Ναι,συμφωνω σε αυτα που λες.Μου θυμιζει το θεατρικο εργο που ειχε γινει και ταινια La nona.Δειχνει ακριβως αυτο.Την εκμεταλέυση που εκανε η γιαγια του σπιτιου στους αλλους λογω ηλικιας,βεβαιως στην υπερβολη το εδειχνε,ακριβως επειδη ειναι η γιαγια,απο τα παιδια μεχρι τα εγγονια της.Ετρωγε τα παντα(κυριολεκτικα,αλλα σαφως το εργο το παει και μεταφορικα),σε σημειο που για να την χορτασουν εκαναν τα παντα,μεχρι και την εγγονη πορνη εκαναν για να θρεφεται η νόννα! Και βεβαια το εργο θελει να δειξει την εκμεταλευση που υφιστανται απο ανθρωπους εξουσιας,ακομα και ηλικιακης εξουσιας.
Φοβερο εργο!
Απλα για μενα οπως παντα σημασια δεν εχει η ηλικια αλλα η προσωπικοτητα,αλλιως παμε σε ηλικιακο ρατσισμο.Δεν νομιζω ενας ανθρωπος που ηταν παντα χαμηλων τονων, στα γεραματα να γινει χιτλερ.Απλα ισως αλλαζουν λιγο,μπορει να γινουν πιο γκρινιαριδες και λογικο ειναι ,οταν ολα τους πονουν και νιωθουν οτι φευγει η ζωη.Μακαρι να φτασουμε την ηλικια τους και να δουμε πως θα ειμαστε κει εμεις τοτε.

Απλα οι δυσκολοι ανθρωποι που ηταν και νεοι δυσκολοι,οταν γερασουν δυστυχως οι περισσοτεροι αντι να βαλουν μυαλο,γινονται ακομα χειροτεροι,αυτο ειναι καταρα!
Και βεβαια δεν αποτελει δικαιολογια οι ηλικιωμενοι να φερονται υποτιμιτικα στους νεοτερους και ναι συμφωνω ,υπαρχει κατα κορον αυτο και το βλεπω και εγω παρα πολυ! Εδω συμφωνουμε απολυτα!
Οποτε θα ελεγα οτι ναι,υπαρχει απεχθεια προς την τριτη ηλικια απο πολλους,πολυ κακως,αλλα υπαρχει και απο παρα πολλους ηλικιωμενους,απεχθεια προς τους νεοτερους,τελικα ειναι αμφιδρομο μου φαινεται.Και αυτο κακιστο ομως.