή- και φυσικά την ικανότητα του μουσικού να βγάλει κάπως αλλιώς τα χρήματα του. Οι radiohead σίγουρα την έχουν. Εμείς έχουμε μόνο πιτυρίδα.Τραμπάκουλας:
Και σμιγματορροική δερματίτιδα να προσθέσω.e-steki:
Σε βιντεάκι που ανεβάσατε στο youtube, είδαμε την “κακιά εταιρεία” να σας παίρνει εν μέσω τσιμπουσίου και να σας στουμπώνει τη μπουκιά στο λαιμό, επειδή ήθελε εκεί και τότε δίσκο η αναθεματισμένη. Η πιλάλα που ακολούθησε περιγράφεται στο βίντεο γλαφυρά. Πόσο εύκολο είναι λοιπόν να κάνει κανείς πλάκα κατά παραγγελία και μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες;Νεκροπεθαμένος:
Άμα είσαι καθυστερημένος είναι πολύ εύκολο. Αλήθεια!e-steki:
Μετά από μια δύσκολη και αγχώδη περίοδο, το νέο σας CD είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει. Πείτε μας λίγα λόγια για τα νέα σας κομμάτια:Τραμπάκουλας:
Το φιλόδοξο δημιούργημα έχει τον τίτλο «Καλά να Πάθεις» και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ολοκληρώθηκε μετά από κόπους και βάσανα. Ελπίζουμε το Σεπτέμβρη να είναι κοντά σας και να σας κρατήσει συντροφιά τις κρύες νύχτες του αρκτικού χειμώνα. Και τώρα μια επίθεση κλισαρισμένων εκφράσεων: Τα νέα κομμάτια είναι τα καλύτερα που έχουμε γράψει ποτέ και ο νέος δίσκος θα είναι ο καλύτερος που έχουμε κυκλοφορήσει. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα και δεν θα αλλάζαμε τίποτα. Τέλος κλισέ. Το νέο άλμπουμ θα είναι concept (sic). Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από 14 τραγούδια και 5 εισαγωγές ενώ όποιος αγοράσει το σιντί θα έχει την ευκαιρία να την δει εικονογραφημένη μέσα από 14 σκίτσα του Γιάννη Ρουμπούλια και φυσικά να διαβάσει τους στίχους και τα ειδικά κείμενα που έχουμε ετοιμάσει. Κοινώς το δισκίον λειτουργεί σαν σύνολο και όσοι επιλέξουν να το αγοράσουν θα ανταμειφθούν. Λέμε τώρα... Στο μουσικό τομέα η ποικιλομορφία των συνθέσεων ή που θα γοητεύσει τον ακροατή ή που θα του φέρει ναυτία. Ελπίζουμε το πρώτο.e-steki:
Τι το καινούργιο έχει να προσθέσει η νέα σας δουλειά σε όσα έχετε κάνει μέχρι σήμερα;Νεκροπεθαμένος:
Το νόμπελ ειρήνης. Ή το βραβείο πούλιτζερ. Αει σιχτίρ, όλο σε δημοσιογράφους το δίνουν!Τραμπάκουλας:
Να προσθέσει δεν ξέρω. Να αφαιρέσει όμως λεφτά, σίγουρα!e-steki:
Πείτε μας δυο λόγια για τις συναυλίες που δώσατε μέσα στο καλοκαίρι:Τραμπάκουλας:
Οι Anorimoi είναι γεννημένοι για το σανίδι, πάει και τελείωσε. Το καταλάβαμε το 2002 και από τότε προσπαθούμε να κάνουμε όσο περισσότερες συναυλίες και όσο περισσότερα μέρη γίνεται. Η ανταπόκριση είναι πάντα εκρηκτική και σε συνδυασμό με την ηγεμονική μας εμφάνιση, οι συναυλίες μας γίνονται εμπειρίες ζωής... Μα πώς τα λέω... Οι καλοκαιρινές εμφανίσεις μας σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Χανιά ήταν υπερ-επιτυχημένες από όλες τις απόψεις.e-steki:
Σχεδιάζετε κι άλλες συναυλίες για το χειμώνα;Τραμπάκουλας:
Ο Οκτώβρης θα είναι συναυλιακά καυτός! Στα πλαίσια της προώθησης του νέου άλμπουμ θα κάνουμε τις εξής εμφανίσεις:
16/10 Club Eightball, Θεσσαλονίκη
23/10 Stone Bar, Πάτρα
24/10 DewarsClub, Αγρίνιο
Αναμένουμε να οριστικοποιηθούν ημερομηνίες για Λάρισα (μάλλον 17/10 στο Stage) και Αθήνα (μάλλον 11/10 στο Κύτταρο αλλά δεν παίρνω και όρκο). Τσεκάρετε συχνά το site μας www.anorimoi.com για λεπτομέρειες.e-steki:
Τελικά οι Ανώριμοι θα ωριμάσουν ποτέ;Νεκροπεθαμένος:
Αν σου δώσω 50 ευρώ αποσύρεις την ερώτηση;Τραμπάκουλας:
Να δω που θα τα βρεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Videoclips και άλλα βίντεο των Ανώριμων:


