ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΓΑ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ υπαρχει ενας σχετικα αδικαιολογητος (και παραλογος) φοβος για τα ΣΜΝ, για δυο βασικους λογους: Οσα δεν κολανε απο προφυλακτικο ειναι πολυ πολυ σπανια και οσα καλανε ΜΕ προφυλακτικο ειναι πολυ πολυ συνηθησμενα. Κονδυλοματα εχουν πρακτικα ΟΛΟΙ καποια στιγμη στη ζωη τους, προφυλακτικο η μη.
Για να μην υπαρχει παραπληροφορηση : Οχι δεν εχουν πρακτικα ολοι κονδυλωματα. Δεν εχουν καν ολοι HPV. Υπολογιζεται οτι κυμαινεται μεταξυ 25-60% η συχνοτητα του HPV. Επισης, και αυτο και τα υπολοιπα ΣΜΝ ειπαμε ηδη οτι μεταδιδονται και με στοματικο σεξ. Και δεν ειναι ουτε σπανια, ουτε "τα εχουμε ηδη οι περισσοτεροι". Το προφυλακτικο ξεχασε το σαν πανακεια. Σου δινει ενα 95% προστασια για εγκυμοσυνη και HIV κυριως.
Τελικα αυτο που κανουμε ειναι χρησημοποιοντας προφυλακτικο στην αρχη να "κανουμε τα καλα παιδια" να ικανοποιουμε το εγω μας και μετα αφου η συνηδηση μας ειναι οκ το ξεχναμε, δεν εχει σχεση με πραγματικη προφυλαξη, ουτε πραγματικο αισθημα κινδυνου, ειναι ενα ακομα meme που εχει κολησει απο τα media.
Ετσι οπως το λες, ειναι σαν να θεωρεις οτι δε χρειαζεται γενικοτερα. Μηπως μετα απο λιγο καιρο δε το χρησημοποιουν πολλοι, επειδη σταθεροποιηθηκε η σχεση, εμαθαν λιγο καλυτερα τον αλλον, και αισθανονται μεγαλυτερη ασφαλεια και εμπιστοσυνη ;
σοβαρα, το ειδες καλα? Προσεξε αν ελεγε διπλα high risk heterosexual intercource? Guess not...
Αν και με προλαβε ο Χαος...αγγλικά ξερεις, απλά βιάζεσαι...γκρουπ κινδυνου δεν ειναι μονο οι διεγνωσμενοι οροθετικοι. Αρα ακυρο το επιχειρημα σου.
Πριν αρχισεις μια κουβεντα κανε ενα κοπο τουλαχιστον να μπεις στο γουικιπιντια. Ο ιος δεν μεταδιδεται απο το σπερμα και τις κολπικες εκρισεις, ΦΕΡΕΤΑΙ απο αυτες και επιβιωνει για λιγη ωρα σε αυτες. Για να γινω πιο σαφης, ο ιος HIV σε ολα πρακτικα τα strains του εμφανιζεται με επακρη πυκνοτητα σε ολες τις βλενοδεις σωματικες εκρισεις (αυτο περιλαμβανει ΚΑΙ το μητρικο γαλα).Απο εκει και περα για να ΜΕΤΑΔΩΘΕΙ πρεπει να περασει καπως στον οργανισμου του φορεα. Αυτο γινεται ειτε μεσω των επιθυλιακων κυταρων του βλενογονου ειτε αμεσα οταν υπαρχει ρηξη στην συνεχια του δερματος ΚΑΙ αν υπαρχει επαρκης συγκεντροση του ιου σε εκεινη την περιοχη. ΕΝΑΣ μονος ιος δεν μολυνει. Η 1000 θελει ΠΟΛΛΟΥΣ. Αυτος ειναι και ο λογος που λεμε οτι το HIV δεν μεταδιδεται απο "φυσιολογικη επαφη" δηαλδη αν καποιος οροθετικος φταρνηστει επανω σου ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ εχεις πιθανοτητες να κολησεις, πρακτικα ειναι τοσο ασημαντα μικρες που πολυ απλα δεν γινεται.
