το πιο πιθανο μεσα σε μια προσπαθεια να περασεις τη δικη σου αντιληψη καθεσαι και αναλυεις μια μια τις φρασεις μου... το θεμα ειναι οτι δεν βλεπεις τη γενικη εικονα..
Μπα. Απλα οταν μια προς μια οι φρασεις σου ειναι συζητησιμες, τι να κανω, τις συζηταω.
συνεχισε αμα θες σε ενα στ'@@στικο πνευμα, το θεμα ειναι οτι ο καθενας εχει τις δικες του συνηθειες και αμα δε θελεις να το καταλαβεις κλεισου σε καμια καλυβα σε κανα βουνο να μη σε ενοχλει κανεις.και επισης, οταν βγαινω εξω παρατηρω κοσμο που ΚΑΙ κλανει ΚΑΙ ρευεται.και κανει και χειροτερα.και πιστεψε με, δεν φταιν τα μαγαζια που παω.learn to live with it.
Δεν ειναι στ@@δισμος. Ειναι η πραγματικοτητα. Ενας πολιτης δεν θα πρεπει να ανεχεται τον εθισμο του αλλου και τις επιπτωσεις αυτου στον ιδιο. Απλα πραγματα. Αν καποιος εχει παθολογικα βιαιη συμπεριφορα μπορει να σε χτυπαει στον δρομο γιατι δεν αντεχει αν δεν παιξει ξυλο; Προφανως και οχι. Το κρατος σε προστατευει με νομους.
Αν πιστευεις οτι σε μια δημοκρατικη κοινωνια υπαρχουν δυο λυσεις: Ή ανεχεσαι καποιος να σου κανει κατ επιλογην του κακο ενσυνειδητα επειδη εχει εναν εθισμο, ή παιρνεις τα βουνα, μαλλον κατι λαθος αντιλαμβανεσαι στην εννοια της δημοκρατιας και του κρατους.
ναι. αλλο αυτος που βαριεται να παει 2 λεπτα αποσταση με τα ποδια η το λεωφωρειο, αλλο ο "υπευθυνος" που δε καθεται να μαζεψει τα αποβλητα του σκυλου του η ο αλλος που παιρνει ενα σκυλι για 5 μηνες και μετα το πεταει , και ΑΛΛΟ ο εθισμος. καταλαβε το.
Σωστα. Ο δικος σου εθισμος πανω απο ολα. Ξεχαστηκα προς στιγμην. Εγω που δεν εχω εθιστει τι κανω ειπαμε; Α ναι, στα βουνα.
σε καταστηματα η στα νοσοκομεια πχ .και οι 2 θειοι μου ειναι γιατροι και το χω συζητησει. εγω οσες φορες εχω παει βγηκα στο προαυλιο.και πολλοι αλλοι μαζι μου.
Σε ρωτησα και το γιατι. Ας υποθεσω (αν κανω λαθος διορθωσε με) οτι το κανουμε γιατι υπαρχουν και αρρωστοι ανθρωποι, οποτε ας μην τους επιβαρυνουμε. Αρρωστοι ανθρωποι δεν πανε και στις καφετεριες; Ή μιλαμε μονο για τους ετοιμοθανατους;
Αν δεν ειμαι αρρωστος, δεν εχω δικαιωμα να μην μου επιβαρυνεις την υγεια με τον καπνο σου; Πρεπει να παω στο νοσοκομειο για να πιω καφε χωρις τσιγαρο;
μιας και εχεις δει πολα ατομα πανω μιας συγκεκριμενης ηλικιας σε κλαμπακια, και μιας και οι ηλικιες 18- 26 ειναι φανατικες αντι του καπνισματος. ναι. παρατηρητικοτητα στο φουλ.
ειπες¨Εγω οταν πινω, σου ερχεται εσενα ζαλαδα; Εχιες ξηροφθαλμια;"
Και στις καφετεριες μονο αυτες οι ηλικιες πανε; Γιατι για καφε μιλησες πιο μπροστα. (Ασε που 80% καπνιστες δεν υπαρχουν σε καμια ηλικιακη ομαδα εν ελλαδι)
πρωτον εθισμος ο ενας, συνηθεια, εθισμος η οτι θες πες το και το αλλο. η απλα γουστο. και εμενα μπορει να μην με πιανει ξηροφθαλμια , αλλα με πιανουν τα νευρα μου οταν ο καθε μεθυσμενος κανει οτι του κατεβει στο κεφαλι οταν εγω εχω βγει να πιω ενα ποτο ηρεμα. θες να κανουμε και ενα νομο να επιτρεπονται μονο 2 ποτα στα μαγαζια?
Σωστα. Εθισμος κι ο ενας, εθισμος και ο αλλος. Με μια σημαντικη διαφορα: Ο ενας επιβαρυνει και εμενα οσο εσυ το πραττεις, ο αλλος οχι. Εγω δεν θελω να απαγορευτει το καπνισμα, το
δημοσιο καπνισμα κατακρινω. Επισης, για αυτον που θα κανει ο,τι του κατεβει στο κεφαλι υπαρχει νομος που τον καταδικαζει, για τον καπνιστη να μην υπαρχει;
δεν ξερω ποσο το εχεις ψαξει. αλλα μαλλον πρεπει να το ψαξεις λιγο παραπανω αυτο το τελευταιο.γαλλια μενει μια θεια μου και ολλανδια πηγα διακοπες αυτο το καλοκαιρι.
υστερογραφο. αξιολογησε οσες φορες θες αρνητικα. δεν εχει καμια διαφορα
Ελα! εγω πηγα πριν ενα μηνα Αγγλια, αρα κερδιζω;

Και για πες για Ολλανδια, καπνιζει ο κοσμος στα μαγαζια κατι αλλο εκτος απο μπαφους; Γιατι και σε coffee shop, μονο χασις μπορεις να κανεις. Αν βαλεις καπνο μεσα σου ζητουν να το σβησεις. Και βρηκες και κανονικα καφε οπου καπνιζες, ή κλειναν πρωτα τα παραθυρα σε καποια, και μετα ελεγαν οτι μπορεις να καπνισεις για λιγο; Γιατι αυτο συμβαινει μονο σε ελαχιστα μαγαζια, ολα τα υπολοιπα λειτουργουν κανονικα (ναι, παραδοξως πηγα και Ολλανδια τελευταια).
Και για πες και για Ιταλια κ ΗΠΑ. Ουτε εκει ισχυει ο νομος; Ή εκει δεν ειναι εθισμενοι;
EDIT: Παρεμπιπτοντως, ο καθενας μια αρνητικη δικαιουται να βαλει. Θα ηταν πρακτικα αδυνατο να σου βαλω παραπανω. Α και, δεν σου βαλα εγω αρνητικη στο τελευταιο, το θεωρησα περιττο!