Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Ευχαριστω παντος για την προταση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Να ανοιξω καινουργιο topic για κατι ερωτισειςσχετικα με το back up η να τα πω εδω μια και εχουν ψιλο σχεση και για να μην τρωμε bandwidth;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

menace82
Νεοφερμένο μέλος

Για διανομή σου προτείνω τις εξής:
SuSE Linux 10
Ubuntu Linux 5.10
Kubuntu Linux 5.10
είναι οι πλέον εύχρηστες διανομές.
Έχω εξαφανίσει τα Windows, δεν τα χρησιμοποιώ... Και στο σπίτι και στην δουλειά χρησιμοποιώ Linux. (SuSE Linux 10 στο σπίτι και Kubuntu Dapper στην δουλειά.) Δεν έχω κανένα πρόβλημα, παίζω αρκετά από τα παιχνίδια που έπαιζα στα Windows (με Wine τα Earth 2150, Praetorians και με Cedega τα Max Payne 2, Need for Speed: Most Wanted, Sims2, C&C:Generals κ.α.) σύν το ότι παίζω και αρκετά "γηγενή" παιχνίδια όπως το Unreal Tournament 2004, Doom3, SimCity 3000, TuxRacer κ.α. Οπότε το θέμα των παιχνιδιών δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα.... Αν δεν θέλεις να παίζεις τα τελευταία παιχνίδια την στιγμή που εμφανίζονται στα ράφια των καταστημάτων, δεν θα έχεις πρόβλημα. Τα υπόλοιπα λειτουργούν ΑΨΟΓΑ! Έχω κάρτα τηλεόρασης που δουλεύει καλύτερα και από τα Windows, DVD με πεντακάναλο ήχο, mp3, κλπ.
Φρόντισε να μην χρησιμοποιήσεις πειρατικές εκδόσεις των γηγενών παιχνιδιών καθώς και των εμπορικών εφαρμογών για Linux. Βοήθησε και εσύ στο να αποκτήσει το Linux και άλλα παιχνίδια καθώς και εφαρμογές. Αν χρησιμοποιούμε πειρατικά, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ mainstream λειτουργικό.
Guest 990498
Επισκέπτης

Εναλλακτικά μπορώ να έχω σε έναν 20gb σκληρό το Linux και στον 80gb τα windows;
Είμαι noob με τα Linux, αλλά θέλω πάση θυσία να αλλάξω τα windows.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορώ να έχω και τα δυο λειτουργικά σε ένα υπολογιστή;
Εναλλακτικά μπορώ να έχω σε έναν 20gb σκληρό το Linux και στον 80gb τα windows;
Είμαι noob με τα Linux, αλλά θέλω πάση θυσία να αλλάξω τα windows.
Μπορεις να εχεις και τα δυο λειτουργικα σε εναν υπολοογιστη.
Θα πρεπει να τα εχεις σε διαφορετικά partitions.
Αναλογα με τη διανομη που θα εγκαταστησεις θα πρεπει να φτιαξεις τον boot loader ή μπορει να τον φτιαχνει μονη της η διανομή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 990498
Επισκέπτης

Τι λές;

Guest 990498
Επισκέπτης

Ναι αλλά και windows booooooring...λινουξ σακς

Ναι αλλά και windows booooooring...![]()
πέτα τα windows και βάλε mac

Bασικά λέω να ανοίξω ένα νέο θέμα, έτσι ώστε κάποιος που γνωρίζει να με καθοδηγήσει βήμα-βήμα και εν τέλει να καταλήξει αυτό το θέμα κάτι σαν οδηγός.
Τι λές;
Οκ.Βασικά ασχολουνται κι αλλοι με linux εδω μεσα οποτε ολο και καποιος θα μπορει να βοηθησει.

Υπαρχουν παντως ετοιμοι οδηγοι στο ιντερνετ.
Εγω χρησιμοποιω suse.
Ποια διανονη σκεφτεσαι να χρησιμοποιησεις;
Guest 990498
Επισκέπτης

Mέσα είμαι, εγώ λειτουργικό θέλω να αλλάξω...πέτα τα windows και βάλε mac
Βασικά ένα ibook ήθελα να πάρω αλλά δεν έχω τα λεφτά.
Πάμε παρακάτω, μπορώ να βάλω και Mac;

Δέ ξέρω τι είναι η διανομή, είμαι τρελός noob σου λέω...Οκ.Βασικά ασχολουνται κι αλλοι με linux εδω μεσα οποτε ολο και καποιος θα μπορει να βοηθησει.
Υπαρχουν παντως ετοιμοι οδηγοι στο ιντερνετ.
Εγω χρησιμοποιω suse.
Ποια διανονη σκεφτεσαι να χρησιμοποιησεις;

Ρίχνω κάτι ματιές στα υπόλοιπα θέματα αλλά δε πολυκαταλαβαίνω.
Bill μπορώ να βάλω και mac; Είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα και είχα εντυπωσιαστεί από mac.

Δέ ξέρω τι είναι η διανομή, είμαι τρελός noob σου λέω...
Ρίχνω κάτι ματιές στα υπόλοιπα θέματα αλλά δε πολυκαταλαβαίνω.
Bill μπορώ να βάλω και mac; Είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα και είχα εντυπωσιαστεί από mac.
Με mac δεν εχω ασχοληθει καθόλου.
Διανομές ειναι οι διαφορες εκδοσεις linux. πχ. fedora,suse,ubuntu.
Οτι χρειαστεις και μπορω να βοηθησω πες μου.Και εγω ψιλονουμπ ειμαι ακομα στο χωρο του linux.