Για το συγκεκριμενο δε χρειαζοταν να μπω, αλλά το σιγουρο ειναι, οτι και που μπηκες εσυ, δε τα διαβασες καν προσεκτικά. Και καλο ειναι οταν γραφουμε δημοσια, να προσεχουμε και λιγο τις πληροφοριες, να μην μπερδευουμε κοσμο. Πηγες πιο πριν στο CDC για πληροφοριες, και τις διαβασες προχειρα. Αν ξαναπας, θα δεις επισης να γραφει :
"These body fluids have been shown to contain high concentrations of HIV:
- blood
- semen
- vaginal fluid
- breast milk
- other body fluids containing blood"
...και πιο κατω κανει
ξεχωριστη μνεια για σαλιο,και δακρυα. Αρα ατυχες το παραδειγμα σου περι πταρνισματος, αφου οντως εκει ειναι πολυ μικρο το ιικο φορτιο. Στο σπερμα ομως δεν ειναι μικρο.
https://www.cdc.gov/hiv/resources/qa/qa37.htm . Μαλιστα το Δεκεμβριου του 2007 μια Γερμανικη ερευνα ειδε σοβαρες ενδειξεις οτι καποια συστατικά στο σπερμα ενισχυουν την μεταδοτικοτητα του HIV. (
https://www.sciam.com/article.cfm?id=male-semen-makes-hiv-more-potent )
read your material, know your thesis
...
Τωρα για το αν υπαρχουν αμυχες κτλ...δεν μας νοιαζει σε πολλες σεξουαλικες πραξεις θα υπαρχουν σε αλλες οχι, η μελετη κοιταει το τελικο αποτελεσμα. Σε ΙΚΕΤΕΥΩ καταλαβε τι σημαινει αυτο που λεω δεν μπορω να το εξηγησω πιο απλα.
Σχεδον παντα σε κολπικο σεξ, υπαρχουν/δημιουργουνται ασυνεχειες/αμυχες κλπ, και μπορει να μεταδοθει ο ιος. Μαλιστα συμφωνα με το CDC, ο πιο συχνος τροπος μεταδοσης ειναι το κλασσικο κολπικο σεξ. Εδω ερχεται το προφυλακτικό, το οποιο, οπως ειπαμε βοηθαει πολυ, αλλά μονο αν χρησημοποιηθει σωστα. Αντι να ικετευεις, ειναι προτιμοτερο να εξηγεις. Το
"δεν εχει αναφερθει ποτε καμια περιπτωση μεταδοσης ΗΙV με μη αιματηρη συνουσια μεταξυ ετεροφυλοφιλων", που το διαβασες ακριβως ;
ειναι ενα ακρονυμιο για μια συνδρομη παθηση που σχετιζεται με την ανεπαρκεια του ανοσολογικου συστηματος.
Αυτο που λες εσυ ειναι μια new age βλακεια που εχει βγει και λεει οτι το AIDS δεν οφηλετε στον HIV...
Ok. Καταρχην..."new age"...αστοχος ορος τελειως...

Αυτή λοιπον την δηλωση, δεν την λεω εγω, ουτε βγηκαν 5 δημοσιογραφοι ή wannabe-συγγραφεις να την διαδοσουν. Δεν ειναι καν καινουργια αποψη! Τα λενε χρονια απο τοτε που ξεκινησε το κεφαλαιο AIDS, απλά αυξανονται συνεχως οι επιστημονες (καποιοι υποψηφιοι ή και κατοχοι βραβειων Νομπελ), που υποστηριζουν οτι η υποθεση βρωμαει πολυ. Θα το συζητησουμε στο τοπικ στο οποιο θα παραθεσω.
Ωστόσο, εγώ είμαι ο μοϊκανός που ψήφισε "Άλλο", πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να εξηγήσω. Λοιπόν, εμένα θα μου άρεσε και δεν θα μ' ενοχλούσε, όμως δεν θα το έκανα!! Ο λόγος; Το πολύ υψηλό κόστος των εξετάσεων. Σιγά μην ξοδεύω μια περιουσία για κάθε άλμα επί κοντώ. Εάν τις πλήρωνε εκείνη πάντως, no problem!!
Για HIV γινεται και δωρεαν απόσο γνωριζω και αν καποιος δε το κανει ετσι, ειναι μια πολυ φθηνη (ταξεως 10 ευρω) αιματολογικη. Το ΠΑΠ δε θυμαμαι, καπου στα 50 κοστιζει. Τα υπολοιπα δεν εχω υποψιν μου.