Από το άλμπουμ "17 Κατσαρίδες" (Warner Music Greece)
Επιμέλεια:Λεωνίδας ΚεχαγιάςΌ,τι δε θέλατε να μάθετε για την ηχογράφηση του επόμενου δίσκου των Ανώριμων:
"Καλά να πάθεις"
αλλά θα τα μάθετε με το ζόρι!
Το Σεπτέμβριο από τη Warner Music Greece

Misdirected by Necropethamenos.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Φωτογραφίες:
Live@Texas Necropolis 2009:
Anorimoi-Live-Texas-Necropolis-1.jpgAnorimoi-Live-Texas-Necropolis-2.jpgAnorimoi-Live-Texas-Necropolis-3.jpgAnorimoi-Live-Texas-Necropolis-4.jpg
Live@Stage club (Λάρισα) 2008:
Anorimoi-Live-StageClubLarisa-1.jpgAnorimoi-Live-StageClubLarisa-2.jpgAnorimoi-Live-StageClubLarisa-3.jpgAnorimoi-Live-StageClubLarisa-4.jpg

Διαβάστε και δείτε περισσότερα:
Official Site
Facebook
MySpace

Προσεχείς συναυλίες:

Επιμέλεια συνέντευξης: Exposed_Bone & Great Chaos
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Isiliel
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nininaou

Διάσημο μέλος

Η Ρηνούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 2,455 μηνύματα.
Mπράβο παιδιά!!!
:clapup::clapup::clapup:
<<<Φοβερή συνέντευξη όμως>>>
Λατρεύουμε Ανώριμους \m/

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

necropethamenos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 203 μηνύματα.
Anorimoi ευχαριστούν e-steki για φοβερό προμόσιον και συνέντευξη! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Χαχαχαχα εσείς κάνατε τον μεγιστάνα των νίντζα; Απίστευτο κομμάτι. Υποκλίνομαι στους ninja και στην αρχή του βίντεο κλιπ στο γυάλινο του Παντείου. Ξέρετε κανένα tracker για να βρούμε και την ταινία, την είχα δει στην ερτ3 και την ψάχνω να την βρω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 20,623 μηνύματα.
Οπα, ξεκινισαμε να περνουμε και συνεντευξεις;! Ωραια! Και πολυ καλη συνεντευξη για αρχη!
Και αλλη καφριλα! (αν μπορουμε να την ονομασουμε ετσι!)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

necropethamenos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 203 μηνύματα.
Ξέρετε κανένα tracker για να βρούμε και την ταινία, την είχα δει στην ερτ3 και την ψάχνω να την βρω.

φαντάζομαι στο bluewhitegt θα υπάρχει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paokman

Νεοφερμένος

Ο paokman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 45 μηνύματα.
Χα χα!Ωραίοι παιδιά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Λοιπόν, έχουμε φρέσκα νέα...