Guest 990498
Επισκέπτης

Όπως βλέπω είναι 400Mb, όταν κατέβει είναι έτοιμο για εγκατάσταση;
Δηλαδή διπλοκλικάρω και όλα οκ; (Πολύ αισιόδοξος είμαι

Μπορώ να το εγκαταστήσω στο μικρο σκληρό μου και κατά την εκκίνηση να επιλέγω με ποιό από τα δύο θα ξεκινήσω.
Και μία τελευταία χάρη, κάνε ένα PRINT SCREEN και ανέβασε μου αν θες τη ταπετσαρία από το linux σου να δω τι γίνεται....
Επαναλαμβάνω είμαι noob (aka απίστευτα άσχετος), αλλά θέλω να μάθω...

Άκου (ή μάλλον διάβασε), κατεβάζω το ubuntu γιατί τελικά έκανα σωστή υπόθεση για το τι είναι...![]()
Βασικά πρέπει να το γραψεις σε cd/dvd .Επειτα κανεις boot απο το cd/dvd σου.Αυτο το οριζεις απο το bios.Όπως βλέπω είναι 400Mb, όταν κατέβει είναι έτοιμο για εγκατάσταση;
Δηλαδή διπλοκλικάρω και όλα οκ; (Πολύ αισιόδοξος είμαι![]()
Η εγκατασταση διαφερει απο αυτη των windows.Πρεπει να διαλεξεις ενα partition(ενα σκληρο) για την εγκατάσταση και ενα για το swap.
Προτεινω με καποιο προγραμμα να χωρισεις καποια partitions απο τους δισκους σου για να μην γινει καμιά στραβη.
Κανε ενα partition για linux και αλλο ενα μικρό για το swap.
Στην εγκατάσταση θα σου προτεινα να μην κανεις την recommended που θα σου βγαλει.Προτεινω να επιλεξεις εσυ πώς θα τα εγκαταστησεις.
Εννοείς εξωτερικό σκληρό ετσι;Μπορώ να το εγκαταστήσω στο μικρο σκληρό μου και κατά την εκκίνηση να επιλέγω με ποιό από τα δύο θα ξεκινήσω.
Δεν ξερω τί ακριβώς παίζει εκεί αλλα νομιζω οτι θα δημιουργούνται προβλήματακια..
Επειδη ειμαι στη σχολη αυτη τη στιγμη δεν το χω προχειρο.Αυριο θα στο στειλω.Και μία τελευταία χάρη, κάνε ένα PRINT SCREEN και ανέβασε μου αν θες τη ταπετσαρία από το linux σου να δω τι γίνεται....
Επαναλαμβάνω είμαι noob (aka απίστευτα άσχετος), αλλά θέλω να μάθω...

Επιπλέον θα σου προτεινα να βρεις καποιο live cd.Με αυτο μπαινεις σε περιβαλλον της διανομης που ειναι το live cd.Ετσι ερχεσαι σε μια επαφη με την διανομη χωρις να χρειαστει να την εγκαταστησεις.
Guest 990498
Επισκέπτης

Βασικά πρέπει να το γραψεις σε cd/dvd .Επειτα κανεις boot απο το cd/dvd σου.Αυτο το οριζεις απο το bios.
Η εγκατασταση διαφερει απο αυτη των windows.Πρεπει να διαλεξεις ενα partition(ενα σκληρο) για την εγκατάσταση και ενα για το swap.
Προτεινω με καποιο προγραμμα να χωρισεις καποια partitions απο τους δισκους σου για να μην γινει καμιά στραβη.
Κανε ενα partition για linux και αλλο ενα μικρό για το swap.
Στην εγκατάσταση θα σου προτεινα να μην κανεις την recommended που θα σου βγαλει.Προτεινω να επιλεξεις εσυ πώς θα τα εγκαταστησεις.
Εννοείς εξωτερικό σκληρό ετσι;
Δεν ξερω τί ακριβώς παίζει εκεί αλλα νομιζω οτι θα δημιουργούνται προβλήματακια..
Επειδη ειμαι στη σχολη αυτη τη στιγμη δεν το χω προχειρο.Αυριο θα στο στειλω.
Επιπλέον θα σου προτεινα να βρεις καποιο live cd.Με αυτο μπαινεις σε περιβαλλον της διανομης που ειναι το live cd.Ετσι ερχεσαι σε μια επαφη με την διανομη χωρις να χρειαστει να την εγκαταστησεις.
Βασικά:
1)Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την υπερπολύτιμη βοήθεια σου.
2)Πάμε να τα πούμε εδώ https://www.e-steki.com/forum/showthread.php?t=1098&page=2 που είμαστε περισσότερο εντός θέματος... Συνεχίζω εκεί...

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Το desktop μου (80GB) σκέφτομαι να το αδειάσω στο laptop (ό,τι χρειάζομαι απ' αυτό) και να του ρίξω ένα format (το πρώτο στα 4+ χρόνια που το 'χω).
Να βάλω linux?

Να κάνω ένα partition να τα δοκιμάσω ίσως;

Έχω ακούσει ότι θα με παιδέψουν.

//Πολλοί linux-όπληκτοι μαζευτήκαμε.

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ότι θα σε κουράσουν, θα σε κουράσουν. Πρόσεξε όμως να έχεις τουλάχιστον ένα υπολογιστή με windows

Affliction
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Franky5465
Νεοφερμένο μέλος

Βάζεις το live cd σου και μετά αν σου αρέσει συνεχίζεις και ψάχνεις και λεπτομέρειες για την εγκατάσταση εφόσον το προηγούμενο βήμα δεν σου κοστίζει τίποτα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.