Αν και με προλαβαν , θελω να πω κατι :
1. Επειδη ο καπνιστης δε βλαπτει μονο τον εαυτο του, αυτοματως, παυει (ή εστω τωρα αρχιζει να εφαρμοζεται) να εχει τα ιδια δικαιωματα και να χαιρει της ιδιας μεταχειρισης με τον μη-καπνιστη. Tough luck.
2. Δε φτανει που ο μεσος ορος κανει ενα πακετο την ημερα, το οποιο αν βγαλουμε 12 ωριτσες για αλλες ασχολιες, φαγητο,υπνο,μπανιο κλπ, ειναι αναμα τσιγαρου σχεδον καθε μιση ωρα (και κραταει κανα δεκαλεπτο κιολας). Δλδ ΤΟΟΟΟΣΟΟ δυσκολο και ανυποφορο και καταπιεστικο ειναι να μη καπνισετε για 1-2 ωρες που θα πατε πχ να φατε με την παρεα σας ; Οχι δεν ειναι. Απλα εχετε καλομαθει, δε σας ενδιαφερει ο διπλα, ή απλά ειστε περισσοτερο εθισμενοι από οσο νομιζετε. Διαλεγετε και παιρνετε. Αλλη δικαιολογια δεν υπαρχει.
3. Το να χωρισουν τους χωρους τα μαγαζια, ειναι δυσκολο πρακτικα, αλλά ας πουμε οτι παταμε ενα κουμπακι και αυριο ειναι ολα ετοιμα......Πως θα ειστε παντα με την παρεα σας, αφου οι μισοι θα καπνιζουν και οι αλλοι οχι ; Αρα παλι θα πατε ολοι σε ενα απο τα 2 sections του μαγαζιου. Αρα παλι οι μισοι παραπονουμενοι. Κοφτε το το ρημαδι ! Κι αν δε θελετε, μην εχετε και την απαιτηση να θεωρειτε ΑΘΛΟ το να βγειτε να το κανετε εξω, αμα τοσο πολυ δε μπορειτε να περιμενετε. (κατα τα αλλα, περι εθισμου, η μαριχουανα μας μαρανε ! )
Και θα μου πείτε βέβαια βλάπτει ... ναι και βέβαια βλάπτει,
....... όσο βλάπτει όμως και το αλκοόλ, που επιτρέπουν να δίνεται ανεξέλεγκτα και μετά ο κάθε βλαμμένος πιάνει το τιμόνι και σκοτώνει και όποιον ατυχήσει και βρεθεί μπροστά του.
Δεν ειναι σωστο το σκεπτικο σου. Δλδ επειδη βλαπτει
και το αλκοολ, μεσω τροχαιων, να επιτρεπουμε και το καπνισμα ; Και επισης δε συγκρινονται τα νουμερα νεκρων απο τροχαια λογω αλκοολ, με τους νεκρους λογω καπνου. Επισης δε φταιει το αλκοολ για τα τροχαια, αλλά το οτι οι στοκοι πινουνε και οδηγανε κιολας.
...... όσο βλάπτουν οι "μπόμπες" που πωλούνται ανεξέλεγκτα σε σχεδόν όλα τα μπαράκια και κάνουν τον εγκέφαλό μας κιμά ... απλά δεν το λένε στην τηλεόραση και βέβαια δεν το γράφουν τα μπουκάλια
Συμφωνοι. Πινε κλειστα ποτα ή πηγαινε σε μαγαζια που σερβιρουν καλο ποτο. Τι σχεση εχει αυτο με το τσιγαρο ;
.... όσο βλάπτει το καυσαέριο του κάθε ηλίθιου που προκειμένου να μην ταλαιπωρείται, παίρνει το αυτοκινητάκι του και κατεβαίνει στο κέντρο, ενώ δεν το χρειάζεται, βάζοντας ένα λιθαράκι στο νέφος, που όμως δεν μπαίνει κατευθείαν στο πνευμόνι μας με μια τζούρα, αλλά από κάθε πόρο κάθε ζωντανού οργανισμού....
Τα αυτοκινητα ειναι ενα πολυ μικρο % της ατμοσφαιρικης ρυπανσης (οσο κι αν ακουγεται παραξενο).Αλλα και παλι, συγκρινεις ανομοια πραγματα. Με το να πανε πιο πολλοι με ΜΜΜ στο κεντρο δε θα μειωθει το νεφος τοσο, οσο απο το να μην αναπνεει κανεις καπνο μπροστα του...
Ναι και έτσι καταλήξαμε στη λύση του να απαγορευτεί ... και θα γίνεται το εξής κωμικό, εκεί που θα τρώνε όλοι ή θα πίνουν το ποτό τους, θα σηκώνονται οι μισοί και θα βγαίνουν για τσιγάρο έξω, η κουβέντα θα μένει στη μέση και η παρέα θα περνάει χάρμα. Αυτό δηλαδή είναι καλύτερο;
Απο το να αναπνεεις στα μουτρα μου ή απο το να χωριζουν οι παρεες ; Μακραν καλυτερο ! Αν νιωθετε οτι στιγματιζεστε...δε φταιει κανενας και στο χερι σας ειναι να το κοψετε. Δε μπορειτε να θελετε μονο τα ωφελη απο κατι, και να γρινιαζετε για τα προβληματα που κουβαλαει μαζι του.
Λύσανδρε ... εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει η πλάστιγγα να γείρει υπέρ κάποιου ...
Γιατι πολυ απλά τα διακιωματα μας πρεπει να ειναι αναλογα με τις υποχρεωσεις μας. Αν κανεις κατι που βλαπτει τους αλλους, δε μπορεις να θες και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο.
Και ξαναλέω ... κάποιοι από μας θεωρούν χαλάρωση να πάνε σε ένα ωραίο μαγαζί, να φάνε ένα καλό φαγητό, να πιούν ένα ωραίο κρασί και να καπνίσουν το τσιγαράκι τους ή το πούρο τους. Έτσι χαλαρώνουμε βρε παιδί μου ... γιατί πρέπει να μου το κόψουν αυτό; Οι καπνιστές δηλαδή δεν έχουν δικαίωμα ... οκ
Θα σου κανω ενα ακραιο παραδειγμα για εμφαση : κι αν καποιος χαλαρωνει με το να καπνιζει μαριχουανα ; Μη μου πεις οτι "ειναι παρανομη" γιατι με αυτο το σκεπτικο κ οσα λεμε στο τοπικ εκεινο, και το τσιγαρο επρεπε να ειναι...Τι θελω να πω : να χαλαρωσουμε ολοι, συμφωνοι. Αλλα κι εσεις, δε κανετε πισω ουτε χιλιοστο ! Ολο οι μη-καπνιστες κανουν ! Και να καπνιζατε και λιγο, παει στο καλο, σε ενα γευμα, σε μια συναντηση θα υπηρχε μια υποχωρηση πότε απο τον εναν πότε απο τον αλλον. Εσεις (μεσος ορος) καπνιζετε για το χρυσο !
Λυσσανδρε, σε χαιρομαι για την συνηδητοποιμενη σου νοοτροπια σαν καπνιστης. Σπανια ακουω καπνιστη να μιλαει ετσι. Μπραβο σου.