Εχθές το βράδυ, παρακολουθήσαμε τη συναυλία των Ανώριμων στο club eightball της Θεσσαλονίκης κι είμαστε έτοιμοι να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Η συναυλία ξεκίνησε με απαράδεκτη καθυστέρηση μίας και πλέον ώρας, ενώ οι φανατικοί οπαδοί του συγκροτήματος, πολλοί φορώντας μάλιστα τα σχετικά merchantise μπλουζάκια (πάλι στην κονόμα το έριξαν οι φαταούλες μουσικοί), ξεροστάλιαζαν εκτεθημένοι στο υγρό κρύο της πόλης μας. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασκεδάσω την εύλογη αγανάκτηση της παρέας, που ωστόσο δεν ήταν διατεθημένη να εγκαταλήψει το event και να στραφεί στα μυριστικά σουβλάκια που παραμόνευαν προκλητικά στη γωνία, είπα κι εγώ να βρω κάτι παρηγορητικό να πω: "Πάλι καλά που δεν βρέχει" τόλμησα να εκστομίσω, για να τιμωρηθώ πάραυτα από τις δυνάμεις του Χάους, οι οποίες σε δύο λεπτά ακριβώς άρχισαν να πετούν καρεκλοπόδαρα επί δικαίων και αδίκων ("Σκατά είχαμε γίνει από την κωλοβροχή", όπως λένε κι οι ίδιοι οι Ανώριμοι).

Τελικά οι πόρτες της κολάσεως άνοιξαν, ενώ η support μπάντα εκτελούσε (από τα 11 βήματα) το τελευταίο της soundcheck και οι δύσμοιροι θεατές βρέθηκαν σε ένα τραγικό δίλημμα, εάν δηλαδή ήταν καλύτερα να κάτσουν και να τους ακούσουν, ή μήπως η βροχή ήταν προτιμότερη. Μετά από λίγα λεπτά, η συναυλία επιτέλους ξεκίνησε, ενώ οι support God's Desire άρχισαν με το τραγούδι που μόλις είχαμε ακούσει στο soundcheck, από φόβο προφανώς ότι δεν το είχαμε εμπεδώσει επαρκώς. Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως και αδερφή πάσης ανίας, δυστυχώς. Το συγκρότημα μας χάρισε τελικώς τα σουξέ του με τίτλους "Βρωμιάρα", με σαφείς παραπομπές στην περίφημη "Καριόλα" των Ανώριμων, οι οποίοι στο μεταξύ έτρωγαν κάτι πρόχειρο προκειμένου να πάρουν δυνάμεις για ό,τι θα επακολουθούσε, και "Βλαμμένο Κορίτσι", ως ρελάνς για όποιον δεν είχε ακόμη ικανοποιήσει τον βάναυσο φαλλοκρατισμό του.

Μεταξύ των λιτών δηλώσεων που καταφέραμε να αποσπάσουμε, δια μεθόδων αποτρόπαιου βασανισμού (τους αρπάξαμε τα σουβλάκια και απειλούσαμε να τα φάμε όλα μόνοι μας, πράγμα που κυριολεκτικά τους τσάκισε ψυχολογικά), εκμαιεύσαμε ότι το νέο τους άλμπουμ πάει πολύ καλά, αφού έχουν ήδη αρχίσει να εξαντλούνται τα σιντιά από τα κεντρικά δισκοπωλεία. Επίσης, ομολόγησαν ότι σε τούτο το σιντί δεν προσπάθησαν οπωσδήποτε να κάνουν χαβαλέ, αλλά επεκτάθηκαν και σε νέα θέματα, με το γνωστό ωστόσο καυστικό όσο και κάφρικο χιούμορ τους να διατρέχει τους κοινωνικούς τους προβληματισμούς. Αυτά εάν έχουμε καταλάβει καλά, μιας και όταν τα δήλωναν ήταν άπαντες μπουκωμένοι. Αξίζει να σημειωθεί το νέο τους λογότυπο, το οποίο δέσποζε στον τοίχο πίσω από την μπάντα, μάλλον καλύτερο και πιο πρωτότυπο από το προηγούμενο.


Ως προς τα νέα τους τραγούδια, θα είχα να πω ότι από μουσικής απόψεως μάλλον πρόκειται για την πιο ώριμη δουλειά των Ανώριμων, όσο κι αν κάτι τέτοιο εμπεριέχει μια αναπόφευκτη αντίφαση. Ωστόσο εγώ τα γράφω εκ του εντελώς πονηρού, μιας και κατά την συνέντευξη μας είχαν προσφέρει μόλις ένα ταπεινό πενηντάρικο για ν' αποσύρουμε τη σχετική ερώτηση, οπότε αυτή τη φορά το τσιμπάμε άνετα το κατοσταρικάκι. Στη θεματική του άλμπουμ έχουμε ήδη αναφερθεί, μέσω των δηλώσεων του ίδιου του συγκροτήματος. Πράγματι, ακούσαμε τραγούδια για τους άστεγους, για τη ρωσική σαλάτα...εχμμ μαφία εννοώ, αλλά ακόμη και μία πιασάρικη κατά το μάλλον μπαλάντα. Μεταξύ των νέων ασμάτων, ξεχωρίζει το καταπληκτικό "Κάμα Σούτρα", το οποίο μπορείτε ν' ακούσετε πρώτο και καλύτερο στο site του συγκροτήματος και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα, το ομώνυμο "Καλά να πάθεις", αλλά και το "Σαν ζητιάνος" και το "Ρασοφόρος Κέρβερος".

Η σκηνική παρουσία του συγκροτήματος αντάξια του ονόματός τους. Ο βράχος του σύγχρονου κιθαριστικού ηρωισμού Νεκροπεθαμένος γέμιζε τη σκηνή με την επιβλητική αλλά και ογκώδη παρουσία του, με αποτέλεσμα ο έτερος axeman Σαντριγιάννης να έχει εκτοπιστεί σε μια άκρη της ομολογουμένως μικρής για τα μέτρα (και τα κιλά) της μπάντας σκηνής, ομοιάζοντας με τον ψωριάρη που καθόταν χώρια απ' τους αντάμα. Η παρουσία του Τραμπάκουλα μεγαλειώδης, πρόκειται κατά τη γνώμη μου για μεγάλη φυσιογνωμία, η οποία κυριολεκτικά γεμίζει τη σκηνή. Βέβαια, με τον Νεκροπεθαμένο βαριά γριπωμένο και τον Tafoplakium (Κωπηλάτη) να φορά κάτι αρβύλες δυο φορές το βάρος του, η θέση του Τραμπάκουλα ήταν εξαιρετικά λεπτή, αφού εάν έκανε προς τα δεξιά κινδύνευε από biohazard, ενώ προς τ' αριστερά από βέβαιο ξενύχιασμα. Ο ντράμερ Κουράδας πολύ καλός, αν και αποδείχτηκε στην πορεία ότι έχει μια δική του άποψη για το πώς πρέπει να ξεκινούν τα τραγούδια της μπάντας, άποψη που προκάλεσε αμηχανία, γέλια και ακατάλληλα γι' ανηλίκους σχόλια από την πλευρά των υπολοίπων μελών.

Ο ήχος ή εάν θέλετε η ηχοληψία δυστυχώς κάτω του μετρίου, με τους μικροφωνισμούς να ενοχλούν συνεχώς τα ευγενή ώτα του φιλοθεάμονος κοινού και τους στίχους δύσκολα να ξεχωρίζουν από τη γενική βαβούρα, παρά την καλή ομολογουμένως άρθρωση του Τραμπάκουλα. Ευτυχώς εκείνος φαίνεται να γνωρίζει το πρόβλημα με τον ήχο των live στην Ψωροκώσταινα, οπότε φροντίζει να τα αποδίδει στο κοινό διά της νοηματικής, πράγμα που αποδεικνύεται αρκετά επιτυχές, δεδομένου ότι πριν τη συναυλία ουδείς εξ ημών είχε προβλήματα ακοής. Όσοι από εμάς απέκτησαν μετέπειτα της συναυλίας τα σχετικά προβλήματα, ήδη είχαν προετοιμαστεί από τον τρομερά μεταδοτικό Τραμπάκουλα, ώστε να αντιμετωπίσουν την κουφαμάρα τους. Άλλη μια κοινωνική προσφορά των Ανώριμων...

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ανυπέρβλητος μεγιστάνας της ποίησης Count Vargstainer, ο οποίος εκτός του προλόγου της συναυλίας, διάνθιζε σε τακτά χρονικά διαστήματα το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο του event με απαγγελίες των αξεπέραστων ποιημάτων του. Μεγάλη αδυναμία στον Νίκο Γκάλη, πράγμα που ικανοποίησε τα μάλα εμάς τους τοπικιστές Μακεδονομάχους και σκώληκες Αρειανούς. Εξαιρετική η παρουσία του ως γιαγία με το δίκαννο (κάτι αντίστοιχο με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στους Άγαμους Θύτες), αλλά κυρίως ως "Ρασοφόρος Κέρβερος", σε μια από τις καλύτερες στιγμές της συναυλίας.


Πέραν αυτών, η μπάντα μας χάρισε όλα της τα γνωστά σουξέ, τον "Κάλο", τον "Νίντζα" (αποθέωση) κλπ, δεν έλειψαν οι διασκευές "Ληγμένο Γιαούρτι" (αντί του Λιωμένου Παγωτού των Ξύλινων Σπαθιών) και "666" αντί του ελληνορθόδοξου "Κράτησε την Πίστη Ψηλά" των τιμημένων παπαροκάδων, ενώ έκλεισε με την πανέμορφη "Καριόλα" και η σκηνή γκρεμίστηκε με το τελειωτικό "Στο Πρώτο Ραντεβού", όπου φανατικοί οπαδοί των Ανώριμων, οι οποίοι τους είχαν ακολουθήσει από την Κρήτη (!!) ανέβηκαν στη σκηνή και άρπαξαν το μικρόφωνο από τους ανήμπορους ν' αντιδράσουν Τραμπάκουλα και Κωπηλάτη (τον Νεκροπεθαμένο δεν προσπάθησαν καν να τον κουνήσουν από τη θέση του, αφού ήξεραν ότι κάτι τέτοιο θ' απαιτούσε γερανό). Φυσικά, δεν έλλειψαν οι γνωστές σκηνές stagediving, όμως το παράξενο ήταν ότι οι θεατές ξαναπετούσαν τους υποψήφιους αυτόχειρες βουτηχτές πάνω στη σκηνή, αντί για καφάσια από ντομάτες.

Σε γενικές γραμμές, μία εμφάνιση των Ανώριμων, εκτός από μουσικό γεγονός αποτελεί happening ιδιάζοντος χαρακτήρα (ή εάν προτιμάτε ιδιαζόντως ειδεχθές), το οποίο περιέχει όλα τα στοιχεία που μπορεί να κάνουν κάποιον ποταπό σαν και του λόγου μου να περάσει καλά και να διασκεδάσει δεόντως. Καφρίλα, βαρβατίλα, σεξισμός, νταβαντούρι, σατιρική ποίησις βρίθουσα σεξουαλικής φύσεως αθυροστομιών, φαλλοκρατισμός, "Βρωμιάρα" ο ένας, "Καριόλα" ο άλλος, μιλάμε η χαρά της Qslv, της Michelle και της Whitedrum ένα πράγμα. :hehe: :lol:. Σε όλους τους υπόλοιπους το συνιστούμε ανεπιφύλακτα και μετά πολλών επαίνων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
back from the dead

Συνεντευξη με Ανωριμους ρε αθεοφοβοι...
E stekι:Οι δικοί σας άνθρωποι (γονείς, συγγενείς, φίλοι κτλ) σας υποστήριξαν με το συγκρότημα όταν συνειδητοποίησαν ότι είναι κάτι παραπάνω από hobby;
Τραμπάκουλας:
Προσωπικά ανέκαθεν είχα την αμέριστη συμπαράσταση της μάνας μου η οποία μου έλεγε «Γιατί δεν γράφεις κανένα τραγούδι σαν του Χατζηγιάννη να κονομήσεις και κάθεσαι και ασχολείσαι με αυτές τις βλακείες». Της χρωστάω τα πάντα.
Νεκροπεθαμένος:
Κυριολεκτικά. Πολλές χιλιάδες ευρώ.
Υπέρτατοι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fast

Περιβόητο μέλος

Ο Θεόδωρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Barman/Barwoman και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,205 μηνύματα.
Ξαναφέρτε τους παιδιά.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top